Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ «ΟΙ 5 ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛ ΒΙΕΝΤΟ» (1967)


ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ
ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ  «ΟΙ 5 ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛ ΒΙΕΝΤΟ» (1967)
Peter Kosmas
  Τα πρώτα χρόνια της νιότης μας, ο κινηματογράφος ήταν μια βασική διασκέδαση, ατομική,  με την παρέα, αλλά και οικογενειακή. Ξέραμε το είδος των ταινιών που παίζει κάθε κινηματογράφος, και διαλέγαμε ανάλογα. Τότε, οι κινηματογράφοι Β΄Προβολής έβαζαν δύο έργα, και ανάλογα με τον κινηματογράφο ήταν αξιόλογα..
    Το «ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ» θα προβάλει δύο παλιές ταινίες την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, αριστουργήματα της παγκοσμίου παραγωγής.
   Θα είναι ταινίες δράσεως ( περιπέτειες, ιστορικές, γουέστερν, αστυνομικές) κυρίως από 1940 μέχρι 1970. Αξίζει να τις δούμε!
  Για σήμερα, έχουμε την ταινία του 1967 «ΟΙ 5 ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛ ΒΙΕΝΤΟ» (Death Rides a Horse)
    Ο πιτσιρικάς Bill Meceita (John Phillip Law) βλεπει την οικογένεια του να ξεκληρίζεται από μία σκληρή συμμορία. Την γλιτώνει, καθώς ένα "φιλικό" χέρι τον σώζει όταν πυρπολείται το σπίτι τους από τους κακοποιούς. Μεγαλώνει, λοιπον, με ένα σκοπό, την εκδίκηση για την δολοφονία των γονιών του και της αδελφής του.
    Οταν μετα από 15 χρόνια είναι στο κατόπι των κακοποιών συναντά έναν μόλις αποφυλακισμένο πιστολά, τον Ryan (Lee van Cleef), ο οποίος για τους δικούς του λόγους κυνηγά την ίδια συμμορία με σκοπό να τους καθαρίσει για τα 15 χρόνια φυλακή που έκανε για πάρτη τους...
    Κάποιοι από τους εγκέφαλους της συμμορίας είχαν στο ενδιάμεσο μετατραπεί σε "αξιοπρεπείς" πολίτες και με αυτό το κάλυμμα έκαναν πολλές παρανομίες, ο δε Ryan ήθελε να ξεπληρωθεί για τα χρόνια του στην στενή ..
Ηθοποιοί: Λή Βαν Κλίφ, Τζών Φίλιπ Λόου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου