Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Τα μεγάλα λάθη της Ελλάδας στο «Σκοπιανό» από το 1992 μέχρι σήμερα



ΣΚΕΨΕΙΣ , ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ,
Τα μεγάλα λάθη της Ελλάδας στο «Σκοπιανό» από το 1992 μέχρι σήμερα
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:  Αδρανοποιημένο  το  μεγαλύτερο  πολιτιστικό όπλο της Ελλάδας
Άρθρο του Σωκράτη Β. Σίσκου
     Από το 1992 που στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι ευρωπαίοι ηγέτες είχαν διακηρύξει πως το νεοδημιουργημένο νότιο κρατίδιο της τέως Γιουγκοσλαβίας δεν θα έπρεπε να φέρει το όνομα της Μακεδονίας ή παράγωγα του ονόματος και την επίσημη δήλωση, την ίδια χρονιά, από τον πρώτο πρόεδρο του κρατιδίου Κίρο Γκλιγκόροφ πως οι κάτοικοι αυτής της χώρας ήταν Σλάβοι που εγκαταστάθηκαν εκεί τον 6ο αιώνα μ.Χ. και δεν είχαν καμιά σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο, η ελληνική πολιτική ηγεσία διέπραξε φοβερά πολιτικά και διπλωματικά λάθη. Ήταν κραυγαλέα η απουσία της Ελλάδας στο παιχνίδι της προπαγάνδας  στα  διεθνή  ΜΜΕ  που  ασκούσαν  όσοι  δυτικοευρωπαίοι  και  Αμερικανοί «κομμουνιστοφάγοι»,  για  γεωστρατηγικούς  και  οικονομικούς  λόγους,  επιδίωκαν  τη δημιουργία ενός κράτους που «κατασκευάστηκε» από την κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση. Ήταν  ένα  προαιώνιο  όραμα  της  Ρωσίας  για  να  επεκτείνει  την  πολιτική  της  επιρροή, διαμελίζοντας την Ελλάδα, ώστε να παραδώσει τη Μακεδονία σε σλαβικά χέρια και να φτάσει στο Αιγαίο παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου.
     Αυτό  το  όραμα  θέλουν  να  το  υλοποιήσουν,  όπως  δείχνουν  οι  σχεδιασμοί  των δυτικοευρωπαϊκών Think Tanks, αλλά παρά τα τυχόν προσωρινά οφέλη τους, θα είναι αφελείς αν πιστεύουν πως θα εξαγοράσουν τη σλαβική συνείδηση των κατοίκων της FYROM.  Αν  συνεχίσουν  τις  προσπάθειες  της  τέως  Σοβιετικής  Ένωσης  για  την πλαστογράφηση  της  ιστορίας,  οι  μεταγενέστερες  γενιές  των  Ευρωπαίων  θα  βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις, αν εμφανιστούν βίαια και ανεξέλεγκτα παγκόσμια ή πανευρωπαϊκά γεγονότα. Τότε θα καταλάβουν πως η εθνική σλαβική συνείδηση των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι απόλυτα ταυτισμένη με τα ρωσικά οράματα και συμφέροντα. Το μεγαλύτερο τμήμα αυτού του τεχνητού κρατικού κατασκευάσματος θα απορροφηθεί από τη Βουλγαρία, για να ξαναρχίσουν οι ρωσικοί σχεδιασμοί που, από απρόβλεπτα ιστορικά γεγονότα μετά το 1878 (Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου), ανατράπηκαν για  τη  δημιουργία  της  Μεγάλης  Βουλγαρίας  και  την  κάθοδό  τους  στο  Αιγαίο. Από  την  πλευρά  της  η  Ελλάδα  ποτέ  δεν  προσπάθησε,  με  οργάνωση  των  τρόπων ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης και τη χρησιμοποίηση του πανίσχυρου όπλου των ξένων  ειδικών  επιστημόνων,  να  ασκήσει  πιέσεις  στους  δυτικοευρωπαίους  ηγέτες.  Αν ενημερώνονταν  σωστά  οι  πολίτες  της  Ευρώπης,  της  Αμερικής,  του  Καναδά  ή  της Αυστραλίας, πως η απαίτηση αλλαγής στο όνομα της FYROM δεν είναι «ένα απλό και ακατανόητο γελοίο καπρίτσιο των Ελλήνων», αλλά οφείλεται σε έναν ύπουλο, μακρόχρονο και  επιμελημένα  σχεδιασμένο  στόχο  γεωπολιτικών  ανακατατάξεων  και  ότι  η  ιστορία πλαστογραφήθηκε γι’ αυτό το σκοπό, τότε προφανώς θα υπήρχε διαφορετικό πολιτικό κλίμα για τη λύση του προβλήματος. Γνωρίζω, από την ανάγνωση ξένων εφημερίδων, πως σε συκοφαντικά δημοσιεύματα απαντούν συνήθως απλοί Έλληνες πολίτες του εξωτερικού ή  κάποιοι  (συνήθως  μορφωμένοι)  ξένοι,  ενώ  είναι  εκκωφαντική  η  απουσία  ειδικών αρθρογράφων  των  πρεσβειών  και  προξενείων  ή  ειδικής  υπηρεσίας  ενημέρωσης  του υπουργείου εξωτερικών με εξειδικευμένους επιστήμονες, με προβολή των επιχειρημάτων που προσφέρει η ιστορία, η αρχαιολογία, η νομισματολογία, η επιγραμματολογία κλπ.
     Η  προπαγάνδα  της  άλλης  πλευράς  είναι  καλύτερα  οργανωμένη  και  περισσότερο αποτελεσματική, αν και βασίζεται σε ψεύδη και σε επιχειρήματα που δεν έχουν κάποια ιστορική  ή  αρχαιολογική  βάση.  Για  παράδειγμα:  Στο  πρόσφατο  συλλαλητήριο  των Σκοπιανών στην Αυστραλία ακούστηκαν οι κραυγές «πως οι Έλληνες είναι Τούρκοι». Ας μην εξετάσουμε από πού κρατάει η σκούφια αυτών των υτοχαρακτηριζόμενων γνήσιων (!) Αρχαίων Μακεδόνων. Το επιχείρημα περί Τούρκων που γίνεται από ανίδεους τρίτους εύκολα πιστευτό, διότι συνδυάζεται με τη ρατσιστική θεωρία του Φαλμεράγιερ (την οποία διαφημίζουν και οι αναθεωρητές/ εθνομηδενιστές έλληνες καθηγητές πανεπιστημίων) είναι προπαγανδιστικά επιτυχής αλλά ολοκάθαρα, από ιστορικής πλευράς, ψεύτικη. Στη διάρκεια των αιώνων κατοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από τους Τούρκους, σε ελάχιστες χώρες των Βαλκανίων πραγματοποιήθηκαν ισλαμοποιήσεις και επιμειξίες με τουρκογενείς. Ένας Οθωμανός δεν θα έχανε αυτοβούλως τα μεγάλα του προνόμια για να μεταβληθεί σε Έλληνα,  Βούλγαρο  ή  Ρουμάνο  χριστιανό.  Αντίθετα,  εκτός  από  τις  γενικευμένες ισλαμοποιήσεις Σλάβων (π.χ. Βοσνία) ή Αλβανών, εντυπωσιακή επιμειξία παρατηρήθηκε στους Τούρκους λόγω του παιδομαζώματος. Πολλοί Γενίτσαροι και όμορφες Ελληνίδες για τα χαρέμια των Πασάδων και Αγάδων, παντρεύτηκαν με Τούρκους και ασπάστηκαν το Ισλάμ. Ας μην ξεχνούμε πως και η μητέρα του Μωάμεθ Β’ του Πορθητή ήταν χριστιανή, ο μεγάλος βεζίρης Ιμπραήμ του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή ήταν Έλληνας και η γυναίκα που γέννησε τον διάδοχό του, η Χουρέμ Σουλτάν, ήταν η Ροξελάνη από την Ουκρανία. Τέτοιες ψευτιές, όπως των Σκοπιανών της Αυστραλίας, μένουν συνήθως αναπάντητες διότι δεν  υπάρχει  ειδικό  επιστημονικό  επιτελείο  να  τις  επεξεργαστεί  και  να  διαφωτίσει  την παγκόσμια κοινή γνώμη. Αυτό ήταν ένα κάπως απλοϊκό παράδειγμα για να διαφανεί η ανοργανωσιά από ελληνικής πλευράς. Όμως υπάρχουν σοβαρότερες διαστρεβλώσεις των ιστορικών γεγονότων που μένουν επιστημονικά αναπάντητες, σε μια προσπάθεια των προπαγανδιστών να μην επιχειρούν να αποδείξουν, με επιστημονικά επιχειρήματα, πως είναι απόγονοι των Αρχαίων Μακεδόνων, αλλά να διακηρύττουν πως «οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες» και άρα αυτοί είναι οι απόγονοί τους. Αφελές, ανόητο, χωρίς επιστημονικές αποδείξεις επιχείρημα αλλά, όπως φάνηκε στην πράξη, ήταν μια στρατηγική που απέδωσε χάρη στην ελληνική αφωνία. Και φυσικά όποιος σιωπά μπροστά σε τέτοια ψεύδη, δείχνει πως είναι έτοιμος να συμφωνήσει με τους κατηγόρους του, όπως διατυπώνεται στον ρεαλιστικό κανόνα του ρωμαϊκού δικαίου «qui tacet consentire videtur».
     Από το 1991, όταν κυκλοφόρησα το βραβευμένο από τον «Παρνασσό» βιβλίο μου για τον  Περσέα,  τον  τελευταίο  νόμιμο  βασιλιά  της  Μακεδονίας,  είχα  επισημάνει  στο οπισθόφυλλο  πως,  χωρίς  τη  συνδρομή  των  πολύτιμων  γνώσεων  των  αμέτρητων καθηγητών της κλασικής φιλολογίας των πανεπιστημίων όλης της υφηλίου που έχουν ξεκάθαρα καταδικάσει την πλαστογράφηση της ελληνικής ιστορίας, τους έλληνες και ξένους ιστορικούς  και  αρχαιολόγους,  τους  νομισματολόγους,  τους  γλωσσολόγους  ή  τους επιγραφολόγους,  δεν  είναι  δυνατόν  να  αντιμετωπισθεί  μια  τόσο  οργανωμένη  και πολιτικοποιημένη  διαστροφή  των  ιστορικών  γεγονότων.  Είχα  τότε  προτείνει  και  το επανέλαβα μεταγενέστερα πολλές φορές σε άλλα βιβλία και άρθρα μου, πως θα έπρεπε να συγκληθεί διεθνές επιστημονικό συνέδριο για την παραχάραξη της ελληνικής ιστορίας, με προσκεκλημένα και πολιτικά πρόσωπα κύρους. Το μεγάλο όπλο της Ελλάδας είναι ο πολιτισμός και η ιστορία της. Αλλά έχει στο πλευρό της και μια πολυάριθμη διεθνή ομάδα ειδικών  επιστημόνων  αλλά  και  ανθρώπους  του  πνεύματος  και  της  πολιτιστικής επιχειρηματικότητας όπως, για παράδειγμα, την ελληνίστρια Μαριάννα Μακ Ντόναλντ και τους πολυπληθείς πανεπιστημιακούς συνεργάτες της, που εργάζονται στο πρόγραμμα Thesaurus Linguae Graecae (TLG). Αυτό το απραγματοποίητο διεθνές συνέδριο είναι το μεγαλύτερο αδρανοποιημένο πολιτιστικό όπλο στα ελληνικά επιχειρήματα.
     Οι ασήμαντες ως γελοίες κομματικές διαμάχες δεν άφησαν την ελληνική πολιτική και πνευματική ηγεσία να ασχοληθεί με τα τεράστια σοβαρά και επικίνδυνα προβλήματα του ελληνισμού.  Δεν  πιστεύω  πως  το  ελληνικό  κράτος  με  τον  εθνομηδενιστικό  τρόπο αντιμετώπισης  των  γεγονότων  από  μεμονωμένους  ή  συλλογικούς  φορείς  πολιτικής εξουσίας, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την πολιτιστική και εθνική αυτή πρόκληση για το μακεδονικό ζήτημα. Αυτοί που μπορούν να ανατρέψουν τα δυσοίωνα δεδομένα είναι οι ακατάβλητοι και ψυχωμένοι Έλληνες που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλον τον κόσμο. Είναι οι απόδημοι Έλληνες. Μόνο αυτοί μπορούν, εφόσον κόψουν τον ομφάλιο λώρο από την ελληνική κομματοκρατία και ενεργήσουν ενωμένοι με μοναδικό κόμμα την «ΕΛΛΑΔΑ», θα καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν το ελληνικό και ξένο επιστημονικό και πολιτιστικό δυναμικό, για να προβάλλουν τα συμπεράσματα κύρους ενός διεθνούς συνεδρίου, αλλά και να οργανώσουν, με επιστημονικό τρόπο και με προσέγγιση στελεχών των διεθνών ΜΜΕ ένα σύστημα αποτελεσματικής αντιπροπαγάνδας. Ας το καταλάβουμε πως αποκλειστικά και  μόνον  με  τις  δικαιολογημένες  διαμαρτυρίες  των  Ελλήνων  στην  Ελλάδα  και  στον υπόλοιπο κόσμο, οι δόλιες επιδιώξεις για την πλαστογράφηση της ελληνικής ιστορίας και την υλοποίηση αυτής της πλαστογράφησης με de facto και de jure αποτελέσματα όπως έδειξαν οι από το 1992 και μέχρι τώρα εξελίξεις, δεν πρόκειται να ανατραπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου