Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

9.Τι δεν πρόλαβα να πω



9.Τι δεν πρόλαβα να πω
Αργύριος Ανδριώτης, Ταξίαρχος εα
   Σε μια τηλεοπτική εκπομπή, που παρεμβαίνει κανείς για να παρουσιάσει την πραγματική εικόνα για ένα σοβαρό θέμα, όπως είναι το μισθοδοτικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας και στο οποίο η παραπληροφόρηση του κόσμου έχει γίνει με οργανωμένο σχέδιο εκ μέρους της Κυβερνήσεως, έχεις σχεδιάσει να πεις ορισμένα πράγματα που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της αλήθειας και θα δώσουν στον κόσμο να καταλάβει τον εμπαιγμό που γίνεται εις βάρος μας και την κοροϊδία που υφιστάμεθα.
   Την ουσία βέβαια του θέματος και τις λεπτομέρειες τις ανέπτυξα λεπτομερώς στην επιστολή μου προς τον κ. Γ. Αυτιά, επιστολή που έγινε η αιτία για την παρουσίαση του θέματος στην εκπομπή του «Καλημέρα», την 20/12/2014 και την παρέμβασή μου στην εκπομπή.
   Από τον πολύτιμο, για τον τηλεοπτικό σταθμό, χρόνο μας αφιέρωσαν 7 λεπτά. Σ΄ αυτόν το χρόνο δεν πρόλαβα να πώ :
   Χρειάζεται λεφτά το Κράτος. Έρχονται οι κυβερνόντες και λένε, από ποιους μπορούμε να πάρουμε λεφτά;   Ποιοι δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν; Ποιοι δεν μπορούν να κατεβάσουν διακόπτες, να κλείσουν δρόμους, σταθμούς λιμάνια, να παραλύσουν την λειτουργία του κράτους; Οι στρατιωτικοί. Αυτούς τους έχουμε του χεριού μας. Τους  θεωρούμε και δεδομένους. Βαράτε τους λοιπόν.
   Με το Ν.3986/11 μαζί με την μείωση του αφορολογήτου εφαρμόζεται έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και μειώνει τα  μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων κατά 25%
   Με το Ν.4002/11 θέτει χρονικούς διαχωρισμούς στις συντάξεις μας.
   Με το Ν.4024/11 αρχίζει τις μειώσεις αποδοχών.       
   Με το Ν.4051/12 νέες περικοπές.
   Με το Ν.4093/12, αυτόν που χαρακτήρισε αντισυνταγματικό το ΣτΕ, προχωράει σε νέες μειώσεις, διπλάσιες από ότι στους λοιπούς συνταξιούχους.
   Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, την 14/11/12, που ακυρώθηκε και αυτή από το ΣτΕ με την 2193/14 απόφαση του, μειώνονται και άλλο οι αποδοχές μας αφού προσθέτουν στην σύνταξη μας τα μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων τα οποία βαπτίζουν 2η και 3η σύνταξη.
   Το 2012 εφαρμόζεται το PSI για τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, δεν προστατεύονται όμως τα αποθεματικά των Μετοχικών μας Ταμείων, τα οποία εκ του νόμου πρέπει να είναι κατατιθεμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος, με αποτέλεσμα να κλαπεί το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών.
    Οι περικοπές αυτές είχαν σαν αποτέλεσμα να περικοπούν οι αποδοχές μας από 60 ~ 70% ανάλογα με το βαθμό μας. Είχαν σαν αποτέλεσμα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ να παίρνει σύνταξη κατά πολύ μικρότερη από την σύνταξη του χαμηλότερου αμειβομένου υπαλλήλου της Βουλής.
   Δεν πρόλαβα να πω ότι τις περικοπές αυτές τις κάνανε σ΄ αυτούς που δίνουν την ζωή τους στα βουνά και στα λαγκάδια, στους ποταμούς, τις λίμνες και τις θάλασσες της Ελλάδας μας, στους ουρανούς του Αιγαίου, για να διαφυλάξουν την τιμή και την ακεραιότητα της Πατρίδας μας και όχι μόνο αλλά και όπου αλλού τους ζητήσουν.
   Δεν πρόλαβα να πω ότι τις περικοπές αυτές τις κάνανε σ΄ αυτούς που ο αλήστου μνήμης κάποτε Υπουργός των Εξωτερικών είχε αποκαλέσει «αντιπαραγωγικούς», θυμάστε εκείνος που το βράδυ της κρίσης των Ιμίων (31/1/1996) παρήγαγε έργο συνεντευξιαζόμενος στην τηλεόραση του MEGA, εκείνος που κατέβασε τη Σημαία λέγοντας ότι την πήρε ο αέρας και που με την πολιτική της κυβερνήσεως του κατήντησε ένα κομμάτι Ελληνικής γης, τεραστίας στρατηγικής σπουδαιότητας, να το μετατρέψει σε γκρίζα ζώνη, εμείς οι αντιπαραγωγικοί την ίδια ώρα δίναμε και τη ζωή μας για την τιμή της Πατρίδας μας. Είναι χρέος μας να μνημονεύσομε τους τρεις Ήρωες που έπεσαν υπέρ Πατρίδος εκτελώντας το καθήκον τους
Βλαχάκος Παναγιώτης
Γαλοψιός Έκτορας
Καραθανάσης Χριστόδουλος
   Δεν πρόλαβα να πω ότι τις περικοπές αυτές τις κάνανε σ΄ αυτούς που είναι οι μοναδικοί υπάλληλοι που υπηρετώντας σχεδόν ολόκληρη τη ζωή τους σε παραμεθόριες περιοχές, δεν λαμβάνουν το σχετικό επίδομα.
   Δεν πρόλαβα να πω ότι τις περικοπές αυτές τις κάνανε σ΄ αυτούς που δεν χαρήκανε τα παιδιά τους όσο θα θέλανε, που σε πολλές περιπτώσεις δεν βρισκόταν στη γέννα των παιδιών τους, που δεν γνωρίζουν τι θα πει ωράριο, Αργία, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα, Καλοκαιρινές διακοπές, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της Υπηρεσίας.
   Δεν πρόλαβα να πω ότι τις περικοπές αυτές τις κάνανε σ΄ αυτούς που μέχρι την αποστρατεία τους δεν γνώρισαν μόνιμο σπιτικό και κατά μέσο όρο κάθε δύο χρόνια μάζευαν τα υπάρχοντα τους τα φόρτωναν σ’ ένα φορτηγό και «πάμε γι’ άλλες πολιτείες»
   Δεν πρόλαβα να πω ότι τις περικοπές αυτές τις κάνανε σ΄ αυτούς που τα παιδιά τους στις πιο τρυφερές και κρίσιμες ηλικίες τους, άλλαζαν περιβάλλον, σχολεία, φίλους και να είναι πάντοτε οι «ξένοι».
   Δεν πρόλαβα να πω ότι τις περικοπές αυτές τις κάνανε σ΄ αυτούς που φεύγοντας από τα σπίτια τους για να πετάξουν στους ουρανούς του Αιγαίου και να εξασφαλίσουν την ακεραιότητα της Πατρίδας μας, αποχαιρετούν την οικογένεια τους γιατί δεν ξέρουν αν θα ξαναγυρίσουν.
   Δεν πρόλαβα να πω ότι τις περικοπές αυτές τις κάνανε σ΄ αυτούς που επίτηδες τους χαρακτηρίζουν «ένστολους» και τους ανάγκασαν για πρώτη φορά στα ιστορικά δεδομένα να κατεβούν στους δρόμους και να διαδηλώσουν ειρηνικά για την κατάφορη αδικία που γίνεται εις βάρος τους.
            Θα χρειαζόταν πολλές τηλεοπτικές ώρες για να προλάβω να πω όλα αυτά που έχουμε υποστεί κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μας ζωής.
            Πάρα πολλοί συνάδελφοι μας έχουν γράψει άρθρα και έχουν κάνει παρεμβάσεις σε πολλά τηλεοπτικά δίκτυα. Με τις ενέργειες μας αυτές ανοίξαμε ένα δρόμο. Στο χέρι μας είναι να τον κάνουμε λεωφόρο που θα μας οδηγήσει στον αντικειμενικό μας σκοπό. Κερδίσαμε  μια μάχη όχι τον πόλεμο !
Και μία παράκληση. ΟΜΟΝΟΙΑ συνάδελφοι. Ας μην τους αφήσουμε να εφαρμόσουν στην πλάτη μας το «διαίρει και βασίλευε». Ας θυμηθούμε τις εικόνες με τα δύο συμπαθή γαϊδουράκια που όλοι από μικροί βλέπαμε στις Μονάδες μας. Μόνο ενωμένοι θα πετύχουμε την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο μας και θα αποκαταστήσουμε τις ζημιές που μας επέφεραν οι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες εις βάρος μας αδικίες.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ»

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Συνάδελφε, συμφωνώ απόλυτα με τα όσα καταμαρτυρείς. Επειδή όμως θεωρώ δεδομένο ότι δεν ιδρώνει το αυτάκι τους, κρατώ και επισημαίνω το τελευταίο: ΟΜΟΝΟΙΑ !!! Γιατί τελευταία, έχουν βαλθεί πολλοί, είτε αυτόκλητοι ανοήτως σκεπτόμενοι, είτε βαλτοί υπηρετούντες διάφορα συμφέροντα, με το αζημίωτο βέβαια, οι οποίοι προσπαθούν με παντοίους τρόπους να μας διασπάσουν. ΟΜΟΝΟΙΑ Συνάδελφοι. Άς παραμερίσουμε για λίγο τις όποιες καρέκλες κάθεται ο καθένας, και ας ενταχθούμε σε ένα δυναμικό και μαχητικό φορέα, ο οποίος, ενισχυμένος τα μέγιστα, θα μπορεί να διαπραγματευθεί από πλευράς ισχύος, για το καλό των οικογενειών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΜΟΝΟΙΑ.!!!!! ΤΟΥΤΕΣΤΙ ΟΝΕΙΡΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ DNA.ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΡΑΨΕ."ΕΧΟΥΜΕ ΑΘΛΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ,ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ .ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗ ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ, ΚΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ,ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ,ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ (..ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΟΜΟΝΟΙΑ) ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΟΥΜΕ.ΠΑΝΤΩΣ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.ΧΑΛΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ,ΧΑΛΑΡΑ.ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ "ΝΑ ΑΠΟΔΗΜΗΣΟΥΜΕ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ" ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΘΑ "ΣΕΡΝΕΤΑΙ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΚΟΠΕΣ ΨΕΥΣΑΙΣΘΗΣΕΙΣ,ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΦΩΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ .ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑ 2015 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΥΓΕΙΑ .Ν.ΝΑΟΥΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή