Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

2.Ξεκινούν ξανά τα μεταμεσονύκτια δρομολόγια του ΟΑΣΘ;

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2.Ξεκινούν ξανά τα μεταμεσονύκτια δρομολόγια του ΟΑΣΘ;
B.Zoυκα 
makthes.gr
    Τη δέσμευση ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα καταθέσει προς τον κεντρικό δήμο νέα πρόταση για τα νυχτερινά δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών, που πλέον έχουν διακοπεί προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση του κόσμου, ανέλαβε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) Χρήστος Στεφανίδης.
    Χθες ο κ. Στεφανίδης παρέστη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον πρόεδρο του οργάνου Παναγιώτη Αβραμόπουλο, για να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις αυξήσεις που θα ισχύσουν από αύριο στις τιμές των εισιτηρίων αλλά και για τα κομμένα δρομολόγια.
    Τόσο ο Γιάννης Μπουτάρης όσο και ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος ζήτησαν επιτακτικά την επανεξέταση της απόφασης για την απουσία αστικών λεωφορείων από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 5 το πρωί στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν με τον κ. Στεφανίδη. Χθες το θέμα αυτό έθεσε και ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης, σημειώνοντας ότι είναι αναγκαίο να λειτουργήσουν νυχτερινά δρομολόγια τουλάχιστον στις μεγάλες οδικές αρτηρίες, ώστε να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι που εργάζονται, αλλά και όσοι έχουν να κάνουν με τον τομέα της διασκέδασης.
    Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ επισήμανε ότι το κόστος των μεταμεσονύκτιων δρομολογίων ανέρχεται στο ύψος των περίπου 2,6 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση πάντως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επαναφοράς ορισμένων δρομολογίων, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι οι σχετικές προτάσεις του θα βρίσκονται στα χέρια του Γιάννη Μπουτάρη μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.
    Ο κ. Στεφανίδης πρότεινε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών εντός των διοικητικών ορίων του δήμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου