Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

10.Γεωργιάδης: Οι βουλευτές υπέστησαν τις μεγαλύτερες περικοπές μισθών

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
10.Γεωργιάδης: Οι βουλευτές υπέστησαν τις μεγαλύτερες περικοπές μισθών
Μπήκαμε πρώτοι στην οδό των θυσιών, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ
Ευτυχώς που υπάρχει και ο Άδωνις, και βρίσκω υλικό για τα ‘’χιουμοριστικά’’.
Εάν έπαιρναν 100.000 τον μήνα και τους έκοβαν τα 90.000, θα φώναζαν γιατί τους έκαναν 90% περικοπή? Έλεος
Γιατί, τι άλλο θα μπορούσαν να είναι αυτά που είπε ???
Αστείρευτη πηγή….
Το έστειλε ο Κώστας Καρασιώτος
    Ως «υπερβολή προς τα κάτω» εμφανίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Άδ. Γεωργιάδης τις περικοπές που έχουν γίνει στην βουλευτική αποζημίωση, στην βουλευτική σύνταξη και στα αναδρομικά τους. Κατά την συζήτηση επί του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2015, τόνισε ότι οι «300» έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις από οποιονδήποτε κλάδο του Δημοσίου. «Ξέρω πόσα λεφτά έχουμε κόψει από τον εαυτό μας. Πάνω από το 50% με το φόρο. Πλησιάζει το 60%. Όπως ήταν υπερβολή προς τα πάνω αυτό που γινόταν προ της κρίσεως, έχει φτάσει η υπερβολή προς τα κάτω, κύριε Πρόεδρε, τώρα», είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας, πάντως, ότι «έτσι έπρεπε να γίνει». 
    Μάλιστα κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη «τώρα που η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα να βγούμε μόνοι μας και να υπερασπιστούμε στην κοινωνία το θεσμό του Κοινοβουλίου, ο οποίος εν μέσω κρίσεως έκανε στον εαυτό του ποσοστιαία τη μεγαλύτερη μείωση αποζημίωσης, τη μεγαλύτερη μείωση αποδοχών από οποιοδήποτε άλλο κλάδο του δημοσίου». «Η Βουλή υπερέχει στο διπλάσιο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στη μείωση. Εμείς κάναμε στους εαυτούς μας τη μεγαλύτερη μείωση από οποιαδήποτε μείωση ψηφίσαμε για τους πολίτες. Και καλά κάναμε, γιατί έτσι έπρεπε», συμπλήρωσε.
    Αναφερθείς εξάλλου στην βουλευτική σύνταξη είπε ότι «είναι 70% κάτω», ενώ σχετικά τα αναδρομικά σημείωσε ότι «ο καθένας μας παραιτήθηκε από περισσότερα από 150.000 ευρώ αναδρομικά, αναδρομικά που άλλοι κλάδοι της ελληνικής κοινωνίας διεκδίκησαν δικαστικώς και τα πήραν ή τα παίρνουν». «Όπως κι εμείς θα μπορούσαμε να πάμε στο δικαστήριο και να ζητήσουμε να πάρουμε αναδρομικά, όπως έκαναν άλλοι κλάδοι της ελληνικής κοινωνίας. Δεν τους αναφέρω γιατί δεν θέλω να κινητοποιήσω κάποιου είδους κοινωνικό αυτοματισμό. Όμως, ο πολύς κόσμος πρέπει να ξέρει ότι οι μόνοι που παραιτήθηκαν εγγράφως από το δικαίωμά τους να διεκδικήσουν αναδρομικά είμαστε οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου αυτής της περιόδου της κρίσεως», πρόσθεσε.
    Ενώ συμπλήρωσε ότι «αυτά δεν πρέπει να τα λέμε μεμψίμοιρα». «Πρέπει να τα λέμε με θάρρος και να είναι πράξη περηφάνιας για εμάς. Γιατί τα κάναμε για να αναγνωρίσουμε εμείς πρώτοι ότι αυτή την εποχή που η χώρα μπήκε στη στενωπό της χρεοκοπίας και που έπρεπε να ψηφίσουμε επώδυνες θυσίες για όλους τους συμπολίτες μας, ναι, εμείς μπήκαμε πρώτοι σε αυτή την οδό των θυσιών, όσο και αν αυτό είναι αντιδημοφιλές να λέγεται. Γιατί όλοι εσείς που έχετε εκλεγεί, ξέρετε τι θα πει να είσαι βουλευτής, και τι θα πει να κάνεις προεκλογική εκστρατεία και τι θα πει να εκτελείς καλά τα καθήκοντά σου, και αν πράγματι αυτές οι θυσίες ήταν θυσίες, ειδικά για τους βουλευτές της επαρχίας, πάρα πολύ μεγάλες».
ΚΛΑΙΩ ΑΠΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ. ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ! ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ, ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ…
Οι απολαβές των βουλευτών
    Σημειώνεται ότι οι (ακαθάριστες) βουλευτικές απολαβές ανέρχονται σε μηνιαία βάση σε 8.000 ευρώ χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται η αποζημίωση που λαμβάνουν για την συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές (75 ευρώ ανά συνεδρίαση και άλλες παροχές που απολαμβάνουν όπως αυτοκίνητο, εισιτήρια, διόδια, άτοκα δάνεια αλλά και το αφορολόγητο το οποίο ανέρχεται περίπου στο 70%-75%).
    Αναλυτικά: η βουλευτική αποζημίωση (ακαθάριστη) ανέρχεται σε 5.700 ευρώ μηνιαίως, οι δαπάνες οργάνωσης γραφείου σε 935 ευρώ μηνιαίως, η ταχυδρομική ατέλεια σε 909 ευρώ μηνιαίως και τα έξοδα κίνησης κατά μέσο όρο σε 480 ευρώ μηνιαίως (διαφέρουν ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια του βουλευτή). Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι οι καθαρές αποδοχές του βουλευτή ανέρχονται περίπου σε 6.500 ευρώ μηνιαίως.
    Όσον αφορά το συνολικό κονδύλι του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2015 προβλέπει για τις βουλευτικές αποζημιώσεις 20.540.000 ευρώ, για τις αποζημιώσεις τους από συμμετοχή σε επιτροπές 1.420.000 ευρώ, για το επίδομα οργάνωσης γραφείου 6.410.000 ευρώ, για την οικογενειακή παροχή 180.000 ευρώ, για τα έξοδα κίνησης 1.365.000 ευρώ και για την εργοδοτική εισφορά βουλευτών υπέρ ΕΟΠΥΥ 610.000 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου