Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

2.Αντιδήμαρχος του Γ.Μπουτάρη ελέγχεται για «θαλασσοδάνειο» 13 εκατ. ευρώ!

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2.Αντιδήμαρχος του Γ.Μπουτάρη ελέγχεται για «θαλασσοδάνειο» 13 εκατ. ευρώ!
    Ερευνα διατάχθηκε από τον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρη Δημόπουλο προκειμένου να ελεγχθεί ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάι Καπόν ο οποίος με ανώνυμη επιστολή καταγγέλεται ότι πήρε «θαλασσοδάνειο» ύψους 13 εκατ. ευρώ λίγο πριν καταρρεύσει η Proton Bank.
    Ο εισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί οι πράξεις της απάτης και του ξεπλύματος "βρώμικου" χρήματος ώστε να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που υπάρχουν.
    Σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και ανώνυμη επιστολή που έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα η υπόθεση αφορά σε μετοχοδάνεια συνολικού ύφους 13 εκατ. ευρώ που έχουν χορηγηθεί στον κ. Καπόν από την Proton Bank - λίγο προτού οδηγηθεί στην κατάρρευση και τον διαχωρισμό της σε «καλή» και «κακή» τράπεζα-, τα οποία ωστόσο δεν συνοδεύονται από αντίστοιχου ύψους καλύψεις ή ενέχυρα και τα οποία δεν εξυπηρετούνται πλέον.
    Σύμφωνα με πληροφορίες το δάνειο χορηγήθηκε στον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης από την Proton Bank στις 8 Ιουλίου 2011 λίγους δηλαδή μήνες πριν η Τράπεζα οδηγηθεί οε εκκαθάριση, με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής και χαμηλής αξίας ενέχυρα. 


1 σχόλιο: