Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

10.Γιατί οι στρατιωτικοί μιλούν για ... "τους πουθενάδες" του ΣΥΡΙΖΑ;

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.Γιατί οι στρατιωτικοί μιλούν για ... "τους πουθενάδες" του ΣΥΡΙΖΑ;
onalert
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
    Το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας είναι υπαρκτό και πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι το πιθανότερο. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχεται πολύ συχνά πυρά για τον “κυβερνητικό σχεδιασμό” του.
    Κι αν στον κρίσιμο τομέα της οικονομίας που όλους απασχολεί ,αρθρώνει κάποιες προτάσεις που άλλους πείθουν, άλλους όχι και κάποιοι τις αντιμετωπίζουν ως το μικρότερο κακό, στον χώρο της Εθνικής Άμυνας ,με τον οποίο ασχολείται το Onalert δεν υπάρχει πουθενά!
    Στα Γενικά Επιτελεία και υποθέτουμε σ΄ όλους τους στρατιωτικούς σχηματισμούς και τις μονάδες , οι επαγγελματίες του χώρου, οι στρατιωτικοί δικαιολογημένα αναρωτιούνται τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ αν τελικά γίνει κυβέρνηση . Ποιο είναι το μοντέλο που θα επιδιώξει να κάνει πραγματικότητα; Την κυβερνητική πραγματικότητα σήμερα την ζουν και την ξέρουν. Την πιθανή αυριανή κυβέρνηση δεν την “βλέπουν” και δεν την “ακούν” πουθενά στον τομέα της Εθνικής Άμυνας.
    Μια παρουσίαση προγράμματος για την Εθνική Άμυνα πριν μερικούς μήνες και μετά σιωπή. Χωρίς να θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας , η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα για την άμυνα στο Onalert είναι ίσως η μοναδική ολοκληρωμένη παρέμβαση και παρουσία του κόμματος που διεκδικεί την εξουσία στον “ευαίσθητο” όπως συνηθίζουμε να λέμε χώρο της Εθνικής Άμυνας.
Από κει και πέρα σιωπή και μυστήριο…
    Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με εξαίρεση τον Θοδωρή Δρίτσα , δείχνουν απρόθυμα ακόμη και να τοποθετηθούν δημόσια για θέματα που έχουν σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι η γνωστή “φοβία” της Αριστεράς να ασχοληθεί μ΄ έναν χώρο που έχει για δεκαετίες “πιστωθεί” στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα;
    Δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο να πουν ή ανησυχούν μήπως αυτό που θέλουν να εκφράσουν θεωρηθεί “ανατρεπτικό” και τρομάξει; Πέφτει μόνος του στην παγίδα που του στήνουν για “εξετάσεις πατριωτισμού”;  Δεν έχει τέτοια ανάγκη και ο πατριωτισμός των στελεχών του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
    Ότι κι αν ισχύει απ΄ όλα αυτά ένα είναι το βέβαιο και η “κυβερνώσα Αριστερά” πρέπει να το καταλάβει: η Εθνική Άμυνα πάει…πακέτο με την διακυβέρνηση της χώρας. Δεν εξαιρείται! Συνεπώς καλό είναι να αρχίσουν να εκφράζονται και δημόσια για τις σκέψεις και τα σχέδιά τους. Που θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν. Κι αυτά δεν μπορεί να περιορίζονται στο ποιος θα είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας .Είναι κι αυτό ένα θέμα αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό.
    Το οικονομικό θέμα της χώρας είναι το σοβαρότερο . Αλλά απ΄ αυτό μπορεί να προκύψουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα πολλά ,μεγάλα και ανοιχτά εθνικά θέματα. Αν μια πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι μπορεί να σταθεί σ΄ αυτό το πεδίο χωρίς αξιόπιστες ΕΔ ή ότι θα …το δει το θέμα όταν προκύψει οι συνέπειες θα είναι δυσάρεστες. Για την χώρα εννοείται.
    Δεν κάνουμε σε κάνεναν `’συστάσεις”. ούτε δίνουμε “συμβουλές”. Τα αυτονόητα νομίζουμε ότι επισημαίνουμε. Και μάλλον θα έπρεπε να έχουν ήδη προβληματιστεί στην Κουμουνδούρου από…το παρατσούκλι που τους έχουν κολλήσει καποιοι στρατιωτικοί: οι…”
πουθενάδες
” τους λένε αναφερόμενοι στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ. Και να φανταστείτε ότι κάποιοι απ΄ αυτούς που το λένε έχουν αποφασίσει να τους ψηφίσουν κιόλας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου