Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

ΕΛΒΟ. ψάχνει ξανά μνηστήρα όταν όλη η Ευρώπη παραγγέλνει τα Leopard 2 που έφτιαχνε…

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


 

4 σχόλια:

  1. ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ν,ΝΑΟΥΜ.

    ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ -ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟΝ-ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 1980-1982 ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΌΝΝΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΩΣ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΖΗΤΗΣΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΡΜΑΤΑ ΛΕΟΠΑΡΝΤ- 1 (ΠΥΡΟΒΟΛΟ 90 ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΞΊΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΌΤΕ 1 ΔΙΣ.ΕΚ ΔΡΑΧΜΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ ΣΕ ΈΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΊΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΕΊΧΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΎΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΘΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΗΣΗ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΜΑΤΑ.ΜΆΛΙΣΤΑ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΎΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΣ ΜΕΣΩ ΕΓΚΡΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΜΕ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ,ΑΥΛΩΝΑΣ ΚΑΙ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΗΣ ΤΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ν.ΝΑΟΥΜ.
    Μία διόρθωση το Λέοπαρντ -1 είχε πυροβόλο 105 χιλιοστών και όχι 90 χιλιοστών και βέβαια τα Λέοπαρντ -2 έχουν 120 χιλιοστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ν.ΝΑΟΥΜ
    Την περίοδο τη συναρμολογήσεως του άρματος Λέοπαρντ επισκέφθηκα την ΕΛΒΟ και σχετικό άρθρο είχα πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα "ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" με σχετική φωτογραφία που τώρα που θα αρχίσω τον απολογισμό μου θα το δημοσιοποιήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αξιόλογο άρθρο που δείχνει – αποδεικνύει με σαφήνεια πως η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παράγει πολεμικό υλικό υψηλής – σύγχρονης και μελλοντικής τεχνολογίας.
    Κατά την εκτίμησή μας, η χώρα μας πρέπει το ταχύτερο να δρομολογήσει όλες εκείνες τις κινήσεις ώστε από μόνοι μας ή σε συνεργασία με φιλικές χώρες να προχωρήσει στην παραγωγή πολεμικού εξοπλισμού αφενός για τις Ε.Δ. της Πατρίδας μας και αφετέρου για πωλήσεις προς τρίτες χώρες.
    Γιώργος Τσακίρης
    αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή