Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Η Ηγεσία στην Εποχή της Αβεβαιότητας

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

3 σχόλια:

  1. Ηγεσία και κουραφέλαξα, συνάδελφε! Δεν διδάσκεται η ηγεσία, όπως ακριβώς δεν διδάσκεται η ζωγραφική ή η γλυπτική. Ή το έχεις το να μπορείς να τεθείς επικεφαλής μιας ομάδος ατόμων και να σταθείς ως ηγέτης τους, οπότε είναι και εύκολο για σένα να διοικείς λόχους, τάγματα κλπ και να σε αγαπάνε και να παίρνεις συγχαρητήρια από ανωτέρους διότι «τα πας πολύ καλά και φυσάει ο λόχος ή το τάγμα σου και σε αγαπάνε και σε υπακούν και όλα τέλεια» (ενώ εσύ δεν κάνεις ΤΙΠΟΤΑ, απλώς ακολουθείς το ένστικτό σου, κοινώς θα λέγαμε κάνεις την πλάκα σου) ή δεν το έχεις, θα θυμάστε φαντάζομαι ότι πολλοί συνάδελφοι της σχολής δεν το είχαν αυτό το ένστικτο οι άνθρωποι, έκαναν μεγάλο κόπο για να ισορροπούν στο λόχο τους τις καταστάσεις κλπ. Ποια ηγεσία λοιπόν, δεν διδάσκεται λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω με το σχολιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κων-νος Παπανικολάου5 Ιουνίου 2024 στις 8:50 μ.μ.

    Ανώνυμε με τα σχόλιά σου και ανώνυμε με την συμφωνία σου με τον έτερο ανώνυμο, ευχαρίστως θα προσπαθούσα να σας παρουσιάσω έναν παραπέρα τεκμηριωμένο λόγο αλλά δεν το κάνω γιατί, κυρίως, δεν γνωρίζω το γνωστικό σας υπόβαθρο επί του θέματος.

    Όλα όσα αναφέρω δεν αποτελούν αποκυήματα του τσερβέλου μου αλλά προϊόντα μελετών σε βάθος μια πλειάδας ανθρώπων – παγκοσμίως αναγνωρισμένων – για την σε βάθος κατανόηση όλων των διαφοροποιήσεων που μεταβάλλουν συνεχώς το πεδίο δράσης του ανθρώπου. Οι ρήξεις του ανθρώπου με το κατεστημένο, όλο πιο βαθιές, όλο και πιο επώδυνες, δεν γίνονται ούτε από του «καναπέως» ούτε από τους εις τα τέσσερα αναμένοντας μια καλή βαθμολογία για το παραπέρα.

    Το μαχαίρι είναι για να κόψουμε το ψωμί και όχι το δάκτυλο. Ο χρωστήρας δημιουργεί αριστουργήματα αλλά και ανοσιουργήματα. Η πέννα εκφράζει προσωπικά βιώματα αλλά πολλές φορές αναρωτιόμαστε «τί θέλει να πει εδώ ο ποιητής;»

    Κλείνοντας, θα συμφωνήσω μαζί σας ότι τόσο στον Στρατό όσο και στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν και τέτοιοι και τέτοιοι και άλλοι πολλοί και διάφοροι. Εμείς ψάχνουμε; ή κοιμόμαστε ύπνον βαθύν. Έτσι κι αλλιώς τα παιδιά μας θα το βρουν μπροστά τους, αν δεν το βρήκαν ακόμα.
    Αν έχετε κάτι να θέσετε με τεκμηριωμένο λόγο, ευχαρίστως να βρεθούμε – ιδιωτικά ή δημόσια και να τα πούμε unbiased.

    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας να με διαβάσετε.
    Κων-νος Παπανικολάου

    ΑπάντησηΔιαγραφή