Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (1/6/24)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή του Χαρκόβου (100 χλμ. ΒΔ, Κουπιάνσκ

Οι Ρώσοι προελαύνουν προς το Χάρκοβο - Απομόνωσαν το Λούπτσι και έφτασαν 20 χλμ. από το κέντρο της πόλεως

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/piran-ta-ypsomata-gyro-apo-to-liptsi-oi-rosikes-dynameis-stin-poli-o-taktikos-stratos-sfyrokopoun-kathe-prospatheia-enisxysis/

-----------------------------------------------------

Μεγάλες οι απώλειες των ουκρανικών Εφεδρειών που είχαν σταλεί για ενίσχυση των Λούπτσι και Βοβτσάνσκ

https://warnews247.gr/war-monitor/oukrania/katastrofikh-ekseliksh-gia-to-kiebo-oi-rwsikes-dunameis-perikuklwnoun-45-000-oukranous-stratiwtes-ston-aksona-boltsank-koupiank/

            Οι ουκρανικές Δυνάμεις ανεκατέλαβαν κάποιο έδαφος στα χωράφια Βορείως του Λίπτσυ. Σύμφωνα με ρωσικό στρατιωτικό ιστότοπο, οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν έως και 500 μέτρα σε βάθος Βορείως του Λίπτσυ, αλλά, η πληροφορία αυτή  δεν έχει επιβεβαιωθεί.

            Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις τους κοντά στο Λίπτσυ και την Τέρνοβα (στα διεθνή σύνορα μεταξύ Λύπτσι και Βόβτσανσκ). Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν ουκρανική επίθεση κοντά στο Χλούμποκυ (αμέσως Βορείως του Λίπτσυ).

-----------------------------------------------------

Βοβτσάνσκ: Εκκαθάριση οικιών από τον ρωσικό Στρατό

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/vovtsansk-ekkatharisi-oikion-apo-ton-rosiko-strato-vinteo/

            Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν στην οδό Λένινα στο κέντρο του Βοβτσάνσκ, όπου συνεχίζονται σφοδρές μάχες. Σύμφωνα με τους παραπάνω ιστοτόπους, οι ουκρανικές Δυνάμεις διατηρούν κάποιες θέσεις στο εργοστάσιο αδρανών υλικών Βοβτσάνσκ στο κεντρικό Βοβτσάνσκ στην βόρεια όχθη του ποταμού Βόβτσα.  

            Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις τους κοντά στην Σταρίτσια (Νοτιοδυτικά του Βοβτσάνσκ).

            Η ρωσική Αεροπορία υποστηρίζει ενεργά την επίθεση των Χερσαίων Μονάδων προσβάλλοντας τις θέσεις των ουκρανικών Δυνάμεων με εναέριες Τηλεκατευθυνόμενες Βόμβες Ακριβείας FAB - 1500 (UMPC).
            Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων, υπάρχουν δεκάδες εστίες φωτιάς και καπνού που έχει πνίξει την περιοχή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι συχνοί βομβαρδισμοί προκαλούν σημαντικές ζημιές στις ουκρανικές θέσεις, καταστρέφοντας οχυρώσεις και δημιουργείται χάος στις τάξεις των αμυνόμενων.
            Η χρησιμοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών, όπως οι Βόμβες UMPC, επιτρέπει στις ρωσικές δυνάμεις να επιτύχουν υψηλή ακρίβεια στα κτυπήματά τους, γεγονός που αυξάνει την αποτελεσματικότητά τους στο πεδίο της μάχης.

Να σημειωθεί ότι παρά την σθεναρή αντίσταση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο ρωσικός Στρατός συνεχίζει να προελαύνει, 

-----------------------------------------------------

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το Βοβτσάνκ με θερμοβαρικούς Πυραύλους TOS-1A 

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7244393_kaine-sythemela-bobtsank-oi-rosoi-se-paniko-oi-oykranoi-krybontai

-----------------------------------------------------

Διάσπαση της πρώτης γραμμής Άμυνας των Ουκρανών στο Χάρκοβο – Στα 14 χλμ. από τα Ανατολικά προάστια της πόλεως ο ρωσικός Στρατός

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/espase-i-proti-grammi-amynas-ton-oukranon-sto-xarkovo-sta-14-xlm-apo-ta-anatolika-proastia-tis-polis-o-rosikos-stratos/

-----------------------------------------------------

Οι Ουκρανοί στέλνουν 50 Τάγματα από κάθε σημείο για να συγκρατήσουν τους Ρώσους στο Χάρκοβο

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-oukranoi-stelnoun-50-tagmata-apo-kathe-simeio-gia-na-sygkratisoun-tous-rosous-sto-xarkovo/

            Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τους έντονους βομβαρδισμούς με Κατευθυνόμενες Βόμβες Ολισθήσεως τόσο εναντίον της πόλεως του Χαρκόβου, όσο και σε άλλες στην βόρεια περιφέρεια του Χαρκόβου.

    Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις εκτόξευσαν 25 Κατευθυνόμενες Βόμβες Ολισθήσεως κατά της βόρειας Περιφέρειας του Χάρκοβο κατά την 27 Μαΐου, συμπεριλαμβανομένων δύο Βομβών Ολισθήσεως κατά της πόλεως του Χαρκόβου.

    Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ρωσικές Βόμβες Ολισθήσεως έπληξαν βιομηχανική εγκατάσταση και κατοικημένη περιοχή στην πόλη του Χαρκόβου, σκοτώνοντας ένα και τραυματίζοντας 11 άτομα

-----------------------------------------------------

Με εφαλτήριο την ρωσική πόλη Μουρόμ οι Ρώσοι πολιορκούν την πόλη Σταρίτσια στην Περιφέρεια του Χαρκόβου

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7244419_se-paniko-i-oykrania-me-efaltirio-tin-istoriki-poli-moyrom-oi

-----------------------------------------------------

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ. Βως  Μπάκχμουτ)

            Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν την Ιβανίβκα (25 χλμ. Βορειονατολικά του Κουπιάνσκ) και το Μπερέστοβο (25 χλμ. Νοτιοανατολικά του Κουπιάνσκ).

            Σύμφωνα με διαθέσιμο οπτικό υλικό οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν Ανατολικά της Μιαζοσχαρίβκα (45 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ).

    Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι αναφέρουν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν προς την Στελμαχίβκα (35 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ) και Βορειοδυτικά του  Νοβοσελίβσκυ (30 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά του Κουπιάνσκ)

    Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις Επιθετικές Επιχειρήσεις τους Βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ και συγκεκριμένα κοντά στην Σινκίβκα  (8 χλμ. Βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ), την  Πετροπαβλίβκα (7 χλμ. Ακώς του Κουπιάνσκ), την Κυσλίβκα (22 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ) και την Στέποβα Νοβοσελίβσκα (18 χλμ. Νοτιοανατολικά του Κουπιάνσκ).

-----------------------------------------------------

Περιοχή της Κρεμίνα (65 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ, 60 χλμ. ΒΑ Μπάκχμουτ)
            Οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν Δυτικά του Νοβοβόντιανυ (30 χλμ. Βορειοδυτικά της Κρεμίνα)

            Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι αναφέρουν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν εντός της Μπιλοχορίβκα (12 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα). Επίσης προς την Χρεκίβκα (22 χλμ. Βορειοδυτικά της Κρεμίνα),  την Νοβογιεχορίβκα ( 28 χλμ. Βορειοδυτικά της Κρεμίνα), το Νέβσκυ (30 χλμ. Βορειοδυτικά της Κρεμίνα), το Τέρνυ (17 χλμ. Δυτικά της Κρεμίνα) και την Χριχορίβκα (11 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα).

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

            Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται Νοτιοανατολικά του Σίβερσκ ( 30 χλμ. ΒΑ του Μπάκχμουτ), κοντά στην Βουίμκα (20 χλμ.     Βορειοανατολικά του Μπάκχμουτ), το Βερκνοκαμιάνσκυ (30 χλμ. Βορειοανατολικά του Μπάκχμουτ) και το Σπίρνυ (27 χλμ. Βορειοανατολικά του Μπάκχμουτ).

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι Δυνάμεις της κατέλαβαν το χωριό Κλιστσίϊβκα ( 7 χλμ. ΝΔ του Μπάκχμουτ και 10 χλμ. ΝΑ του Τσάσιβ Γιάρ)

https://www.liberal.gr/diethni-themata/rosia-anakoinose-pos-oi-dynameis-tis-katelaban-horio-klistsiibka-stin-anatoliki

-----------------------------------------------------

Οι Ρώσοι κατέλαβαν και την Αντρίϊβκα  (7 χλμ. Νοτίως του Μπάκχμουτ και 12 χιλιόμετρα ΝΑ του Τσάσιβ Γιάρ)

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oi-rosoi-katelavan-tin-antriivka-apeleytherothike-kai-i-voreia-pyli-tou-ntonetsk/

ΣΧΟΛΙΟ: Μετά την κατάληψη της Αντρίϊβκα οι ρωσικές Δυνάμεις σφίγγουν περισσότερο τον κλοιό γύρω από το Τσάσιβ Γιάρ, καθώς, επιτίθενται πλέον εναντίον του και από τον Νότο, πέραν των επιθέσεων που πραγματοποιούσαν, έως τώρα από Βορρά, Ανατολάς και Δυσμάς.

-----------------------------------------------------

Σφοδρή επίθεση στο Τσάσιβ Γιάρ - Οι Ρώσοι διεισδύουν στην πόλη από τρεις κατευθύνσεις

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/sfodri-epithesi-sto-tsasiv-giar-oi-rosoi-dieisdyoun-stin-poli-apo-treis-kateythynseis/

            Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις Επιθετικές Επιχειρήσεις τους στο Τσάσιβ Γιάρ χωρίς να υπάρξουν μεταβολές στην διάταξη της Γραμμής Επαφής.

     Σύμφωνα με ρωσικό στρατιωτικό ιστότοπο, οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν επί μετώπου πλάτους έως και 720 μέτρων στις Ανατολικές και Νότιες παρυφές του Κανάλ Μικροραγιόν (το Ανατολικότερο τμήμα του Τσάσιβ Γιάρ). Συνέχισαν επίσης να επιτίθενται και κοντά στο Νόβι Μικροραγιόν (Ανατολικό Τσάσιβ Γιάρ).

-----------------------------------------------------

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ)

    Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν  Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα. Οπτικό υλικό που δημοσιεύθηκε τις τελευταίες ημέρες, παρουσιάζει τις ρωσικές Δυνάμεις να προελαύνουν Δυτικά του Οτσερέτγιουνυ (18 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα) Βορειοανατολικά του Σοκίλ (17 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα) και Δυτικά του Σολόβγιοβο (9 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα)

    Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, δήλωσε ότι, στις 26 Μαΐου οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν το Ναταΐλοβο (12 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα) και συνέχισαν την προέλασή τους Βορειοδυτικά και Νότια του οικισμού.

Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν σε έκταση πλάτους 800 μέτρων και βάθους 550 μέτρων Βορείως του Οτσερέτγιουνυ.

    Οι μάχες συνεχίστηκαν επίσης και Βορείως της Αβντίϊβκα κοντά στο Καλίνοβο (15 χλμ. ΒΔ της Αβντίϊβκα), την Νοβοολεξαντρίβκα (17 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα) και την Νοβοσελίβκα Πέρσα (18 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα), Δυτικά του Ουμάνσκυ (10 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα), την Γιασνομπροντίβκα (20 χλμ. Δυτικά της Αβντίϊβκα) και το Νεβέλσκυ (13 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα).

-----------------------------------------------------

Ντονιέτσκ: Ουκρανός Στρατιώτης παραδίδει Άρμα Μάχης στις ρωσικές Δυνάμεις

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ntonetsk-oukranos-stratiotis-paradidei-arma-maxis-stis-rosikes-dynameis-vinteo/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

-----------------------------------------------------

Περιοχή της Μαρίνκα (27 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα)

 «Ήττα» των Α/Α Πυραύλων S-400 από τους αμερικανικούς ATACMS: «Πυροβόλησαν» πρώτοι, έχασαν, καταστράφηκαν στην περιοχή του Μοσπίνο (20 χλμ. Νοτιοανατολικά της πόλεως του Ντονιέτσκ)

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/itta-ton-a-a-s-400-apo-tous-amerikanikous-atacms-sto-mospino-tou-ntonetsk-pyrovolisan-protoi-exasan-katastrafikan-vinteo/

    Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν Δυτικά της Νοβομιχαϊλίβκα (10 χλμ. Νοτίως της Μαρίνκα), σε μια περιοχή πλάτους έως και 1,1 χιλιομέτρου και βάθους 600 μέτρων.   

    Προέλασαν επίσης και κοντά στην Παρασκοβίϊβκα (10 χλμ. Νοτιοδυτικά της Μαρίνκα) σε περιοχή βάθους έως και 200 ​​μέτρων.

    Οι μάχες συνεχίστηκαν επίσης στην Κρασνοχορίβκα (5 χλμ. βορείως της Μαρίνκα), όπου οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν φθάσει μέχρι το κέντρο της πόλεως, κοντά στην Πομπιέντα (5 χλμ. Νοτιοδυτικά της Μαρίνκα) και το Σολόντκυ (20 χλμ. Νοτιοανατολικά της Μαρίνκα).

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Ζαπορίζια

Με Στρατηγικά Βομβαρδιστικά η «απάντηση» των Ρώσων στα αμερικανικά ATACMS - 15 Tu-95 και Tu-22 χτύπησαν κύριες Αποθήκες Οπλισμού δυτικών όπλων

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/me-stratigika-vomvardistika-i-apantisi-ton-roson-sta-amerikanika-atacms-15-tu-95-kai-tu-22-xtypisan-kyries-apothikes-oplismou-dytikon-oplon/

-----------------------------------------------------

Η ρωσική Αεροπορία προσέβαλε με Πυραύλους Kinzhal 300 Στρατιωτικούς που είχαν στείλει η Πολωνία, η Γαλλία και οι Βαλτικές χώρες στο Λβιβ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/i-rosiki-aeroporia-ekapse-me-kinzhal-zontanous-300-stratiotikous-pou-eixan-steilei-i-polonia-i-gallia-oi-valtikes-xores-sto-lviv/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

-----------------------------------------------------

Η Ρωσία καταστρέφει συστηματικά με Πυραύλους Kinzhal όλα τα Αεροδρόμια της Ουκρανίας τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα F16

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740536/i-rosia-katastrefei-systimatika-me-kinzhal-ola-ta-aerodromia-gia-ta-f16-stin-oukrania

-----------------------------------------------------

Μεγάλη πυρκαγιά στο Ραντόμ της Πολωνίας, σε Αποθήκες όπλων και Πυρομαχικών προοριζομένων για την Ουκρανία

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/vinteo-megali-pyrkagia-se-apothikes-oplon-kai-pyromaxikon-proorizomenon-gia-tin-oukrania-sto-rantom-tis-polonias/

Εισέχουσα της Βρεμίβκα -Τομέας Πριγιούτνυ Σταρομαγιόρσκυ (Ανήκει

στην Δυτική πλευρά της Περιφέρειας του  Ντονιέτσκ)

            Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από ρωσικούς στρατιωτικούς ιστοτόπους,  οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν στο Βορειοδυτικό Σταρομαγιόρσκυ (12 χλμ. Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα).

            Την 30 Μαΐου Μονάδες των 218 Τεθωρακισμένου Συντάγματος και του 394 Μηχανοκινήτου Συντάγματος Πεζικού, κατέλαβαν και το κέντρο του Σταρομαγιόρσκυ. Αυτή την στιγμή οι ρωσικές Δυνάμεις κατέχουν το 70% του οικισμού.

    Οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν επίσης και σε μία έκταση πλάτους 700 μέτρων και 700 μέτρων βάθους Δυτικά του Ουροζάϊνυ (5 χλμ. Νοτιοανατολικά του Σταρομαγιόρσκυ).

Τομέας Πγιατυχάτκυ - Ρομπότγιουνυ [(Ανήκει στην Ανατολική πλευρά της Περιφέρειας της  Ζαπορίζια)]

-----------------------------------------------------

Πλήρης κατάληψη του Ρομπότγιουνυ από τους Ρώσους

https://iskra.gr/oukrania-pliris-katalipsi-tou-rabotino-apo-tous-rosous/

-----------------------------------------------------

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός Ειδικός): Η απώλεια του Ρομπότγιουνυ είναι σοβαρό πλήγμα στο ηθικό του Ουκρανικού Στρατού

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/738089/aleksandros-merkoyris-vretanos-eidikos-i-apoleia-tou-robotyne-einai-sovaro-pligma-sto-ithiko-tou-oukranikoy-stratoy

            Μετά την κατάληψη του  Ρομπότγιουνυ διεξάγονται περιορισμένης κλίμακος συγκρούσεις  στις περιοχές του Ρομπότγιουνυ, του Βέρμποβο (9 χλμ. Νοτιονατολικά του Ρομπότγιουνυ), της Μάλα Τοκμάτσκα (12 χλμ. ΒΑ του Ρομπότγιουνυ), του Μάλι Στσερμπάνκυ (20 χλμ. ΒΔ του Ρομπότγιουνυ) και της Νοβοαντρίϊβκα (15 χλμ. ΒΔ του Ρομπότγιουνυ).

-----------------------------------------------------

Περιοχή Χερσώνας

Πρώην πράκτορας της CIA: «Το Κίεβο από απόγνωση μπορεί να αποφασίσει να επιτεθεί στον Πυρηνικό Σταθμό της Ζαπορίζια»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/proin-praktoras-tis-cia-to-kievo-apo-apognosi-mporei-na-apofasisei-na-epitethei-ston-pyriniko-stathmo-zaporizia/

-----------------------------------------------------

Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να επαναλειτουργήσει τον Πυρηνικό Σταθμό της Ζαπορίζια

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740049/i-rosia-den-sxediazei-na-epanaleitourgisei-ton-pyriniko-stathmo-tis-zaporizhzhia

    Συνεχίστηκαν οι περιορισμένης εκτάσεως μάχες στην Αριστερή (Ανατολική) όχθη του Δνειπέρου, συμπεριλαμβανομένου του Κρίνκυ (30 χλμ. Ανατολικά της πόλεως της Χερσώνας και 2 χλμ. από τον Δνείπερο ποταμό)

    Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις απέκρουσαν τέσσερις ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Κρίνκυ και σε «άλλα Προγεφυρώματα της Αριστερής όχθης», υποδηλώνοντας ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις μπορεί να κατέχουν και άλλες θέσεις στην Ανατολική όχθη του ποταμού. Ωστόσο, δεν είναι σαφές σε ποια περιοχή μπορεί να αναφέρεται το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας.

    Στο χρονικό διάστημα 29 και 30 Μαΐου οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν Βορείως του Ντνίπριανυ, στην Αριστερή όχθη του Δνειπέρου, 12 χλμ. Δυτικά της Νόβα Καχόβκα (48 χλμ. Ανατολικά της πόλεως της Χερσώνας).

    Επιτέθηκαν επίσης στο Εθνικό Φυσικό Πάρκο Ολέσκυ Σάντς (25 χλμ. Ανατολικά της πόλεως της Χερσώνας) και στο στρατηγικής αξίας Νησί Νεστρούχα (20 χλμ. ΝΔ της πόλεως της Χερσώνας και 60 χλμ. από το Κρίνκυ), στο Δέλτα του Δνειπέρου ποταμού.

-----------------------------------------------------

Περιοχή Κριμαίας

 «Βαρύ» κτύπημα σε ρωσική Αεράμυνα και εκτοξευτές Kinzhal - Αμερικανικοί ATACMS κατέστρεψαν S-400 και δύο MiG-31

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/vary-xtypima-se-rosiki-aeramyna-kai-platformes-ektokseysis-kinzhal-amerikanikoi-atacms-katestrepsan-s-400-kai-dyo-mig-31/

-----------------------------------------------------

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν αιφνιδιαστικό μαζικό πλήγμα στην Σεβαστούπολη με Μη Επανδρωμένα Θαλάσσια Σκάφη (USV) - Τα ρωσικά Ελικόπτερα κατέστρεψαν περισσότερα από 15 σκάφη

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-oukranoi-epixeirisan-aifnidiastiko-maziko-pligma-stin-sevastoupoli-me-usv-pano-apo-15-skafi-katestrepsan-ta-rosika-elikoptera/

-----------------------------------------------------

Αεροπορική επίθεση με περισσότερα από 100 ουκρανικά Drones – Στόχος το Κράσνονταρ και το λιμάνι του Νοβοροσίσκ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/rosia-aeroporiki-epithesi-me-pano-apo-100-oukranika-drones-stoxos-to-krasnontar-kai-to-limani-tou-novorosisk/

-----------------------------------------------------

Κατάρριψη ουκρανικού Drone επάνω από την Ναυτική Βάση του Νοβοροσίσκ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/novorosisk-oukraniko-drone-en-meso-rosikon-diastayroumenon-pyron-vinteo/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

-----------------------------------------------------

Μεγάλες οι καταστροφές στην ρωσική Αεροπορική Βάση Μπελμπέκ στην Κριμαία από τους αμερικανικούς Πυραύλους ATACMS

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/megales-oi-katastrofes-stin-rosiki-aeroporiki-vasi-mpelmpek-stin-krimaia-apo-tous-amerikanikous-pyraylous-atacms/

-----------------------------------------------------

Μαζικές εκτοξεύσεις Πυραύλων ATACMS και Drones σε Κριμαία και Νότιο Ρωσία - Οι Ουκρανοί στοχοποιούν τις ενεργειακές υποδομές

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/mazikes-ektokseyseis-pyraylon-atacms-kai-drones-stin-krimaia-oi-oukranoi-evalan-stoxo-tis-energeiakes-ypodomes/

-----------------------------------------------------

Αμερικανική πυραυλική καταιγίδα «σάρωσε» με ATACMS τις ρωσικές Βάσεις σε Κριμαία και Ντονιέτσκ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ektakto-amerikaniki-pyrayliki-kataigida-sarose-me-atacms-tis-rosikes-vaseis-se-krimaia-kai-ntonetsk/

-----------------------------------------------------

Η ρωσική Υπηρεσία Ασφαλείας FSB ανακοίνωσε ότι απέτρεψε «δολιοφθορά» σε ενεργειακή μονάδα της Κριμαίας

https://www.protothema.gr/world/article/1362046/krimaia-i-rosiki-upiresia-asfaleias-fsb-anakoinose-oti-apetrepse-doliofthora-se-energeiaki-monada/

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Πούτιν: «Δεν ενδιαφερόμαστε, κατά την παρούσα φάση, για την κατάληψη του Χαρκόβου – Απλώς δημιουργούμε Ουδέτερη Ζώνη Ασφαλείας»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/v-poutin-den-endiaferomaste-gia-ti-katalipsi-tou-xarkovou-aplos-dimiourgoume-oudeteri-zoni-asfaleias/

-----------------------------------------------------

Η Ρωσία θα ενσωματώσει με δημοψήφισμα και το Χάρκοβο - Επείγεται να επανεκκινήσει την οικονομία των νέων εδαφών της

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/i-rosia-ensomatonei-me-dimopsifisma-kai-to-xarkovo-i-rosia-epeigetai-na-epanekkinisei-tin-oikonomia-ton-neon-edafon-tis/

-----------------------------------------------------

Ο Μπάϊντεν έδωσε το πράσινο φως στην Ουκρανία να προσβάλει και ρωσικούς στόχους βορείως του Χαρκόβου

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740607/o-biden-edose-to-prasino-fos-stin-oukrania-na-xtypa-kai-rosikoys-stoxous-voreia-tou-kharkiv

-----------------------------------------------------

Ρώσος αξιωματούχος: Εχθρικά Drones μπορούν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις ακόμα και 2.500 χλμ. μέσα στην Ρωσία

https://warnews247.gr/diethnh/rwsia/rwsos-aksiwmatouxos-exthrika-drones-mporoun-na-pragmatopoihsoun-epitheseis-akoma-kai-2-500-xlm-mesa-sth-rwsia/

-----------------------------------------------------

Οι ΗΠΑ αλλάζουν το Δόγμα τους: «Φλερτάρουν» με την ιδέα μίας «περιορισμένης» πυρηνικής συγκρούσεως με Ρωσία και Κίνα

https://warnews247.gr/purhnika/oi-hpa-allazoun-to-dogma-tous-flertaroun-me-thn-idea-mias-periorismenhs-purhnikhs-sugkroushs-me-rwsia-kai-kina/

-----------------------------------------------------

Μεντβέντεφ προς την Δύση: «Μην δίνετε ισχυρότερους Πυραύλους στην Ουκρανία γιατί η Ζώνη Ασφαλείας θα φτάσει μέχρι και την Πολωνία»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/n-mentventef-pros-dysi-min-dinete-isxyroterous-pyraylous-stin-oukrania-giati-i-zoni-asfaleias-tha-ftasei-mexri-kai-tin-polonia/

-----------------------------------------------------

Το Κίεβο άρχισε να επιτίθεται σε ρωσικό έδαφος με Πυραύλους Storm Shadow

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740229/to-kievo-arxise-na-epitithetai-se-rosiko-edafos-me-pyraylous-storm-shadow

-----------------------------------------------------

AFP (Γαλλικό Πρακτορείο): Η Ουκρανία χρησιμοποίησε δυτικά όπλα για να κτυπήσει την περιοχή του Κράσνονταρ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740189/afp-galliko-praktoreio-i-oukrania-xrisimopoiise-dytika-opla-gia-na-xtypisei-tin-perioxi-tou-krasnodar

-----------------------------------------------------

ΝΑΤΟ, Βρετανία φέρνουν την πολεμική κόλαση – Έχουν χάρτη με πόλεις στην Ρωσία που θα κτυπηθούν από την Ουκρανία, με δυτικά όπλα

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740302/nato-vretania-fernoun-pio-konta-tin-polemiki-kolasi-exoun-xarti-me-poleis-sti-rosia-pou-tha-xtypithoyn-me-dytika-opla-apo-oukrania?ref=storyteller

-----------------------------------------------------

Μελόνι: «Το ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να μας αναγκάσει να σκοτώνουμε μέσα στην Ρωσία – Δεν είμαστε σε πόλεμο με την Μόσχα»

https://warnews247.gr/diethnh/nato/orgh-sthn-italia-den-mporei-to-nato-na-mas-anagkasei-na-skotwnoume-mesa-sthn-rwsia-den-eimaste-se-polemo-me-th-mosxa/

-----------------------------------------------------

 «Οι ΗΠΑ δεν εγκρίνουν τις ουκρανικές επιθέσεις στα ρωσικά Ραντάρ Εγκαίρου Προειδοποιήσεως» λέει η Ουάσιγκτον

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ipa-anisyxia-gia-tis-oukranikes-epitheseis-sta-rosika-antivallistika-rantar/

-----------------------------------------------------

Άκρως επικίνδυνη εξέλιξη – Η Δανία δίνει το πράσινο φως στην Ουκρανία να επιτεθεί στην Ρωσία με F-16

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740527/akros-epikindyni-ekseliksi-i-dania-dinei-to-prasino-fos-stin-oukrania-na-epitethei-me-f16-sti-rosia

-----------------------------------------------------

Μεγαλώνει η αντιπαράθεση Δύσεως-Ρωσίας: «Δείτε πόσες πόλεις μπορεί να κάψουν οι Kinzhal αν κτυπηθεί ρωσικό έδαφος»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/megalonei-i-antiparathesi-dysis-rosias-deite-poses-poleis-mporei-na-kapsoun-oi-kinzhal-an-xtypithei-rosiko-edafos/

-----------------------------------------------------

Financial Times: Το ΝΑΤΟ δεν έχει αρκετές δυνατότητες Αεράμυνας για να προστατεύσει την Ανατολική Ευρώπη

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740526/vomva-apo-financial-times-to-nato-den-exei-arketes-dynatotites-aeramynas-gia-na-prostateysei-tin-anatoliki-evropi

-----------------------------------------------------

Νέα εποχή με τους Πυραύλους S-500 - Αλλάζουν τα στρατιωτικά δεδομένα παγκοσμίως – Παρέχουν πρωτοφανή Αντιαεροπορική προστασία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740606/adiaperastoi-oi-s-500-allazoun-ta-stratiotika-dedomena-pagkosmios-protofanis-antiaeroporiki-prostasia

-----------------------------------------------------

Πώς η Ρωσία κατέστρεψε δεκάδες ουκρανικές Αποθήκες με Όπλα και Πυρομαχικά με την βοήθεια Ουκρανού πρόσφυγα στην Πολωνία

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/pos-i-rosia-katestrepse-dekades-oukranikes-apothikes-me-opla-kai-pyromaxika-me-tin-voitheia-oukranou-prosfyga-stin-polonia/

-----------------------------------------------------

Responsible Statecraft ( Ηλεκτρονική σελίδα περιοδικού αναλύσεως Εξωτερικής Πολιτικής των ΗΠΑ): «Η σύγκρουση στην Ουκρανία κατέρριψε τον μύθο της ανωτερότητος των αμερικανικών όπλων»

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740443/responsible-statecraft-i-sygkrousi-stin-oukrania-katerripse-ton-mytho-tis-anoterotitas-ton-amerikanikon-oplon

-----------------------------------------------------

Ουκρανοί στο CNN: «Με τα Άρματα Μάχης Abrams είμαστε ο Νο 1 στόχος των Ρώσων – Έχουν πολλά προβλήματα» 

https://warnews247.gr/war-monitor/oukrania/istoriko-kazo-oukranoi-sto-cnn-me-ta-abrams-eimaste-o-no-1-stoxos-twn-rwswn-deite-to-binteo/

-----------------------------------------------------

Οι Ουκρανοί σκοπίμως δεν επικαιροποιούν τα στοιχεία επικοινωνίας τους για να μην επιστρατευθούν

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oi-oukranoi-skopimos-den-epikairopoioun-ta-stoixeia-epikoinonias-tous-gia-na-min-epistrateytoun-vinteo/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

-----------------------------------------------------

Σεργκέϊ Κρίβονος (Ουκρανός Στρατηγός): Η Ουκρανία συγκροτεί Μονάδες από Αξιωματικούς του Γενικού Επιτελείου και τις στέλνει στο μέτωπο

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740440/sergei-krivonos-oukranos-stratigos-i-oukrania-sximatizei-monades-apo-aksiomatikoys-tou-genikoy-epiteleiou-pane-sto-metopo

-----------------------------------------------------

Ο Ζελένσκυ αφήνει στα «αζήτητα» 500 Ουκρανούς Αιχμαλώτους Πολέμου ως «ανεπιθύμητους»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/o-v-zelenski-afinei-sta-azitita-500-oukranous-aixmalotous-polemou-os-anepithymitous/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

-----------------------------------------------------

Ουκρανός Στρατιώτης αιχμαλωτίστηκε από τις ρωσικές τσετσενικές Δυνάμεις «Αχμάτ» και ζήτησε να μην τον ανταλλάξουν

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/vinteo-oukranos-stratiotis-synelifthi-apo-tis-dynameis-tou-axmat-kai-zitise-na-min-ton-antallaksoun/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

-----------------------------------------------------

Ανακοινώθηκε από Γαλλία και Ουκρανία η αποστολή γαλλικού Στρατού στην Ουκρανία – Ρωσία: «Ούτε νεκροί δεν θα γυρίσουν πίσω»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/anakoinothike-apo-gallia-kai-oukrania-i-apostoli-gallikou-stratou-stin-oukrania-rosia-oute-nekroi-den-tha-gyrisoun-piso/

-----------------------------------------------------

Βιτάλι Κίσελεφ (Ρώσος Συνταγματάρχης): Περισσότεροι από 1.000 οι Γάλλοι στο Ντονμπάς – Υπάρχουν Αιχμάλωτοι

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740019/kiselev-rosos-syntagmatarxis-pano-apo-1-000-oi-galloi-sto-donbass-yparxoun-aixmalotoi

-----------------------------------------------------

Για πρώτη φορά μετά το 1919 το γαλλικό αίμα ποτίζει τις πεδιάδες της Ουκρανίας: Γάλλος Στρατιωτικός κείτεται νεκρός σε χωράφι

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/gallos-stratiotikos-keitetai-nekros-se-xorafi-tis-oukranias-foto/

-----------------------------------------------------

Ο Πούτιν δημιουργεί το δικό του «Starlink» – Το ελληνικό όνομα που διάλεξε για το δορυφορικό πρόγραμμα της Ρωσίας

https://warnews247.gr/diethnh/rwsia/o-b-poutin-dhmiourgei-to-diko-tou-starlink-to-ellhniko-onoma-pou-dialekse/

-----------------------------------------------------

Η Εσθονία «πέρασε τον Ρουβίκωνα»: Δεσμεύει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και τα δίνει στην Ουκρανία

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/i-esthonia-perase-ton-rouvikona-desmeysei-rosika-periousiaka-stoixeia-kai-ta-dinei-stin-oukrania/

-----------------------------------------------------

Επικεφαλής FSB (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας) της Ρωσίας: «Η ουκρανική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε άμεση εμπλοκή στο μακελειό του Crocus City Hall»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/mosxa-i-oukraniki-stratiotiki-ypiresia-pliroforion-eixe-amesi-emploki-sto-makeleio-tou-crocus-city-hall/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου