Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς και η σύγκρουση πολιτισμών

ΣΚΕΨΕΙΣ ΦΙΛΩΝ


 

2 σχόλια:

  1. Ωχ το μάτι μου! Λίθοι, πλίνθοι και κέραμος ατάκτως ερριμμένα ή αλλιώς
    από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα. Για να συνοψίσουμε
    θα μπορούσαμε να αναδιατυπώσουμε ως εξής:
    "η αυθαίρετη προσωπική λογοδιάρροια και χρήση των media
    επί παντός επιστητού,
    διαφόρων "περίεργων συνταξιούχων" (sic), στην καθημερινή μας ζωή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι συνάδελφοι που βγαίνουν στην τηλεόραση παρασύρονται από τους δημοσιογράφους σε συζητήσεις επι θεμάτων ξένων ως προς το αντικείμενο τους και κατά τη γνώμη μου γελοιοποιούνται ειδικά όταν αναφέρονται σε εθνικά θέματα..... παρουσιάζοντας απλοϊκές λύσεις. Τα θέματα που μπορεί να αναπτύξει ένας στρατιωτικός - με μόνο στρατιωτική μόρφωση - είναι μόνο στρατιωτικά που στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν είναι ανακοινώσιμα για λόγους ασφαλείας.

    Έχω ακούσει (ή έχω διαβάσει) συναδέλφους να μιλάνε επι παντός επιστητού και σε ότι είμαι εγώ σχετικός τους έχω βρει ανεπαρκείς και με πολλά και σοβαρά σφάλματα που δημιουργούν εντυπώσεις που δεν θα έπρεπε.

    Ο ρόλος του «ξερόλα» ειδικά όταν έχει μεγαλύτερο βαθμό, είχε μεγάλη πέραση στην Υπηρεσία με το πούλημα μούρης κάποιων κυρίων. Επίσης και η δικαιολογία «έτσι το κάναμε μέχρι τώρα» εύρισκε ευήκοα ώτα και όταν έβγαινε στην επιφάνεια η «πατάτα» όλοι βρίσκανε τρόπους να δικαιολογηθούνε. Θυμάμαι κάποιο πρεσβύτερο συνάδελφο με μεγαλύτερο από εμένα βαθμό ο οποίος κάθε φορά που έλεγα κάτι έσπευδε να πει: «δεν είναι ακριβώς έτσι» αλλά ποτέ δεν μας έλεγε πως ακριβώς ήταν. Επίσης θυμάμαι κάποιον άλλο που έλεγε «τι είναι το διεθνές δίκαιο? Διαβάζεις δυο τρεις συμβάσεις και το έμαθες».

    Μια τέτοιου είδους είναι η παρουσία των περισσοτέρων συναδέλφων στα ΜΜΕ. Αυτό δημιουργεί εντυπώσεις που κλονίζουν την εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις. Δεν πρέπει να παραξενευόμαστε λοιπόν για το «αρνητικό ρεκόρ στην εκμετάλλευση αποστράτων αξιωματικών π.χ. στην κυβέρνηση, κρατικό μηχανισμό, τεχνολογικές εταιρείες, διοίκηση, εκπαίδευση κ.λπ.».

    «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου» …

    ΑπάντησηΔιαγραφή