Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (2/11/23)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Ουκρανικό drone συνετρίβη σε ρωσική εγκατάσταση Πυρηνικών Αποβλήτων στο Κουρσκ της Ρωσίας

https://warnews247.gr/rosia-oukraniko-drone-synetrivi-se-rosiki-egkatastasi-pyrinikon-apovliton-sto-koursk/

Περιοχή του Χαρκόβου (100 χλμ. ΒΔ, Κουπιάνσκ) 

          Δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη Επιχειρησιακή δραστηριότητα

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ. Βως  Μπάκχμουτ) 

          Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος του Άξονα Κουπιάνσκ – Σβάτοβο - Κρεμίνα

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις, περιλαμβανομένων και Αερομεταφερόμενων Μονάδων (VDV), επιτέθηκαν στην Σινκίβκα  (8 χλμ. Βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ) την Ιβανίβκα (15 χλμ. Ανατολικά του Κουπιάνσκ) και την Κισλίβκα (12 χλμ. Bορειοανατολικά του Κουπιάνσκ) 

          Σύμφωνα με τον Ιβάν Σεβστόφ, Εκπρόσωπο Τύπου της Ταξιαρχίας των Συνοριοφυλάκων της Ουκρανίας «Steel Cordon» το πιο ενεργό τμήμα του μετώπου στην περιοχή, είναι εκείνο κοντά στις Σινκίβκα και την Ιβανίβκα.

          Ο Σεβστόφ ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές Δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες για την κατάληψη της αριστερής όχθης του ποταμού Οσκίλ, επιτιθέμενες με Ομάδες των 10 έως και 30 Στρατιωτών.

Περιοχή της Κρεμίνα(65 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ, 60 χλμ. ΒΑ Μπάκχμουτ)

Οι ρωσικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν μικρού βάθους Προέλαση προς το Τόρσκυ (14 χιλιόμετρα Δυτικά της Κρεμίνα), Νοτιοανατολικά του Τέρνυ (16 χλμ. Δυτικά της Κρεμίνα) και την Μακίϊβκα (22 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Κρεμίνα).

          Οι ουκρανικές Δυνάμεις αντεπιτέθηκαν και ανέκτησαν θέσεις κοντά στην Ραιχορόντκα (35 χλμ. Βορειοδυτικά της Κρεμίνα).

          Συνεχίστηκαν οι μάχες θέσεων κοντά στη δασική περιοχή της Σερεμπριάνσκα (10 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα)

          Ο Αρχηγός της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Καντίροφ, δημοσίευσε κινηματογραφημένα στιγμιότυπα που παρουσιάζουν επιθέσεις των Μονάδων της Τσετσενίας «ΑΜΟΥΡΑ» και των Ειδικών Δυνάμεων «ΣΠΕΤΣΝΑΤΣ», στην περιοχή της Σερεμπριάνσκα.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

           Οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν Δυτικά της Δεξαμενής της Μπερχίβκα (4 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ).

          Οι ουκρανικές Δυνάμεις προέλασαν Ανατολικά της Σιδηροδρομικής Γραμμής κοντά στην Αντρίϊβκα  (7 χιλιόμετρα από τα νότια προάστια του Μπάκχμουτ), καθώς επίσης και Ανατολικά της Σιδηροδρομικής Γραμμής κοντά στην Κουρντγιουμίβκα (13 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ).

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ)      

Έτοιμη να καταληφθεί η Αβντίιβκα: Ο Ζαλούζνυ μεταφέρει το Στρατηγείο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Κραματόρσκ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/etoimi-na-pesei-i-avntiivka-o-zalouzni-metaferei-to-arxigeio-ton-oukranikon-enoplon-dynameon-sto-kramatorsk/

---------------------------------------------------

Αβντίιβκα: Οι Ρώσοι κατέλαβαν το όρος Τέρικον και έφτασαν στο εργοστάσιο του οπτάνθρανθρακα αμέσως βορείως της Αβντίιβκα, αλλά δεν συνέχισαν την Προέλαση, προετοιμαζόμενοι για την τελική επίθεση

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/avntiivka-oi-rosoi-katelavan-to-oros-terikon-kai-eftasan-sto-ergostasio-anthraka/

          Οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν Νοτιοδυτικά της Κρασνοχορίβκα (5 χλμ. βορείως της Αβντίϊβκα). Κινηματογραφικό υλικό παρουσιάζει βομβαρδισμό της Νοβοσελίβκα Ντρούχα  (5 χλμ. Βορειοανατολικά της Αβντίϊβκα) από Εκτοξευτές Πολλαπλών Πυραύλων TOS-1A με θερμοβαρικά Πυρομαχικά, γεγονός που επιβεβαιώνει την κατάληψη του οικισμού από τους Ρώσους.

          Οι ρωσικές Δυνάμεις, προέλασαν επίσης Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα, στην περιοχή «Κίμικ» Νότια της Αβντίϊβκα, το Βόντιανυ (6 χλμ Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα), το  Περβομάϊσκυ (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα), το Τόνενκε (5 χλμ. Δυτικά της Αβντίϊβκα) και το Σιέβερνυ (8 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα), όπου και κατέλαβαν ένα λατομείο.  

          Επιπλέον, οι ρωσικές Δυνάμεις έφθασαν στα περίχωρα της Βιομηχανικής Ζώνης της Αβντίϊβκα.

          Ο Ουκρανός Στρατιωτικός Παρατηρητής Κονσταντίν Μασόβετς ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις διεξάγουν «τακτική ανασυγκρότηση» στην περιοχή της Αβντίϊβκα που πιθανότατα θα διαρκέσει λιγότερο από μία ημέρα και, κατόπιν θα συνεχίσουν τις επιθέσεις στην πόλη.

          Ο Μασόβετς εκτιμά ότι στις Επιχειρήσεις συμμετέχουν Μονάδες του 1ου Σώματος Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντινιέτσκ (DNR) και της 41ης Στρατιάς Συνδεδυασμένων Όπλων (Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας).

          Σε ανάλογο πνεύμα και ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδος Δυνάμεων Ταβρίϊσκ, Συνταγματάρχης Ολεξάντρ Στούπουν , εκτίμησε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις προσπαθούν να αναπληρώσουν τις απώλειες που υπέστησαν σε οπλισμό και προετοιμάζονται να επιτεθούν εναντίον των ουκρανικών θέσεων.

---------------------------------------------------

Μεγάλες απώλειες της 35 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών της Ουκρανίας στην Μαρίινκα - Πυρά του Διοικητού της κατά του Ζελένσκυ

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7201535_megali-sfagi-baftike-me-aima-i-35i-taxiarhia-pezonayton-ton?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Εισέχουσα της Βρεμίβκα -Τομέας Πριγιούτνυ – Σταρομαγιόρσκυ

(Ανήκει στην Δυτική πλευρά της περιφέρειας του  Ντονιέτσκ)

Δεν παρατηρήθηκε αξιόλογη Επιχειρησιακή δραστηριότητα

Τομέας Πγιατυχάτκυ - Ραμπότγιουνυ (Ανήκει στην Ανατολική πλευρά της περιφέρειας της  Ζαπορίζια)

Οι Ρώσοι προσέβαλαν την 65 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία της Ουκρανίας στο Ραμπότγιουνυ

          Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας (MOD) της Ρωσίας οι ρωσικές Δυνάμεις, βομβάρδισαν θέσεις της 65 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας με Αεροσκάφη, πυρά Πυροβολικού και βαριά φλογοβόλα κοντά στο Ραμπότγιουνυ»,

          Οι συνολικές απώλειες της Ταξιαρχίας ανήλθαν σε 40 περίπου Στρατιώτες, δύο Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) και οκτώ οχήματα.
          Επί πλέον οι ρωσικές Δυνάμεις κατέστρεψαν ουκρανικό Σταθμό διεξαγωγής Ηλεκτρονικού πολέμου κοντά στο Κομσομόλσκογιε της περιφέρειας της Ζαπορίζια.

Περισσότεροι από 200 νεκροί Ουκρανοί σε 24 ώρες στο Ραμπότγιουνυ και το Βέρμποβο

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/703571/sfagiazontai-oi-oukranoi-pano-apo-200-nekroi-se-24-ores-sto-rabotino

Περιοχή Χερσώνας

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τις Αποθήκες οπλισμού του ουκρανικού ΥΠΑΜ στο Μικολάιβ: Καταστράφηκαν οι πρόσφατα παραληφθέντες Πύραυλοι STORM SHADOW και SCALP

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-rosoi-vomvardisan-tis-apothikes-oplismou-tou-oukranikou-ypam-sto-nikolaef-katastrafikan-storm-shadow-kai-scalp/

Διεξάγονται σκληρές μάχες κοντά στον ποταμό Δνείπερο

          Οι ουκρανικές Δυνάμεις συνεχίζουν να διατηρούν θέσεις στην Ανατολική (αριστερή) όχθη του Δνειπέρου. Συγκεκριμένα ελέγχουν το κέντρο του Κρίνκυ (30 χλμ. Ανατολικά της πόλεως της Χερσώνας και 2 χλμ. από τον Δνείπερο ποταμό) και επεξέτειναν, οριακά, την περιοχή ελέγχου τους Δυτικά του Κρίνκυ.

          Οι ρωσικές Δυνάμεις κατέχουν θέσεις σε δασικές περιοχές Ανατολικά του Κρίνκυ.

          Πολλές ρωσικές πηγές, διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη δυνατότητος εκπομπής Πυρών Αντιπυροβολικού, διεξαγωγής Ηλεκτρονικού Πολέμου (EW) και ικανότητος Διοικήσεως και Ελέγχου από τις ρωσικές Δυνάμεις στην περιοχή της Χερσώνας και ιδιαίτερα, κοντά στο Κρίνκυ.

          Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις αεροπορικές προσβολές εναντίον στόχων στην Δυτική (δεξιά) όχθη του Δνειπέρου ποταμού.

          Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσέβαλαν με  37 Κατευθυνόμενες Βόμβες KAB στόχους στην Δυτική όχθη του Δνειπέρου ποταμού.

---------------------------------------------------

Αντικαταστάθηκε ο Ρώσος Διοικητής της Ομάδος Δυνάμεων του Δνειπέρου, Αντιστράτηγος Όλεγκ Μακάρεβιτς

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/apomakrynthike-o-dioikitis-tou-tomea-tis-xersonas-logo-apotyximenis-dioikisis/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

---------------------------------------------------

Αντιστράτηγος Μιχαήλ Τεπλίνσκι, ο νέος Διοικητής της Ομάδος Δυνάμεων «Ντνίπρο» της Ρωσίας στην Ουκρανία

https://www.euro2day.gr/news/world/article/2215525/rosia-neos-dioikhths-ths-omadas-ntnipro-sthn-oykra.html

Περιοχή Κριμαίας

Ουκρανική επίθεση με drones σε διυλιστήριο στο Κράσνονταρ - Οι Ρώσοι έσβησαν γρήγορα την πυρκαϊά

        Όπως ανέφεραν ρωσικοί  ειδησεογραφικοί  ιστότοποι, πραγματοποιήθηκε επίθεση των Ουκρανών με drones σε διυλιστήρια που βρίσκονται 80 χιλιόμετρα ανατολικά του λιμανιού του Νοβοροσίρσκ στην Μαύρη Θάλασσα που είναι, μια από τις πιο σημαντικές πύλες εξαγωγών πετρελαίου της Ρωσίας.
          Η πυρκαϊά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες στο διυλιστήριο πετρελαίου Αιγιούπσκυ στην περιφέρεια Κράσνονταρ της Ρωσίας, σβήστηκε γρήγορα, όπως ανακοίνωσαν οι περιφερειακές Αρχές Ασφαλείας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.
          «Δεν υπήρξαν απώλειες, δεν προκλήθηκαν ζημιές σε υποδομές και δεν απειλείται η επιχείρηση ή οι κάτοικοι των κοντινών οικισμών», ανέφερε η Αρχή, χωρίς να παρέχει πληροφορίες όσον αφορά τα αίτια της πυρκαϊά

Καταστράφηκαν 36 ουκρανικά drones επάνω από την Κριμαία και τη Μαύρη Θάλασσα

          Νωρίτερα το Υπουργείο Άμυνας (MOD) της Ρωσίας είχε ανακοινώσει  ότι τα Συστήματα της Αντιαεροπορικής Άμυνας κατέστρεψαν 36 drones, που είχαν εξαπολυθεί από την Ουκρανία, επάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και στο βορειοδυτικό τμήμα της χερσονήσου της Κριμαίας. 
          Η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν την είδηση.

---------------------------------------------------

 «Πλήξαμε ρωσικό Σύστημα Αντιαεροπορικής Άμυνας στην Κριμαία», ανακοίνωσαν οι Ουκρανοί

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/703446/pliksame-rosiko-systima-antiaeroporikis-amynas-stin-krimaia-ypostirizoun-oi-oukranoi

---------------------------------------------------

Συναγερμός στην Κριμαία – Οι Ρώσοι αναχαίτισαν drones στο Κούρσκ και το Μπριάνσκ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/703737/synagermos-stin-krimaia-oi-rosoi-anaxaitisan-drones-se-kursk-bryansk

---------------------------------------------------

Ρωσική Πυραυλική επίθεση σε Ναυπηγείο της Οδησσού – Η Ουκρανία κατέρριψε 14 εναερίους στόχους 

Ρωσική πυραυλική επίθεση σε ναυπηγείο της Οδησσού – Η Ουκρανία κατέρριψε 14 εναέριους στόχους [vid]

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Βίκτορ Ορμπάν: Δεν βρίσκω τον λόγο για τον οποίο, οι Ούγγροι φορολογούμενοι, πρέπει να στείλουν χρήματα στην Ουκρανία

https://www.tribune.gr/world/news/article/870612/viktor-ormpan-den-vrisko-logo-oi-oyggroi-forologoymenoi-na-steiloyn-lefta-stin-oykrania.html

---------------------------------------------------

Αμερικανός Υπουργός Άμυνας: «Η Ρωσία θα επιτύχει τους στόχους της εάν δεν συνεχισθεί η υποστήριξη μας στην Ουκρανία»

https://www.real.gr/kosmos/arthro/amerikanos_ypam_i_rosia_tha_petyxei_an_den_synexisthei_h_ypostiriksi_mas_stin_oukrania-961036/

---------------------------------------------------

Ο Μπάιντεν έθεσε βέτο σε νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών που απέκλειε την χορήγηση βοήθειας στην Ουκρανία

https://www.pronews.gr/kosmos/o-t-mpainten-ethese-se-nomosxedio-ton-repoumplikanon-gia-xorigisi-voitheias-mono-sto-israil-kai-oxi-stin-oukrania/

---------------------------------------------------

Πόσο ακόμη θα στηρίζει η Δύση το Κίεβο;

https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1531357/poso-akomi-tha-stirizei-i-dysi-to-kievo/

---------------------------------------------------

Η ρωσική Αεροπορία παρέλαβε νέο τύπο Αεροσκαφών Su-35 S ενισχυμένων με νέα ραντάρ που ανιχνεύουν Μαχητικά F-16 C από απόσταση 320 χιλιομέτρων

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7200582_klama-sto-kiebo-i-rosiki-aeroporia-parelabe-partida-enishymenon-su?utm_source=email&utm_medium=newsletter

---------------------------------------------------

Η Ρωσία ανακοίνωσε τον εξοπλισμό των  Αεροσκαφών Su-57 με τους Stealth Πυραύλους R-37 M: Καταρρίπτουν στόχους σε απόσταση 400 χλμ. – Θανάσιμος κίνδυνος για το NATO 

https://warnews247.gr/i-rosia-anakoinose-ton-exoplismo-ton-su-57-me-tous-stealth-pyravlous-r-37m-katarriptei-stochous-se-apostasi-400-chlm-terastio-provlima-gia-ola-ta-dytika-aeroskafi-epivevaiosi-warnews247/

---------------------------------------------------

Ουκρανία και Ισραήλ φιλονικούν για τα βλήματα του Πυροβολικού των ΗΠΑ- «Παγώνουν» τελικά οι παραδόσεις αυτών των Πυρομαχικών στο Κίεβο ή όχι;

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7199804_oykrania-kai-israil-kontarohtypioyntai-gia-ta-blimata-pyrobolikoy

---------------------------------------------------

Τρομάζει ΗΠΑ και Δύση η εντυπωσιακή αναβάθμιση των ρωσικών Πυραυλικών Δυνάμεων με ΑVANGARD, SARMAT και BUREVESTNIK

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/tromazei-ipa-kai-dysi-i-entyposiaki-anavathmisi-ton-rosikon-pyraylikon-dynameon-me-avangard-sarmat-kai-burevestnik/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

---------------------------------------------------

Σφοδρός ρωσικός βομβαρδισμός σε Νικολάεφ, Πολτάβα και Χμελνίτσκι – Αισθητή η απουσία της ουκρανικής Αεράμυνας

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/sfodros-rosikos-vomvardismos-se-nikolaef-poltava-kai-xmelnitski-aisthiti-i-apousia-tis-oukranikis-aeramynas/

---------------------------------------------------

Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση από τις αρχές του 2023

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/703783/oukrania-i-rosia-eksapelyse-ti-megalyteri-aeroporiki-epithesi-apo-tis-arxes-tou-2023

---------------------------------------------------

Η Γερμανία στέλνει στην Ουκρανία καί τρίτο Σύστημα Αντιαεροπορικής Άμυνας IRIS-T

https://warnews247.gr/oukrania-i-germania-stelnei-3o-systima-antiaeroporikis-amynas-iris-t-sto-kievo/

---------------------------------------------------

Τα πρώτα μαχητικά F-16 που θα παραδοθούν στην Ουκρανία θα φτάσουν τις επόμενες ημέρες σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως στην Ρουμανία

https://warnews247.gr/f-16-stin-oukrania-ta-prota-machitika-tha-ftasoun-tis-epomenes-imeres-se-kentro-ekpaidefsis-sti-roumania/

---------------------------------------------------

Γιούριυ Ιγκνάτ (Πολεμική Αεροπορία Ουκρανίας): Η Ουκρανία δεν θα λάβει άλλα μαχητικά, πέρα των F-16 που της έχει υποσχεθεί η Δύση

          Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας Γιούριυ Ιγκνάτ, δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να λάβει άλλα σύγχρονα ξένα μαχητικά αεροσκάφη πέρα των F-16 που της έχει υποσχεθεί η Δύση.

«Το σουηδικής κατασκευής Gripen,  είναι ένα μοναδικό Αεροσκάφος, το οποίο μπορεί να εκτελεί διάφορες αποστολές. Υπάρχουν ακόμα πιο σύγχρονα αεροσκάφη από το F-16.
          Αλλά, βασιζόμενοι στην πραγματικότητα, θέλουμε να αποκτήσουμε αυτόν τον εξοπλισμό όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Το πιθανότερο όμως είναι πως δεν πρόκειται να πάρουμε τίποτα άλλο πιο γρήγορα από τα F-16», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Rada.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την τοποθέτηση της κυβερνήσεως των ΗΠΑ ότι αποφασίστηκε η μεταφορά F-16 τετάρτης γενεάς από την Δανία και την Ολλανδία προς την Ουκρανία.
          Ο Λευκός Οίκος έχει καταστήσει σαφές πως τα Μαχητικά θα σταλούν στο Κίεβο μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων, αν και το Πεντάγωνο έχει διαμηνύσει πως η Ουκρανία δεν διαθέτει την κατάλληλη υποδομή για να φιλοξενήσει τα F-16.

---------------------------------------------------

Ανεπαρκή τα γερμανικά LEOPARD - 2 στο πεδίο της μάχης - Δυσκίνητα, πολύ βαριά

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/703564/aneparki-ta-germanika-leopard-2-sto-pedio-tis-maxis-dyskinita-poly-varia

---------------------------------------------------

Μεγάλες οι μέχρι στιγμής απώλειες των Ουκρανών σε υλικά και μέσα

            Το Υπουργείο Άμυνας (MOD) της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι, από την αρχή της «Ειδικής Στρατιωτικής Επιχειρήσεως» έχουν καταστραφεί, συνολικά 517 Αεροσκάφη, 253 Ελικόπτερα, 8.392 Μη Επανδρωμένα Εναέρια Οχήματα, 441 Αντιαεροπορικά Πυραυλικά Συστήματα, 13.006 Άρματα Μάχης και άλλα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ), 1.170 Εκτοξευτές Πολλαπλών Πυραύλων, 6.902 Πυροβόλα Μάχης και 7 Ειδικές Μονάδες Όλμων.

---------------------------------------------------

Πούτιν: «Μεταφέρονται λαθραία όπλα από την Ουκρανία στην Ρωσία – Δεν καταλήγουν στις Ένοπλες Δυνάμεις μας»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/v-poutin-metaferontai-lathraia-opla-apo-tin-oukrania-sti-rosia-den-kataligoun-stis-enoples-dynameis-mas/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

---------------------------------------------------

Βιομηχανίες όπλων: Τους ασκούνται πιέσεις για παραγωγή περισσοτέρων όπλων, αλλά αυτές ζητούν εχέγγυα ότι η ζήτηση δεν θα μειωθεί

https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1531451/viomichanies-oplon-pieseis-gia-perissotera-opla-alla-aytes-zitoyn-echeggya-oti-i-zitisi-den-tha-meiothei/

---------------------------------------------------

Πρώην Ουκρανός Στρατιωτικός υπηρετεί πλέον στις ρωσικές Δυνάμεις

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/vinteo-proin-oukranos-stratiotikos-ypiretei-pleon-stis-rosikes-dynameis/

---------------------------------------------------

Τι συμβαίνει με τους Ουκρανούς Αιχμαλώτους Πολέμου στην Ρωσία

https://www.capital.gr/forbes/3746194/ti-sumbainei-me-tous-oukranous-aixmalotous-polemou-sti-rosia/

ΣΧΟΛΙΟ: Οι πληροφορίες που αναφέρει το δημοσίευμα είναι, πιθανώς, παλαιότερες, Τους τελευταίους μήνες οι Ρώσοι φέρονται καλά στους Ουκρανούς Αιχμαλώτους, προκειμένου να δελεάσουν τους Στρατιώτες των Μονάδων της Γραμμής Επαφής, να παραδίδονται. Όπως αναφέρουν άλλα δημοσιεύματα, η πρακτική αυτή έχει αποτέλεσμα.

---------------------------------------------------

Αποκάλυψη Καντίροφ (Τσετσενία): Περισσότεροι από 170 Μαχητές των Wagner έχουν ενταχθεί στην ελίτ Μονάδα των Αχμάτ (Akhmat)

          « Η ομάδα των Μαχητών της Wagner που είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν να υπηρετούν στην Μονάδα μας περιλαμβάνει περισσοτέρους από 170 Μαχητές που έχουν πλούσια εμπειρία σε επιχειρήσεις μάχης τόσο στο Ντονμπάς στην Ουκρανία όσο και σε άλλες θερμές ζώνες», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
          «Οι μαχητές των Wagner υπέγραψαν συμβόλαια και εντάχθηκαν στην Μονάδα μας ενωρίτερα. Τώρα όμως πραγματοποιούμε μια μαζική αντικατάσταση προσωπικού.
          Είμαι βέβαιος ότι και άλλοι πρώην Μαχητές των Wagner θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και θα ενταχθούν στην Μονάδα Αχμάτ. Θα πολεμήσουμε εναντίον των εχθρών της Ρωσίας στο έδαφος της «Ειδικής Στρατιωτικής Επιχειρήσεως» ως μία σφιχτά δεμένη οικογένεια και θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας με ενωτικές προσπάθειες», πρόσθεσε ο Καντίροφ.

---------------------------------------------------

 «Η Wagner Ενσωματώθηκε στην Εθνική Φρουρά της Ρωσίας – Νέος Αρχηγός, ο Πάβελ Πριγκόζιν γιος του  Γεβγκένυ Πριγκόζιν»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/rosia-ensomatothike-stin-ethniki-froura-i-wagner-neos-arxigos-o-gios-tou-prigkozin/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

---------------------------------------------------

Την «ανανέωση» των Στρατευμάτων ζητούν οι πολίτες της Ουκρανίας

https://gr.euronews.com/2023/10/28/oukrania-tin-ananeosi-ton-stratevmaton-zitoun-oi-polites?utm_source=newsletter&utm_campaign=today_newsletter&utm_medium=referral&insEmail=1&insNltCmpId=227&insNltSldt=10080&insPnName=euronewsfr&isIns=1&isInsNltCmp=1

ΣΧΟΛΙΟ: Λόγω των μεγάλων απωλειών που έχουν οι ουκρανικές Δυνάμεις στα πεδία των μαχών, η Ουκρανία, έχει υποχρεωθεί να επιστρατεύσει τόσο τους άνδρες ηλικίας 17 ετών αλλά και εκείνους άνω των 50 ετών, καθώς επίσης και αριθμό γυναικών, προκειμένου να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί. Η κατάσταση αυτή δεν επιτρέπει την ομαλή αντικατάσταση του προσωπικού των Μονάδων Μάχης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία  (σωματική και ψυχική) και το ηθικό του Στρατεύματος.

---------------------------------------------------

Γιαμπτσάνκα (Εθνικό Τάγμα Ουκρανίας): Εάν όλοι οι Ουκρανοί δεν πάνε στον πόλεμο, η Ουκρανία θα εξαφανιστεί

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/703559/yabchanka-ethniko-tagma-oukranias-ean-oloi-oi-oukranoi-den-pane-ston-polemo-i-oukrania-tha-eksafanistei

---------------------------------------------------

Πολωνική εφημερίδα «Μούσλ Πόλσκα» (Σκεφτείτε την Πολωνία): Ο Ουκρανός Αρχιστράτηγος Στρατηγός Ζαλούσνυ χρησιμοποίησε τις τελευταίες του Εφεδρείες - Η Αντεπίθεση απέτυχε

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/703751/mysl-polska-polonia-o-oukranos-stratigos-zaluzhny-xrisimopoiise-tis-teleftaies-tou-efedreies-i-antepithesi-apetyxe

---------------------------------------------------

Sunday Times: Διαμάχη Ζελένσκυ με τον Στρατηγό Ζαλούσνυ (Αρχιστράτηγο) για την ήττα στην Αντεπίθεση της Ουκρανίας

          Επικαλούμενοι αξιόπιστες πηγές οι Sunday Times, αναφέρουν ότι,
η αποτυχία της ουκρανικής Αντεπιθέσεως προκάλεσε διαφωνίες μεταξύ του προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκυ και του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) Βαλέρυ Ζαλούσνυ σχετικά με την στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί,

          Ο Στρατηγός Ζαλούσνυ πιστεύει ότι η Ουκρανία δεν πρέπει πλέον να διεξάγει Επιθετικές Επιχειρήσεις και θα πρέπει να επικεντρωθεί στην διατήρηση των σημερινών της θέσεων και την προετοιμασία για τις Στρατιωτικές Επιχειρήσεις κατά το 2024.
          Ο Ζελένσκυ  διαφωνεί με αυτή την άποψη, πιστεύοντας ότι εάν σταματήσει η επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η Δύση μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι αδύνατον για την Ουκρανία να επιτύχει τους στόχους της με στρατιωτικά μέσα.
          Σύμφωνα με τους Times, η Δύση ήλπιζε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα κέρδιζαν μια νίκη ορόσημο στο πεδίο της μάχης κατά την διάρκεια της Αντεπιθέσεως των 18 εβδομάδων. Αυτά τα σχέδια όμως απέτυχαν.
          Τώρα, όπως επισημαίνουν οι Sunday Times, στην Ουκρανία φοβούνται ότι οι δυτικοί αξιωματούχοι ενδέχεται να μειώσουν το ποσό της υποστηρίξεως προς την Ουκρανία, καθώς η σύγκρουση έχει περάσει στο στάδιο ενός «πολέμου φθοράς», για τον οποίο τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ δεν ενδιαφέρονται.
Ο ουκρανικός στρατός κάνει ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου 2023 και η αντεπίθεση είχε ως αποτέλεσμα απώλειες άνω των 90.000 Ουκρανών στρατιωτών και πάνω από 550 τανκς κατεστραμμένα μέσα σε 4 μήνες…

Εφημερίδα Κίϊβ  Ιντεπέντεντ: Ο Ουκρανικός Στρατός χωρίς Αεροπορική Υποστήριξη έγινε εύκολο θήραμα για τους Ρώσους

          Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εξ’ αιτίας της ελλείψεως δικής τους Αεροπορίας, γράφει η Ουκρανική εφημερίδα Kyiv Independent.
«Χωρίς αεροπορική υποστήριξη, οι στρατιώτες πέφτουν θύματα καθημερινών ρωσικών αεροπορικών επιδρομών με βόμβες ολισθήσεως»….
          Ο απόστρατος Συνταγματάρχης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Σεργκέι Κιβλιούκ είπε σε ανταποκριτή της Kyiv Independent ότι τα ρωσικά Αεροσκάφη πραγματοποιούν πλήγματα σε καθεστώς «πλήρους ατιμωρησίας».
          Επιπλέον, αναλυτής στο Κέντρο Αναλύσεως Ευρωπαϊκής Πολιτικής, πιστεύει ότι είναι, κατ' αρχήν, δύσκολο για τους Ουκρανούς να πολεμήσουν ρωσικά Αεροπλάνα και Επιθετικά Ελικόπτερα.
          Οι ουκρανικές Μυστικές Υπηρεσίες συμφωνούν με τις εκτιμήσεις των ειδικών.
          Η Ουκρανία χωρίς Αεροπορία είναι τελειωμένη…

---------------------------------------------------

Αποκάλυψη Times: Ο Ζελένσκυ απαίτησε να καταλάβουν την Γκορλόβκα ( 50 χλμ. Βορείως του Ντονιέτσκ ) και ο Στρατός του απάντησε, πως δεν έχουμε Στρατιώτες και όπλα

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/703544/apokalypsi-times-o-zelensky-apaitise-na-katalavoun-tin-gorlovka-kai-o-stratos-tou-apantise-den-exoume-stratiotes-kai-opla

---------------------------------------------------

Ουκρανοί Στρατιωτικοί στο CNN: Η Αντεπίθεση απέτυχε γιατί δεν είχαμε Πυροβολικό και Πυρομαχικά

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/703756/oukranoi-stratiotikoi-sto-cnn-i-antepithesi-apetyxe-giati-den-eixame-pyrovoliko-kai-pyromaxika

---------------------------------------------------

El País: Οι Ουκρανοί αποκαλύπτουν ότι η Αντεπίθεση τελείωσε λόγω μεγάλων απωλειών - Τα Ναρκοπέδια ήταν καταστροφή

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/703755/el-pais-oi-oukranoi-apokalyptoun-i-antepithesi-teleiose-logo-megalon-apoleion-ta-narkopedia-itan-katastrofi

---------------------------------------------------

Απίστευτο: Οι Ουκρανοί Διοικητές κρύβουν τα ονόματα τους για να μη συνδεθούν με τις αποτυχίες στην Αντεπίθεση

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/703561/apistefto-oi-oukranoi-dioikites-kryvoun-ta-onomata-tous-gia-na-min-syndethoyn-me-tis-apotyxies-stin-antepithesi

---------------------------------------------------

Telegraph: Οι Ουκρανοί είναι θυμωμένοι με την Δύση - Κάνουν μόνο κριτική, ας έρθουν στο μέτωπο να πολεμήσουν.

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/703754/telegraph-oi-oukranoi-einai-thymomenoi-me-tin-dysi-kanoun-mono-kritiki-as-erthoun-sto-metopo-na-polemisoun-einai-drama

---------------------------------------------------

Ιγκόρ Μόσιουτσουκ (Πρώην Ουκρανός Βουλευτής): Στον Ουκρανικό Στρατό κυριαρχούν ναρκωτικά και αλκοόλ, είναι δράμα

          Το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αντιμετωπίζει το άγχος με τη βοήθεια αλκοόλ και ναρκωτικών, γεγονός που τους καθιστά επικίνδυνους για τους ίδιους και τους συντρόφους τους, δήλωσε ο Ιγκόρ Μόσιουτσουκ πρώην Βουλευτής του κόμματος Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας.
          Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που τρελαίνονται και αρχίζουν να παίρνουν ναρκωτικά και να πίνουν αλκοόλ.
          Μετά βγαίνουν στο πεδίο της μάχης και δεν ξέρουν τι κάνουν, η κατάσταση είναι δραματικά ακατανόητη.
          Πρόσθεσε επίσης, ότι υπάρχουν Νοσοκομεία κοντά στο Κίεβο γεμάτα με Στρατιώτες που τους δένουν στα κρεβάτια τους λόγω του γεγονότος ότι μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους άλλους. Πολλοί Στρατιώτες τρελαίνονται από το σοκ των μαχών.
          Τα ναρκωτικά καταγράφουν εκρηκτική αύξηση στον Ουκρανικό στρατό.

---------------------------------------------------

Όλεγκ  Σόσκιν (Ουκρανός πολιτικός): Οι Ουκρανοί δεν θέλουν να πάνε στον Στρατό - Τον Zelensky δεν θα τον σώσει ούτε Ελικόπτερο

          Οι Ουκρανοί αρνούνται να ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαιτίας του Ζελένσκυ, δήλωσε ο Όλεγκ  Σόσκιν Σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Λεονίντ Κούτσμα. Δεν υπάρχουν μέσα για μια σημαντική νίκη στο πεδίο της μάχης. Δεν υπάρχουν άνδρες για να πολεμήσουν.
          Οι άνδρες λένε: «Ξέρετε, παιδιά, ας πάτε εκεί μόνοι σας. «Είμαστε τροφή για τα κανόνια αλλά ο Ζελένσκυ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει…
          Σύμφωνα με τον Σόσκιν, εάν ο Ζελένσκυ δεν σταματήσει και δεν άρει τον στρατιωτικό νόμο, τότε οι Ουκρανοί θα πρέπει να «αλλάξουν την κατάσταση».
          «Και το Ελικόπτερο δεν θα βοηθήσει και τίποτα δεν θα βοηθήσει τον Ζελένσκυ», πρόσθεσε ο Σόσκιν.
          Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μίκολα Αζάροφ  δήλωσε ότι οι Εφεδρείες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξαντλούνται και ο Στρατός στην πρώτη γραμμή ζητά εναλλαγές.
          Η κατάσταση στο Ουκρανικό Στράτευμα παραμένει τραγική, οι 11 Ταξιαρχίες έχουν αποδεκατιστεί.

---------------------------------------------------

Σόσκιν (Ουκρανός Πολιτικός): Οι Ουκρανοί θα ξεσηκωθούν κατά του Ζελένσκυ - Είναι ανίκανος να κυβερνήσει – Δικτατορία η Ουκρανία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/703753/soskin-oukranos-politikos-oi-oukranoi-tha-ksesikothoyn-kata-zelensky-einai-anikanos-na-kyvernisei-diktatoria-i-oukrania

---------------------------------------------------

 «Κεραυνοί» κατά Ζελένκσυ από τον πρώην Σύμβουλό του Ολέξυ Αρεστόβις: «Είναι ένας δικτάτορας εγκαταλελειμμένος από όλους»

https://www.pronews.gr/kosmos/keraynoi-kata-v-zelenksi-apo-ton-proin-symvoulo-tou-o-arestovis-einai-enas-diktatoras-egkataleleimmenos-apo-olous/

---------------------------------------------------

Σκοτ Ρίττερ (Πρώην CIA): H μοίρα του Ζελένσκυ θα είναι, είτε να τον σκοτώσουν είτε να τον διώξουν

          Στην κόπωση που υπάρχει πλέον στη Δύση σχετικά με την Ουκρανία και τον πρόεδρο της Ζελένσκυ αναφέρθηκε ο Αμερικάνος, πρώην αξιωματούχος της CIA, Σκοτ Ρίττερ, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αμερικάνο δημοσιογράφο Γκάρλαντ Νίξον, υποστήριξε πως το άλλοτε αστέρι της Δύσεως, χάνει πλέον τη λάμψη του.
          «Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Ζελένσκυ είναι ηθοποιός. Δεν είναι ηγέτης. Δεν είναι ένας ήρωας, αλλά ένας δειλός».
          Όταν άρχισε ο πόλεμος με τη Ρωσία, «γράφτηκε» ένα συγκεκριμένο σενάριο για αυτόν. Δεν υπήρχε τίποτα πρωτότυπο σε αυτήν την εικόνα.
          Η Δύση αρχίζει να ξεχνά τον πρόεδρο της Ουκρανίας»

          «Όλοι έχουν πλέον κουραστεί να παρακολουθούν την παράστασή του.
Αυτός είτε θα σκοτωθεί είτε θα αντικατασταθεί» υπογράμμισε ο Ρίττερ, θέση που φαίνεται να συμμερίζονται πολλοί ακόμα αναλυτές αλλά και Ουκρανοί αξιωματούχοι.

---------------------------------------------------

Συνταγματάρχης Μακ Γκρέγκορ: Ο Ουκρανικός Στρατός σχεδιάζει πραξικόπημα κατά του Ζελένσκυ - Η Αντεπίθεση τελείωσε

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/703750/mcgregor-amerikanos-syntagmatarxis-o-oukranikos-stratos-sxediazei-praksikopima-kata-tou-zelensky-i-antepithesi-teleiose

---------------------------------------------------

Ουκρανός Υποστράτηγός Σεργκέϊ  Κρίβονος: Έχουμε ανίκανους που μας κυβερνούν – Χρειαζόμασθε καταφύγια στο μέτωπο και αυτοί κατασκευάζουν κράσπεδα στους δρόμους του Κιέβου

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/703752/krivonos-stratigos-oukranias-exoume-anikanous-pou-mas-kyvernoyn-ftiaxnoun-kraspeda-sto-kievo

ΣΧΟΛΙΟ:  Κάτι μας θυμίζει αυτό.

---------------------------------------------------

Συνταγματάρχης Ντάγκλας Μακ Γκρέγκορ: Οι Ρώσοι θα πάρουν την Οδησσό και το Χάρκοβο - Ο Πούτιν δεν θέλει πόλεμο με το ΝΑΤΟ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/703577/vomva-mcgregor-oi-rosoi-tha-paroun-odisso-kharkiv-den-thelei-polemo-me-to-nato-o-putin

---------------------------------------------------

Αμερικανός Συνταγματάρχης Ντάγκλας  Μακ Γκρέγκορ: Η Ουκρανία θα έχει την τύχη του Βιετνάμ

          Οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν το ενδιαφέρον τους για την Ουκρανία και σκοπεύουν να σταματήσουν να βοηθούν τις αρχές του Κιέβου, δήλωσε ο απόστρατος Αμερικανός Συνταγματάρχης Ντάγκλας  Μακ Γκρέγκορ.
          «Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουμε, όταν κάνουμε λάθη, εμείς οι Αμερικανοί απλώς πετάμε μακριά…Και όταν κάποιος ρωτήσει τι θα συμβεί στην Ουκρανία, στο τέλος όλα θα τελειώσουν, όπως στο Βιετνάμ, απλά θα φύγουμε».
          Σύμφωνα με τον Μακ Γκρέγκορ, οι περισσότεροι Αμερικανοί ενδιαφέρονται ελάχιστα για το τι συμβαίνει εκτός της χώρας τους, επομένως οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς «θα αλλάξουν θέμα».
          Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν προοιωνίζεται κάτι καλό για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει την σύγκρουση, ενώ τα δυτικά όπλα είναι νόμιμος στόχος για τον ρωσικό Στρατό.

---------------------------------------------------

Σκοτ Ρίττερ (Πρώην CIA): Στην Δύση προετοιμάζουν το έδαφος ώστε να ανακοινώσουν στην κοινή γνώμη την ήττα της Ουκρανίας

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/703542/scott-ritter-proin-cia-stin-dysi-proetoimazoun-to-edafos-oste-na-anakoinosoun-stin-koini-gnomi-tin-itta-tis-oukranias

---------------------------------------------------

Προειδοποίηση - σοκ από τον Γερμανό Υπουργό Άμυνας: Η Ευρώπη να ετοιμάζεται για πόλεμο – Δυστυχώς, δεν έχουμε, ούτε μια ετοιμοπόλεμη Μεραρχία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/703432/i-germania-proeidopoiei-tin-evropi-etoimasteite-gia-polemo-oyte-mia-etoimopolemi-merarxia-i-bundeswehr

---------------------------------------------------

Morris (Αμερικανός Δημοσιογράφος): Ο Αμερικανικός Στρατός δεν μπορεί να πολεμήσει τους Ρώσους διότι οι Αμερικανοί Στρατιώτες,  απλά, είναι πολύ χονδροί

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/703763/morris-amerikanos-dimosiografos-o-amerikanikos-stratos-den-borei-na-polemisei-tous-rosous-einai-apla-poly-xontroi

---------------------------------------------------

Τέλος και επίσημα ο Σουροβίκιν – Ο Βίκτορ Αφζάλοφ διορίστηκε νέος Διοικητής των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων

https://warnews247.gr/telos-kai-episima-o-s-sourovikin-o-viktor-afzalof-dioristike-neos-dioikitis-ton-rosikon-aerodiastimikon-dynameon/

---------------------------------------------------

OHE: H Ρωσία πίσω από την θανατηφόρα Πυραυλική επίθεση στο χωριό Χρόζα της Ουκρανίας

https://www.insider.gr/eidiseis/296334/ohe-h-rosia-piso-apo-ti-thanatifora-pyrayliki-epithesi-sti-hroza-tis-oykranias

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου