Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΦΥΛΑ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΦΙΛΩΝ


 

4 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!! Αλλά, δυστυχώς, εις "ώτα (λαϊκιστών) μη ακουόντων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κων-νος Παπανικολάου12 Οκτωβρίου 2023 στις 11:04 π.μ.

    Τα φύλα ΔΕΝ είναι δύο.

    Ας αφήσουμε τους ειδικούς να μιλήσουν μπας και καταλάβουμε εμείς, το πόπολο, και τα ξεκαθαρίσουμε μέσα στο τσερβέλο μας.

    Πόσα είναι τα φύλα;
    Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να μάθετε και όχι απλά να παπαγαλίζετε, διαβάστε την συνέντευξη που έδωσε το 2017 ο διάσημος Δημ. Γουλής.

    Θα την βρήτε στην διεύθυνση
    https://www.huffingtonpost.gr/2017/10/09/afierwma-reportaz-taytotita-fyloy-dimitris-goulis_n_18222680.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Παπανικολάου τα ανθρώπινα φύλα είναι ΔΥΟ (2) και μόνον ΔΥΟ. Φαίνεται ότι από όλην την συνέντευξιν διαβάσατε μόνον τον τίτλον, όπου ο κ. Γουλής αναφέρεται εις "τα 6 φύλα της Ιατρικής" και όχι στα Ανθρώπινα. Κακώς κατ' εμέ αναφέρει τους απαραιτήτους βιολογικούς παράγοντας διά τον καθορισμόν του φύλου σαν "φύλα της Ιατρικής" και το πόπολο μη έχοντας ετέρας γνώσεις παρασύρεται. Εγώ μη ων πόπολον και έχοντας την δυνατότητα να καταλαβαίνω τι διαβάζω, είδα ότι ο κ. Γουλής, οποιαδήποτε μη φυσιολογικήν κατάστασιν εξελείξεως των εν λόγω παραγόντων θεωρεί πάθησιν και τους πάσχοντας "ασθενείς". Μάλιστα προτείνει και τρόπους θεραπείας. Επειδή δεν θέλω να υπεισέλθω σε περαιτέρω ανάλυσιν της συνεντεύξεως του κ. Γουλή, απλώς παραθέτω ωρισμένες περικοπές.
      "Οι ασθενείς, πολλές φορές, θεωρούν τους εαυτούς τους ως «λάθη της φύσης»."
      "-Είναι ψυχιατρική διαταραχή λοιπόν...
      Ασφαλώς. Σε αντίθεση με την ομοφυλοφυλία, ο διαφυλισμός αποτελεί πάθηση για την οποία πρέπει να υπάρξει ιατρική παρέμβαση"
      "Ο διαφυλισμός αποτελεί πάθηση." και όχι ανθρώπινο φύλο συμπληρώνω εγώ.
      "Όταν όλα εξελιχθούν φυσιολογικά, τα 6 αυτά φύλα ταυτίζονται" και έχομε την γέννησιν άρρενος ή θήλεος, αναλόγως των υπαρχόντων βιολογικών παραγόντων αυτούς που ο κ. Γουλής ονομάζει "φύλα της Ιατρικής"
      Χαλεβίδης Δημήτριος.

      Διαγραφή
    2. Κων-νος Παπανικολάου13 Οκτωβρίου 2023 στις 11:36 π.μ.

      ΠΟΙΟΣ άραγε καθορίζει το φύλο του νεογέννητου; το πόπολο ή κάποιος επιστήμων;

      ΠΟΙΑ είναι τα κριτήρια - πρωτόκολλα για την απόδοση του φύλου από τον μαιευτήρα όταν ο φαινότυπος δεν είναι πλήρης;
      Από όσα γνωρίζω για εσάς, - και διορθώστε με, παρακαλώ, αν κάνω λάθος - δεν κατέχετε το σχετικό γνωστικό πεδίο/αντικείμενο. Αυτό, άλλωστε, φαίνεται εκ του γεγονότος ότι αποφαίνεστε επί ορισμένων περικοπών (δική σας η λέξη "περικοπές") άνευ οιουδήποτε επιχειρήματος και αντιτάσσοντας τις προσωπικές ανερμάτιστες αντιλήψεις τους.

      Προφανώς και έχετε το Δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης αλλά αν αυτή δεν συνοδεύεται από επιχειρήματα ή αγγλιστί evidence based και προβαίνετε και σε σχολιασμό υποστηριζόμενο από επιχειρήματα και όχι λογοσχήματα κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε - το λιγότερο - αφελής και ποδηγετούμενος.

      Το πόπολο, στο οποίο ανήκω και εγώ, είναι αυτό που – ιδανικά – αναθέτει στους ειδικούς κατά περίπτωση επιστήμονες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά του (του πόπολου).
      Εσείς ΔΕΝ ανήκετε στο πόπολο; Πού ανήκετε; Διαφωτίστε με!
      Κατά την χυδαία ερώτηση του πόπολου, “που τρώτε και που πίνετε, που πάτε και το δίνετε” και να συμπληρώσω (εγώ από το πόπολο) αν κάτι, κάπου δίνετε ή αν σας δίνουν.
      Επιπλέον δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για το ΠΟΙΟΣ είναι ο περί ου ο λόγος επιστήμων, και με την ευκαιρία, παρακαλώ, θυμηθείτε το "Ο αν μη ίδης, μη λέγε. Ειδώς σιγά" του αρχαίου φιλοσόφου και νομοθέτη Σόλωνα.

      Τέλος, συμπληρώνετε ότι, κατά την γνώμη σας, ο διαφυλισμός δεν αποτελεί φύλο.
      Ακριβώς! Κατά το Ενοχικό, η πράξη υπονοεί και περιλαμβάνει και την μή πράξη (απουσία πράξης). Η παρουσία περιλαμβάνει και την απουσία. Άρα; Μήπως ΕΙΝΑΙ φύλο αλλά δεν μπορεί να προσδιοριστεί ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ είναι;

      Κλείνοντας, τα ερωτήματά μου είναι ρητορικά που σημαίνει ότι δεν περιμένω απαντήσεις που έτσι κι αλλιώς εσείς γράφετε στην Ελληνική κι εγώ γνωρίζω μόνο Τουρκικά. Αλλά και την ίδια γλώσσα να μιλούσαμε, δυστυχώς, όπως το διατύπωσαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας ανέκαθεν στην επικοινωνία των ανθρώπων ισχύει το “Νους ορά και Νους ακούει” ή στην καθομιλουμένη και σε ελεύθερη ερμηνεία: δεν είναι τα μάτια που βλέπουν και τα αυτιά που ακούν αλλά ο Νους.

      Ευχαριστώ όλους όσοι έδωσαν κάτι από τον πολύτιμο χρόνο τους για να με διαβάσουν.

      Διαγραφή