Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Επιστολή Π.Ο.ΑΞΙ.Α στους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας σχετικά με το Μ.Τ.Σ.

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ


 

7 σχόλια:

  1. Το ποσοστό συμμετοχής στα Έσοδα του ΜΤΣ κατά μέσο όρο (ΜΟ) 12ετίας είναι εκ μέρους του ΣΞ περίπου 58%, της ΕΛ.ΑΣ. 34% ενώ της Περιουσίας 8%.
    Ο ΣΞ έχει κατά ΜΟ ετησίως συμμετοχή περίπου 31.000.000 ΕΥΡΩ περισσότερα από την ΕΛ.ΑΣ. Κάθε χρόνο από όλες τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. με κλήρωση το 68% έρχεται στο ΜΤΣ και το υπόλοιπο στο ΜΤΠΥ. Μονη λυση ειναι οχι δυο λογαριασμοι αλλα κλεισιμο του ΜΤΣ και δημιουργεια. δυο ξεχωριστων ταμειων με χωρισμο στην μεση της ακινητης περιουσιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί όλων αυτών των αφορισμων και απειλών θα έπρεπε η ΠΟΑΞΙΑ να παραθέσει όλα εκείνα τα στοιχεία από τα οποία προκυπτει ότι αδικουνται από τον διαχωρισμό των λογαριασμών.
    Παναγιώτης Κωστόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η λύση,η οποία πρέπει να δοθεί είναι η δημιουργία δύο ξεχωριστών ταμείων,ένα Ενόπλων Δυνάμεων και ένα Σωμάτων Ασφαλείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή υπηρέτησα ως οικονομικός Αξιωματικός στο ΝΙΜΤΣ και το θέμα απασχολεί χρόνια τώρα, θα συμφωνήσω με την άποψη του αγαπητού μου Νίκου Ζαρκάδα ΔΥΟ ΧΩΡΙΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ και να ΛΗΞΗ το θέμα που ταλανίζει όλους μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαράλαμπος Τσιτσιμπίκος15 Σεπτεμβρίου 2023 στις 11:44 μ.μ.

    Το πρόβλημα έχει ως αφετηρία τη δεκαετία του 1980 με την ενοποίηση της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων. Τότε έπρεπε να γίνει η δημιουργία δύο χωριστών Ταμείων . Ένα του στρατού που θα συμπεριελάμβανε και την Ελληνική Χωροφυλακή ΄μέχρι του τελευταίου χωροφύλακα οπότε μετά θα ήταν καθαρό Μ.Τ.Σ. και το δεύτερο Μ.Τ.Σ.Α. Δυστυχώς δεν έγινε αυτό και όχι μόνο δεν έγινε αλλά δεν εντάχθηκαν τα οποιαδήποτε έσοδα που μπορεί να εξασφαλίσει η ΕΛ.ΛΑΣ αναλογικά σε Μ.Τ.Σ. και Μ.Τ.Π.Υ.Τα περισσότερα ΄πάνε στο ΜΤΠΥ και όσα κατά καιρούς αποφασίστηκαν να δίδονται στο ΜΤΣ δεν τα υλοποίησε μέχρι τούδε η ΕΛ.ΛΑΣ. Το πρόβλημα τέθηκε και επί Κυβερνήσεως Κ.Μητσοτάκη χωρίς επιτυχία και το 1997 επί Κυβερνήσεως κ. Σημίτη με Υπουργούς τους Τζοχατζόπουλο και Ρωμαίο και πάλι χωρίς επιτυχία. Αυτό γίνεται λόγω πολιτικής επιρροής της ΕΛ.ΛΑΣ.
    Επί τέλους θα πρέπει να αποφασισθεί η δίκαιη λύση του διαχωρισμού σε ΜΤΣ δημιουργία ΜΤΣΑ στο οποίο να ενταχθεί και το τμήμα της ΕΛ.ΆΣ που εντάσσεται στο ΜΤΠΥ.
    Ας μας ενημερώσει το ΜΤΣ πόσο είναι το μέρισμα που λαμβάνουν οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, που εντάσσονται στο ΜΤΠΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή