Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (23/9/23)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή του Χαρκόβου (100 χλμ. ΒΔ, Κουπιάνσκ) 

         Οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στο Λίμαν (75 χλμ. ΝΔ του Κουπιάνσκ και 32 χλμ. Νοτιοδυτικά της Κρεμίνα) από Βορειοδυτικές και Νότιες Κατευθύνσεις. Επιτέθηκαν επίσης στο Ντρομπίσεβο (5 χλμ. ΒΔ του Λίμαν). Σημειώθηκαν έντονες  μονομαχίες του Πυροβολικού των εμπολέμων

          Οι ρωσικές Δυνάμεις βομβαρδίζουν τις ουκρανικές υδροτεχνικές υποδομές στις Περιφέρειες του Χαρκόβου και του Λουχάνσκ για να απειλήσουν τις ουκρανικές θέσεις κατά μήκος του ποταμού Σιβέρσκυι Ντόνετς (ο μεγαλύτερος παραπόταμος του Ντον).

    Προσπάθησαν να καταστρέψουν ένα φράγμα επάνω από την δεξαμενή Πετσενίζκυ (35 χιλιόμετρα Ανατολικά  της πόλεως του Χαρκόβου). Η πληροφορία επιβεβαιώνεται από εικόνες που δημοσιεύονται σε μέσα κοινωνικής δικτυώσεως μετά την προσβολή του φράγματος και παρουσιάζει μια έκρηξη και ένα μεγάλο νέφος καπνού.

     Η δεξαμενή Πετσενίζκυ βρίσκεται ακριβώς απέναντι του άνω ρου του ποταμού Σιβέρσκυι Ντόνετς, κατά μήκος του οποίου οι ουκρανικές Δυνάμεις έχουν εγκαταστήσει πλωτές γέφυρες και έχουν δημιουργήσει και εναλλακτικές διαβάσεις του ποταμού στη γραμμή Λίμαν - Γιαμπίλ (37 χλμ. ΝΔ της Κρεμίνα)

    Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταστρέψουν το φράγμα ώστε να πλημμυρίσει ο ποταμός και να απομονωθούν τοι ουκρανικές Δυνάμεις που έχουν διαβεί τον ποταμό Νοτίως Λίμαν από θέσεις που κατέχουν στην δεξιά όχθη. Επίσης και για να εμποδίσουν την διάβαση επιπλέον ουκρανικών Δυνάμεων που θα επιδιώξουν να επιτεθούν σε ρωσικές θέσεις στην αριστερή όχθη.

Περιοχή του Κουπιάνσκ  (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ. Βως  Μπάκχμουτ) 

    Σύμφωνα με ρωσικό στρατιωτικό ιστότοπο, οι Μονάδες της ρωσικής 25 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας επιτέθηκαν στην Κατεύθυνση Πετροπαβλίβκα (7 χλμ. Ακώς του Κουπιάνσκ) - Σινκίβκα  (8 χλμ. Βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ), χωρίς να αναφέρεται η εξέλιξη.

          Οι ουκρανικές Δυνάμεις ανέκτησαν απωλεσθείσες θέσεις στο Νοβοσελίβσκυ (15 χλμ. Βορειοδυτικά του Σβάτοβο)

    Οι ρωσικές Δυνάμεις ενισχύουν τις Τεθωρακισμένες και Μηχανοκίνητες Δυνάμεις τους στις περιοχές Κουπιάνσκ και Λίμαν

Περιοχή της Κρεμίνα   (65 χλμ. Α  Κουπιάνσκ, 60 χλμ. ΒΑ Μπάκχμουτ)

    Οι ουκρανικές Δυνάμεις ελέγχουν την Μπιλοχορίβκα (12 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα)

Σύμφωνα με ρωσικό στρατιωτικό ιστότοπο, Αερομεταφερόμενες Μονάδες (VDV) απώθησαν  ουκρανικές Δυνάμεις από θέσεις που κατείχαν στα δάση Δυτικά της Κρεμίνα.

     Οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν τρεις ουκρανικές επιθέσεις στην Ντίμπροβα (7 χλμ. Νοτιοδυτικά της Κρεμίνα)  και στο Σεπίλοβο (8 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα).

          Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι τα ουκρανικά Στρατεύματα διεξάγουν Επιθετικές Επιχειρήσεις κατά μήκος του ποταμού Οσκίλ με σκοπό να διεισδύσουν στις ρωσικές περιοχές των μετόπισθεν στην περιφέρεια του Λουχάνσκ.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

Ο ουκρανικός Στρατός ανεκατέλαβε την Κλιστσίιβκα (7 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ)  – Οι Ρώσοι ετοιμάζουν Αντεπίθεση με 52.000 Στρατιώτες και μεγάλη ισχύ πυρός

 https://warnews247.gr/v-zelenski-o-oukranikos-stratos-anakatelave-tin-klisifka-xekina-xana-i-machi-gia-to-bachmout/

--------------------------------------------------------------------------

Οι Μονάδες «Σκορπιός» και «Kapa» της 5ης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας εισήλθαν στην Κλιστσίιβκα αλλά υπέστησαν μεγάλες απώλειες 

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7193845_oi-oykranoi-mpikan-stin-kletskiibka-alla-plirosan-me-aima

--------------------------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι διατηρούν το δεσπόζον έδαφος  Βορείως της Κλιστσίιβκα και ελέγχουν διά πυρών και την Αντρίιβκα (7 χιλιόμετρα από τα νότια προάστια του Μπάκχμουτ)

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7193851_oi-rosoi-ohyrothikan-sto-boreio-kai-psilo-meros-tis-kletskiibka

    Οι θέσεις των ουκρανικών Δυνάμεων κοντά στην Αντρίϊβκα και την Κλιστσίϊβκα επιτρέπουν σ’ αυτές, να προωθήσουν το Πυροβολικό προς τον Αυτοκινητόδρομο T0513 (Μπάκχμουτ - Χορλίβκα) καθιστώντας πιο δύσκολη την χρησιμοποίησή του από τις ρωσικές Δυνάμεις.

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ)      

          Οι ρωσικές Δυνάμεις  επανέλαβαν τις χερσαίες επιθέσεις εναντίον  των βορειοδυτικών και νοτιοδυτικών προαστίων της πόλεως του Ντονιέτσκ και προέλασαν  στον Άξονα  Περβομάϊσκυ (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα) - Νεβέλσκυ (6 χλμ. βορειοδυτικά της πόλεως του Ντονιέτσκ) και στην Μαρίνκα (στα Νοτιοδυτικά προάστεια της πόλεως του Ντονιέτσκ).

          Επιτέθηκαν επίσης εναντίον της Νοβομιχαϊλίβκα (25 χλμ.ΝΔ της πόλεως του Ντονιέτσκ και 10 χλμ. Νοτίως της Μαρίνκα) 

          Όλοι οι στόχοι προσβλήθηκαν από την Τακτική Αεροπορία και το Πυροβολικό.

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Ζαπορίζια

    Εισέχουσα της Βρεμίβκα - Τομέας   Πριγιούτνυ – Σταρομαγιόρσκυ (Ανήκει στην Δυτική πλευρά της περιφέρειας του  Ντονέτσκ)

    Οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στο Μικίλσκυ (4 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά του Ουγκλεντάρ)

          Ρωσικές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, δήλωσαν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στο Πριγιούτνυ  (17 χλμ. Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα)

          Οι ουκρανικές Δυνάμεις διεξήγαγαν Επιθετική  Αναγνώριση κοντά στο Σταρομαγιόρσκυ (10 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα)

    Σύμφωνα με ρωσικό στρατιωτικό ιστότοπο συνεχίζονται οι μάχες Βορείως της Ζαβίτνυ Μπαζχανίγια (12 χιλιόμετρα νότια της Βελίκα Νοβοσίλκα).

    Οι ρωσικές Δυνάμεις αντεπιτέθηκαν Ανατολικά της Ζαβίτνυ Μπαζχανίγια κοντά στον ποταμό Μόκρι Γιαλού και στον Αυτοκινητόδρομο T0518 (της Βελίκα Νοβοσίλκα προς Νικόλσκυ) στη συνοριακή περιοχή δυτικού Ντονιέτσκ-ανατολική περιοχή της Ζαπορίζια. Δεν διευκρινίζεται το αποτέλεσμα.

Τομέας Πγιατυχάτκυ - Ρομπότγινυ (Ανήκει στην Ανατολική πλευρά της περιφέρειας της  Ζαπορίζια)

Kρανίου τόπος το Ραμπότγιουνυ: Οι Ρώσοι μετέτρεψαν τον οικισμό σε δεύτερο “Μπακχμουτ”- Οι ουκρανικές Ταξιαρχίες έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές 

https://warnews247.gr/kraniou-topos-to-rabotino-oi-rosoi-metetrepsan-ton-oikismo-se-deftero-bachmout-ktypontas-sklira-tin-71i-taxiarchia-ton-oukranon/

Περιοχή Χερσώνας

         Οι ουκρανικές Δυνάμεις προσπαθούν να απαγορεύσουν στους Ρώσους την χρησιμοποίηση των οδών Συγκοινωνιών βομβαρδίζοντας με την Αεροπορία και το Πυροβολικό συγκεντρώσεις ρωσικών Δυνάμεων και υλικού στις περιοχές Μπέρισλαβ (80 χιλιόμετρα Ανατολικά της πόλεως της Χερσώνας), Χένιτσεσκ (140 χιλιόμετρα Ανατολικά της πόλεως της Χερσώνας),  Καχόβσκ (60 χιλιόμετρα Ανατολικά της πόλεως της Χερσώνας) και της πόλεως της Χερσώνας, καθώς επίσης και γέφυρες, πλωτές γέφυρες και διαβάσεις φορτηγίδων.

    Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι προσβολές του ουκρανικού Πυροβολικού παρενόχλησαν τις προσπάθειες των Ρώσων να δημιουργήσουν εναλλακτικά σημεία διαβάσεως στον ποταμό Δνείπερο στην Νόβα Καχόβκα (48 χλμ. Ανατολικά της πόλεως της Χερσώνας) και το Κοζάτσκυ  . Επίσης ότι εβλήθη μια ρωσική φορτηγίδα που μετέφερε οπλισμό, υλικά και προσωπικό. Η ανάλυση εικόνων των μέσων κοινωνικής δικτυώσεως επιβεβαιώνει ότι οι Ρώσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εναλλακτικό σημείο διαβάσεως κοντά στο φράγμα της Καχόβκα.

    Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις, αφού απέτυχαν να προελάσουν, εγκαταστάθηκαν αμυντικά στις περιοχές  Ποσάντ  Ποκρόβσκυ (30 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της πόλεως της Χερσώνας) και στο μέτωπο της Ολεξαντρίβκα (35 χλμ. Δυτικά της πόλεως της Χερσώνας).

    Υποστήριξαν επίσης ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις προετοιμάστηκαν να διεξαγάγουν Επιθετικές Επιχειρήσεις στην περιοχή Ολχγιούνυ – Μιρολιουμπίβκα  (ακριβώς Νοτίως των συνόρων των Περιφερειών της Χερσώνας   Ντιπροπετροφσκ) γύρω από το Αρχανχέλσκυ και την Λιουμπουμίβκα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν αυτή την πληροφορία.

    Η Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας «Νότος» ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση Διμοιρίας στην κατεύθυνση Νταβιντίβ Μπρίντ – Μπιλοχίρκα (κατά μήκος των συνόρων των περιφερειών της Χερσώνας και του Μικολάιβ κοντά στον ποταμό Ίνχουλετς), Η επίθεση αποκρούσθηκε από το ουκρανικό Πυροβολικό.    

          Οι Ρώσοι εξετάζουν το ενδεχόμενο ουκρανικής επιθέσεως εναντίον  του Κίνμπουρν Σπίτ (70 χιλιόμετρα ΝΔ της πόλεως της Χερσώνας) αν και δεν έχουν παρουσιαστεί στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι σχεδιάζεται τέτοια Επιχείρηση. Παρόλα αυτά, οι ρωσικές Δυνάμεις συνεχίζουν να επιτίθενται στο Οχακίβ (80 χιλιόμετρα ΝΔ της πόλεως της Χερσώνας) και βομβάρδισαν με Πυραύλους και Πυροβολικό, υποδομές στο λιμάνι του Οχακίβ.  Φιλορωσικό μέσον μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις κατέστρεψαν πρόσφατα το ουκρανικό Στρατηγείο που είναι «υπεύθυνο» για την Επιχείρηση «Κίνμπουρν Σπίτ».

          Οι ρωσικές πηγές συνέχισαν να κατηγορούν τις ουκρανικές Δυνάμεις για τον βομβαρδισμό του Πυρηνικού Σταθμού της Ζαπορίζια και των γύρω υποδομών στο Ενερχοντάρ (80 χιλιόμετρα ΒΑ της πόλεως της Χερσώνας). Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν με Πυραύλους και Πυροβολικό, στόχους τις περιφέρειες Μικολάιβ και Ντιπροπετροφσκ.

Περιοχή Κριμαίας

Μαζική ρωσική επίθεση με drones και Πυραύλους στην Οδησσό: Κτυπήθηκαν λιμάνια – Καταστράφηκαν αποθήκες

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/maziki-rosiki-epithesi-me-drones-kai-pyraylous-stin-odisso-ktypithikan-limania-katastrafikan-apothikes-vinteo/

--------------------------------------------------------------------------

Πυραυλικό κτύπημα στο Αρχηγείο του ρωσικού Στόλου στην Σεβαστούπολη

https://gr.euronews.com/2023/09/22/polemos-oykrania-pyrayliko-xtyphma-arxhgeio-rosikoy-stoloy-sebastoypolh?utm_source=newsletter&utm_campaign=today_newsletter&utm_medium=referral&insEmail=1&insNltCmpId=227&insNltSldt=10080&insPnName=euronewsfr&isIns=1&isInsNltCmp=1

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

H Ρωσία βομβαρδίζει υποδομές του ΝΑΤΟ σε όλη την Ουκρανία: Κόμβους επιμελητείας, Βάσεις Μισθοφόρων, Αποθήκες όπλων και Πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου

https://warnews247.gr/h-rosia-vomvardizei-ypodomes-tou-nato-se-oli-tin-oukrania-stachti-komvoi-epimeliteias-vaseis-misthoforon-apothikes-oplon-kai-ovides-apebloutismenou-ouraniou/

--------------------------------------------------------------------------

Πληροφορίες για ATACMS στην Ουκρανία – Ο λόγος για τον οποίο η Δύση επείγεται να δοθούν στους Ουκρανούς όπλα Μεγάλου Βεληνεκούς

https://gr.euronews.com/2023/09/16/atapsms-explainer?insEmail=1&insNltCmpId=227&insNltSldt=10080&insPnName=euronewsfr&isIns=1&isInsNltCmp=1&utm_campaign=today_newsletter&utm_medium=referral&utm_source=newsletter

--------------------------------------------------------------------------

ΗΠΑ: «Όχι» στο αίτημα του Ζελένσκυ για Πυραύλους ATACMS

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/697382/ipa-koutsouremeno-to-paketo-tou-biden-stin-oukrania-oxi-sto-aitima-tou-zelensky-gia-pyraylous-atacms

--------------------------------------------------------------------------

Η Ουκρανία αρνήθηκε να παραλάβει 10 Άρματα Μάχης LEOPARD 1A5 από την Γερμανία – Ήθελαν επισκευές

https://warnews247.gr/i-oukrania-arnithike-na-paralavei-10-armata-machis-leopard-1a5-apo-tin-germania-ithelan-episkeves/

--------------------------------------------------------------------------

Ολλανδός Ναύαρχος Ρόμπερτ Μπάουερ (Πρόεδρος Στρατιωτικής  Επιτροπής ΝΑΤΟ): Ξεπερνούν τις δυνατότητες του ΝΑΤΟ οι απαιτήσεις της Ουκρανίας σε όπλα

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/696543/rob-bauer-nayarxos-nato-ksepernoyn-tis-dynatotites-tou-nato-oi-apaitiseis-tis-oukranias-se-opla

--------------------------------------------------------------------------

Ναύαρχος Μπάουερ: Η Ουκρανική Αντεπίθεση καθυστερεί, λόγω δυσχερειών στο Πεδίο της Μάχης

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/696531/rob-bauer-nayarxos-nato-i-oukraniki-antepithesi-kollise-stis-narkes

--------------------------------------------------------------------------

Αλεξέι Ντανίλοφ (Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας): Στην Δύση κυριαρχεί προβληματισμός για την Ουκρανία - Έχουμε νέα αιτήματα για μακροπρόθεσμη βοήθεια

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/696529/danilov-ethniki-asfaleia-oukranias-stin-dysi-kyriarxei-provlimatismos-gia-tin-oukrania-exoume-nea-aitimata-gia-makroprothesmi-voitheia

--------------------------------------------------------------------------

Όλεγκ Σόσκιν (Ουκρανός πολιτικός): Η συνέχιση του πολέμου, απειλεί με αφανισμό μεγάλο μέρος του ανδρικού πληθυσμού της Ουκρανίας

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/696532/soskin-oukranos-politikos-tha-skotosoun-tous-pantes-stin-oukrania-afto-einai-to-sxedio-tou-zelensky

--------------------------------------------------------------------------

Ουκρανοί υποχρεώνουν Ρώσους Αιχμάλωτους Στρατιώτες να βαδίσουν μέσα σε Ναρκοπέδιο για να το απενεργοποιήσουν - Απάνθρωπο έγκλημα πολέμου

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7192814_skliro-binteo-oykranoi-stelnoyn-rosoys-aihmalotoys-stratiotes-se?utm_source=email&utm_medium=newsletter

ΣΧΟΛΙΟ: Το πιθανότερο είναι να έχουν προβεί και οι Ρώσοι σε ανάλογες ωμότητες.

Μεγάλες οι απώλειες  της ουκρανικής Λεγεώνας των Ξένων - Νεκρός Αμερικανός Μισθοφόρος που εκτελούσε Ρώσους Αιχμάλωτους και άλλοι 19 μαχητές

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7192810_rosiko-makeleio-stin-oykraniki-legeona-ton-xenon-nekros-amerikanos?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

--------------------------------------------------------------------------

Αμερικανικό Στρατιωτικό Κολέγιο: Οι ΗΠΑ να αναμένουν 3.600 ανθρώπινες απώλειες την ημέρα σε περίπτωση πλήρους πολέμου όπως στην Ουκρανία

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7193484_amerikaniko-stratiotiko-kolegio-oi-ipa-na-anamenoyn-3600

--------------------------------------------------------------------------

Washington Post: Ο Αρχιστράτηγος των ΗΠΑ Μάρκ Μίλλει «τράβηξε το αυτί» των Ουκρανών για τις επιθέσεις στην Ρωσία με αμερικανικά όπλα

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/697399/washington-post-o-arxistratigos-ton-ipa-milley-travikse-to-afti-ton-oukranon-gia-tis-epitheseis-me-amerikanika-opla-sti-rosia

--------------------------------------------------------------------------

Ο Ζελένσκυ αντικατέστησε  όλους τους  Υφυπουργούς Άμυνας και τους αντικαταστάτες τους– Η Αντεπίθεση δεν πέτυχε να εκδιώξει τους Ρώσους – Στο 80-90% οι απώλειες στις Μονάδες

https://warnews247.gr/peftoun-kefalia-sto-kievo-o-zelenski-xilose-exi-anaplirotes-ypourgous-amynas-sto-80-90-oi-apoleies-stis-machimes-monades-treis-mines-kolasi-itan-i-antepithesi/

--------------------------------------------------------------------------

Όταν Ουκρανοί δεν θέλουν να πολεμήσουν

https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1515790/polemos-otan-oykranoi-den-theloyn-na-polemisoyn/

--------------------------------------------------------------------------

Η Ουκρανία απορρίπτει τους ισχυρισμούς των New York Times ότι η Κονσταντινίβκα ( 27 χιλιόμετρα ΝΔ του Μπάκχμουτ) επλήγη από ουκρανικό Πύραυλο

https://www.iefimerida.gr/kosmos/oykrania-aporriptei-toys-ishyrismoys

--------------------------------------------------------------------------

Χιλιάδες Μαχητές της Wagner ξανά στο πεδίο της μάχης-Ουκρανικός αποκλειστικός πόλεμος drones κατά της Ρωσίας τον χειμώνα

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7193908_hiliades-mahites-tis-wagner-xana-sto-pedio-mahis-oykranikos

--------------------------------------------------------------------------

H ΕΕ σε «catch-22» για τα Ουκρανικά σιτηρά

https://www.naftemporiki.gr/finance/world/1516231/h-ee-se-catch-22-gia-ta-oykranika-sitira/

--------------------------------------------------------------------------

Mετωπική σύγκρουση Ουκρανίας-Πολωνίας με διάβημα, εμπάργκο, απειλές – Ντούντα:-Η βοήθεια προς την Ουκρανία διέρχεται από την Πολωνία

https://iskra.gr/metopiki-sygkrousi-oukranias-polonias-me-diavima-ebargkoapeiles-ntounta-voitheia-odevei-apo-tin-polonia/

--------------------------------------------------------------------------

Η Ουκρανία καλεί την Πολωνία να αφήσει κατά μέρος τους συναισθηματισμούς στην εμπορική διένεξη των δύο χωρών

https://www.iefimerida.gr/kosmos/oykrania-kalei-tin-polonia-emporiki

--------------------------------------------------------------------------

Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα φυματιώσεως στην Πολωνία λόγω... «εισαγωγών» από την Ουκρανία

https://gr.euronews.com/2023/09/22/triplasiastukan-ta-krousmata-fymatiosis-stin-polonia-logo-oukranias

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου