Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Ἡ πονεμένη Μικρασία

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ


 

2 σχόλια:

  1. Και λοιπόν?
    Ο Δρ. Νίκος Ορφανίδης ''φιλόλογος και λογοτέχνης'', όπως δηλώνει, άθελά του αντιφάσκει, όταν επικα-λούμενος τις χαμένες Μικρασιατικές πατρίδες, προβάλλει το πλήθος των τοπικών αγίων της Ορθοδοξίας· και λοιπόν (ξανά)? Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις!
    Οι πεσιμιστές και μοιρολάτρες αυτοί άγιοι, τις βλακοειδείς εντολές του Κυρίου τους δεν εκτελούσαν και με αυτές δεν προσυπέγραψαν αμαχητί, την καταδίκη της πατρίδας και του εαυτού τους, προσδοκώντας φυσικά την ατομική και αιώνια σωτηρία τους, αντιστρόφως ανάλογα με τη Σπαρτιάτισσα μάνα που απαιτούσε από το παιδί της το ''ταν ή επί τας''?
    Πιο το όφελος της πατρίδος από την (ξανά) αμαχητί θυσία τους?
    «Όποιος σε φορτώνει (δλδ. σε αγγαρεύει για ένα μίλι), ύπαγε αγογγύστως και δεύτερο (μίλι).
    -Όποιος σε ραπίσει στη δεξιά, στρέψε και την αριστερά!
    -Αγαπάτε τους εχθρούς υμών!!
    -Προσεύχεσθε για τη σωτηρία τω εχθρών σας», και πλήθος τέτοιων ευτράπελων -που απορρίπτει ο Ελληνισμός-, όμως τα απαιτεί ο Κύριός τους, του οποίου τις εντολές εκτελούσαν.
    Άντε τώρα να πας σε Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα με τέτοιου είδους νοοτροπίες ενός θεοφοβούμενου λαού, με το Υψηλό Ιερατείο να αφορίζει, να αναθεματίζει, ακόμα και τις σκέψεις τέτοιου εγχειρήματος κατά της «Θεοπροβλήτου, Θεοστάλτου και Αηττήτου ημών Βασιλείας».


    ΑπάντησηΔιαγραφή