Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΥΣΚΕΨΗ Ε.Α.Α.Σ., Δ/ΔΟΙ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΤΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΕΠΙΤΕΛΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ Υ/ΓΕΣ (8/9/23)

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ


 

3 σχόλια:

  1. Με τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ κουραστικός και χωρίς να γνωρίζω τις αποφάσεις, που ελήφθησαν στην ως άνω σύσκεψη και τα επιχειρήματα που τις υποστηρίζουν, θα αποτολμήσω τις παρακάτω παρατηρήσεις: α). Οι προτάσεις για αναλογική κατανομή της κράτησης 4% και για δημιουργία δύο (2) λογαριασμών στο ΜΤΣ είναι μηδενικού αθροίσματος (ότι χάσουν οι μεν κερδίζουν οι δε) και ως τέτοιες έχουν το μειονέκτημα η ικανοποίησή τους να μην αίρει (εξαλείφει) το όποιο πολιτικό κόστος περικλείουν αλλά απλώς να το μεταφέρει από τον ένα χώρο στον άλλο. Οι πολιτικοί δεν επιλαμβάνονται προτάσεων μηδενικού αθροίσματος. β). Η ΕΑΑΣ έχει επιλέξει λάθος στόχο. Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να ζητήσει από την πολιτεία κάποια παροχή σε αντιστάθμισμα επικουρικής σύνταξης, που έχουν άπαντες πλην στελεχών Ε.Δ. Η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού θα ήταν επωφελής για το σύνολο των στελεχών των Ε.Δ. Σφόδρα πιθανό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι η κατάργηση της κράτησης 4%, η οποία υφίσταται μόνο στο χώρο των Ε.Δ.σε αντίθεση μάλιστα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έτσι θα αμβλύνονταν και το πρόβλημα που υπάρχει με τους αναλόγως προελεύσεως μετόχους- μερισματούχους του ΜΤΣ. Τέλος αν η πολιτεία αρνηθεί τη χορήγηση τέτοιας παροχής με το αιτιολογικό ότι υπάρχει ήδη τέτοια παροχή και αυτή είναι η κράτηση 4%, τότε διαφοροποιούνται τα πράγματα ,αλλάζει λόγο ύπαρξης η κράτηση 4%, από πόρος ενίσχυσης των εσόδων των Μετοχικών ταμείων γίνεται αντιστάθμισμα επικουρικής και πρέπει να προσλάβει τα χαρακτηριστικά της επικουρικής σύνταξης ήτοι αναλογικότητα, σταθερότητα κλπ, ( Η αναλογική κατανομή είναι πλέον μονόδρομος) και επί πλέον εξαιρούνται από το προϊόν αυτής τα στελέχη της ΕΛ-ΑΣ, καθόσον έχουν επικουρική σύνταξη.( δημιουργία δύο λογαριασμών στο ΜΤΣ).

    επικίνδυνα για τον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων δημοσιεύματα κατέκλυσαν τον έ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΓΕΣ λογικά θα πει ναι στα δίκαια αιτήματα, αφού δικαιώνουν τους Αξιωματικούς που προέρχονται από το Στρατό Ξηράς. Ο Υπουργός Άμυνας θα αποφασίσει ΝΑΙ; Πολύ φοβάμαι πως δε θα το κάνει Ο Υπουργός ΄Δημόσιας Τάξης δε θα θελήσει να δυσαρεστήσει τους συνεργάτες του, άρα θα πει ΟΧΙ ή θα αποφύγει να πάρει θέση. Επομένως ποιος μπορεί με αίσθημα δικαιοσύνης να αποφασίσει για το θέμα; Μόνο ο Πρωθυπουργός. Θα το κάνει;
      Υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ΥΠΕΡ του διαχωρισμού των Ταμείων στο ΜΤΣ, χωρίς να ορίζει ημερομηνία υλοποίσης. Μπορεί να το κάνει μόνο ένας που διετέλεσε πολλά χρόνια Πρωθυπουργός και είναι απόλυτα σίγουρο πως δε θα ξαναεκλεγεί, και δε θα βλάψει το κόμμα του.
      Βλέπετε όλα για ψηφαλάκια γίνονται και όχι για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης.
      Φιλικά
      Γιώργος

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ συνάδελφε, δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει ο κάθε πολιτικάντης. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι μόνο η σωστή ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ της ΕΑΑΣ στην προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των μελών της. Και αυτό προσπαθώ να αναδείξω με το σχόλιο μου. Επειδή αγνοώ την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αναφέρετε στο σχόλιό σας, θα σας ήμουν ευγνώμων αν είχατε την καλωσύνη να μου την κοινοποιήσετε. Έχετε υπόψη σας ότι όσο δίκαιο και αν είναι ένα αίτημα για να ικανοποιηθεί θα πρέπει να υποβληθεί και με το σωστό τρόπο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

      Διαγραφή