Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (13/9/23)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Ουκρανικό drone έπληξε ρωσικό εργοστάσιο στο Μπριάνσκ που κατασκευάζει εξαρτήματα για Αντιαεροπορικά Συστήματα «PANTSIR» και Πυραυλικά Συστήματα «ISKANDER»

https://warnews247.gr/vinteo-oukraniko-drone-ktypa-rosiko-ergostasio-sto-briansk-pou-kataskevazei-exartimata-gia-pantsir-kai-iskander/

------------------------------------------------------------------------

Ρωσική επίθεση με 36 UAV κατά του Κιέβου – Τουλάχιστον πέντε εκρήξεις

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/rosiki-epithesi-me-36-uav-kata-tou-kievou-toulaxiston-pente-ekrikseis/

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ. Βως  Μπάκχμουτ) 

          Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις Επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος του Άξονα Κουπιάνσκ – Σβάτοβο – Κρεμίνα, προέλασαν προς την Κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, και απέκτησαν εδαφικά κέρδη στην δασική ζώνη Βορειοανατολικά της Σινκίβκα  (8 χλμ. Βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ).

          Επιτέθηκαν επίσης στο Μπερέστοβο (20 χλμ. Βορειοδυτικά του Σβάτοβο), Νοβοσελίβσκυ (15 χλμ. Βορειοδυτικά του Σβάτοβυ) και προέλασαν έως και μισό χιλιόμετρο προς την Νοβογιεχορίβκα ( 16 χλμ. Νοτιοδυτικά του Σβάτοβυ).

          Οι προελάσεις των ρωσικών Δυνάμεων υποστηρίζονται από πυκνά πυρά Πυροβολικού.

Περιοχή της Κρεμίνα  

Οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στην δασική περιοχή της Σερεμπριάνσκα (10 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα), το Τόρσκυ (14 χιλιόμετρα Δυτικά της Κρεμίνα) και Δυτικά της Ντίμπροβα (7 χλμ. Νοτιοδυτικά της Κρεμίνα).

          Οι Δυνάμεις του ρωσικού 488 Συντάγματος Μηχανοκινήτου Πεζικού, απέκρουσαν όλες τις επιθέσεις.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

          Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, οι ουκρανικές Δυνάμεις, σημείωσαν επιτυχίες στις περιοχές της Κλιστσίϊβκα (7 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ) του Πρεντέτσιουνυ (14 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ), την Αντρίϊβκα  (7 χιλιόμετρα από τα νότια προάστια του Μπάκχμουτ), την Κουρντιουμίβκα (13 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ) και το Ντάτσνυ (19 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ). Δεν καθορίζεται όμως με σαφήνεια το είδος της επιτυχίας των ουκρανικών Δυνάμεων.

          Οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις  στην Κουρντιουμίβκα την οποία εξακολουθούν να ελέγχουν, όπως και τις Κλιστσίϊβκα και Αντρίϊβκα. 

          Παράλληλα επιτέθηκαν στο Ζαλίζνιασκυ (13 χλμ. Βορείως του Μπάκχμουτ), το Ορίχοβο - Βασιλίβκα (11 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ), την  Μποχτανίβκα (6 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ) το Ντουμπόβο-Βασίλιβκα (6 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπαχμούτ)  και την Μπερχίβκα (4 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ).

          Επίσης αντεπιτέθηκαν εναντίον των ουκρανικών Δυνάμεων στις Κλιστσίϊβκα, Αντρίϊβκα και την Κουρντιουμίβκα και αντικατέστησαν την 106 Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών στην βόρεια πλευρά της πόλεως του Μπάκχμουτ.

          Ο επικεφαλής  της Δημοκρατίας της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε ότι οι Ειδικές Δυνάμεις της Τσετσενίας «Akhmat» Spetsnaz μαζί με το 2ο Σώμα Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ (LNR) και την ρωσική 346 Ταξιαρχία Spetsnaz ενεργούν στα Δυτικά προάστια της Κλιστσίϊβκα.

         Μονάδες του Αποσπάσματος «Γενισέι» της Ταξιαρχίας Κοζάκων «Σιμπίρ» του Σώματος Εθελοντών Εφόδου ενεργούν κοντά στην πόλη του  Μπάκχμουτ.

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ      

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν το Ντονέτσκ 39 φορές σε 24 ώρες – Σκοτώθηκε μία γυναίκα και τραυματίσθηκαν επτά άμαχοι

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/695296/oi-oukranoi-vomvardisan-to-donetsk-39-fores-se-24-ores-skotothike-mia-gynaika-kai-travmatistikan-epta-amaxoi

    Οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον των  πόλεων της Αβντίϊβκα και του Ντονέτσκ.

    Η Υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις ελέγχουν τμήμα του Οπούτνυ (3 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα). Σημείωσε όμως ότι η κατάσταση είναι ρευστή και οι μάχες συνεχίζονται.

     Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις προχώρησαν και προς την κατεύθυνση του Σπαρτάκ (4 χιλιόμετρα Νοτίως της Αβντίϊβκα).

Άλλος στρατιωτικός ιστότοπος κατηγόρησε τις ρωσικές Δυνάμεις της περιοχής αυτής του Μετώπου ότι δεν διαθέτουν ανθρώπινο δυναμικό, ικανούς Διοικητές, ποιοτικές τακτικές επιθέσεως και δυνατότητα Αντιπυροβολικού   

    Οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στο Κεραμίκ (13 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα), την Αβντίϊβκα, το Σιέβερνυ (8 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα), στα δυτικά περίχωρα της Μαρίνκα (στα Νοτιοδυτικά προάστεια της πόλεως του Ντονέτσκ) και την Νοβομιχαϊλίβκα (10 χλμ. Νοτίως της Μαρίνκα) 

     Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας δήλωσε  ότι στοιχεία της Ρωσικής Νότιας Ομάδος Δυνάμεων του Νότου, απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις στην Αβντίϊβκα και την Κρασνοχορίβκα (13 χιλιόμετρα βορείως της Αβντίϊβκα) και (ακριβώς Δυτικά της πόλεως του Ντονέτσκ)

     Άλλες ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις προχώρησαν στα περίχωρα του Οπούτνυ αλλά οι ρωσικές Δυνάμεις τις απώθησαν αμέσως και διατήρησαν τον πλήρη έλεγχο του οικισμού.

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Ζαπορίζια

Πύραυλος “Stealth” Kh-50 κατέστρεψε το Αρχηγείο της Αστυνομίας στο Κρίβοι Ρογκ (150 χλμ. ΒΔ του Ορίχιβ) – Τούρκοι: “Σκοτώθηκαν 40 Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας και τραυματίσθηκαν 60

https://warnews247.gr/o-stealth-kh-50-exafanise-to-archigeio-tis-astynomias-sto-krivoy-rog-tourkoi-skotothikan-40-axiomatikoi-tou-nato-kai-tis-oukranias/

------------------------------------------------------------------------

Εισέχουσα της Βρεμίβκα - Τομέας   Πριγιούτνυ – Σταρομαγιόρσκυ (Ανήκει στην Δυτική πλευρά της περιφέρειας του  Ντονέτσκ)

Μεγάλης κλίμακος επίθεση των Ουκρανών στο Νότιο Ντονέτσκ -  Σκληρές μάχες σε Νοβοντόνετσκυ – Νοβομαγιόρσκυ (13 – 18 χλμ. Νοτιοανατολικά της Βέλικα Νοβοσίλκα) – Κύματα επιθέσεων από ΤΟΜΑ και StormTroopers

https://warnews247.gr/oi-oukranoi-anoixan-neo-metopo-kolasmenes-maches-se-novodonetske-kai-novomayorske-to-kievo-thelei-pasi-thysia-rixi-tis-rosikis-amynas-kymata-epitheseon-me-toma-kai-storm-troopers/

          Οι ρωσικές Δυνάμεις ανεκατέλαβαν απωλεσθείσες θέσεις Βορείως  του Πριγιούτνυ κοντά στον κόλπο της Χρούσεβα.

         Επίσης Μονάδες της  40 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (Στόλος Ειρηνικού) αντεπιτέθηκαν κοντά στο Νοβομαγιόρσκυ

Τομέας Πγιατυχάτκυ - Ρομπότγινυ (Ανήκει στην Ανατολική πλευρά της περιφέρειας της  Ζαπορίζια)

          Η Υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε ότι, την προηγουμένη εβδομάδα οι ουκρανικές Δυνάμεις προέλασαν σε έκταση 4,8 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στην κατεύθυνση της Ταβρίισκ ( 5 χλμ. Ανατολικά της πόλεως Νόβα Καχόβκα) και σημείωσαν επιτυχίες που δεν καθορίσθηκαν με ακρίβεια Νοτίως του Ρομπότγιουνυ (15 χλμ. Νοτίως του Ορίχιβ) και Δυτικά του Βέρμποβυ (9 χλμ. Νοτιοανατολικά του Ορίχιβ).

          Ρωσικές πηγές, περιλαμβανομένου του Υπουργείου Άμυνας (MoD) της Ρωσίας ανέφερανότι οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς κοντά στο Ρομπότγιουνυ και στην δασική περιοχή Ανατολικά του οικισμού. Επίσης, προσπάθησαν να προελάσουν προς την Νοβοποκρόβκα (14 χλμ. Νοτιοανατολικά του Ορίχιβ)

          Οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στην Νοβοντανιλίβκα (6 χιλιόμετρα Νοτίως του Ορίχιβ), στο Ρομπότγιουνυ και την Νοβοφεντορίβκα (21 χλμ. ΝΑ του Ορίχιβ).

          Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν απωλεσθείσες θέσεις Ανατολικά του Ρομπότγιουνυ και κοντά στο Βέρμποβυ.

Περιοχή Χερσώνας

Εκρήξεις σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες κοντά στον Πυρηνικό Σταθμό - Τρομοκρατικής φύσεως οι επιχειρήσεις των Ουκρανών σύμφωνα με τους Ρώσους

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/695335/tromokratikis-fysis-epixeiriseis-ton-oukranon-sti-zaporizhia-sto-stoxastro-o-pyrinikos-stathmos

Περιοχή Κριμαίας

Σε ετοιμότητα η ρωσική Αεράμυνα κατέρριψε ουκρανικό drone στην Βορειοδυτική Κριμαία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/695329/se-etoimotita-i-rosiki-aeramyna-katerripse-oukraniko-drone-sti-voreiodytiki-krimaia

------------------------------------------------------------------------

Οι Ουκρανοί ανεκατέλαβαν τις εξέδρες εξορύξεως πετρελαίου και φυσικού αερίου «Boyko Towers», στην Μαύρη Θάλασσα

https://warnews247.gr/vinteo-oi-oukranoi-anakatelavan-tis-platformes-exoryxis-petrelaiou-kai-fysikou-aeriou-boyko-towers/

        H εξέδρα πετρελαίου που κατέλαβαν οι Ουκρανοί, ήταν εγκαταλελειμμένη - Ποιά είναι η αλήθεια

          Το 2014, οι εξέδρες τέθηκαν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας και το 2015 μεταφέρθηκαν πιο κοντά στις ακτές της Κριμαίας.
          Μέχρι το καλοκαίρι του 2022 λειτουργούσαν κανονικά και χρησίμευαν ως θέσεις ραντάρ επιτηρήσεως, καθώς και ως ενδιάμεση Βάση για τον ρωσικό Στρατό.
          Τον Ιούνιο του 2022, ο Ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση, η οποία ανάγκασε το προσωπικό να την εκκενώσει. Όλοι οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν, οπότε, καμία ρωσική Στρατιωτική Δύναμη δεν φρουρούσε τις εξέδρες.
          Με τη σειρά του, ο ουκρανικός Στρατός δεν μπορεί να πάρει τον έλεγχο των εξεδρών πετρελαίου αφού η Ουκρανία δεν έχει Στόλο για να τις ασφαλίσει. Όλοι οι Ουκρανοί Στρατιώτες εγκατέλειψαν την περιοχή αμέσως αφού έβγαλαν φωτογραφίες.
          Πιθανώς, ο ουκρανικός Στρατός θα μπορούσε να εγκαταστήσει οποιεσδήποτε συσκευές παρακολουθήσεως, Σταθμούς Ραντάρ ή Συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου στις πλατφόρμες, αλλά ο ρωσικός Στρατός θα τα καταστρέψει εύκολα και θα αποκαταστήσει εκεί όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό εάν κρίνει σκόπιμο.
          Η ρωσική πλευρά δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις πληροφορίες περί καταλήψεως των εξεδρών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι πληροφορίες έχουν ληφθεί από ανάρτηση του ιστοτόπου bankingnews.gr

------------------------------------------------------------------------

 «Ένα νέο Περλ Χάρμπορ απέτρεψε στην Κριμαία ο Ίλον Μασκ»

https://gr.euronews.com/2023/09/08/oukrania-ena-neo-peral-harbor-apetrepse-stin-crimea-o-ilon-musk?utm_source=connatix&utm_medium=referral&traffic_source=Connatix

------------------------------------------------------------------------

Ο Πούτιν ευχαριστεί τον Μασκ επειδή δεν έστειλε δορυφόρο που ζήτησε η Ουκρανία – «Εξαίρετος επιχειρηματίας»

https://www.newsit.gr/kosmos/o-poutin-eyxaristei-ton-mask-epeidi-den-esteile-doryforo-pou-zitise-i-oukrania-eksairetos-epixeirimatias/3857593/

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Η συνάντηση Πούτιν – Κιμ θα φέρει αλλαγή ισορροπιών στον κόσμο – Τι ζητά η Ρωσία, τι ζητά η Βόρειος Κορέα και τι φοβάται η Δύση

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/695101/allagi-isorropion-tha-ferei-ston-kosmo-i-synantisi-putin-kim-ti-zita-i-rosia-ti-zita-i-voreia-korea-kai-ti-fovatai-i-dysi

------------------------------------------------------------------------

State Department: Ο Πούτιν κατήντησε να ζητιανεύει βοήθεια από τη Βόρειο Κορέα

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/695647/state-department-o-putin-katantise-na-zitianeyei-voitheia-apo-ti-voreia-korea

------------------------------------------------------------------------

Ο Πούτιν δημιουργεί πέντε (5) νέες Ταξιαρχίες με Αυτοκινούμενο Βαρύ Πυροβολικό- Ο Τρόπος Ενεργείας και η επίδραση τους στις Επιχειρήσεις

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7191224_o-poytin-dimioyrgei-pente-5-nees-taxiarhies-me-aytokinoymeno-bary?utm_source=email&utm_medium=newsletter

------------------------------------------------------------------------

Η Ρωσία ξεκίνησε την ανάπτυξη πλωτού Οβιδοβόλου διαμετρήματος 152 χιλιοστών, σε φορέα ΒΜΡ-3 - Σχεδίαση με βάση το παλιό Σύστημα «Pat-S»

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/695593/rosia-ksekinisame-tin-anaptyksi-plotoy-ovidoforou-diametrimatos-152-xilioston

------------------------------------------------------------------------

H Μόσχα “παίζει” με το Άρθρο 5 και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ανησυχεί - Δεύτερο ρωσικό drone έπληξε ρουμανικό έδαφος- Το Βουκουρέστι ετοιμάζει εκκένωση οικισμών

https://warnews247.gr/ektakto-h-rosia-tapeinonei-nato-kai-roumania-deftero-rosiko-drone-eplixe-roumaniko-edafos-to-katapie-amasita-o-g-stoltenbergk-to-voukouresti-etoimazei-ekkenosi-oikismon/

------------------------------------------------------------------------

ABC: Οι ΗΠΑ ενδέχεται να συμπεριλάβουν Πυραύλους ATACMS στο νέο πακέτο Στρατιωτικής Βοήθειας για την Ουκρανία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/695286/bc-oi-ipa-endexetai-na-symperilavoun-pyraylous-atacms-sto-neo-paketo-stratiotikis-voitheias-gia-tin-oukrania

------------------------------------------------------------------------

Πιέσεις από το Κίεβο στην Γερμανία για παράδοση όπλων

https://www.flash.gr/world/2157657/polemos-stin-oukrania-pieseis-apo-to-kievo-sti-germania-gia-paradosi-oplon

------------------------------------------------------------------------

Η Γερμανία θα στείλει ακόμη 40 MARDER στην Ουκρανία

https://www.documentonews.gr/article/h-germania-tha-steilei-akomi-40-marder-stin-oykrania/

------------------------------------------------------------------------

Η ΥΠΕΞ της Γερμανίας ενθαρρύνει τις ευρωπαϊκές χώρες να στείλουν Αντιαεροπορικά Συστήματα στην Ουκρανία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/695805/germania-i-ypeks-entharrynei-tis-evropaikes-xores-na-steiloun-antiaeroporika-systimata-stin-oukrania

------------------------------------------------------------------------

Αρχηγός βρετανικού Στρατού: «Με επηρέασε ψυχολογικά η καταστροφή του πρώτου Challenger 2 στην Ουκρανία»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/arxigos-vretanikou-stratou-me-epirease-psyxologika-i-katastrofi-tou-protou-challenger-2-dyo-ta-katestrammena-vretanika-armata/

------------------------------------------------------------------------

Πρώην Αναλυτής CIA: «Τότε οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν μίνι Πυρηνικά στην Ουκρανία»

https://warnews247.gr/pr-analytis-cia-tote-oi-ipa-tha-chrisimopoiisoun-mini-pyrinika-stin-oukrania-vid/

------------------------------------------------------------------------

Αποκάλυψη Economist – Οι ΗΠΑ αποφάσισαν: Η Αντεπίθεση των Ουκρανών απέτυχε και σταματά οριστικά στα τέλη Οκτωβρίου

https://warnews247.gr/apokalypsi-economist-oi-ipa-apofasisan-i-antepithesi-ton-oukranon-apetyche-kai-stamata-oristika-sta-teli-oktovriou/

------------------------------------------------------------------------

Ζελένσκι για την Αντεπίθεση: “Δεν θα έχουμε happy end, έχουμε χάσει πολλούς ανθρώπους”

https://warnews247.gr/zelenski-gia-antepithesi-den-tha-echoume-happy-end-echoume-chasei-pollous-anthropous/

------------------------------------------------------------------------

Η Πολωνία εκδίδει Ουκρανούς στρατευσίμους στον Ζελένσκυ για να τους στείλει στο Μέτωπο

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/695290/i-polonia-ekdidei-oukranoys-strateysimous-stin-kyvernisi-zelensky

------------------------------------------------------------------------

Ο Ζελένσκυ ρίχνει γυναίκες σε Μονάδες Μάχης. Ξεκινά Επιστράτευση γυναικών στην Ουκρανία 

https://warnews247.gr/o-v-zelenski-richnei-gynaikes-se-machimes-monades-xekina-epistratefsi-gynaikon-stin-oukrania-prota-oses-echoun-iatriki-eidikotita-akolouthoun-oles-oi-ypoloipes-deite-to-vinteo/

------------------------------------------------------------------------

Βόμβα Johnson (πρώην αναλυτή CIA): Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ετοιμάζουν πραξικόπημα κατά του Ζελένσκυ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/695633/vomva-johnson-proin-analytis-cia-oi-oukranikes-enoples-dynameis-etoimazoun-praksikopima-kata-tou-zelensky

------------------------------------------------------------------------

Πλήγμα για τον Ζελένσκυ - Η πλειοψηφία των πολιτών τον θεωρεί υπεύθυνο για τη διαφθορά στη χώρα

https://economico.gr/oukrania-pligma-gia-ton-zelenski-i-pleiopsifia-ton-politon-ton-theorei-ypefthyno-gia-ti-diafthora-sti-chora/

------------------------------------------------------------------------

Ποιά Wagner - Έρχεται Μισθοφορική Εταιρεία με 500.000 Βορειοκορεάτες μέσω Κίνας στην Ουκρανία.

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7191641_poia-wagner-erhetai-misthoforiki-etaireia-me-500000-boreiokoreates?utm_source=email&utm_medium=newsletter

------------------------------------------------------------------------

Η οικονομία της ΕΕ χάνει τη δυναμική της εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία, πληθωρισμού, φυσικών καταστροφών και υψηλότερων επιτοκίων

https://gr.euronews.com/my-europe/2023/09/11/oikonomia-ee-xanei-dynamikh-polemos-oykrania-plhthorismos-fysikes-katastrofes-epitokia

------------------------------------------------------------------------

Ρωσία προς ΕΕ: Ρατσιστική η απόφαση να απαγορεύσει στους Ρώσους να φέρνουν αμάξια και άλλα προσωπικά είδη στην ευρωπαϊκή επικράτεια

https://www.in.gr/2023/09/11/world/rosia-pros-ee-ratsistiki-apofasi-na-apagoreysei-stous-rosous-na-fernoun-amaksia-stin-eyropaiki-epikrateia/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου