Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (7/7/23)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ Βως  Μπάκχμουτ)

Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις Νοτίως του Νοβοσελίβσκυ (15 χλμ. Βορειοδυτικά του Σβάτοβυ), δυτικά του Νοβοβόντιανυ (17 χλμ. Νοτιοδυτικά του Σβάτοβυ) και στο Νοβογιεχορίβκα ( 16 χλμ. Νοτιοδυτικά του Σβάτοβυ)

           Πηγή που συνδέεται με το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις εκκαθάρισαν μια Αποθήκη και τμήμα της Βιομηχανικής Ζώνης στο Νοτιοδυτικό τμήμα του Νοβοσελίβσκυ, εγκαταστάθηκαν σε δύο οδούς του οικισμού, που δεν προσδιορίσθηκαν και εξακολουθούν να μάχονται, προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο του  Νοβοσελίβσκυ. Επίσης ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν και στην περιοχή του Νοβοβόντιανυ.

          Κινηματογραφικό υλικό παρουσιάζει μάχες που διεξάγονται ακριβώς Βορείως του Νοβοσελίβσκυ κατά μήκος του Αυτοκινητόδρομου N26.

Περιοχή της Κρεμίνα 

Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον ουκρανικών θέσεων Νοτίως της Ντίμπροβα (5 χλμ. Νοτιοδυτικά της Κρεμίνα).

          Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η Ρωσική Ομάδα Δυνάμεων του Κέντρου, απέκρουσε την ουκρανική Προέλαση στην Μακίϊβκα (22 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Κρεμίνα) και την Ντίμπροβα. Επίσης ότι απέκρουσαν δύο ουκρανικές Ομάδες Αναγνωρίσεως και Δολιοφθορών μία κοντά στην δασική περιοχή της  Σερεμπριάνκα (10 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα) και μία στο Τόρσκυ (14 χιλιόμετρα Δυτικά της Κρεμίνα).

          Πηγή που συνδέεται με το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στην δασική περιοχή της  Σερεμπριάνκα (10 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα) και στις περιοχές της Χριχορίβκα (11 χλμ Νοτίως της Κρεμίνα) και του Γιαμπίλ (37 χλμ. ΝΔ της Κρεμίνα)

Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις επιχείρησαν δύο ανεπιτυχείς αντεπιθέσεις κοντά στην Μακίϊβκα και ότι ρωσικές Μονάδες Πυροβολικού απέκρουσαν ουκρανική Προέλαση κοντά στην Ντίμπροβα. Άλλος ιστότοπος ανέφερε ότι Ρωσικές Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις απέκρουσαν ουκρανικές επιθέσεις στο Τόρσκυ.

SOS από Βρετανία: Πανωλεθρία στην Κρεμίνα – 120.000 Ρώσοι Στρατιώτες συνέτριψαν την ουκρανική Αντεπίθεση – Προετοιμάζονται γιά επίθεση προς Κουπιάνσκ- Χάρκοβο

https://warnews247.gr/ektakto-sos-ekpebei-i-vretania-oukraniki-panolethria-stin-kremina-120-000-rosoi-stratiotes-synetripsan-tin-oukraniki-antepithesi-xekinoun-teliki-epithesi-pros-koupiansk-charkovo/

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

 Οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές τους ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Μπάκχμουτ. Οπτικό υλικό παρουσιάζει ουκρανικές Δυνάμεις έχουν Προελάσει Νοτιοδυτικά της Μπερχίβκα (4 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ), δυτικά του Γιαχίντνυ (1 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ) και Νοτιοδυτικά της πόλεως του Μπάχμουτ.

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις απέκρουσαν ρωσικές επιθέσεις κοντά στην Μποχτανίβκα (6 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ), το Ορίχοβο-Βασίλιβκα (11 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ) και Νοτίως της Μπερχίβκα. Επί πλέον ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις συνεχίζουν να επιτίθενται Βορείως και Νοτίως της πόλεως του Μπάκχμουτ και έχουν εδραιωθεί σε νέες θέσεις.

Ο Διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Ολεξάντρ Σίρσκιϋ δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτίθενται εναντίον ρωσικών θέσεων στις βόρειες προσβάσεις της πόλεως του Μπάκχμουτ και έχουν ανακαταλάβει κάποιες περιοχές που δεν κατονομάζει.

Η Υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ, δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις Προελαύνουν σε μια μη καθοριζόμενη περιοχή στην Νότια πλευρά του Μπάκχμουτ με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι ελιγμοί των ρωσικών δυνάμεων εντός του Μπάκχμουτ.

          Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις κατέλαβαν ύψωμα σημαντικής τακτικής αξίας κοντά στην Κλιστσίϊβκα (7 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ), αλλά δεν έχουν καταλάβει τον ίδιο τον οικισμό.

           Άλλος ιστότοπος ανέφερε ότι, δεν έχει νόημα να κατέχεις την Κλιστσίϊβκα και άλλες περιοχές περί τον ποταμό Μπακχμούτκα (όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή με τους Ρώσους) και να μην ελέγχεις τα υψώματα που την περιβάλλουν.

          Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Πληροφοριών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DNR) Ντανίλ Μπεζσόνοφ ανέφερε ότι, κατά την διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ημερών στην περιοχή της Κλιστσίϊβκα ,οι ουκρανικές Δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει κατά μέσον όρο 20 ανεπιτυχείς επιθέσεις την ημέρα εναντίον ρωσικών θέσεων.

 Στρατιωτικός ιστότοπος που συνδέεται με το Κρεμλίνο διέψευσε πληροφορία, σύμφωνα με την οποία οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αποσυρθεί από την Κλιστσίϊβκα. Αντ’ αυτού, ορισμένες ουκρανικές Ομάδες Αναγνωρίσεως και Δολιοφθορών κέρδισαν κάποια ερείσματα στην Κλιστσίϊβκα.

Άλλοι ιστότοποι ανέφεραν ότι Μονάδες της ρωσικής 72 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού (3ο Σώμα Στρατού) και των αποσπασμάτων της Δυνάμεως «Storm-Z» ενεργούν στην περιοχή της Κλιστσίϊβκα.

ΣΧΟΛΙΟ:  Επισημαίνεται ότι, παλαιότερα, ο επικεφαλής του Ομίλου Wagner Γεβγκένυ Πριγκόζιν, είχε κατηγορήσει την 72 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού ότι εγκατέλειψε μια στρατηγική θέση στην οποία είχε αναπτυχθεί στο Μπάκχμουτ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να υποστεί η Wagner  απώλειες 500 Μαχητών της. Επίσης, είχε επισημάνει ότι τα Αποσπάσματα της Δυνάμεως «Storm-Z» είχαν υποστεί ελαχίστη εκπαίδευση πριν αναλάβουν τις Αποστολές τους.

-----------------------------------------------------

Σφοδρές μάχες στο Mπάκχμουτ: Συνεχόμενες έφοδοι των Ουκρανών στην Κλιστσίιβκα 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/sfodres-maxes-sto-mpakxmout-synexomenes-efodoi-ton-oukranon-stin-klisiivka-tromaktikes-oi-apoleies-ton-dynameon-tou-kievou/

-----------------------------------------------------

Κρίσιμη η κατάσταση στην Κλιστσίιφκα: Πολύωρες μετωπικές μάχες Ρώσων και Ουκρανών μέσα στα χαρακώματα – Ουκρανική πρόοδος παρά τις μεγάλες απώλειες

https://warnews247.gr/pragmatiki-kolasi-stin-klisifka-polyores-metopikes-maches-mesa-sta-charakomata-oi-oukranoi-aimorragoun-poly-aschima-richnei-fab-500-i-aeroporia/

-----------------------------------------------------

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ      

Κινηματογραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε παρουσιάζει ότι ουκρανικές Δυνάμεις έχουν προελάσει δυτικά του Βέσελυ (3 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Αβντίϊβκα).

    Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις αμύνονται εναντίον των Ρώσων στις περιοχές Αβντίϊβκα και Μαρίνκα. Ανάλογες δηλώσεις έκανε και η Υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ.

Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων «Tavriisk», Λοχαγός Βάλερυ Σερσέν δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 17 ανεπιτυχείς επιθέσεις στην περιοχή της Μαρίνκα. Ο Σερσέν ανέφερε επίσης, ότι οι ρωσικές δυνάμεις, ενώ χρησιμοποιούσαν προηγουμένως την τακτική των μαζικών επιθέσεων τύπου «μηχανή κρέατος», πρόσφατα άρχισαν να επιτίθενται με Δυνάμεις μικρών  Ομάδων 8-10 ατόμων. Ο Σερσέν εκτιμά ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να υφίστανται απώλειες σε προσωπικό και παράλληλα να προστατεύσουν τα υλικά και τα μέσα τους

 Ο Ουκρανός Βουλευτής Γιούριυ Μσγιάγκιν υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν τις ρωσικές Δυνάμεις από θέσεις Βορείως του Οπούτνυ (3 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα) και εγκαταστάθηκαν σ’ αυτές.

          Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, δήλωσε ότι η Ρωσική Ομάδα Δυνάμεων Νότου, απέκρουσε εννέα ουκρανικές επιθέσεις στις περιοχές των  Περβομάϊσκυ (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα), Σιεβέρνυ (8 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα) Νεβέλσκυ (6 χλμ βορειοδυτικά της πόλεως του Ντόνετσκ) και  Κρασνοχορίβκα (5 χλμ. βορείως της Μαρίνκα).

Σύμφωνα με ρωσικό ιστότοπο του Μονάδες Συντάγματος «Sever-Akhmat» της Τσετσενίας ενεργούν στη Μαρίνκα.

          Οπτικό υλικό παρουσιάζει Μονάδες της 155 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (Στόλος Ειρηνικού) και της 39 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού (68 Σώμα Στρατού, της Ανατολικής Περιφέρειας) να επιτίθενται εναντίον ουκρανικών θέσεων στην περιοχή του Μικίλσκυ  (3 χλμ. Νοτιοανατολικά του Ουγκλεντάρ). Εντοπίσθηκαν επίσης Μονάδες του Πυροβολικού της 39 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού που έχουν αναπτυχθεί  στα δυτικά προάστια της πόλεως του Ντόνετσκ.

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Ζαπορίζια

            Οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στην δυτική  περιοχή της Περιφέρειας του Ντόνετσκ και την ανατολική της Περιφέρειας της Ζαπορίζια στις 5 Ιουλίου.

Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, δήλωσε ότι ότι οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν μικρής κλίμακος επιθέσεις των ουκρανικών Δυνάμεων  κοντά στο Σταρομαϊορσκυ και το Ουροζαϊνυ (και τα δύο περίπου 8 χιλιόμετρα νότια της Βελίκα Νοβοσίλκα

          Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν επίσης κοντά στο Πριγιούτνυ  (17 χλμ. Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα) και το Ριβνοπίλ (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα).

          Από την πλευρά τους, Ουκρανοί επίσημοι επιβεβαίωσαν την συνέχιση των ουκρανικών αντεπιθέσεων σε περιοχές των περιφερειών Ντόνετσκ και Ζαπορίζια. Κινηματογραφικό υλικό που δημοσίευσαν  παρουσιάζει φλεγόμενα ρωσικά Άρματα  Βορείως του Πριγιούτνυ. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν οι ουκρανικές Δυνάμεις διατηρούν ακόμη το χωριό.

          Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν ουκρανική επίθεση στην περιοχή του Ζερεμπγιάνκυ (27 χλμ. Νοτιοδυτικά του Ορίχιβ)

          Σύμφωνα με ρωσικές πηγές μικρά ουκρανικά Τμήματα, επιτέθηκαν στο Ρομπότγινυ (15 χλμ. Νοτίως του Ορίχιβ), την Νεστεριάνκα (11 χλμ. Νοτιοδυτικά του Ορίχιβ) και το Κοπάνι (12 χλμ. Νοτίως του Ορίχιβ).

           Ο πρώην Ρώσος Αξιωματικός Ιγκόρ Γκίρκιν ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις τους, αλλά δεν κατόρθωσαν να προελάσουν στην περιφέρεια της Ζαπορίζια. Κινηματογραφικό υλικό εμφανίζει τις ρωσικές Δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε θέσεις αμέσως Νότια του Πγιατυχάτκυ (23 χλμ. Νοτιοδυτικά του Ορίχιβ).

Μεγάλες απώλειες των ουκρανικών Μονάδων στο μέτωπο της Ζαπορίζια: Οι Ρώσοι ανεκατέλαβαν τα εδάφη που είχαν χάσει τις προηγούμενες ημέρες

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/sfagi-ton-oukranikon-monadon-sto-metopo-tis-zaporizia-oi-rosoi-anakatelavan-oti-eixan-xasei-tis-proigoumenes-imeres/

-----------------------------------------------------

Περιοχή Χερσώνας

         Ουκρανός επίσημος επιβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις διατηρούν τις θέσεις τους στην ανατολική (αριστερή) όχθη της περιφέρειας της Χερσώνας. Η εκπρόσωπος Τύπου της Ουκρανικής Ομάδος Δυνάμεων του Νότου Ναταλία Χουμενιούκ, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν μικρές Ομάδες Αναγνωρίσεως και Δολιοφθορών επί ακάτων, προκειμένου να  πραγματοποιούν αναγνωρίσεις των υφιστάμενων ουκρανικών θέσεων στην περιοχή της ανατολικής όχθης του Δνειπέρου. Η Χουμενιούκ δήλωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανεκατέλαβαν θέσεις που κατείχαν στην ανατολική όχθη του Δνειπέρου και τις οποίες αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν λόγω της πλημμύρας που δημιουργήθηκε, από την καταστροφή του φράγματος του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Καχόβκα (KHPP).

          Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι αναφέρουν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις από τις θέσεις τους στην ανατολική όχθη κοντά στη γέφυρα Antonivsky. Ανέφεραν, επιπλέον, ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις κατάφεραν να μεταφέρουν δύο μικρής κλίμακος Μονάδες Ενισχύσεων από την δυτική (δεξιά) όχθη στην ανατολική όχθη, οι δε ρωσικές Δυνάμεις χρησιμοποιούν σταδιακά, αεροπορικές προσβολές εναντίον των ουκρανικών θέσεων.

          Άλλοι ιστότοποι συνεχίζουν να επικρίνουν την ρωσική Στρατιωτική Διοίκηση διότι συνεχίζει να επιτίθεται με Πεζικό εναντίον των ουκρανικών θέσεων της ανατολικής όχθης του Δνειπέρου, παρά τις αυξημένες απώλειες και παρά το γεγονός ότι, οι Ουκρανοί, λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων, δεν είναι σε θέση να απειλήσουν σοβαρά, τις ρωσικές θέσεις στην ανατολική όχθη του Δνειπέρου, στην περιοχή της Χερσώνας.

 Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι Μονάδες της ρωσικής 126 Ταξιαρχίας Παράκτιας Άμυνας (22 Σώμα Στρατού, Στόλος της Μαύρης Θάλασσας) και της 205 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού (49η Στρατιά Συνδεδυασμένων Όπλων, Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια) πραγματοποιούν Επιθετικές Αναγνωρίσεις στην περιοχή.

-----------------------------------------------------

Περιοχή Κριμαίας

        Οι ρωσικές Αρχές της Κριμαίας, ανακοίνωσαν ότι, στις 5 Ιουλίου και μετά από τέσσερις ημέρες σχετικών εργασιών, επέλυσαν το σοβαρό πρόβλημα της κυκλοφορίας στην γέφυρα του Στενού του Κερτς.

          Ο Υπουργός Μεταφορών της Κριμαίας, Μιχαήλ Λουκασένκο, ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει πλέον κυκλοφοριακή συμφόρηση ούτε στην είσοδο του Κερτς ούτε στην είσοδο του Ταμάν στη γέφυρα του στενού του Κερτς.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στις ρωσικές Αρχές στις 4 Ιουλίου να αυξήσουν την χρησιμοποίηση των πορθμείων και να διαθέσουν πόρους του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας για την επίλυση των προβλημάτων κυκλοφορίας στην γέφυρα του στενού του Κερτς. Είναι γεγονός ότι, αυτή την εποχή είναι πιθανόν να υπάρξουν κυκλοφοριακά προβλήματα, δεδομένου ότι η κατεχόμενης Κριμαίας αποτελεί τουριστικό προορισμό για τους Ρώσους πολίτες.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Συντριπτικό πυραυλικό χτύπημα των Ρώσων στην Λβιβ: Έπληξαν με Kalibr την μεγάλη Στρατιωτική Ακαδημία του Λέμπεργκ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/syntriptiko-pyrayliko-xtypima-ton-roson-stin-lviv-epliksan-me-kalibr-tin-megali-stratiotiki-akadimia-tou-lempergk/

-----------------------------------------------------

Αποκαλυπτικές οι εικόνες από το ρωσικό πλήγμα κατά της Στρατιωτικής Ακαδημίας στην Λβιβ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/apokalyptikes-oi-eikones-apo-to-rosiko-pligma-kata-tis-stratiotikis-akadimias-stin-lviv-vinteo/

-----------------------------------------------------

Σύμφωνα με τον Α/ΓΕΕΘΑ της Ουκρανίας Στρατηγό Βάλερυ Ζαλούζνυ: «Η Αντεπίθεση πηγαίνει σύμφωνα με το Σχέδιο»

 https://www.skai.gr/news/world/oukrania-i-antepithesi-pigainei-symfona-me-to-sxedio-leei-anotatos-stratigos

-----------------------------------------------------

Υποχωρεί η απειλή να ανατινάξουν οι Ρώσοι τον Πυρηνικό Σταθμό της Ζαπορίζια, λένε τώρα οι Ουκρανοί

https://www.thestival.gr/eidiseis/diethni/ypochorei-i-apeili-oi-rosoi-na-anatinax/

-----------------------------------------------------

Ασφυκτικές πιέσεις στην Γερμανία για στήριξη της Ουκρανίας

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/686150/asfyktikes-oi-pieseis-sti-germania-gia-stiriksi-tis-oukranias-ti-fovatai-o-scholz

-----------------------------------------------------

Τώρα του φταίνε οι άλλοι: Ο Ζελένσκυ κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για την ανεπιτυχή επίθεση της Ουκρανίας- Βιάζεται να ανακτήσει το Μπαχμούτ

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7179032_tora-toy-ftaine-oi-alloi-o-zelenski-katigorise-nato-gia-tin

-----------------------------------------------------

Ουκρανός Διοικητής εξερράγη κατά του Μακρόν: Τι μας έδωσε η Γαλλία; – Ακατάλληλα για μάχη τα γαλλικά AMX-10RC

https://warnews247.gr/oukranos-dioikitis-exerragi-kata-tou-makron-ti-mas-edose-i-gallia-akatallila-gia-machi-ta-gallika-amx-10rc/

-----------------------------------------------------

Η Βουλγαρία θα ενισχύσει την Στρατιωτική της βοήθεια προς την Ουκρανία με περισσότερα όπλα και Πυρομαχικά

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7178931_i-boylgaria-tha-enishysei-ti-stratiotiki-tis-boitheia-pros-tin-oykrania-me

-----------------------------------------------------

 «Θερμό επεισόδιο» στη Σόφια: Άγρια σύγκρουση Ζελένσκι- Ράντεφ για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την παροχή όπλων

https://warnews247.gr/thermo-epeisodio-sti-sofia-agria-sygkrousi-zelenski-r-rantef-gia-ton-polemo-stin-oukrania-tin-parochi-oplon/

-----------------------------------------------------

Ρώσοι ειδικοί μελετούν  βρετανικό Πύραυλο Storm Shadow που καταρρίφθηκε - Νέα τροποποίηση των Κατευθυνόμενων Πυρομαχικών Krasnopol-M2

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7179011_arhisan-ta-dyskola-rosoi-eidikoi-meletoyn-ton-bretaniko-pyraylo

-----------------------------------------------------

Ο Μπάιντεν στέλνει τις αμφιλεγόμενες Βόμβες Διασποράς στο Κίεβο

https://www.protagon.gr/epikairotita/o-bainten-tha-steilei-tis-amfilegomenes-vomves-diasporas-sto-kievo-44342755329

-----------------------------------------------------

Το ΝΑΤΟ πόνταρε στο… ουκρανικό άλογο και τώρα καταρρέει – Υπάρχει θέμα επιβιώσεως

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/686164/to-nato-pontare-sto-oukraniko-alogo-kai-tora-katarreei-yparxei-thema-epiviosis

-----------------------------------------------------

Μυστικές συνομιλίες κορυφαίων Αμερικανών αξιωματούχων με Ρώσους

https://iskra.gr/polemos-oukranias-mystikes-synomilies-koryfaion-amerikanon-axiomatouchon-me-rosous/

-----------------------------------------------------

Ραγδαία επιδείνωση των διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας-Φινλανδίας – Κλείνουν προξενεία και στις δύο χώρες

https://warnews247.gr/ragdaia-epideinosi-ton-diplomatikon-scheseon-rosias-finlandias-kleinoun-proxeneia-kai-stis-dyo-chores/

-----------------------------------------------------

Ζαχάροβα: Το Κίεβο θα δώσει ουκρανικό έδαφος στους Δυτικούς

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/686153/zakharova-rosia-to-kievo-tha-dosei-oukraniko-edafos-stous-dytikoys

-----------------------------------------------------

Ζαχάροβα: Η Δύση έκανε αποικία την Ουκρανία-Ληστεύουν την πολιτιστική κληρονομιά της

https://iskra.gr/zakharova-i-dysi-ekane-apoikia-tin-oukrania-listevoun-tin-politistiki-klironomia-tis/

-----------------------------------------------------

Καταγγελία από την Ζαχάροβα: Όπλα για την Ουκρανία καταλήγουν σε «Στρατούς» διαδηλωτών μέσα στην Ευρώπη 

https://warnews247.gr/katangelia-seismos-apo-tin-zacharova-opla-gia-tin-oukrania-kataligoun-se-stratous-diadiloton-mesa-stin-evropi-vid/

-----------------------------------------------------

Στην Ρωσία ο Πριγκόζιν - Τι λέει η Μόσχα - Λουκασένκο: Ο Ζελένσκυ κατάλαβε ότι δεν θα κερδίσει

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/686136/sti-rosia-o-prigozhin-tis-wagner-lukashenko-den-einai-sti-lefkorosia

-----------------------------------------------------

Η Wagner ζητά μεταφραστές στα αραβικά και τα γαλλικά για στρατολόγηση νέων μελών

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/686222/i-wagner-zita-metafrastes-sta-aravika-kai-ta-gallika-gia-stratologisi-neon-melon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου