Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

4 σχόλια:

  1. Θρησκεία, ηθική και οργάνωση της κοινωνίας φαίνονται αδιάσπαστα συνδεδεμένα στον θεσμό του Όρκου. Ο ρόλος του είναι να επιβεβαιώσει ότι μία δήλωση είναι απολύτως δεσμευτική, είτε αφορά το παρελθόν, είτε εξηγεί την θέληση για το μέλλον.΄΄Η έννοια της ορκωμοσίας στους αρχαίους λαούς.΄΄Όποιος δεν πιστεύει σε αυτές τις έννοιες απλώς δεν πρέπει να είναι βουλευτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΦΟΔΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΦΟΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΑΜΕ. ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.....Γ.Δ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον τιμή και έπαινος αξίζει στους ανθρώπους που βρίσκουν το σθένος και διαφυλάττουν καθαρή τη συνείδησή τους, αρνούμενοι την υποκρισία, σε ότι απορρίπτουν ή δεν πιστεύουν, όπως για παράδειγμα ο θρησκευτικός όρκος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
    «Στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας». ..... Της ποιας?
    Ο νομοθέτης λοιπόν υποχρεούται και οφείλει να δώσει ερμηνεία, ώστε να γίνει σε όλους κατανοητή, η ακαταλαβίστικη αυτή ανοησία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νικόλαος Ζαρκάδας.1 Αυγούστου 2023 στις 12:12 μ.μ.

    Αγαπητέ Κύριε Παναγιωταράκο.Καλημέρα και καλό Μήνα.Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σας.Διευκρινίζω ότι δεν με απασχόλησε το περιεχόμενο του όρκου,το οποίο πιστεύω και αποδέχομαι,αλλά η τήρηση του Συντάγματος από αρμόδια και υπεύθυνα πρόσωπα της Πολιτείας.Ως οδηγός αυτοκινήτου γιατί σταματάτε στον ερυθρό σηματοδότη,λόγω των προβλεπόμενων ποινών από ένα νόμο του Κράτους,που λέγεται ΚΟΚ,ενώ τοΣύνταγμα,δεν τηρείται γιατί δεν προβλέπει ποινή. Σέβομαι τις απόψεις σας,τις οποίες όμως δεν αποδέχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή