Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (14/7/23)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ Βως  Μπάκχμουτ)

    Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, ανακοίνωσε  ότι οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν ακόμη περισσότερο Ανατολικά της Κοτλιαρίβκα (22 χλμ. Νοτιοανατολικά του Κουπιάνσκ). Επίσης ότι  απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Νοβοσελίβσκυ (15 χλμ. Βορειοδυτικά του Σβάτοβυ) και στην  Καρμαζγινίβκα (12 χλμ. Νοτιοδυτικά του Σβάτοβυ).

     Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν, χωρίς επιτυχία, στο Νοβοσελίβσκυ.

-----------------------------------------------------

Περιοχή της Κρεμίνα 

    Οι ρωσικές Δυνάμεις σημείωσαν μικρή πρόοδο στο μέτωπο της Κρεμίνα. Οπτικό υλικό αποδεικνύει ότι οι Ρώσοι δεν κατέχουν ακόμη θέσεις στο Τόρσκυ (14 χιλιόμετρα Δυτικά της Κρεμίνα), παρά τους ισχυρισμούς ρωσικών στρατιωτικών ιστοσελίδων περί του αντιθέτου.

          Οι παραπάνω ιστότοποι αναφέρουν ότι, οι ρωσικές Δυνάμεις διέρρηξαν τις ουκρανικές θέσεις στο Τόρσκυ και προχώρησαν μέχρι τα ανατολικά προάστια του οικισμού.  Επίσης ότι Μονάδες της 21 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού (2η Στρατιά Συνδεδυασμένων Όπλων, Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια) κατέλαβαν ένα ύψωμα Ανατολικά του Νέφσκυ (18 χλμ. Βορειοδυτικά της Κρεμίνα) κοντά στο ρέμα «Ζουράβκα», εναντίον του οποίου, οι ουκρανικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν Αντεπιθέσεις για να το ανακαταλάβουν το θέσεις.

    Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς κοντά στο Βέσελυ (32 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα).

    Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, ανακοίνωσε  ότι οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Τόρσκυ, την Ζολοταρίβκα (17 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα), την Βερχνοκαμιάνκα (20 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα) και το Σπίρνυ (24 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα).

Υποχώρηση των Ουκρανών στον Άξονα Σβάτοβυ-Κρεμίνα – Οι Ρώσοι μπήκαν στο κέντρο του Τόρσκυ και «πάτησαν» το Σεβέρσκ!

https://warnews247.gr/tous-piran-paramazoma-atakti-ypochorisi-ton-oukranon-ston-axona-svatovo-kremina-oi-rosoi-vdv-bikan-sto-kentro-tou-torske-kai-patisan-sta-perichora-tou-seversk/#google_vignette

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές τους ενέργειες Βορείως και Νοτίως της πόλεως του Μπάκχμουτ. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας Αντρίυ Κόβαλεφ ανέφερε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις σημείωσαν μικρές επιτυχίες στις κατευθύνσεις Μπίλα Χόρα - Αντρίϊβκα (10-12 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ)και Μπίλα Χόρα - Κουρντιουμίβκα (12-13 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ).

           Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις σταθεροποιήθηκαν σε ένα ύψωμα Ανατολικά του Ορίχοβο - Βασιλίβκα (11 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ) και έχουν σχεδόν φτάσει στον Αυτοκινητόδρομο E40 Μπάκχμουτ- Σλαβιάνσκ. Άλλος ιστότοπος ανέφερε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στα Νοτιοδυτικά προάστια της Μπερχίβκα (4 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ)

          Στρατιωτικός ιστότοπος που συνδέεται με το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις διέρρηξαν τις ρωσικές αμυντικές θέσεις κοντά στην Μπερχίβκα αλλά, ρωσικές Μονάδες Πυροβολικού τις υποχρέωσαν να υποχωρήσουν.

           Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, ανακοίνωσε  ότι Mονάδες της Ρωσικής Νότιας Ομάδoς Δυνάμεων απέκρουσαν ουκρανικές επιθέσεις στις περιοχές του Σπίρνυ (27 χλμ. Βορειοανατολικά του Μπάκχμουτ), του Βέσελυ (20 χλμ. Βορειοανατολικά του Μπαχμούτ), του Σιλ (14 χλμ. Βορειοανατολικά του Μπάκχμουτ), της Κλιστσίϊβκα (7 χλμ Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ) και της Αντρίϊβκα  (7 χιλιόμετρα από τα νότια προάστια του Μπάκχμουτ).

          Οι ρωσικές Δυνάμεις αντεπιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις στην περιοχή της πόλεως του Μπάκχμουτ. Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε  ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις απέκρουσαν ρωσικές επιθέσεις εναντίον της  Χριχορίβκα (9 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ) και Ανατολικά του Ορίχοβο - Βασιλίβκα (11 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ).

     Ορισμένοι ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις αντεπιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις στα Βόρεια προάστια της Κλιστσίϊβκα και απώθησαν τις ουκρανικές Μονάδες από τα περίχωρα του οικισμού και τα δεσπόζοντα υψώματα γύρω από την Κλιστσίϊβκα.

-----------------------------------------------------

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ      

    Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις συνεχίζουν να αποκρούουν ρωσικές επιθέσεις κοντά στην  Αβντίϊβκα, το Περβομάϊσκυ (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα), το Νεβέλσκυ (6 χλμ Βορειοδυτικά της πόλεως του Ντόνετσκ) και (13 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα), την Μαρίνκα (27 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα), την  Πομπιέντα (32 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα) και την Νοβοσελίβκα (17 χλμ. Βορειοανατολικά της Αβντίϊβκα).

    Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, ανακοίνωσε  ότι Μονάδες της Ρωσικής Ομάδος Δυνάμεων του Νότου απέκρουσαν ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Βόντιανυ (6 χλμ Νοτιοδυτικά της Αφντίϊφκα), το Περβομάϊσκυ και την Κρασνοχορίβκα (13 χιλιόμετρα Βορείως της Αβντίϊβκα)

    Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Ομάδος Δυνάμεων του Νότου Βαντίμ Ασταφέγιεφ δήλωσε ότι Μονάδες των Δυνάμεων του Νότου κατέστρεψαν Μονάδες ουκρανικού Πεζικού που προσπαθούσαν να διαρρήξουν ρωσικές θέσεις στην κατεύθυνση του Βόντιανυ (6 χλμ Νοτιοδυτικά της Αφντίϊφκα)

     Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν προς το Λαστότσκινυ (4 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα), αλλά, δεν έχουν εισέλθει ακόμη στον οικισμό. Σύμφωνα με άλλον ιστότοπο, οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν, χωρίς επιτυχία, κοντά στο Σιέβερνυ (8 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα) και στα περίχωρα της Κρασνοχορίβκα.

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Ζαπορίζια

         Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις διεξήγαγαν περιορισμένης κλίμακος επιθέσεις στη δυτική περιφέρεια του Ντόνετσκ. Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, ανακοίνωσε  ότι οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν ουκρανική επίθεση προς την κατεύθυνση του Πετρίβσκυ (14 χλμ. Νοτιοδυτικά του Ουγκλεντάρ). Ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν προσπάθειες ουκρανικών  Ομάδες Αναγνωρίσεως και Δολιοφθορών κοντά στο Σολόντκυ (17 χλμ. Ανατολικά του Ουγκλεντάρ) και στο Ουγκλεντάρ.

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές τους ενέργειες στην κατεύθυνση του Μπερντιάνσκ (στα σύνορα των περιοχών Ζαπορίζια και Ντόνετσκ).

          Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ουκρανικής Ομάδος Δυνάμεων «Ταβρίυσκ» Ταγματάρχης Βαλερίυ Σερσέν, δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σημείωσαν μερική πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση και προέλασαν κατά μήκος της Γραμμής Επαφής.

    Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις προσέβαλαν ένα ξενοδοχείο στο Μπερντιάνσκ, στο οποίο είχε εγκατασταθεί, το Στρατηγείο  της  58ης Στρατιάς Συνδεδυασμένων Όπλων. Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι η προσβολή πραγματοποιήθηκε με Πυραύλους Κρούζ Storm Shadow με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Υποδιοικητής των Δυνάμεων της Στρατιωτικής Περιφέρειας του Νότου, Αντιστράτηγος Όλεγκ Τσόκοφ. Εκτιμάται ότι ο Τσόκοφ βρισκόταν στο Στρατηγείο της 58ης Στρατιάς επιβλέποντας προσωπικά τις Επιχειρήσεις για την απόκρουση των ουκρανικών αντεπιθέσεων στην δυτική περιφέρεια της Ζααπορίζια.

    Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, ανακοίνωσε  ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν  ουκρανική επίθεση στην περιοχή του Σταρομαϊορσκυ (20 χλμ. Νοτιοδυτικά έως 10 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα). Επίσης ότι απέτρεψαν Επιθετική  Αναγνώριση ουκρανικής Δυνάμεως κοντά στο Ριβνοπίλ (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα).

      Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις προελαύνουν Βορείως και Νοτίως του Πριγιούτνυ  (17 χλμ. Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα)

    Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις αντεπιτέθηκαν, χωρίς επιτυχία, στο Μπλαχόντατνυ (5 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα). Επίσης ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται στην κατεύθυνση της Μελιτοπόλεως.

     Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας δήλωσε, ότι οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν δύο ουκρανικές επιθέσεις Πεζικού υποστηριζομένου από Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης κοντά στο Ρομπότγινυ (15 χλμ. Νοτίως του Ορίχιβ) και το Βέρμποβυ (9 χλμ. Νοτιοανατολικά του Ορίχιβ). Σύμφωνα με ρωσικούς στρατιωτικούς ιστοτόπους οι ρωσικές Δυνάμεις προσέβαλαν με επιτυχία τα ουκρανικά Τεθωρακισμένα Οχήματα και υποχρέωσαν την Δύναμη να υποχωρήσει.

    Οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις τους στο Σημείο Συνδέσμου των 291 και του 70 Μηχανοκινήτων Συνταγμάτων Πεζικού (αμφότερα ανήκουν στη 42 Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, της 58ης Στρατιάς Συνδεδυασμένων Όπλων, της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας).

     Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις εισήλθαν σε ρωσικά χαρακώματα στην περιοχή και προχώρησαν έως και ένα χιλιόμετρο Βορείως του Ρομπότγινυ. Οι ρωσικές Δυνάμεις αντεπιτέθηκαν Βορειοανατολικά του Ρομπότγινυ και απώθησαν τις ουκρανικές Δυνάμεις  από ένα Προκεχωρημένο Σημείο Στηρίγματος του 71 Μηχανοκινήτου Συντάγματος Πεζικού (42 Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, 58ης Στρατιάς Συνδεδυασμένων Όπλων, Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια).

    Οι ίδιοι ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν αρκετές ανεπιτυχείς επιθέσεις κοντά στο Ζερεμπγιάνκυ (27 χλμ. Νοτιοδυτικά του Ορίχιβ) και το Πγιατυχάτκυ (23 χλμ. Νοτιοδυτικά του Ορίχιβ).

     Ο επικεφαλής της Περιφέρειας της Ζαπορίζια  Γιεβγένυ Μπαλίτσκυ περιέγραψε τις ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή ως επίθεση μεγάλης κλίμακος.

     Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις έπληξαν επίσης τα περίχωρα του Τοκμάκ με Πυρομαχικά Διασποράς. Οι Ουκρανοί περίμεναν να ανακοινωθεί η διάθεση των Πυρομαχικών αυτών από την Δύση και κατόπιν τα χρησιμοποίησαν. Πλέον των όσων διατέθηκαν από την Δύση, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν και δικά τους αποθέματα μη δυτικών Πυρομαχικών Διασποράς.

-----------------------------------------------------

Περιοχή Χερσώνας

    Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις εξακολουθούν να διατηρούν θέσεις στην ανατολική (αριστερή) όχθη του Δνειπέρου στην περιφέρεια της Χερσώνας κοντά στη γέφυρα Αντονίφσκι. Οι ουκρανικές Δυνάμεις στην αριστερή όχθη δεν διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις και οι ρωσικές Δυνάμεις βρίσκονται μερικές εκατοντάδες μέτρα νότια. Άλλος ιστότοπος ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις σταμάτησαν τις επιθέσεις στην περιοχή της γέφυρας Αντονίφσκι λόγω της υπεροχής του ουκρανικού Πυροβολικού στην περιοχή.

Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν Φιδονήσι και Νικολάεφ – Ανατίναξαν αποθήκες Πυραύλων Storm Shadow – Σμήνη drones κτυπούν στόχους στο Κίεβο

https://warnews247.gr/ekkofantikes-ekrixeis-oi-rosoi-isopedosan-fidonisi-kai-nikolaef-anatinaxan-apothikes-pyravlon-storm-shadow-smini-drones-ktypoun-stochous-sto-kievo/

-----------------------------------------------------

Περιοχή Κριμαίας

          Οι ρωσικές Δυνάμεις χρησιμοποιούν ναυτικά μέσα για να αντιμετωπίσουν τον συνωστισμό στη γέφυρα του στενού Κερτς. Ο Δοικητής του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Μαξίμ Ρυκλόβ δήλωσε ότι το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό ανέπτυξε δύο μεγάλα αποβατικά πλοία για να λειτουργήσουν ως οχηματαγωγά στο στενό του Κερτς, αφού το ρωσικό Υπουργείο Μεταφορών ζήτησε τη βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού σε περιπτώσεις μεγάλης κυκλοφοριακής συμφορήσεως προς την κατεύθυνση της Κριμαίας.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Αληθεύει ότι οι Ουκρανοί εκτελούν όσους υποχωρούν;-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Κλιστσίϊβκα (Μπάκχμουτ) και το Κουπιάνσκ ενώ ουκρανικός Λόχος αποχώρησε από το Πγιατυχάτκυ (Ζαπορίζια)

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7179240_ekteloyn-osoys-ypohoroyn-oi-oykranoi-oi-rosoi-proelaynoyn-stin?utm_source=email&utm_medium=newsletter

-----------------------------------------------------

Βρετανός Μισθοφόρος για την ουκρανική Αντεπίθεση: «Είναι μία σφαγή – Στέλνουν τους Ουκρανούς να σκοτωθούν χωρίς κάλυψη»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/bretanos-misthoforos-gia-oukraniki-antepithesi-einai-mia-sfagi-stelnoun-tous-oukranous-na-skotothoun-xoris-kalypsi/

-----------------------------------------------------

Γιατί καταγράφουν τόσο μεγάλες απώλειες τα δυτικά Τεθωρακισμένα στο ουκρανικό Πεδίο Μάχης

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oukranika-tethorakismena-katastrefontai-to-ena-meta-to-allo-apo-rosika-antiarmatika-to-provlima-ton-dytikon-oximaton-vinteo/

-----------------------------------------------------

Εντολή Πούτιν: «Καταστρέψτε τα δυτικά Άρματα Μάχης»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/entoli-v-poutin-katastrepste-ta-dytika-armata-maxis-oi-rosoi-eksa%ce%b0losan-oukranikes-apothikes-oplon-me-pyraylous-zircon/

-----------------------------------------------------

H Ουκρανία αγοράζει ακόμη 16 Πυροβόλα «Zuzana» με συμμαχική χρηματοδότηση

https://flight.com.gr/ukraine-buys-16-more-zuzana-guns-with-allied-funding/

-----------------------------------------------------

Ο Γκερασίμοφ καθαίρεσε τον Διοικητή της 58ης Στρατιάς, Αντιστράτηγο Ιβάν Ποπόφ, επειδή άσκησε κριτική

https://warnews247.gr/plakothikan-sto-rosiko-ypam-o-gkerasimof-kathairese-ton-dioikiti-tis-58is-stratias-antistratigo-ivan-popof-epeidi-askise-kritiki/

-----------------------------------------------------

Ο Πούτιν αντικατέστησε τον Στρατηγό Γκερασίμοφ από Διοικητή των ρωσικών Στρατευμάτων στην Ουκρανία

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/rosia/7179695_den-harizei-kastana-o-poytin-apelyse-ton-stratigo-gkerasimof-apo-dioikiti-ton?utm_source=email&utm_medium=newsletter

-----------------------------------------------------

Ρωσία: Το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί ξένους Μισθοφόρους «ως τροφή για τα κανόνια» - Έχουν εξοντωθεί 4.845, προερχόμενοι κυρίως από ΗΠΑ, Καναδά και ευρωπαϊκές χώρες, 

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/686706/rosia-to-kathestos-tou-kievou-xrisimopoiei-ksenous-misthoforous-os-trofi-gia-kanonia

ΣΧΟΛΙΑ: Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία μάχονται στο πλευρό των Ουκρανών, επισήμως, 11.675 Μισθοφόροι από 84 χώρες. Ο μεγαλύτερος αριθμός από αυτούς έφτασε στην Ουκρανία τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2022.  Μετά τις πρώτες απώλειες όμως, που υπέστησαν, μειώθηκε αισθητά ο ρυθμός της προσελεύσεώς τους.

-----------------------------------------------------

Scott Ritter για τις Βόμβες Διασποράς: Για αυτό τις στέλνουν στην Ουκρανία 

https://ellada.press/keraynos-ritter-gia-tis-vomves-diasporas-gia-ayto-tis-stelnoyn-stin-oykrania-vinteo/

-----------------------------------------------------

Σοϊγκού για ουκρανική Αντεπίθεση: «Τι κατάφεραν; Έχουν χάσει 26.000 Στρατιώτες – Δεκάδες δυτικά Τεθωρακισμένα καταστράφηκαν»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/s-soigkou-isos-xrisimopoiisoume-ki-emeis-vomves-diasporas-an-oi-ipa-steiloun-tetoia-opla-stin-oukrania/

-----------------------------------------------------

Η γερμανική Rheinmetall και η τουρκική Baykar ξεκινούν εργοστάσια παραγωγής Αρμάτων Μάχης και UAV στην Ουκρανία

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/kievo-se-treis-mines-to-ergostasio-kataskeyis-armaton-tis-rheinmetall-stin-oukrania-tha-paragei-400-armata-to-xrono/

-----------------------------------------------------

Ο Ε.Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα παραδώσει στην Ουκρανία Πυραύλους SCALP

https://www.pronews.gr/kosmos/ektakto-o-e-makron-anakoinose-oti-i-gallia-tha-paradosei-stin-oukrania-pyraylous-scalp/

ΣΧΟΛΙΟ: Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γαλλία θα παραδώσει στην Ουκρανία 50 Πυραύλους SCALP οι οποίοι έχουν βεληνεκές 250 χλμ. Οι Πύραυλοι αυτοί, είναι δυνατόν να εκτοξεύονται από τα Αεροσκάφη Mig-29 και Su-24 που διαθέτει η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

-----------------------------------------------------

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Σχέδιο ΗΠΑ για παραχώρηση ATACMS στην Ουκρανία - Περισσότερο ΝΑΤΟ στα σύνορα με Ρωσία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/686984/epikindyni-klimakosi-sxedio-ipa-gia-atacms-stin-oukrania-perissotero-nato-sta-synora-me-rosia

ΣΧΟΛΙΟ: Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι ήδη, στις 10 Ιουνίου, αυτοί οι πύραυλοι μεταφέρθηκαν μέσω του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλεως Πρζέμισλ (ΝΑ Πολωνία), στην περιοχή του Λβίβ. Στην περιοχή αυτή, όπως ανέφερε στρατιωτική πηγή, έχουν αφιχθεί και Αμερικανοί εμπειρογνώμονες προκειμένου να ελέγξουν τους Πυραύλους, μετά την μεταφορά τους στην Ουκρανία και, στην συνέχεια, να εκπαιδεύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στον χειρισμό τους.

    Επίσης, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, δεν μπορεί να αποκλεισθεί η παράδοση στους Ουκρανούς και Αεροσκαφών Εγγύς Υποστηρίξεως A-10. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε τον παροπλισμό 48 Αεροσκαφών A-10C. 40 από τα Αεροσκάφη αυτά έχουν υποστεί εκτεταμένη συντήρηση και αναμένεται να σταλούν στη Γερμανία «για αποθήκευση».

    Τα αεροσκάφη A-10 ανταποκρίνονται στις επιχειρησιακές ανάγκες των Ουκρανών, καλύτερα από τα Μαχητικά F-16, και τα αντίστοιχα της ίδιας κατηγορίας. Ένας από τους λόγους είναι ότι το Α-10, μπορεί να απογειωθεί, και σε μη ασφαλτοστρωμένο διάδρομο προσγειώσεως μήκους 1219 μ. σε αντίθεση με το F-16, το οποίο απαιτεί ασφαλτοστρωμένο διάδρομο μήκους 1828 μέτρων.

    Είναι γεγονός ότι όλες αυτές οι αποφάσεις των χωρών του ΝΑΤΟ, παραβιάζουν τις από καιρού διακηρυγμένες «κόκκινες γραμμές» των Ρώσων. Προς το παρόν, η Ρωσία αντιδρά με ψυχραιμία και περιορίζεται στην  ανακοίνωση του Μεντβένεφ ότι «η στρατιωτική βοήθεια της Δύσεως στην Ουκρανία φέρνει πιο κοντά τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο». Όλα όμως θα κριθούν στο πεδίο της μάχης.   Εάν οι Πύραυλοι και, ενδεχομένως τα Αεροσκάφη  Α-10 αποδειχθεί ότι επηρεάζουν σημαντικά, υπέρ των Ουκρανών, η ρωσική αντίδραση αναμένεται να είναι έμπρακτη.  

-----------------------------------------------------

Το Κίεβο ευχαριστεί τη Γερμανία για τα Patriot στην Ουκρανία – Συναντήσεις Ζελένσκυ με Scholz, Sunak

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/687014/to-kievo-efxaristei-ti-germania-gia-ta-patriot-stin-oukrania-synantiseis-zelensky-me-scholz-sunak

-----------------------------------------------------

Πρώην στέλεχος της CIA: Σε λίγες εβδομάδες οι Ουκρανικές Ταξιαρχίες θα έχουν διαλυθεί – Συνθηκολόγηση ή θα χάσουν και την Οδησσό

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/687022/profiteia-cia-se-liges-evdomades-oi-oukranikes-taksiarxies-tha-exoun-dialythei-synthikologisi-i-tha-xasoun-kai-tin-odisso

-----------------------------------------------------

Το κοινό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ - Τι αναφέρει για Τουρκία και Ουκρανία

https://www.bankingnews.gr/amyna-diplomatia/articles/687019/to-koino-anakoinothen-tis-synodou-koryfis-tou-nato-ti-anaferei-gia-tourkia-kai-oukrania

-----------------------------------------------------

Washington Post: Εξοργισμένοι οι δυτικοί με το tweet του Ζελένσκυ για την απόφαση του ΝΑΤΟ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/686968/washington-post-eksorgismenoi-oi-dytikoi-me-to-tweet-tou-zelensky-gia-tin-apofasi-tou-nato

-----------------------------------------------------

 «Δεν είμαστε η Amazon» απαντά ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας στα αιτήματα της Ουκρανίας για όπλα

https://www.ieidiseis.gr/kosmos/206531/den-eimaste-i-amazon-apanta-o-vretanos-yp-amynas-sta-aitimata-tis-oukranias-gia-opla

-----------------------------------------------------

Ο Ζελένσκυ "καταλαβαίνει ότι η στήριξη της Δύσεως εξαρτάται από τις εξελίξεις στο μέτωπο"

https://www.capital.gr/diethni/3726653/sunodos-nato-o-zelenski-katalabainei-oti-i-stirixi-tis-dusis-exartatai-apo-tis-exelixeis-sto-metopo/

-----------------------------------------------------

Επική… γκάφα του Μπάιντεν: Μπέρδεψε τον… Πούτιν με τον Ζελένσκυ

https://www.flash.gr/perierga/2132176/epiki-gkafa-tou-mpainten-mperdepse-ton-poutin-me-ton-zelenski-vid

ΣΧΟΛΙΟ: Για να είμαστε δίκαιοι, δεν ήταν δύσκολο να μπερδευτεί ο Μπάϊντεν. Το ίδιο όνομα έχουν ο Πούτιν με τον Ζελένσκυ. Απλώς προφέρεται διαφορετικά.

-----------------------------------------------------

 «Μετά τον πόλεμο με τη Ρωσία, η Ουκρανία θα μπει στο ΝΑΤΟ σε 1 ώρα και 20 λεπτά», είπε ο Μπάιντεν

https://politisonline.com/kosmos/828277/meta-ton-polemo-me-ti-rosia-i-oukrania-tha-bei-sto-nato-se1-ora-kai-20-lepta-leei-o-bainten/

-----------------------------------------------------

Ρωσία για G7: Λάθος και πολύ επικίνδυνο να δώσουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία – Μας απειλούν

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/687023/rosia-gia-g7-lathos-kai-poly-epikindyno-na-dosoun-eggyiseis-asfaleias-stin-oukrania-mas-apeiloyn

-----------------------------------------------------

O Πούτιν συνάντησε τον Πριγκόζιν μετά την «ανταρσία» της Βάγκνερ

https://gr.euronews.com/2023/07/10/kremlino-proti-synantisi-poutin-prigkozi-meta-tin-antarsia-tis-wagner?utm_source=newsletter&utm_medium=el&utm_content=kremlino-proti-synantisi-poutin-prigkozi-meta-tin-antarsia-tis-wagner&_ope=eyJndWlkIjoiYTNhNDIxY2E1MGNlZDExMzhmMmQ4ZjQ0Y2YyZDcxNDUifQ%3D%3D

-----------------------------------------------------

Σχέδιο εξoντώσεως του Πριγκόζιν «βλέπει» ο Μπάιντεν - «Πρόσεχε τι τρως...»

https://www.tanea.gr/2023/07/13/world/sxedio-eksontosis-tou-prigkozin-vlepei-o-mpainten-prosexe-ti-tros/

-----------------------------------------------------

Η Μόσχα επιβεβαιώνει τον «αποκεφαλισμό» του Στρατηγού Σουροβίκιν: «Ξεκουράζεται» – Αγνοείται η τύχη του

https://ellada.press/i-moscha-epivevaionei-ton-apokefalismo-toy-stratigoy-s-soyrovikin-xekoyrazetai-agnoeitai-i-tychi-toy/

-----------------------------------------------------

Πολυάριθμο δίκτυο Ρώσων κατασκόπων εξαρθρώθηκε στην Πολωνία -Η Μόσχα επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της χώρας, ανακοίνωσε η Βαρσοβία

https://hellasjournal.com/2023/07/poliarithmo-diktio-roson-kataskopon-exarthrothike-stin-polonia-epimelitiako-kentro-gia-ton-polemo-stin-oukrania-i-moscha-epidioki-tin-apostatheropiisi-tis-choras/

-----------------------------------------------------

Η Ρωσία θα εκθέσει κατεστραμμένο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ δίπλα από τις Πρεσβείες των δυτικών χωρών που τον απέστειλαν στην Ουκρανία

https://www.thestival.gr/eidiseis/diethni/rosia-tha-ekthesei-katestrammeno-exopl/

-----------------------------------------------------

Πέθανε σε φυλακή της Λευκορωσίας ο πολιτικός κρατούμενος Ales Pushkin

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/686954/lefkorosia-pethane-sti-fylaki-o-politikos-kratoymenos-ales-pushkin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου