Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Ένοπλες δυνάμεις: Οι στρεβλώσεις που απειλούν τα μετοχικά ταμεία

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ


 

3 σχόλια:

  1. Τι ειδους εξυγιανση? Το Μετοχικο Ταμειο οπως ελεγε ενας πρωην Γενικος Δντης του ''Ειναι ενα πτωμα που ολοι το κοιτανε αλλα κανεις δεν το αγγιζει''. Η λυση ειναι μια. Να χωρισθει η ακινητη περιουσια στην μεση, στρατος/αστυνομια και το ΜΤΣ να κλεισει. Να δημιουργηθει καινουργιο ταμειο του στρατου ξηρας (το μερισμα με τα ιδια εσοδα θα ειναι υπερδιπλασιο) και προφανως καινουργιο απο υπουργειο ΠΡΟΠΟ. Ειναι λαθος να μπλεκουμε το ΠΝ και την ΠΑ οταν εμεις κοιμομαστε και οι αστυνομικοι μας απομυζουν. Η Χωροφυλακη εχει παψει να υπαρχει απο το 1984 και καθε χρονο απο ολες τις σχολες αστυνομιας με κληρωση το 68% πηγαινει στο ΜΤΣ και το 32% στο Ταμειο Πολιτικων Υπαλληλων. Ο υπερτατος ευτελισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτριος Μπελιβανάκης12 Απριλίου 2023 στις 4:28 μ.μ.

      Δεν διαφωνούμε με την εξυγίανση του Μ.Τ.Σ. Απεναντίας, υπεραμυνόμαστε γι' αυτήν. Ούτε με τον διαχωρισμό της ακίνητης περιουσίας αναλογικά με την ΕΛΑΣ. Εκείνο όμως το οποίο διεκδικούμε, είναι η αναλογική κατανομή των κρατήσεων των εξοπλιστικών προγραμμάτων στους τρείς Κλάδους (και όχι όπλα) των Ενόπλων Δυνάμεων, καθ' όσον οι εξοπλισμοί γίνονται από το ΥΠ.Ε.ΘΑ. (και όχι από ένα έκαστο Κλάδο χωριστά), επ' ωφελεία της αμυντικής θωράκισης της χώρας. Και μάλιστα, μετά την αποχώρηση της ΕΛΑΣ και την ένταξή της σε νέο Ταμείο. Αυτό θα πρέπει να το δεί και να το διορθώσει το Υπουργείο, ανεξάρτητα εάν στεναχωρήσει κάποιους οι οποίοι βολεύονται επί σειρά ετών, και μάλιστα ειρωνευόμενοι τους συναδέλφους τους του Σ.Ξ.

      Διαγραφή
    2. Στρατηγε εχετε απολυτο δικιο!!! Για να γινουν ομως αυτα πρεπει να ενεργοποιηθουμε με καθε τροπο, ηγεσια, συνδικαλιστες (διοτι οι εν ενεργεια πληρωνουν και τα χρηματα μεσω ΜΤΣ πανε στην τσεπη των συνταξιουχων αστυνομικων), ΕΑΑΣ που μεχρι τωρα με εξαιρεση τον Κουτρη παταει σε δυο βαρκες για να μην πω κατι αλλο χειροτερο. Το πραγμα δεν ειναι καθολου ευκολο εχουμε ομως το πλεονεκτημα του αριθμου....... Οι αστυνομικοι καθως και το ΠΝ και η ΠΑ ο καθενας για τους δικους του λογους κανουν την δουλεια τους. Εμεις οχι! Το μεγαλυτερο εγκλημα ειναι η παρουσια των αστυνομικων στο Αμυνας. Η σειρα που αναφερεται ειναι σωστη!

      Διαγραφή