Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Το καλύτερο καλαμάκι ( σουβλάκι θέλει να πεί…) στα βόρεια προάστια της Αθήνας

ΓΑΣΤΡΙΜΑΡΓΙΚΕΣ  ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ


 

4 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστούμε για ενημέρωση!
    Καλά, και οι Θεσνκείς με τη συμπρωτεύουσα (μόνο στην Β. Ελλάδα η ορολογία), τα σε λέω και με λες και την ονομασία οποιασδήποτε πίτας ως μπουγάτσας με..., μην μας τρελαίνετε! Δηλαδή, γιατί να είναι μπουγάτσα με τυρί, επειδή μάς λέτε ότι είναι το φύλλο τέτοιο που δίνει την ονομασία και να μην αρχίσω και εγώ να ψάχνω για τυρόπιτα με φύλλο κρούστας ή με σφολιάτας ή με κουρού ή με μπριός, ονομάζοντας το παραχθέν προϊόν ως χ,ψ,z;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πίττες, υπάρχουνε πολλές, όμως μπουγάτσα μόνο μία! Το όνομα οφείλεται στο φύλο της. Πηγαίνω στο μαγαζί και παραγγέλω "μια μπουγάτσα" εννοώντας με κρέμα. Και ο υπάλληλος με ρωτάει: "με τυρί ή με κρέμα;" Άσε, ρε φίλε, πολύ μπερδεμένη υπόθεση!

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ μου φίλε, δοκίμασε γαλατόπιτα Θεσσαλίας και πες μου αν η μπουγάτσα με κρέμα πιάνει δραχμή μπροστά της! Οι λοιπές μπουγάτσες (τυρί, κιμά κτλ) είναι σαν να μην υπάρχουν για εμάς, τους Νοτιοελλαδίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είπα πως η μπουγάτσα είναι η καλύτερη. Απλώς, είναι πολύ καλή και προσωπικά, μου αρέσει. Πάντως, θα ήθελα να δοκιμάσω και την γαλατόπιτα, που πιθανόν να είναι καλύτερη. Σε πρώτη ευκαιρία, θα το κάνω! Ανδρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή