Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

(ΕΘΝΙΚΕΣ) ΧΑΣΟΥΡΕΣ

ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΖΗΤΗΜΑ 


 

2 σχόλια:

  1. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά υπακούοντας στα κελεύσματα των ξένων δυνάμεων (Βρετανών, Αμερικανών, Γερμανών) ζημίωσαν τα εθνικά συμφέροντα και απεμπόλησαν τα εθνικά δίκαια.
    Οι αντιβενιζελικοί πήραν την εξουσία με σύνθημα το "οίκαδε" και φωνάζοντας "Ζήτω Ο Κότσος και η Σοφία, δεν θέλουμε τη Θράκη και τη Μικρά Ασία". Έτσι έφεραν τη Μικρασιατική Καταστροφή.
    Στην Κύπρο τα λάθη ξεκίνησαν από τη δεκαετία του '50 επί κυβερνήσεων Καραμανλή. Με τη φράση «μ’ αυτά θα φέρετε τους Τούρκους στην Κύπρο», ο νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης έφερε προ των ευθυνών του τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ευάγγελο Αβέρωφ, όταν, το Δεκέμβρη του 1958, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Φατίν Ζορλού έβαλε στο τραπέζι στο Παρίσι σχέδιο λύσης του Κυπριακού. Ακολούθησε η προδοσία της Κύπρου το 1974.
    Όλες οι εθνικές καταστροφές έγιναν με δεξιές ξενόδουλες κυβερνήσεις.
    Στο θέμα του Μακεδονικού μία κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται αριστερή, υπάκουσε στα κελεύσματα των Αμερικανών και Γερμανών και έκανε τη συμφωνία των Πρεσπών.
    Η κυβέρνηση που ακολούθησε άλλα υποσχόταν ως αντιπολίτευση και άλλα έκανε ως κυβέρνηση.
    Όσο έχουμε κυβερνήσεις που υπακούουν όχι στο εθνικό συμφέρον αλλά στις εντολές ξένων δυνάμεων, αυτά θα γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιωάννης Παναγάκος23 Μαρτίου 2023 στις 9:09 π.μ.

    Εδώ θα μπορούσαν να σταθούν πολλά σχόλια, αν το συγκεκριμένο σχόλιο είχε όνομα και δεν ήταν ανώνυμο, αν δηλαδή αυτός που το έγραψε είχε το θάρρος της γνώμης του. Ποιος ξέρει όμως τί αναγκάζει μερικούς ανθρώπους να κρύβονται σαν να μη νιώθουν περηφάνεια για το όνομα το οποίο φέρουν: ντροπή; ευθυνοφοβία; απλή ατολμία; πνεύμα διχασμού; διάθεση να ενσπείρουν ζιζάνια; νοοτροπία καταδότη ή σπιούνου; ανέξοδη προβολή ή διαφήμιση ή προπαγάνδιση απόψεων; όλα αυτά μαζί; κάτι άλλο; Ποιος ξέρει! Γενικά, πάντως, τί κύρος και αξιοπιστία μπορεί να έχει μια γνώμη που δεν έχει πρόσωπο και όνομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή