Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Πως η Δύση έχασε τη Ρωσία (3ον από 3 μέρη)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ


 

2 σχόλια:

  1. Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν
    Οι δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία
    Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.
    Η Μόσχα έχει επανειλημμένως αρνηθεί τις κατηγορίες ότι οι δυνάμεις της διέπραξαν φρικαλεότητες κατά τη διάρκεια της εισβολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ρωσικές μειονότητες στέλνονται στον θάνατο στην Ουκρανία. Ένα δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό Ρώσων ανδρών που επιστρατεύτηκαν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία προέρχονται από τις φτωχότερες ρωσικές περιοχές και συχνά ανήκουν σε εθνικές μειονότητες.

    - Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη κράτησαν τις περιφέρειες στη φτώχεια και στη συνέχεια έστειλαν τους ανθρώπους εκεί να πεθάνουν στην Ουκρανία, λέει η Alexandra Garmazhapova, ιδρύτρια μιας οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε μια από τις φτωχές περιοχές. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο δικτάτορας Πούτιν ανακοίνωσε «μερική» επιστράτευση.

    Περίπου 300.000 άνδρες θα επιστρατεύονταν, αλλά αυτός ο αριθμός δεν επιβεβαιώνεται, και ορισμένοι Ρώσοι μπλόγκερ ισχυρίζονται ότι μπορεί να φτάσει το ένα εκατομμύριο. Επιστολές που απαιτούσαν να αναφερθούν άτομα στα στρατιωτικά γραφεία άρχισαν να ρέουν σε άνδρες σε όλη τη Ρωσία μετά από λίγες μόνο μέρες, και μέχρι τώρα πολλοί έχουν πάει ήδη στο μέτωπο. Κάποιοι επέστρεψαν αβλαβείς, πολλοί άλλοι σε φέρετρα. Καθώς το ρωσικό κανάλι ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης Mediazona, το BBC Russia και άλλοι δημοσιογράφοι άρχισαν να εξετάζουν ποιοι είχαν σκοτωθεί στον πόλεμο, μια ζοφερή εικόνα άρχισε να εμφανίζεται. Για όσους που επιστρατεύτηκαν δεν φαίνεται να έχουν επιλεγεί καθόλου τυχαία.

    - Αυτός είναι ένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Και η αυτοκρατορία χρησιμοποιεί τους ανθρώπους των ήδη αποικισμένων περιοχών για περαιτέρω αποικισμό. Παίρνει αυτούς που λυπούνται λιγότερο, λέει η Alexandra Garmazhapova, ιδρύτρια του οργανισμού Free Buryatia Foundation (FBF). Η Μπουριατία είναι μια δημοκρατία στη νότια Ρωσία και μια από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας. Ο τελευταίος απολογισμός των νεκρών από την περιοχή είναι 622, σε σύγκριση με την περιφέρεια της Μόσχας 306, σύμφωνα με το Mediazona και το FBF.

    Η περιφέρεια της Μόσχας έχει επταπλάσιο πληθυσμό από την Μπουριατία. Το ίδιο μοτίβο εμφανίζεται και σε άλλες φτωχές ρωσικές δημοκρατίες όπως το Νταγκεστάν, η Τούβα και η Μπασκιρία, όπου ένα δυσανάλογο μέρος των κινητοποιημένων ανήκει σε εθνικές μειονότητες.

    - Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη κράτησαν τις περιοχές στη φτώχεια και στη συνέχεια έστειλαν τους ανθρώπους εκεί να πεθάνουν στην Ουκρανία, λέει η Alexandra Garmazhapova. Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών επιβεβαιώνουν την εικόνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή. Αναφέρει ότι σε ορισμένες περιοχές ο αριθμός των νεκρών είναι τριάντα φορές υψηλότερος από ό,τι στις μεγάλες πόλεις της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή