Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Πως η Δύση έχασε τη Ρωσία (1ον από 3 μέρη)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ


 

8 σχόλια:

  1. Πως η Ρωσία έχασε τη Δύση και επέστρεψε στη δικτατορία θα έπρεπε να είναι καλύτερος τίτλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί αναγνώστες, καλημέρα σας.
    Διαβάζοντας τό άρθρο τής κ. Σαββάκη εστάθην εις τό σημείον όπου αναφέρεται, τό κρατικό υβρίδιο πού κάποιοι αλήτες καί εθνοπροδότες ονόμασαν “βόρεια μακεδονία” ( μέ μικρά γράμματα), αντί γιά Σκόπια.
    Λυπούμαι καί παρακαλώ συγχωρήστε μου τήν οργή, αλλά θεωρώ τό άρθρο αλλά καί τήν προέλευσίν του επιεικώς απαράδεκτα γιά νά μήν είπω καί πτυστέα.
    Αθανάσιος Γ. Βλάχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρία Σαββάκη σας συγχαίρω για την σύνοψη των συμβάντων όλου του πλανήτη με αλήθειες, που δεν έχουν ειπωθεί μέχρι σήμερα, καθιστώντας αυτές αναντίρρητες Παρέχετε στον αναγνώστη μια μέθοδο σαφούς κατανόησης των γεγονότων, όσο και αν το πόνημα σας συνεχίζεται επί μακρόν , γίνεται όλο και πιο ελκυστικό για τον αναγνώστη να μάθει τα άγνωστα για αυτόν κείμενα στο ιστορικό τους γίγνεσθαι.
    Ξεγυμνώνετε τους τιμωρούς των λαών, καθώς επίσης τους εμπόρους κάθε μορφής παραισθησιογόνου, που μας καθιστούν, άβουλους, άμοιρους, επαίτες τους και υποτακτικούς τους.
    Αισθάνεται ο αναγνώστης επίσης, τις ερεβώδεις δυνάμεις της παρακμής, που ταλανίζουν την ιστορία της ανθρωπότητος, έξω από κάθε λογική.
    Το άρθρο σας αξίζει διαφυλάξεως ως ένα σημαντικό αρχειακό στοιχείο.
    Σας ευχαριστούμε.!!!!!

    Χαιρετώ ευγενικά
    Δημήτρης Βόγγολης
    Συντονιστής ΙΗΑ-ΟΔΕΓ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θερμά συγχαρητήρια στην συγγραφέα!!! Μήπως όμως, χάριν της ιστορικής αληθείας, θα έπρεπε, παράλληλα, να παρατίθενται και οι, τυχόν(!!!), ανάλογες επεμβάσεις του Συμφώνου της Βαρσοβίας, της Ρωσίας και της Κίνας;;; Επί πλέον δε, μήπως θα έπρεπε, έστω και περιληπτικά να αναφέρονται τα αίτια, οι αφορμές και οι επιδιώξεις σε κάθε περίπτωση, για να μπορεί ο αναγνώστης να βρίσκει κάποια εξήγηση, πέραν της γενικής άποψης ότι "υπηρετούνται τα συμφέροντα των ισχυρών" . Κεθένα από τα γεγονότα που αναφέρονται δεν μπορεί να είναι "μονήρες" και να αποτελεί την λεγόμενη "stand alone situation". Αυτά, εκτιμούμε ως απαραίτητα, κατά την ταπεινή μας άποψη, χάριν της πληρότητος και της, όσο γίνεται, αντικειμενικότητος των ιστορουμένων, που με τόση ακρίβεια παραθέτει η αξιόλογη συγγραφέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος στην Ευρώπη ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 1939 όταν η ναζιστική Γερμανία και η κομμουνιστική Ρωσία επιτέθηκαν από κοινού και κατέκτησαν την Πολωνία. Μετά τον πόλεμο το γερμανικό ναζιστικό καθεστώς οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, αλλά δυστυχώς το ρωσικό κομμουνιστικό καθεστώς δεν οδηγήθηκε ποτέ στη δικαιοσύνη. Αυτό σήμαινε ότι η κομμουνιστική δικτατορία θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία για αρκετές δεκαετίες με ηγεμόνες τους μαζικούς δολοφόνους Στάλιν και Χρουστσόφ. Κατά τα έτη 1945-1991 υπήρξε ψυχρός πόλεμος μεταξύ του ελεύθερου δημοκρατικού κόσμου και της κομμουνιστικής δικτατορίας. Αυτός ο σκληρός πόλεμος έκανε τόσο τις ΗΠΑ όσο και τη Ρωσία να κάνουν ανήθικες επιλογές. Αλλά χάρη στη βοήθεια των ΗΠΑ, η Ελλάδα μπόρεσε να νικήσει τους κομμουνιστές κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου και να γίνει δημοκρατία αντί για κομμουνιστική δικτατορία. Αν θέλετε να συγκρίνετε τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, μπορείτε να συγκρίνετε τη Βόρεια Κορέα και τη Νότια Κορέα. Η Βόρεια Κορέα είναι μια κομμουνιστική δικτατορία όπως ακριβώς θέλει να είναι το ρωσικό καθεστώς, ενώ η Νότια Κορέα είναι μια πλούσια δημοκρατική βιομηχανική χώρα όπως ακριβώς θέλουν οι ΗΠΑ να είναι όλες οι χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ρωσία είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Στη Σερβία υπήρχε μια τρομοκρατική οργάνωση που ονομαζόταν Μαύρο Χέρι, στόχος της οποίας ήταν να ενώσει όλους τους Σλάβους σε ένα ενιαίο βασίλειο. Αρχηγός του Μαύρου Χεριού ήταν ο συνταγματάρχης Ντιμιτρίγεβιτς, ο οποίος ήταν και επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Σερβίας. Όταν αυτή η τρομοκρατική οργάνωση δολοφονεί τον διάδοχο του θρόνου της Αυστρίας, Φραντς Φερδινάνδο, στο Σεράγεβο η Αυστρία δικαίως κηρύσσει τον πόλεμο στη Σερβία στις 28 Ιουλίου 1914. Δυστυχώς, η Ρωσία μπαίνει στο παιχνίδι στο πλευρό των δολοφόνων και κηρύσσει τον πόλεμο στην Αυστρία την 1η Αυγούστου, 1914. Η ήττα στον ρωσο-ιαπωνικό πόλεμο του 1906 έβαλε τέλος σε όλα τα ρωσικά όνειρα για μια αυτοκρατορία της Ανατολικής Ασίας. Στις αρχές του 20ού αιώνα η προσοχή της Ρωσίας στράφηκε λοιπόν προς τα Βαλκάνια. Εκεί η Ρωσία θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στη Μεσόγειο με το να κατακτήσει εδάφη της Αυστρίας στην Αδριατική θάλασσα.

      Διαγραφή
  6. Είμαι υπέρ της δημοκρατίας και της ελευθερίας του ουκρανικού λαού όπως και όλες οι δημοκρατικές χώρες της δύσης και εναντίων του δικτάτορα Πούτιν και της βάρβαρης ρωσικής εισβολής. Πραγματικά ο Πούτιν πρόκειται για αδίστακτο δολοφόνο και μάλιστα ομόθρησκων αδελφών του. Κάποιος όμως πρέπει να τον σταματήσει.
    Ερώτηση: Γιατί υπάρχουν τόσα πολλά άτομα στην Ελλάδα που είναι υπέρ της Ρωσίας;
    Απάντηση: Η Ρωσία όλα αυτά τα χρόνια έκανε μεγάλη προπαγάνδα στην Ελλάδα. Έχει πληρώσει πολλούς πολιτικούς, ιστορικούς, στρατιωτικούς και την εκκλησία να λένε ότι είναι προστάτες χριστιανοί που θα μας προστατέψουν αλλά τώρα σκοτώνουν χριστιανούς και μάλιστα αδέλφια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή