Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


 

2 σχόλια:

  1. Ιουδαιοχριστιανικά παραμυθάκια κατάλληλα κυρίως για κάτι γραΐδια με υποψία μουστακιού - περί των αφιερωμένων καλογραιών, ή νυμφών του Νυμφίου Ιησού ο λόγος· οι υπόλοιποι ή δεν ασχολούνται ή απλώς σφυρίζουν αδιάφορα.
    Από τις πολλές - πολλές εκατοντάδες ανοησίες της Βίβλου επιλέγω την σημερινή. Και εξηγούμαι:
    Ματθαίος ΙΑ' 2: «Ὁ δὲ Ἰωάννης ἀκούσας ἐν τῷ δεσμωτηρίῳ τὰ ἔργα τοῦ Χριστοῦ, πέμψας δύο τῶν μαθητῶν αὐτοῦ, 3 εἶπεν αὐτῷ, Σὺ εἶ ὁ ἐρχόμενος, ἢ ἕτερον προσδοκῶμεν;».
    Ο Ιωάννης κάνει φυλακή, αλλά βρίσκει τρόπο να στείλει κάτω από τη μύτη του Ηρώδη δυο μαθητές του να υποβάλλουν στον Ιησού την παραπάνω ερώτηση!
    Μα καλά! Δεν ήταν αυτός ο πρωταγωνιστής του Ιορδάνη? Δεν τον βάπτισε? Δεν είδε ολόκληρη περιστερά? Δεν τρόμαξε με τα χάσματα και τα ανοίγματα των ουρανών, ή κουφάθηκε και δεν άκουσε τον Μεγάλο από πάνω να βροντοφωνάξει και να ''επιβεβαιώνει'' για τα περί του του αγαπητού? Ποιός? Ο Ιωάννης που τα έζησε και όμως αμφιβάλει! Ο Ιωάννης που ως έμβρυο σκίρτησε, από χαρά(?), όταν αντιλήφθηκε από την κοιλία της μητρός του το κύημα της Μαρίας. Όμως μετά δυο χιλιάδες χρόνια το τάισμα, δηλαδή ο σανός, τελείωσε και ήρθε η ώρα της κοπριάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση του σχολίου αν και βγαίνει το νόημα:
      «...και δεν άκουσε το Μεγάλο από πάνω να βροντοφωνάζει και να ''επιβεβαιώνει'' για τα περί του Υιού Του του αγαπητού?...».

      Διαγραφή