Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

3 σχόλια:

  1. Απορίας άξιο έίναι ΠΩΣ το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων διέκοψε τη διενέργεια της κράτησης αυτής και τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορούν; Μήπως οι Διοικήσεις τουν δεν κάνουν κάτι σωστά. Ένα τηλέφωνο στο ΜΤΠΥ ίσως να έλυνε το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι απλό. Μας θεωρούν δεδομένους. Μόνο αν αντιδράσουμε μή ψηφίζοντάς τους στις 2 επόμενες ανααμετρήσεις θα αντιληφθούν την δύναμη και την αξία μας και ίσως σκεφθούν να διορθώσουν κάποια κακώς κείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχετικά με την διακοπείσα κράτηση από το ΜΤΠΥ και χωρίς οποιαδήποτε διάθεση αμφισβήτησης του ADP5223 Μαρτίου 2022 - 10:19 π.μ., θα πω το παλαιό και αμίμητο «Εάν τούτο αληθεύει, τί να σας πω; Άει σιχτίρ ξεφτιλισμένο τάγμα!» που ελέχθη εν συγκεντρώσει από διοικητή μονάδας όταν μαθαίνει ότι κάποιοι «μερακλήδες» της μονάδας «στρίμωξαν» τον νεοφερμένο που, όπως φάνηκε, το πήγαινε το γράμμα» (https://en.slang.gr/definition/26905-pisodextis).
    Το μόνο που θα άλλαζα είναι το τάγμα με το Σύνταγμα για να απαντήσω ότι οι υπεύθυνοι/αρμόδιοι είτε εκλεγόμενοι είτε διοριζόμενοι/τοποθετούμενοι δεν ξέρουν (πώς;) ή δεν θέλουν (γιατί;) ή δεν μπορούν (τότε;) ή δεν τους αφήνουν (ποίοι;). κατά τα άλλα το Σύνταγμα απλώς υπάρχει!

    Κατά τα άλλα, θα θυμίσω αυτή τη φορά, την ρήση «δεν προκάναμε» που αν κάποιος την γκουγλάρει, θα διαπιστώσει πόσες φορές χρησιμοποιήθηκε «απολογητικά» αλλά και πολλά υποσχόμενη κατά το «. . . will be back» (θα ξανάρθουμε . . .)
    Μια αθέτηση υπόσχεσης μπορεί να θεωρηθεί συγκριτική με μια παραβίαση της σύμβασης ή ως παραβίαση μιας συμφωνίας. Δεδομένου ότι μια υπόσχεση μπορεί να θεωρηθεί ως συμφωνία μεταξύ δύο ανθρώπων που συνήθως περιλαμβάνει και τα δύο μέρη να είναι πιστά στο λόγο τους μεταξύ τους, μια αθέτηση υπόσχεσης μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ως μια συμφωνία που δεν εκτελέστηκε όπως είχε προγραμματιστεί, λόγω κάποιου που παραβίασε έναν γραπτό ή άγραφο κανόνα που περιλάμβανε κάποιο είδος απιστίας σε κάποιον άλλο. Για πολλούς είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουν αθετήσεις υποσχέσεων, ειδικά όταν μας υπόσχονται πράγματα από ανθρώπους που αγαπάμε και υποπτευόμαστε ότι δεν θα μας βλάψουν ποτέ. Όταν αυτές οι υποσχέσεις γίνονται και παραβιάζονται, το απλό γεγονός είναι ότι αυτή η ενέργεια συνήθως προκαλεί κακό σε τουλάχιστον ένα μέρος.
    Βλέποντας ότι τα υπεσχημένα δεν θα εκτελεστούν με τον τρόπο που φανταζόμασταν, έχουμε – οι περισσότεροι – ένα δύσκολο χάπι να καταπιούμε. Στην πραγματικότητα οι αθετήσεις υποσχέσεων είναι μέρος της ζωής μας.
    Επειδή, λοιπόν, κανείς μας δεν μπορεί να αποφύγει την αθέτηση υποσχέσεων, επειδή κανείς μας δεν έχει πραγματικά την ικανότητα να ελέγχει τη ζωή, και επειδή κανείς μας δεν είναι τέλειος, ο καθένας μας θα είναι ένοχος αν απογοητεύσει ένα άλλο άτομο στη ζωή του, είτε έχει τον έλεγχο μιας κατάστασης είτε όχι.

    Ναι, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΛΛΗΣ 23 Μαρτίου 2022 - 11:27 π.μ., μας θεωρούν δεδομένους αλλά, στην καταψήφιση (ποίων;), και ψήφιση (ποίων;), αφού «άσπροι σκύλοι, μαύροι σκύλοι, όλοι οι σκύλοι μια γενιά». Η «αξιοκρατία» είναι πλέον χρηματιστηριακό είδος υπερτιμημένο/φούσκα και η «αριστοκρατία» κατά Πλάτωνα (Πολιτεία 475c), είναι μια ιδανική πολιτεία που κυβερνάται από τους «φιλόσοφους βασιλιάδες» ως «αυτούς που αγαπούν τη θέαση της αλήθειας».
    Ποιους λοιπόν (να ψηφίσουμε) από τους ολίγιστους (παγκοσμίως) επικρατούντες; Ή από τους σημερινούς «αριστοκράτες»;

    Αγωνία εκφράζω, δεν έχω απαντήσεις. Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή