Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

6 σχόλια:

  1. Πρώην ειδικός της CIA: «Ο ουκρανικός στρατός ηττήθηκε. Το μόνο που έμεινε είναι το σφουγγάρισμα».”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα διαφωνησω με την αναλυση του τεως Λοχαγου και Δκτου μου,θα ηθελα ομως και δυο γραμμες για τα καθ ημας.Προς τουτο θα μου επιτρεψει να συμπληρωσω λακωνικα
    α.Η θ αντιγραψουμε στο στρατιωτικο σκελος τους Ισραηλιτες και στην εξωτερικη πολιτικη την Τουρκια
    β Η θα πληρωσουμε τα οποια διαχρονικα λαθη μας,εαν δεν συνελθουμε συντομα και δεν λαβουμε μετρα
    Το τι θα μας συμβει το γνωριζουν οι μελετητες του Θουκυδιδη και του Παν.Κονδυλη,υπενθυμιζοντας κυριως στο πολιτικο συστημα της χωρας ''των οικιων υμων εμπιπραμενων υμεις αδετε''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοβαρός ο Στρατηγός ΛΙΑΚΟΥΡΗΣ σε ό,τι λέει, σε ό,τι πράττει, σε ό,τι γράφει! Ίσως η καλύτερη ανάλυση της κατάστασης που έχω διαβάσει! Από έναν παλιό υφιστάμενό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω απολυτα με την πολυ καλη αναλυση της ολης καταστασης,οπως εχει διαμορφωθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επαγγελματική ανάλυση της καταστάσεως από έναν έμπειρο Στρατηγό.Μάθημα προς κάποιους όψιμους αναλυτές που έσπευσαν να προεξωφλήσουν την εξέλιξη των επιχειρήσεων απονέμοντας μάλιστα και το χρυσό βραβείο στον Πούτιν που αποδεικνύεται χρυσό βατόμουρο.Απορώ πως έμπειροι συνάδελφοι δεν βλέπουν και δεν σχολιάζουν το μπάχαλο και το χύμα της ρωσικής προέλασης καθώς και την παντελή έλλειψη στοιχειώδους εκπαίδευσης και μέτρων ασφαλείας.Το σχέδιο του Πούτιν και των υπερεκτιμημένων στρατηγών του φαίνεται να ακολουθεί το σχέδιο αανοργάνωτου όχλου "Ντου από παντού". Τέλος δεν άκουσα κάποιον να σχολιάσει το υψηλό φρόνημα αυταπάρνησης και αυτοθυσίας του ουκρανικού λαού που παρά τα δεινά και τις καταστροφές που υφίσταται παραμένει ψύχραιμος χωρίς να γογγύζει η να δυσανασχετεί κατά της ηγεσίας της χώρας του. Τέτοιος λαός αξίζει παγκόσμιου θαυμασμού.Εύχομαι να δικαιωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σοβαρός ο Στρατηγός στις αναλύσεις του και δεν με αιφνιδιάζουν. Οι παλαιότεροι γνωρίζουν τον Στρατηγό από ουσιώδεις αναλύσεις επι εθνικών, στρατηγικών και ιστορικών θεμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή