Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Νέα μέτρα για την προστασία μετάδοσης από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία


ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
Νέα μέτρα για την προστασία μετάδοσης από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία
https://www.iefimerida.gr
    Με ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού. Κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανήγυρεις.
    Τέλος αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31-08-2020.
Κορωνοϊός: Ανησυχία για 20 περιοχές
    Τις τελευταίες ημέρες, οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων. Εχθές, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 153 νέα κρούσματα, αριθμό που ξύπνησε μνήμες από την περίοδο της καραντίνας, όταν και την 21η Απριλίου, τα κρούσματα κορωνοϊού ανήλθαν στα 156. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων οφείλεται στη δυναμική των τεστ.
    Στο «κόκκινο» βρίσκονται 20 περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, όπου, σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση, κατεγράφησαν 40 και 38 κρούσματα κορωνοϊού, αντίστοιχα. Ομως, δεν είναι οι μόνες περιοχές που προκαλούν ανησυχία σχετικά με τη διασπορά του ιού, καθώς περιστατικά μόλυνσης εντοπίζονται σε: Αργολίδα, Αχαΐα, Εβρος, Ηλεία, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Καβάλα, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κοζάνη, Κορινθία, Κυκλάδες, Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα, Μεσσηνία, Χαλκιδική και Χανιά.
Κορωνοϊός: Lockdown στον Πόρο -Τα μέτρα περιορισμού
    Την ίδια ώρα, οι αρχές προχώρησαν σε τοπικό lockdown του Πόρου, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Οι περιορισμοί που προωθούνται για τον Πόρο αφορούν τόσο στην κυκλοφορία όσο και τη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου