Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ
Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης


1 σχόλιο:

  1. Η «προσπάθεια αποχριστιανισμού» όπως ισχυρίζεστε και στον τίτλο του άρθρου σας, απέτυχε! Και είναι λογικό να αποτύχει γιατί πλέον ζούμε (ακόμα) σε συνθήκες ειρήνης, ενώ οι όποιες αλλαγές ιδίως στα θέματα πίστεως θέλουν το χρόνο τους για να ωριμάσουν στις συνειδήσεις των ανθρώπων. Με την παρέλευση των γενεών, την πληροφόρηση, την απόρριψη δια της επιστήμης των πάσης φύσεως δογματικών αναχρονισμών και γελοιοτήτων, να περάσουν ήρεμα και ομαλά ώστε να γίνουν αποδεκτές οι όποιες αλλαγές στις κοινωνίες των ανθρώπων.
    Και φυσικά αυτά δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη, παρά μόνο με τη βία και το λεπίδι στο λαιμό, όπως έκανε «η θρησκεία της αγάπης» στην περίπτωση των προγόνων σας που φυσικά δεν ήταν Χριστιανοί, ούτε και υποδέχθηκαν, όπως προπαγανδιστικά αφήνετε να εννοηθεί, τον Παύλο για να τους διδάξει τις ακαταλαβίστικες Τριαδολογίες και τις παράλογες αναστάσεις του.
    Φυσικά οι Έλληνες που μόνο σε πνευματική παρακμή (όπως έντεχνα περνάτε) δεν ήταν, -αλλά σε πνευματική-πολιτιστική παραγωγή και φιλοσοφική άνθιση-, τον χλεύασαν αλλά δεν τον λιθοβόλησαν, ούτε τον αλυσόδεσαν, ούτε τον μαστίγωσαν, ούτε τον φυλάκισαν, όπως έκαναν οι συμπατριώτες του, γιατί οι τότε Έλληνες ήταν ανοιχτοί σε όλα. Άκουγαν τους πάντες και τα πάντα· «Τις αγορεύειν βούλεται?». Επέλεγαν τι είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας, του Δήμου, να κρατήσουν και τι θα πάει στα σκουπίδια. Και τον εγκληματία, εξολοθρευτή αθώων ανθρώπων (όπως ο ίδιος και τα Ιερά κείμενα αποκαλύπτουν) στα σκουπίδια τον έστειλαν καθώς και επί 300 συνεχώς χρόνια τον Εβραίο Γιαχβέ(Χ) της ερήμου, μέχρι που ήρθε ο Κωνσταντίνος και τους έβαλε σε τάξη!
    Πως γίνετε άραγε ήθελα να ήξερα· όλοι μα όλοι οι εγκληματίες της ανθρωπότητας που έθεσαν το δίλημμα στους λαούς «ή αύριο βαπτίζεσαι χριστιανός, ή σε σφάζω με την οικογένειά σου»(!), είναι Χριστιανοί Άγιοι? Φυσικά όσοι δε διαβάζουν μόνο τα εξώφυλλα των βιβλίων γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται όταν αναφερόμαστε στο Βλαδίμηρο, στην Όλγα, στον Ιουστινιανό, στον Κάρολο το Μέγα(!), στους δυο Θεοδόσιους και πάει λέγοντας.
    Και ένα ακόμα πικρό σχόλιο! Πως γίνεται άνθρωποι πανέξυπνοι, στα ανώτατα κοινωνικά επίπεδα καταξιωμένοι, να πέφτουν θλιβερά θύματα της ίδιας προπαγάνδας που οι ίδιοι διδάσκουν σε άλλους.
    Η Ορθοδοξία λοιπόν θεματοφύλακας των συμφερόντων του Ελληνισμού!!!!
    Μα οι ίδιοι δεν τους έφεραν στην Ευρώπη? Θα υπήρχε ποτέ Οθωμανική κατάκτηση με τον κανονικό Ελληνισμό παρόντα, ή οι μικροφυλές τους θα είχαν απορροφηθεί μεταξύ Τίγρη και Ευφράτη στη Μεσοποταμία?
    Μήπως άραγε ασχολήθηκαν με τους μαζικούς εθελοντικούς εξισλαμισμούς της Μικράς Ασίας, ή το είδαν ως ξαλάφρωμα από τις μάζες των αιρετικών Μονοφυσιτών που έπεσαν αυτοβούλως στην αγκαλιά του ΙΣΛΑΜ?
    Μπορούσε ποτέ η αμελητέα ποσότητα Σελτζούκων και Οθωμανών να κάνουν κατάκτηση αν οι ίδιοι δε συμμαχούσαν μαζί τους, έως και γαμπριλίκια με τις ανήλικες χριστιανές θυγατέρες τους? Και ακόμα χειρότερα· όταν για λογαριασμό του Οθωμανού Σουλτάνου παρέδιδαν οι ίδιοι τις πολιτείες τους?
    Μήπως άραγε και ως υπόδουλοι κήρυξαν τα Πατριαρχεία τους ανένδοτο απελευθερωτικό αγώνα και δεν το ξέρουμε? Ή μήπως η Ορθόδοξη Ιεραρχία κατάντησε το μακρύ χέρι του Σουλτάνου φρενάροντας και προδίδοντας επί αιώνες κάθε προσπάθεια αποτίναξης του ζυγού? «Υποτάσσεσθε! Ο Θεός μας απέστειλε την Κραταιάν Βασιλείαν δια τα αμαρτήματά μας»!
    Ενδεχομένως -σίγουρα-, θα ενημερωθούμε και για το έργο της Εκκλησίας στην πνευματική αποσυσκότηση του Γένους δια μέσου του Κρυφού Σχολειού!





    ΑπάντησηΔιαγραφή