Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Ισραήλ: Βομβαρδίζει ανηλεώς την Συρία και απειλεί στρατιωτικά Συρία-Λίβανο!


ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
Ισραήλ: Βομβαρδίζει ανηλεώς την Συρία και απειλεί στρατιωτικά Συρία-Λίβανο!
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
iskra.gr
Η Αεροπορία των  Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (Israel Defence Forces – IDF),  βομβάρδισαν για άλλη μια φορά εγκαταστάσεις του συριακού Στρατού στην περιοχή  Al-Quneitra στη Συρία.
          Κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιθέσεων σκοτώθηκε ο μαχητής της σιιτικής οργάνωσης, Kamel Mohsen, που μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια τη μεγάλη μάχη, για να μην πέσει ολοκληρωτικά η Συρία στις δυνάμεις του σκότους, των ισλαμιστών τρομοκρατών, του ISIS, δηλαδή της Τουρκίας, των ΗΠΑ και της Δύσης, σε έναν λυσσαλέο, αδυσώπητο πόλεμο εναντίον του συριακού λαού και της κυβέρνησης του.
          Ο αεροπορικός βομβαρδισμός στο συριακό έδαφος έλαβε χώρα γιατί σύμφωνα με τον IDF, τις προηγούμενες μέρες, είχαν προηγηθεί επιθέσεις από τον συριακό Στρατό και τους συμμάχους του εναντίον ισραηλινών στρατηγικών στόχων, στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν.
          Να σημειώσουμε ότι ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, σε πρόσφατη ομιλία του, καλούσε τις ΗΠΑ να αποσύρει τον Στρατό κατοχής από τα συριακά εδάφη, όπως επίσης και το Ισραήλ να σταματήσει όλες τις επιχειρήσεις εναντίον της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.
          Σύμφωνα με τον IDF,  παρατηρείται συγκέντρωση δυνάμεων της Χεζμπολάχ  στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ, πιθανόν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, με στόχο μια νέα επίθεση εντός του ισραηλινού εδάφους, ως πράξη αντιποίνων εναντίον της εκτέλεσης του μαχητή της.
          Το Ισραήλ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al-Mayadeen, σε επιστολή που έστειλε μέσω των Ηνωμένων Εθνών (!)στη Χεζμπολάχ, τονίζει ότι δεν “γνώριζε” την παρουσία του Λιβανέζου μαχητή στις συριακές στρατιωτικές θέσεις που σημειώθηκε ο βομβαρδισμός, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιούσε ότι θα απέκρουε οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια-επίθεση εντός της εδαφικής επικράτειας του.
          Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Benny Gantz, ο άλλος εταίρος της ακροδεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι 13TV προειδοποίησε ευθέως ότι καθιστά τους μαχητές της Χεζμπολάχ άμεσα υπεύθυνους, με ότι αυτό συνεπάγεται, προχωρώντας στη λήψη αντίστοιχων μέτρων με τις στρατιωτικές δυνάμεις να έχουν τεθεί σε μέγιστη επιφυλακή στα σύνορα, τη Συρία και το Λίβανο για οποιαδήποτε πράξη αντιποίνων δεχθεί από τα εδάφη τους.
          Το Ισραήλ, θεματοφύλακας των δυτικών συμφερόντων στη Μ. Ανατολή, επιτέθηκε για τελευταία φορά στο Λίβανο  το 1982 με στόχο την εξόντωση του Ηγέτη και Αρχηγού της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLOΓιασέρ Αραφάτ και των Φενταγίν μαχητών του. Τώρα, απειλεί για άλλη μια φορά να τυλίξει στις φλόγες του πολέμου τη Μέση Ανατολή.
          Σύμφωνα με τον ιστότοπο ISCR Research, σημειώθηκαν πυροβολισμοί από τις Ειδικές Δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή Metula εντός του Ισραήλ, εναντίον βοσκών, για άγνωστη αιτία. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου