Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (22/8/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (22/8/2020)
    Πόσο χρονικό διάστημα θεωρείται… «εύλογο»; Μετά από δύο χρόνια της τρισκατάρατης Συμφωνίας των Πρεσπών», οι Σκοπιανοί σουλατσάρουν παντού με διαβατήρια που αναγράφουν σκέτο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»! Επειδή αυτό είναι ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ της συμφωνίας, μήπως πρέπει να κάνουμε τίποτα; Μήπως πρέπει να μην τους επιτρέπουμε, όποια ιδιότητα και εάν έχουν, να έρχονται στην Ελλάδα με αυτά τα  διαβατήρια; Και εάν ( όπως ισχυρίζονται…) δεν έχουν λεφτά να τα αλλάξουν, μήπως πρέπει να τους δώσουν οι «προστάτες» τους; Και, στο κάτω – κάτω, μήπως θέλουν να τους τα τυπώσουμε εμείς και να τους τα στείλουμε; 3-4 εκατομμύρια κομμάτια θα είναι, πόσο να κάνουν;
------------------------------------------
    Διαβάζοντας το ιστορικό χρονικό για την εκστρατεία των Ιταλών στην Αφρική το 1940 και τις μάχες με τους Βρετανούς, αναπόφευκτα μου ήρθε στο μυαλό μια σοφή ( όπως όλες…) παροιμία: «Με πορδές αυγά δεν βάφονται»…..
------------------------------------------
    Ο Ερντογάνης θέλει, λέει, να ξαναδημιουργήσει την παλιά Οθωμανική Αυτοκρατορία, και για αυτό κάνει όλες τις προσπάθειες. Μήπως είναι πια η ώρα, να τον ενημερώσουμε πως και εμείς θελουμε να επανιδρύσουμε την Βυζαντινή Αυτοκρατορία του 1.000 μ.Χ.; Γιατί, εμείς λέμε πως «το ραβδί έχει δυό άκρες», εκείνοι δε, λένε «τσιβί τσιβι τσικέρ» ( το καρφί με καρφί βγαίνει…)
------------------------------------------
    Είχαμε και αναδρομικά για σήμερα, όμως, λόγω πληθώρας ύλης ( έτσι δεν λένε;) το φυλάω για αύριο ως έκπληξη…
------------------------------------------
    Εντάξει, ο Νόμος είναι Νόμος, όμως το να έχει κάποιος ταβέρνα, και να τον βοηθάει η μητέρα του στην κουζίνα, έ, δεν είναι και για πρόστιμο. Δυό γριές, καθάριζαν πατάτες! Σιγά την παρανομία! Ά, ναι, δεν τις είχε προσλάβει… Είμαστε στα καλά μας;;;;
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου