Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ «ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ» (1954)


ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ
ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ  «ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ» (1954)
Ταινίες Για Όλους
  Τα πρώτα χρόνια της νιότης μας, ο κινηματογράφος ήταν μια βασική διασκέδαση, ατομική,  με την παρέα, αλλά και οικογενειακή. Ξέραμε το είδος των ταινιών που παίζει κάθε κινηματογράφος, και διαλέγαμε ανάλογα. Τότε, οι κινηματογράφοι Β΄Προβολής έβαζαν δύο έργα, και ανάλογα με τον κινηματογράφο ήταν αξιόλογα..
    Το «ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ» θα προβάλει δύο παλιές ταινίες την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, αριστουργήματα της παγκοσμίου παραγωγής.
   Θα είναι ταινίες δράσεως ( περιπέτειες, ιστορικές, γουέστερν, αστυνομικές) κυρίως από 1930 μέχρι 1970. Αξίζει να τις δούμε!
  Για σήμερα, έχουμε την ταινία του 1954 «ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ» (ULYSSES)
      Μια από τις πρώτες απόπειρες του Χόλιγουντ να μεταφέρει το Ομηρικό Έπος στη μεγάλη οθόνη, ευτύχισε να αποτελεί μια μεγάλη παραγωγή, και να πλαισιώνεται με πρωταγωνιστές του κύρους των Kirk Douglas (Οδυσσέας), Silvana Mangano (Πηνελόπη) και Anthony Quinn. Ειδικά ο πρώτος ερμηνεύει με τεράστια ορμή και δυναμισμό τον πολυμήχανο Οδυσσέα, ενώ η δεύτερη καταφέρνει να αποφύγει τις κοινοτοπίες και να προσδώσει στο ρόλο της τη δραματικότητα και το θάρρος που του αναλογεί. Η ταινία ζωντανεύει μοναδικά όλα τα γνωστά περιστατικά της "Οδύσσειας", με κορυφαία την αναμέτρηση του Οδυσσέα και του Κύκλωπα, ενώ αποτελεί μια από τις καλύτερες αναπαραστάσεις της Μυκηναϊκής Ελλάδας (ειδικά οι σκηνές στο Παλάτι του Οδυσσέα) που έχουμε δει μέχρι σήμερα..
 Ηθοποιοί: Κέρκ Ντάγκλας, Συλβάνα Μαγκάνο, Άντονυ  Κουίν, Ροσσάνα Ποντεστά,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου