Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

III. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ( ΙΙΙ )
http://www.eaas.gr/
Κύπρος: 40 χρόνια μνήμης και πόνου ( 2014)
    Συμπληρώνονται 40 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974. Στις 05:30 το πρωί, ώρα κατά την οποία εκδηλώθηκε η τουρκική εισβολή, ήχησαν οι σειρήνες σε όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.
    Με την ήχηση των σειρήνων οι μνήμες γύρισαν 40 χρόνια πίσω στο μαύρο καλοκαίρι του 1974, όταν έγινε η απόβαση του τουρκικού στρατού στις ακτές της Κερύνειας.
    Στην Αθήνα  τελέστηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ι.Ν.Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, υπέρ των ψυχών των πεσόντων για τα γεγονότα  και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο,  στο οποίο συμμετείχε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.ΣΥπτγος ε.α. Ευάγγελος Δανιάς.
    Μετά την επιμνημόσυνη δέηση  ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, μεταξύ των οποίων από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ. στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
    Στην Κύπρο, στις 10 το πρωί, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία, τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο μνημόσυνο των πεσόντων στην εισβολή, με την παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης. Έγινε επίσης παράκληση για απελευθέρωση της Κύπρου, επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες και ανεύρεση των αγνοουμένων.
    Εκδήλωση οργανώνει στη Λευκωσία και η Πανελλήνια Επιτροπή Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, στην οποία θα μιλήσει η πρόεδρος της, Μαρία Καλμπουρτζή.
    Το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, την οποία για πρώτη φορά οργανώνουν από κοινού κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα, καταδικάζοντας τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή. Τονίζουν την ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία και υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν για επανένωση της Κύπρου και απαλλαγή από τα κατοχικά στρατεύματα.


2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς ο Ελληνικός λαός Ελλάδας και Κύπρου δεν πρόκειται να μάθει ποτέ την αλήθεια για την Κύπρο που την κύρια ευθύνη φέρουν οι παλαιοί <> που και σήμερα κυβερνούν και θάβουν την Πατρίδα μας.
    Γιατί βιβλία Κυπρίων δεν κυκλοφορούν καθόλου στην Κύπρο αλλά και δεν εξέρχονται εκτός; Η αιτία είναι η αλήθεια των Ελλήνων της Κύπρου που αν βγούν στη δημοσιότητα με την ελέυθερη κυκλοφορία των βιβλίων οι παλαιοί πολιτικοί θα εξαφανιστούν.
    Ποιά ΜΜΕ έχουν πεί για τις μυστικές συναντήσεις στο Παρίσι πριν γίνει οτιδήποτε; Τι σκοπό είχαν οι συνατήσεις Καραμανλής, Κιζιγκέρ , Μακάριος και Καραμανλής, Μακάριος Ετσεβίτ;
    Την απάντηση την έδωσε η Βλάχου που σε συνέντευξη της ρωτήθηκε . Η απάντηση της ήταν << Αν δεν γινόταν αυτά πως θα επέστρεφαν οι παλαιοί πολιτικοί στην Ελλάδα;>> και τα εξηγεί όλα.
    Επιτέλους ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
    Ελληνας πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαράλαμπος Τσιτσιμπίκος20 Ιουλίου 2023 στις 1:36 μ.μ.

    Δεν ξεχνούμε τους ηρωϊκούς νεκρούς της τραγικής Τραγωδίας της Κύπρου που έπεσαν ως αγνοί στρατιώτες πιστοί στον όρκο τους τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι. Επιτρέψτε μου χωρίς να απαξιώνω κανέναν να κλίνω ευλαβικά το γόνυ μου στον ήρωα συμμαθητή μου Σωτήριο Σταυριανάκο άξιο τέκνο της Λακωνικής γής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή