Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

6.Ο Κουφοντίνας συμφώνησε με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των φυλακών Γ'



6.Ο Κουφοντίνας συμφώνησε με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των φυλακών Γ'
ΖΗΤΩ !!!! Συμφώνησε ο Κουφοντίνας ! Χεστήκαμε….
    Ο Δημήτρης Κουφοντίνας συμφώνησε με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και αποφάσισε να διακόψει την απεργία πείνας, καθώς κατατέθηκε το νομοσχέδιο στη Βουλή.
    Οπως είπε η ίδια η βουλευτής Φθιώτιδας, που επισκέφθηκε τους Κουφοντίνα-Γουρνά στο νοσοκομείο Λαμίας όπου μεταφέρθηκαν από τις φυλακές του Δομοκού, οι δύο κρατούμενοι την αντιμετώπισαν «με πολλή ευγένεια και πολιτισμό, ομολογώ».
    Αποκαλύπτοντας τι συζήτησε με τον καταδικασμένο για την συμμετοχή του στην 17Ν, η κα Λέβα τόνισε: «Του είπα ακριβώς ποια είναι η προοπτική μας. Μου είπε ότι συμφωνώ αλλά πρέπει να συνεχίσω μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο…»
    Οπως είπε (star fm) «εγώ πήγα με όλη την καλή διάθεση να δω την κατάσταση και να διαβεβαιώσω για δύο πράγματα που είχαμε εξαγγείλει. Για την κατάργηση των φυλακών Γ’ τύπου, για πιο ανθρώπινες συνθήκες».
    Διαβεβαίωσε δε τους δύο απεργούς πείνας «ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε την προοπτική μας. Προκρίνουμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τις διατάξεις που περιέχονται σε αυτό. Απλά μας είπαν ότι περιμένουν να κατατεθεί. Αυτή ήταν η τελευταία συζήτηση που είχαμε μαζί. Εμείς προτιθέμεθα Τρίτη ή Τέταρτη να κατατεθεί στις Επιτροπές».
    Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμη πως «είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι μπορείς να το κάνεις ή ότι δεν μπορείς να το κάνεις. Επίσης δικαίωμα του καθενός είναι να επιλέγει τον τρόπο που θα διεκδικήσει μια πιο ποιοτική ζωή όπου κι αν βρίσκεται…».
    Σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους η Βάσω Λέβα είπε πως είναι καλή. «Οι γιατροί μου είπαν ότι είναι καταβεβλημένοι αλλά δεν κινδυνεύουν…».
    Σχολιάζοντας τις συνθήκες που επικρατούν στα δύο κελιά-θαλάμους που υπάρχουν στο νοσοκομείο της Λαμίας και στα οποία φιλοξενούνται δήλωσε ότι «οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν ό,τι μπορούν. Είναι σαφές ότι κάνουν το καλύτερο».
Κουφοντίνας: Διακόπτω την απεργία πείνας
    Λίγες ώρες μετά την συζήτηση με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποφάσισε να σταματήσει την απεργία πείνας.
    «Μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο ικανοποιεί τα βασικά αιτήματά μας, διακόπτω την από 2 Μαρτίου απεργία πείνας.
Ο αγώνας συνεχίζεται. Δημήτρης Κουφοντίνας Νοσοκομείο Λαμίας 27/3/2015», αναφέρει στο μήνυμά του. 
Μπακογιάννη: Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στις φυλακές και στηρίζει ψυχολογικά έγκλειστους τρομοκράτες
 http://www.iefimerida.gr
    «Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με καταδικασμένους τρομοκράτες;», ρωτά η Ντόρα Μπακογιάννη τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, από τον οποίο ζητεί εξηγήσεις για το αν, προκειμένου να χαράξει πολιτική στα θέματα που αφορούν στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση έχει πάρε-δώσε με καταδικασμένους τρομοκράτες. Αλήθεια, με εκείνο το κωλόπαιδο το Ρωμανό, ποιος διαπραγματεύτηκε ????????
    Στην ερώτησή της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα επισκέφθηκε τις φυλακές Δομοκού και το Νοσοκομείο Λαμίας για να συναντήσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα και άλλους έγκλειστους τρομοκράτες, για να τους στηρίξει ψυχολογικά και να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σχετικά με το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'.
    Αφορμή για την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη στάθηκε ακόμα η πρόσφατη επιστολή των καταδικασθέντων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και Βασίλη Τζωρτζάτου καθώς και των εγκλείστων στην πτέρυγα Ε2 των φυλακών Δομοκού στην εφημερίδα «Εθνος», με την οποία ζητούσαν από τους απεργούς πείνας που απαιτούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' να διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους.
    Όπως επισημαίνει η κυρία Μπακογιάννη, οι συντάκτες της επιστολής αναφέρουν ότι «οι κινήσεις αυτές ζημιώνουν την προσπάθεια κατάργησης του επίμαχου νόμου από τη νέα κυβέρνηση». Μάλιστα οι καταδικασθέντες τρομοκράτες διερωτώνται «γιατί ξεσηκώνονται οι κρατούμενοι, όταν για πρώτη φορά μια νέα κυβέρνηση υποστηρίζει μέτρα που οδηγούν προς την αντίθετη πορεία», προσθέτει η κυρία Μπακογιάννη.
    Κατόπιν αυτών η κυρία Μπακογιάννη ερωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο «αν η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους τρομοκράτες προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της και να χαράξει την πολιτική της στα θέματα που αφορούν στη Δικαιοσύνη».
Απάντηση Παρασκευόπουλου σε Ντόρα: Φυλακές ανοιχτές στο κοινοβουλευτικό έργο
Όταν κάποιοι μπερδεύουν την βούρτσα με την…ταβανόβουρτσα ( τέλος πάντων…)
 http://www.iefimerida.gr
    Απάντηση στις βολές που δέχθηκε η κυβέρνηση ότι ανοίγει διάλογο με τρομοκράτες, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μετά την ερώτηση που κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη.
    Αφορμή, η επίσκεψη της βουλευτού Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Λέβα, στις φυλακές Ασφαλείας Δομοκού αλλά και στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου συνάντησε και τον Δημήτρη Κουφοντίνα.
    Ο καταδικασθείς σε πολλές φορές ισόβια για την δράση της 17Ν, βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και 25 ημέρες, με μία σειρά αιτημάτων που σχετίζονται και με την κατάργηση των φυλακών ασφαλείας. Σύμφωνα με την βουλευτή, η συζήτηση που είχε με τον Δ. Κουφοντίνα ήταν τυπική, λέγοντάς του ότι δεν έχει νόημα η συνέχιση της απεργίας, αφού η κυβέρνηση κατέθεσε σχέδιο νόμου για την κατάργηση των φυλακών.
    Ο υπουργός Δικαιοσύνης από την πλευρά του τόνισε:
    «Η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τα θεσμικά της όργανα. Οι βουλευτές έχουν ξεχωριστό θεσμικό ρόλο, που καθορίζεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Η πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να έχουμε φυλακές ανοικτές στο κοινοβουλευτικό έργο και τους κοινωνικούς θεσμούς. Οι βουλευτές, για την άσκηση των καθηκόντων του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επισκέπτονται δημόσιες υπηρεσίες και συνομιλούν με τους υπαλλήλους και τους πολίτες. Οι φυλακές δεν εξαιρούνται. Άλλωστε ρητά προβλέπεται στο άρθρο 52 του Σωφρονιστικού Κώδικα η δυνατότητα επισκέψεων στις φυλακές από εκπροσώπους του κοινοβουλίου και του Συνηγόρου του Πολίτη.
    Η πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο πεδίο των φυλακών καθορίζεται από τις ήδη εξαγγελμένες αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της διαφάνειας στην ποινική καταστολή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου