Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

1.Η εκπαίδευση των ΟΥΚ των Ενόπλων δυνάμεων δεν είναι θέμα πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης!



1.Η εκπαίδευση των ΟΥΚ των Ενόπλων δυνάμεων δεν είναι θέμα πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης!
http://papaioannou-giannis.net
  Η εκπαίδευση των ΟΥΚ των ελίτ των Ενόπλων δυνάμεων δεν είναι θέμα πολιτικής και ιδεολογικής ή κομματικής αντιπαράθεσης κυρίως γιατί η εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων μιας οποιαδήποτε χώρας που αμύνεται, εξ αντικείμενου βασίζεται στην όξυνση του πατριωτισμού!
   Τα εμβατήρια είναι μέρος του στρατού και βοηθούν στην ανύψωση του ηθικού και στο κράτημα ενός ρυθμού. Αποτελούν τα βασικά μέσα για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και η σωματική καταπόνηση της εκπαίδευσης. Για αυτό τον λόγο ο στρατός έχει ρυθμικά εμβατήρια και οι παρελάσεις γίνονται με αυτά. Μέσω αυτών παίρνουν όλοι βήμα και ρυθμό ακομη και στην αναπνοή, ενώ την ίδια στιγμή συμμετέχει και το μυαλό στην άσκηση καθώς ενώνεται με του διπλανού σε κοινή σκέψη. Δεν γίνεται αλλιώς ούτε οι άλλοι στρατοί κάνουν κάτι διαφορετικό
   Το αν αυτά τα εμβατήρια θεωρούνται και αντιμετωπίζονται από κάποιους ως “Πολιτικά μανιφέστα” ή ως συνθήματα μίσους είναι μια άποψη περιθωριακή στην ελληνική κοινωνία. Ακόμη πιο περιθωριακή είναι η άποψη ότι μια ομάδα στρατιωτικών που παρελαύνουν και τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή» ή αλλά εμβατήρια ασκούν πολιτική ή επηρεάζουν την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας.
   Η πραγματικότητα είναι ότι οι στρατιωτικοί είναι επαγγελματίες και ούτε θέλουν ούτε μπορούν να την επηρεάσουν καθώς η εξωτερική πολιτική ασκείται από το ΥΠΕΞ και οι στρατιωτικοί είναι δεμένοι με όρκους πίστης στο σύνταγμα.
   Περιθωριακή είναι και η άποψη που λέει ότι το να τραγουδούν τραγούδια που τονώνουν το ηθικό τους είναι φασιστική πρακτική. Η άποψη αυτή εδράζεται στον στίχο που έχουν τα εμβατήρια. Η απάντηση σε αυτή την άποψη είναι ότι κανένα τραγούδι δεν είναι φασιστικό ότι και να λέει. Για την ακρίβεια η ενοχοποίηση στίχων με οποίο πρόσχημα είναι φασισμός και λογοκρισία.
   Ζούμε σε ελεύθερη χώρα στην όποια η τέχνη και ο λόγος είναι ελεύθερες ενώ κολάσιμες είναι μονό οι πράξεις και οι ενέργειες. Ταυτόχρονα είναι και ιστορική ειρωνεία σε μια χώρα στην οποία οι φασίστες κυνήγησαν τον Θεοδωράκη και τον Ρίτσο και μεταπολεμικά δεκάδες άλλους για την τέχνη τους και τα στιχάκια τους σήμερα να βγαίνουν αριστεροί και να κρίνουν ανθρώπους με βάση τον στοίχο που τραγουδούν. Πόσο μάλλον όταν τα Εμβατήρια είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και μέρος της δουλειάς τους και γι’αυτό, τα τραγουδούν!
   Φασιστικό είναι να αποκαλείς «σταγονίδια» και να βρίζεις ανθρώπους δεν γνωρίζεις καν. Να τους κατατάσσεις στους χρυσαυγίτες έτσι “με το μάτι” ή επειδή έτσι «τους έκοψες» και να ζητάς μέτρα και να εκκαθαριστούν ή να τιμωρηθούν επαγγελματίες οικογενειάρχες άνθρωποι επειδή σου φάνηκαν φασίστες και επειδή δεν ταιριάζουν με την δική σου ιδεολογία .
   Ψυχραιμία κύριοι δείξτε ωριμότητα δεδομένου ότι όλος ο Στράτος κάνει μόνο την δουλειά του.
   Ας μείνουμε στο ότι οι στρατιωτικοί και ειδικότερα οι ΟΥΚ είναι Νο 1 επαγγελματίες.
   Ότι όλοι οι Στρατιωτικοί κοιτούν την δουλειά τους και στην συντριπτική τους πλειοψηφία δίνουν αγώνα για το κοινό καλό. Ότι είναι πάντα πρώτοι για καλύπτουν όλα τα κενά του κράτους : Αυτοί μπαίνουν μπροστά στην φωτιά, στον χιονιά, στην δασοφυλακή και δασοπροστασία , στην πλημμύρα, στην έρευνα στην διάσωση, στον σεισμό, κόντρα στον αέρα και τον καιρό του αιγαίου, καλύπτουν τα κενά στην υγεία, πρώτοι στις διακομιδές ασθενών από τα νησιά. Χειμώνα καλοκαίρι, 24 ώρες το 24ωρο, επι 35 χρόνια στον αγώνα για μια καλύτερη χώρα για όλους μας. Και όλα αυτά πέρα από το ωράριο τους και έξτρα από τις δικές τους ασκήσεις πολεμικής ετοιμότητας.`


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου