Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1120

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1120
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΠΤΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
2.Ερμηνεία της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας: Μεγάλη Παρασκευή...
3.Πόσο μειώνεται η δόση του δανείου μετά τη μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ
4.Να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας
5.Χαμένοι μεταξύ ευρώ και δραχμής!
6. ‘’ΤΟ ΧΩΝΙ’’ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
7.Σοκ και Δέος από τη Φωτογραφία που δείχνει τη μορφή του Χριστού στον ουρανό!

 
ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γεγονότα
1626: Ο ολλανδός εξερευνητής Πέτερ Μίνουιτ φτάνει στη Νέα Ολλανδία, το σημερινό Μανχάταν.
1882: Υπογράφεται η σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας Μεταλλουργεία Λαυρίου για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών - Λαυρίου με διακλάδωση προς την Κηφισιά.
1886: Οι αμερικανοί εργαζόμενοι, που διαδηλώνουν για την καθιέρωση του οκτάωρου στην Πλατεία Χεϊμάρκετ του Σικάγου, συγκρούονται με την αστυνομία. Από ρίψη χειροβομβίδας από την πλευρά των διαδηλωτών σκοτώνονται 8 αστυνομικοί και 60 τραυματίζονται. Η αστυνομία ανοίγει πυρ, σκοτώνοντας ανυπολόγιστο αριθμό διαδηλωτών.
1919: Φοιτητές διαδηλώνουν στην Πλατεία Τιεν Αν Μεν του Πεκίνου, διαμαρτυρόμενοι για τη Συνθήκη των Βερσαλλιών που εκχωρεί κινέζικα εδάφη στην Ιαπωνία.
1904: Σε συμφωνία καταλήγουν ο Τσαρλς Ρολς, του οποίου η ομώνυμη εταιρία πούλαγε ανταλλακτικά αυτοκινήτων, και ο Χένρι Ρόις, που ήταν η κινητήρια δύναμη της ομώνυμης εταιρίας ηλεκτρολογικών μηχανών. Η νέα φίρμα ονομάζεται Ρολς-Ρόις.
1905: Ηλεκτροφωτίζεται για πρώτη φορά η οδός Αθηνάς.
1912: Η Οθωμανική Αυτοκρατορία παραχωρεί τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία.
1924: Πραγματοποιείται η έναρξη των 8ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
1927: Ιδρύεται στο Χόλιγουντ η Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών των ΗΠΑ. Από το 1929 και μετά θα απονέμει κάθε χρόνο τα κινηματογραφικά βραβεία Όσκαρ.
1930: Η βρετανική αστυνομία συλλαμβάνει τον Μαχάτμα Γκάντι και τον φυλακίζει στην κεντρική φυλακή της Γιεβάρδα.
1931: Η τουρκική Εθνοσυνέλευση επανεκλέγει Πρόεδρο τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
1949: Η πρώτη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία του αθλητισμού. Αεροπλάνο που μεταφέρει την ομάδα της Τορίνο συντρίβεται στο λόφο Σουπέργκα στην Ιταλία. Σκοτώνονται 31 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 18 είναι παίκτες της «Τόρο» με τους 10 διεθνείς.
1953: Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ τιμάται με βραβείο Πούλιτζερ για το έργο του «Ο Γέρος και η Θάλασσα».
1955: Ο Νίκος Καζαντζάκης διώκεται για θρησκευτικούς λόγους.
1959: Ανακοινώνονται τα πρώτα μουσικά Βραβεία Γκράμι: Άλμπουμ της Χρονιάς: Χένρι Μαντσίνι, «The Music from Peter Gunn». Τραγούδι της Χρονιάς: Ντομένικο Μοντούνιο, «Nel Blu Dipinto di Blu».
1970: Η εθνοφρουρά του Οχάιο σκοτώνει τέσσερις φοιτητές και τραυματίζει 11 στο πανεπιστήμιο του Κεντ, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ. Οι C.S.N.&Y. εμπνέονται από το γεγονός και γράφουν το τραγούδι τους Ohio.
1975: Η Νάντια Κομανέντσι σε ηλικία μόλις 13 ετών ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Ευρώπης στους Πανευρωπαϊκούς της Νορβηγίας.
1979: Η Μάργκαρετ Θάτσερ ορκίζεται πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου με το κόμμα των Συντηρητικών. Είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας.
1990: Στην Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εκλέγεται για δεύτερη φορά Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
1994: Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Γιτζάκ Ράμπιν και ο ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης Γιάσερ Αραφάτ επικυρώνουν, στο Κάιρο της Αιγύπτου, τη Συμφωνία του Όσλο, για την περιορισμένη αυτοδιοίκηση των Παλαιστινίων στα Κατεχόμενα της Δυτικής Όχθης, στη Γάζα και στην Ιεριχώ, μετά από 27 χρόνια ισραηλινής κατοχής.
1996: Το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση, ύστερα από 13 χρόνια παρουσίας των Σοσιαλιστών στην εξουσία. Πρωθυπουργός της χώρας αναλαμβάνει ο Χοσέ Μαρία Αθνάρ.
2001: Ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β' επισκέπτεται την Ελλάδα, ικανοποιώντας την επιθυμία του να προσκυνήσει στην Πνύκα, τον τόπο όπου ο Απόστολος Παύλος κήρυξε το χριστιανικό λόγο. Είναι η πρώτη επίσκεψη προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μετά το Σχίσμα του 1054.
2002: Στο Ιράν, τουλάχιστον 11 μαθήτριες πνίγονται σε λίμνη της Τεχεράνης.
2006: Πεθαίνει ο Αλέξης Δαμιανός, σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας. Οι ταινίες του «Μέχρι το πλοίο» και «Ευδοκία» σηματοδότησαν την ιστορία του νέου ελληνικού κινηματογράφου.
Γεννήσεις
• 1622 - Χουάν Ντε Βαλντές Λεάλ, Ισπανός ζωγράφος και χαράκτης
• 1825 - Τόμας Χάξλεϋ, Άγγλος βιολόγος
• 1910 - Στέλιος Κυριακίδης, Κύπριος αθλητής
• 1913 - Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Ελλάδας
• 1928 - Χόσνι Μουμπάρακ, Αιγύπτιος στρατιωτικός και πολιτικός
• 1929 - Όντρεϊ Χέπμπορν, Βρετανή ηθοποιός
• 1935 - Μίστερ Φούτζι, Αμερικανός παλαιστής
• 1939 - Άμος Οζ, Ισραηλινός συγγραφέας
• 1948 - Γεώργιος Τουπόου Ε΄, βασιλιάς της Τόνγκα
• 1958 - Αντώνης Μήνου, Έλληνας ποδοσφαιριστής
• 1960 - Βέρνερ Φάιμαν, Αυστριακός πολιτικός
• 1972 - Μάικ Ντερντ, Αμερικανός μουσικός (Green Day, The Frustrators, Screeching Weasel και Foxboro Hot Tubs)
• 1977 - Νέστορας Κόμματος, Έλληνας καλαθοσφαιριστής
• 1982 - Γιώργος Τσιάρας, Έλληνας καλαθοσφαιριστής
• 1987 - Σεσκ Φάμπρεγας, Ισπανός ποδοσφαιριστής
• 1987 - Χόρχε Λορένθο, Ισπανός μοτοσικλετιστής
• 1988 - Γιώργος Ιωαννίδης, Έλληνας ποδοσφαιριστής
• 1989 - Άρης Ταταρούνης, Έλληνας καλαθοσφαιριστής
Θάνατοι
• 1471 - Εδουάρδος του Ουεστμίνστερ, πρίγκηπας της Ουαλίας
• 1615 - Άντριαν φαν Ρόομεν, Φλαμανδός μαθηματικός
• 1849 - Κατσουσίκα Χοκουσάι, Ιάπωνας καλλιτέχνης
• 1863 - Χριστόφορος Περραιβός, Έλληνας στρατιωτικός και συγγραφέας
• 1903 - Γκότσε Ντέλτσεφ, Βούλγαρος επαναστάτης
• 1938 - Καρλ φον Οσιέτσκι, Γερμανός ειρηνιστής
• 1945 - Φέντορ φον Μποκ, Γερμανός στρατάρχης
• 1970 - Ευγενία Λιβανού, Ελληνίδα κοσμική
• 1980 - Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, Γιουγκοσλάβος πολιτικός
• 2006 - Αλέξης Δαμιανός, Έλληνας σκηνοθέτης
• 2012 - Ρασίντ Γιεκινί, Νιγηριανός ποδοσφαιριστής

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Ερμηνεία της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας: Μεγάλη Παρασκευή...

http://www.pentapostagma.gr/
    Από το φως της Μεγάλης Πέμπτης – με το Μυστικό Δείπνο: την παράδοση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας – μπαίνουμε στο σκοτάδι της Μεγάλης Παρασκευής, στην ημέρα δηλαδή του Πάθους του Κυρίου, του Θανάτου και της Ταφής Του.
    Στην πρώτη Εκκλησία αυτή η ημέρα, η Μεγάλη Παρασκευή, ονομαζόταν «Πάσχα του Σταυρού».     Πραγματικά, αυτή η ημέρα, είναι η αρχή της Διάβασης, του Περάσματος, του οποίου το βαθύτερο νόημα θα μάς αποκαλυφθεί σιγά – σιγά, πρώτα στη θαυμαστή ησυχία του Μεγάλου και Ευλογημένου Σαββάτου και ύστερα, στη χαρά της Αναστάσιμης Ημέρας.
    Ας δούμε πρώτα τι είναι αυτό το Σκοτάδι. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το σκοτάδι της Μεγάλης Παρασκευής δεν είναι απλά και μόνο συμβολικό ή αντικείμενο ανάμνησης.
    Πολύ συχνά, όταν συμμετέχουμε στις όμορφες και κατανυκτικές ακολουθίες αυτής της ημέρας, νιώθουμε την επιβλητική θλίψη που τις διακατέχει, αλλά ταυτόχρονα βιώνουμε και κάποιο αίσθημα αυτοθαυμασμού και αυτοδικαίωσης.
    Πριν από δυο χιλιάδες χρόνια κάποιοι «κακοί» άνθρωποι θανάτωσαν το Χριστό. Σήμερα εμείς, οι «καλοί» Χριστιανοί, στολίζουμε πολυτελείς Τάφους στις Εκκλησίες μας! Δεν είναι αυτό τρανό σημάδι της καλοσύνης μας;…
    Ναι, αλλά η Μεγάλη Παρασκευή δεν ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το παρελθόν. Δεν είναι μια απλή ανάμνηση γεγονότων, αλλά είναι ημέρα που αποκαλύπτεται η Αμαρτία και το Κακό, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μάς καλεί ν’ αναγνωρίσουμε την τραγική πραγματικότητά τους και τη δύναμή τους στον «κόσμο τούτο».
    Γιατί η Αμαρτία και το Κακό δεν εξαφανίστηκαν, αλλά, αντίθετα, αποτελούν ακόμα το βασικό νόμο του κόσμου και της ζωής μας. Αλλά μήπως και μεις, οι αυτοκαλούμενοι Χριστιανοί, συχνά δεν έχουμε τη λογική του κακού που είχαν οι Αρχιερείς των Εβραίων, ο Πόντιος Πιλάτος, οι Ρωμαίοι στρατιώτες και όλο εκείνο το πλήθος που μισούσε, βασάνιζε και φόνευε τον Χριστό;
    Ποια στάση θα κρατούσαμε άραγε αν ζούσαμε στα Ιεροσόλυμα την εποχή του Πιλάτου; Αυτή είναι μια ερώτηση που απευθύνεται στον καθένα μας μέσα από τις λέξεις των ύμνων της Μεγάλης Παρασκευής. Τούτη η ημέρα είναι πραγματικά η «ημέρα του κόσμου τούτου», κρίνεται ο κόσμος μας, αληθινά και όχι συμβολικά, και καταδικάζεται. Είναι μια πραγματική και όχι τελετουργικά καταδίκη της ζωής μας…
    Είναι η αποκάλυψη της αληθινής φύσης «του κόσμου τούτου» που προτίμησε τότε, αλλά και τώρα συνεχίζει να προτιμάει, το σκοτάδι αντί το φως, το κακό αντί το καλό, το θάνατο αντί τη ζωή.   Έχοντας καταδικάσει τον Χριστό σε θάνατο ο «κόσμος τούτος» καταδίκασε ταυτόχρονα και τον εαυτό του σε θάνατο. Στο μέτρο που και μεις αποδεχόμαστε το πνεύμα του «κόσμου τούτου», την αμαρτία του, την προδοσία του κατά του Θεού, είμαστε και μεις επίσης καταδικασμένοι. Αυτό είναι το πρώτο και φοβερά ρεαλιστικό νόημα της Μεγάλης Παρασκευής: μια καταδίκη σε θάνατο…
    Αλλά αυτή η ημέρα, οπότε φανερώθηκε και θριάμβευσε το Κακό, είναι επίσης και ημέρα Λύτρωσης. Ο Θάνατος του Χριστού αποκαλύπτεται σωτήριος για μάς, γίνεται πηγή λύτρωσης. Και είναι αυτός ο Θάνατος σωτήριος γιατί είναι η πλήρης, η τέλεια και η υπέρτατη Θυσία.
    Ο Ιησούς Χριστός προσφέρει το Θάνατό Του στον πατέρα Του, τον προσφέρει επίσης και σε μάς. Στον πατέρα Του γιατί, όπως θα δούμε παρακάτω, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να «πατήσει» (να καταστρέψει) το θάνατο, να σώσει τους ανθρώπους από το θάνατο. Αυτό είναι και το θέλημα του πατέρα: οι άνθρωποι να σωθούν από το θάνατο δια του θανάτου. Σε μάς προσφέρει ο Χριστός το Θάνατό Του γιατί στην πραγματικότητα ο Χριστός πεθαίνει αντί για μας. Ο θάνατος είναι ο φυσικός καρπός της αμαρτίας, είναι η τιμωρία σαν φυσική συνέπεια της αποστασίας.
    Ο άνθρωπος διάλεξε να αποξενωθεί από τον Θεό, αλλά μη έχοντας ζωή αφ’ εαυτού του, πεθαίνει.  Στον Χριστό δεν υπάρχει αμαρτία, επομένως δεν υπάρχει θάνατος. Δέχεται όμως να πεθάνει για μάς, μόνο και μόνο γιατί μάς αγαπάει. Προσλαμβάνει και μοιράζεται μαζί μας την ανθρώπινη φύση μέχρι τέλους. Παίρνει επάνω Του την τιμωρία (θάνατος) που η ανθρώπινη φύση έχει να πληρώσει, γιατί ο Χριστός προσλαμβάνει ολόκληρη τη φύση μας μαζί με το φορτίο του ανθρώπινου ξεπεσμού.  Πεθαίνει ο Χριστός γιατί έχει ουσιαστικά ταυτίσει τον Εαυτό Του με μάς, έχει κυριολεκτικά επωμιστεί την τραγωδία της ανθρώπινης ζωής.
    Ο Θάνατος Του, λοιπόν, είναι η μεγαλειώδης αποκάλυψη της φιλανθρωπίας και της αγάπης Του. Και επειδή ο Θάνατός Του είναι αγάπη, ευσπλαχνία, φιλανθρωπία, αλλάζει αυτόματα η φύση του θανάτου. Από τιμωρία γίνεται πράξη που αντανακλά αγάπη και συγχώρεση, δηλαδή ο θάνατος γίνεται το τέλος της αποξένωσης από τον Θεό και της μοναξιάς. Η καταδίκη μετατρέπεται σε συγγνώμη, σε ζωή…
    Τελικά, ο Θάνατος του Ιησού Χριστού είναι σωτήριος θάνατος επειδή εκμηδενίζει την πηγή του θανάτου: το Κακό. Ο Χριστός δέχεται το θάνατο από αγάπη για τον άνθρωπο, και προσφέρει τον Εαυτό Του στους φονευτές Του, οι οποίοι κερδίζουν φαινομενικά τη νίκη. Όμως στην ουσία αυτή η νίκη είναι η ολοκληρωτική και αποφασιστική ήττα του Κακού.
    Για να θριαμβεύσει το Κακό θα πρέπει να εκμηδενίζεται το Καλό και να αποδεικνύει το Κακό σαν τέλεια αλήθεια για τη ζωή, να δυσφημίζεται το Καλό και, με μια λέξη, να φανερώνει το Κακό την υπεροχή του. Αλλά ύστερα από όσα έπαθε ο Χριστός, είναι ο μόνος που θριαμβεύει. Το Κακό δεν έχει την παραμικρή δύναμη επάνω Του, γιατί δεν είναι δυνατόν ο Χριστός να δεχτεί το Κακό σαν αλήθεια. Έτσι με τον Χριστό η υποκρισία αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπό της σαν υποκρισία, ο φόνος σαν φόνος, ο φόβος σαν φόβος, και καθώς ο Ιησούς Χριστός σιωπηλά πορεύεται προς το Σταυρό και το Τέλος, η ανθρώπινη τραγωδία φτάνει στην αποκορύφωσή της.
    Ο θρίαμβος του Χριστού, η νίκη Του κατά του Κακού, η δόξα Του γίνονται όλο και περισσότερο εμφανή. Βλέπουμε δε σταδιακά αυτή τη νίκη να την αναγνωρίζουν, να την ομολογούν και να την διακηρύσσουν πρώτα η γυναίκα του Πιλάτου, ύστερα ο συσταυρωμένος ληστής και ο κεντηρίωνας. Και καθώς ο Χριστός πεθαίνει στο Σταυρό, αφού αποδέχτηκε ολόκληρη τη φρίκη του θανάτου: την απόλυτη μοναξιά («Θεέ μου, Θεέ μου ίνα τι με εγκατέλειπες;»), δεν έμεινε παρά να ακουστεί η τελευταία ομολογία: «αληθώς Θεού Υιός ην ούτος»…
    Αυτός, λοιπόν, είναι ο Θάνατος, αυτή είναι η Αγάπη, η Υπακοή και η πληρότητα της Ζωής που καταστρέφει ό,τι έκανε το θάνατο παγκόσμιο μοιραίο προορισμό. «Και τα μνημεία ανεώχθησαν, και πολλά σώματα των κεκοιμημένων αγίων ηγέρθη…» (Ματθ. 27, 53). Ήδη αρχίζει να ακτινοβολεί η ανάσταση… Αυτό είναι το διπλό μυστήριο της ημέρας αυτής, της Μεγάλης Παρασκευής, και οι ακολουθίες με τους υπέροχους ύμνους το αποκαλύπτουν και μάς καλούν να συμμετέχουμε σ’ αυτό.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Πόσο μειώνεται η δόση του δανείου μετά τη μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ
    Χιλιάδες είναι οι δανειολήπτες στην Ελλάδα που το επιτόκιο του δανείου τους είναι συνδεδεμένο με εκείνο της ΕΚΤ που ανακοίνωσε μείωση κατά 25 μονάδες βάσης. Οι δανειολήπτες αυτοί θα δουν σημαντική μείωση στο ποσό της δόσης τους μέσα στους επόμενους μήνες. Για πολλούς η μείωση αυτή θα σημάνει όφελος ως και 900 ευρώ το χρόνο.Η ελάφρυνση μπορεί να μην είναι μεγάλη, είναι αρκετή ωστόσο για να δόσει ένα καλό σήμα στις αγορές.
    Η μείωση του επιτοκίου στην πραγματική οικονομία και στην καθημερινότητα των πόλιτών μεταφράζεται ως εξής:
    Για ένα δάνειο 100.000 ευρώ 15ετούς διάρκειας, με περιθώριο στο 1,5% και εισφορά 0,12%η δόση από τα 660 ευρώ θα πέσει κατά 11,64 ευρώ το μήνα ή 139,68 ευρώ ετησίως και θα διαμορφωθεί στα 649,05.
    Αντίστοιχα αν το ίδιο δάνειο είναι 20ετούς διάρκειας η ελάφρυνση αντιστοιχεί σε 12 ευρώ.
    Για ένα δάνειο 200.000 ευρώ, 15ετούς διάρκειας, με 1,5% spread, η μηνιαία δόση από τα 1.321,37 ευρώ πέφτει στα 1298,10 ευρώ. Δηλαδή θα ο δανειολήπτης θα έχει ένα όφελος 23,27 ευρώ μηνιαίως ή 279,24 ευρώ., ενώ για το ίδιο δάνειο με διάρκεια 10 έτη η μείωση είναι στα 24,02 ευρώ το μήνα.
    Για δάνειο 300.00 ευρώ, 15ετούς διάρκειας με 1,5% spread, το όφελος της μηνιαίας δόσης ανέρχεται σε 34,87 ευρώ ή 418,44 ευρώ ετησίως, ενώ για ένα δάνειο 200.000 ευρώ συνδεδεμένο με Euribor 3μήνου, με διάρκεια 30 έτη και περιθώριο 2%, η δόση από τα 908 ευρώ η δόση έχει πέσει στα 770 ευρώ.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας

Του Γεωργίου Τσακίρη
    Στο φύλλο του Φεβ. 2013 της εφημερίδας “Εθνική Ηχώ” σε άρθρο του ο Αντγος ε.α. κ. Κρασσάς έγραψε, μεταξύ άλλων, ότι εμείς φταίμε για την σημερινή κατάσταση των ε.ε. και ε.α. στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχει απόλυτο δίκαιο. Η ανοχή μας όταν ήμασταν ε.ε., αλλά και τώρα δεν έχει όρια. Όταν βλέπει αυτός που κρατάει το μαχαίρι και κόβει την πίτα, ότι σε έχει δεδομένο, σίγουρο και εξασφαλισμένο, γιατί να σου δώσει.
    Θα τολμούσα να πω ότι φταίμε και για τη σημερινή κατάσταση των ΕΔ. Όταν μας ζητούσαν περιορισμό στην κατανάλωση καυσίμων και πυρομαχικών πάντα λέγαμε ναι , μπορούμε να το κάνουμε. Δεν εξηγούσαμε ότι ο περιορισμός έχει όρια. Όταν μας ζητούσαν να μειώσουμε τη θητεία, κυρίως για ψηφοθηρικούς λόγους, λέγαμε πως γίνεται. Σε πολλές περιπτώσεις μετά από μελέτη, που πάντα έβγαζε αποτέλεσμα ότι ο περιορισμός είναι προς όφελος της Πατρίδας και σε αρκετές περιπτώσεις επιβεβλημένος. Μήπως περιμέναμε ο μη τεχνοκράτης σε θέματα ΕΔ υπουργός να κατανοήσει την αδυναμία εκπαίδευσης του προσωπικού και συντήρησης των μέσων, μετά από τόσους περιορισμούς;
    Σε κάποιες περιπτώσεις η ανοχή και η κατανόηση προς τις ακραίες απόψεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αγγίζει τα όρια του μη παραπέρα. Μήπως υπερβάλω;
    Μήπως η πρόσφατη κατάργηση Σχηματισμών του Στρατού μας δεν δημιουργεί κενό στην επιτυχή εξέλιξη ενός αμυντικού αγώνα μεγάλης διάρκειας; Ακόμη και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι ο εξ ανατολών “σύμμαχος” έχει ατελείωτες δυνάμεις που αρχίζουν από τα σύνορα και φθάνουν στα βάθη της Ανατολίας. Τις πρώτες επιθέσεις θα τις αντιμετωπίσεις, τις ατελείωτες εφεδρείες πως θα τις αντιμετωπίσεις, αν δεν έχεις επαρκείς εφεδρικούς Σχηματισμούς και Μονάδες σε βάθος;
    Δεν ενσπείρω φοβίες, αλλά προβληματισμούς προς όλους μας. Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο Έλληνας Αξιωματικός, Υπαξιωματικός και Στρατιώτης-Ναύτης-Σμηνίτης θα πολεμήσει και θα θυσιασθεί για την Πατρίδα . Είναι όμως αυτό το σωστό, ο πόλεμος; Μήπως θα ήταν πιο σωστό να υπάρχει η δύναμη αποτροπής, που είναι οι άριστα εκπαιδευμένες και με υψηλό ηθικό ΕΔ;
    Οι αποφάσεις αυτές φθάνουν στα όρια της παράνοιας, ενώ εμείς απαθείς και μισοπεινασμένοι παρακολουθούμε το ξήλωμα των ΕΔ και τον ευτελισμό των στελεχών. Φθάνει πια.
    Όμως ποτέ δεν είναι αργά. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα επιτέλους να κάνουμε κάτι για την αιμοραγούσα Πατρίδα, μέσα στους όρους και στους κανόνες του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος.  Οι θεσμικοί φορείς των αποστράτων έκαναν το καθήκον τους, προέβησαν σε όλες τις δυνατές ενέργειες  (διαδηλώσεις, υπομνήματα, παραστάσεις σε υπουργούς, ακόμη και στον ίδιο τον πρωθυπουργό) προκειμένου να αλλάξουν την άποψη των κυβερνώντων. Αποτέλεσμα μηδέν. Μήπως η επόμενη κίνηση είναι να δείξουμε ότι έχουμε αποτελεσματικότερα μέτρα; Μήπως πρέπει να τους δείξουμε ότι η ψήφος μας δεν είναι δεδομένη και σίγουρη γι' αυτούς που την καρπωνόντουσαν επί δεκαετίες; Μήπως ήρθε η ώρα τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ να στραφούν σε πολιτική εκπροσώπηση; Το κόμμα υπάρχει, είναι εδώ παρόν. Μήπως πρέπει εμείς αγαπητοί συνάδελφοι με τις οικογένειές μας, μέσα από τις τάξεις του, να δώσουμε τον αγώνα μας; Μήπως είναι η μόνη διέξοδος στο αδιέξοδο;
    Έφτασε η ώρα να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά. Να θυμηθούμε την εποχή που ο Παπάγος, ο Σοφοκλής Βενιζέλος και ο Πλαστήρας το 1951 ήταν αρχηγοί των τριών ισχυρότερων κομμάτων. Η απόφαση είναι δική μας. Οι συνάδελφοί μας άνοιξαν το δρόμο, τόλμησαν, έλαβαν το ρίσκο και μας περιμένουν με ανοιχτή αγκαλιά, γιατί είναι αίμα από το αίμα μας.
    Ωστόσο δεν έφτιαξαν ένα συντεχνιακό κόμμα. Δε το δημιούργησαν για να ικανοποιήσουν τα οικονομικά αιτήματα των στελεχών, που είναι στο περιθώριο τιμωρημένοι - καθημαγμένοι. Όμως γνωρίζω πολύ καλά, ότι θα πολεμήσουν μέσα και έξω από τη Βουλή για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας των ΕΔ και των ΣΑ και την αξιοπρέπεια των στελεχών τους. Έχουν στόχο να το κάνουν και θα το κάνουν, γιατί είναι προσφορά προς την ματωμένη Πατρίδα. Γιατί οι άριστα εκπαιδευμένες, με υψηλό ηθικό, ισχυρές, αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις είναι δύναμη αποτροπής της αρπακτικής βουλιμίας των συμμάχων κακόβουλων γειτόνων. Είναι δύναμη ασφάλειας της Χώρας. Έτσι έχοντας διαφυλάξει την εδαφική της ακεραιότητα μπορεί να προχωρήσει στην αναπτυξιακή της πορεία και να δρομολογήσει τις πολύτιμες επενδύσεις που απαιτούνται από το εσωτερικό και το εξωτερικό.
    Ας πάμε όλοι μαζί, αφήνοντας στην άκρη μεμψιμοιρίες και γκρίνιες να τους ενισχύσουμε με ικανά στελέχη από όλη την κοινωνία, που θα ηγηθούν, που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο, που είναι το όραμα όλων, μια περήφανη Πατρίδα με χαμογελαστούς Έλληνες.
Ο Τσακίρης Γεώργιος είναι αξιωματικός ε.α.
Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας,με πτυχίο στο χρηματοασφαλιστικό marketing και master στη διάρθρωση και διαχείριση χαρτοφυλακίων.

5.Χαμένοι μεταξύ ευρώ και δραχμής!
http://gr.news.yahoo.com
    Σήματα προς πολλές κατευθύνσεις φαίνεται πως έστειλε η απόφαση του ΑΚΕΛ για συντεταγμένη έξοδο της Κύπρου από το ευρώ. Οι παρενέργειες έφτασαν μέχρι την Κουμουνδούρου, καθώς στελέχη της μειοψηφίας... αναθάρρησαν, θεωρώντας ότι βρίσκουν έναν σύμμαχο στις θέσεις που εκφράζουν.
    Ως εκ τούτου η προχθεσινή δήλωση του Π. Σκουρλέτη (ο οποίος πήρε το «πράσινο φως» από τον Αλ. Τσίπρα) δεν ήταν μόνο απάντηση στη ΝΔ, αλλά και ένα μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος, καθώς εμμέσως πλην σαφώς κράτησε αποστάσεις από το «αδελφό» κυπριακό κόμμα...
Επιζήμιο δίλημμα
    Μήνυμα φαίνεται πως έστειλε και το ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς Μ. Γλέζος, ο οποίος δήλωσε ότι το νόμισμα δεν είναι το καθοριστικό στοιχείο μιας οικονομίας. «Ο εργαζόμενος, και όχι το νόμισμα, είναι αυτός που παράγει τα αγαθά - και δεν μπορώ να καταλάβω πώς δεν το κατανοούν αυτοί με τα διπλώματα Οικονομίας», τόνισε χαρακτηριστικά.
    Και παίρνοντας θέση, εμμέσως πλην σαφώς έθεσε τα πρόσθετα ερωτήματα: «Με συμφέρει ή όχι η δραχμή; Υπάρχει περίπτωση διολίσθησης και περίπτωση υπερπληθωρισμού; Μήπως το ευρώ μάς συγκρατεί;». «Η λύση δεν είναι το νόμισμα», πρόσθεσε, «είναι το πώς θα δώσουμε τη δυνατότητα να πιάσουν όλοι γρήγορα δουλειά». Μάλιστα, ο Μ. Γλέζος απέδωσε τη στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις στο γεγονός ότι «έχουμε κολλήσει στο ''ευρώ ή δραχμή''»...
Σύγχυση
    Πάντως, η ανακύκλωση ζητημάτων, όπως το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», έχει επισημανθεί και από άλλο ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τον Γ. Δραγασάκη, ο οποίος έλεγε πρόσφατα πως ο αναγκαίος πλουραλισμός των ιδεών πολλές φορές δημιουργεί σύγχυση ως προς την επίσημη θέση του κόμματος...

6. ‘’ΤΟ ΧΩΝΙ’’ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
7.Σοκ και Δέος από τη Φωτογραφία που δείχνει τη μορφή του Χριστού στον ουρανό!
http://www.pentapostagma.gr/
    Σοκ και Δέος προκαλεί η φωτογραφία που δείχνει τη μορφή του Χριστού στον ουρανό και έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου! Είναι ραγματικότητα ή μήπως είναι photoshop;;; Άγνωστο μέχρι στιγμής...Και σε τέτοιες περιπτώσεις ο καθένας δίνει τη δική του απάντηση, ίσως και με βάση αυτό που του λέει η καρδιά του....
Δείτε τη φωτογραφία :

    Η φωτογραφία αυτή κάνει τον γύρω του διαδικτύου
    Είναι προφανές ότι μέσα στον κόκκινο κύκλο τα σύννεφα σχηματίζουν την μορφή του Χριστού, πολλοί λένε ότι είναι πολύ καλή δουλειά του photoshop.
    Ότι και να είναι αλήθεια η ψέματα μια και καμία πηγή δεν αναφέρει το που έχει τραβηχθεί αυτή η φωτογραφία, είναι σημάδι των καιρών.
    Σε μια ανάλογη περίπτωση στην Ουκρανία που υπάρχει βίντεο μαθητών δείτε τι ακριβώς έγινε στον παρακάτω συνδεσμο...      http://roukoumoukoueveryday.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου