Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Το Στρατιωτικό Επάγγελμα

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

4 σχόλια:

  1. (συνεχίζω) Σαν το παραπάνω σχολεία, όπου δηλαδή στέλνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥΣ επόπ, υφίστανται ήδη σε άλλους στρατούς πχ στις ΗΠΑ, όπου ως γνωστόν ΔΕΝ είναι όλοι οι αξ/κοί απόφοιτοι του West Point, αλλά οι περισσότεροι βγαίνουν από τέτοια σχολεία (κολλέγια τα λένε εκεί).
    ΛΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. captain Marc : 1o Σχολή Ευέλπιδων (όπως είναι) 2. Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών 3ετής φοίτηση και αποφοίτηση τουλάχιστον με το βαθμό του Επιλοχία και καταλυτικός βαθμός Ταξίαρχος 3. ΕΠΟΠ Μονοετής φοίτηση σε Σχολή και αποφοίτηση με το βαθμό του Δεκαεννέα και καταλυτικός βαθμός του Ανθυπασπιστή. 4. ΔΕΑ κατάργηση του θεσμού των Δοκίμων (έχει καταντήσει ψηφοθηρικό πεδίο και δεν προσφέρουν τίποτα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων). 5. ΜΕΊΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΕ 5 εποικοδομητικούς μήνες αποκλειστικά με ουσιώδεις εκπαιδεύσεις και όχι σε ανούσιες πλασματικές ανάγκες. 6. ΣΩΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. (Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ)
    Στο πιθανόν ερώτημα πως θα καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό, στα ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ - ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ η απάντηση είναι Μια : ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΟΝΑΔΩ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΟΠ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΡΟ 1990 (Δωρεάν φάρμακα, Δωρεάν εισιτήρια ΚΤΕΛ, ΝΑΥΤΙΚΑ και μειωμένα ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ), επαναφορά των 4 δωρεάν καταστάσεων επιβιβάσεως, και ΤΕΛΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ και απαλλαγή φόρων.
    Στο άλλο πιθανό ερώτημα που θα βρεθούν τα χρήματα και γιατί τόσα πολλά στους Στρατιωτικούς (ένστολους) η απάντηση είναι μία : Χρήματα για τους Στρατιωτικούς ΠΑΝΤΑ πρέπει να βρίσκονται γιατί χωρίς ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ) , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΡΑΤΟΣ, οπότε τι να την κάνεις την ανάπτυξη χωρίς ασφάλεια??
    ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΥΝΑΤΟ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 4 : Α.ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Β.ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Γ. ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Δ. ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, τα υπόλοιπα έρχονται μετά.......
    ΜΕ ΤΙΜΗ CAPTAIN MARC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙΓΡΗΣ. Αριθμός των Μονάδων δεν γίνεται να μειωθεί λόγω γεωγραφικής μορφής της χώρας (διάσπαρτα νησιά, μεγάλη έκταση στα Βόρεια σύνορα, ανάγκη για ασφάλεια των μετόπισθεν -πόλεις, χωριά, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ).
      Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι η κατάργηση των μεραρχιών και να έχουμε μόνο ταξιαρχίες που να ανήκουν στα ΣΣ. Μόνο από την κατάργηση αυτών εξοικονομούμε χιλιάδες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς.

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (ΕΠΟΠκλπ), ΣΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ 24 ΜΗΝΕΣ.ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΥ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ. ΓΔΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή