Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Επιχείρηση Κουρσκ: Στρατηγικός ελιγμός ή θανατηφόρα γκάφα;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

2 σχόλια:

  1. ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ν,ΝΑΟΥΜ makfloga@yahoo.gr
    ME AΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΈΤΑΞΑ ΕΝΑ "ΦλΟΓΟβόλο " ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΩ ΙΣΩΣ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΑ


    ΄"......Οσον αφορά τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία όλα τα "απίθανα" -κατά την ταπεινή μου γνώμη- συμβαίνουν, διότι και οι δύο ηγέτες -Πούτιν και Ζελένσκι είναι άσχετοι περί "τα στρατιωτικά", αλλά θέλουν-πάση θυσία-να διατηρούν την εξουσία τους επ΄αόριστον ,αδιαφορώντας για τον μακελειό που πραγματοποιείται εδώ και δυόμιση χρόνια ,υποκινούμενοι προφανώς από προσωπικές φιλοδοξίες ή από άλλες δυνάμεις ή από γνωστά ή άγνωστα προσωπικά συμφέροντα. Από τον Φεβρουάριο του 2020 -ως γνωστόν- έγγραφα επανειλημμένως ότι ο Πούτιν είναι ένας Ταγματάρχης ή Αντισυνταγματάρχης της KGB , δηλαδή είναι ένας άσχετος μη μάχιμος αξιωματικός επηρεασμένος προφανώς από τις μεγάλες ρωσικές στρατιωτικές παρελάσεις και κυρίως από τις μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις, που πραγματοποιούσε η Ρωσία εκείνη περίοδο στα σύνορα της Ουκρανίας ,ο οποίος ξεκίνησε την εισβολή σε χρονική περίοδο που η Ουκρανία «λίμναζε» και τα τεθωρακισμένα και τα τροχοφόρα βέβαια κινούνταν σε φάλαγγες επί μίας οδού με μικρή ταχύτητα ,με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες απώλειες .Ενω αν ξεκινούσε τον Ιούνιο μέσα στις 15 ημέρες θα έφτανε στο Κίεβο όπως είχε εκτιμήσει λανθασμένα βέβαια -και γιαυτή την περίοδο- ότι θα συνέβαινε κάποιος αμερικανός συνταγματάρχης σύμβουλος των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ , που βέβαια διαψεύσθηκε. Φαντάζομαι αυτό το αποτέλεσμα θα είχε εκτιμηθεί από την ανωτάτη στρατιωτική ρωσική ηγεσία ,αλλά δεν αντέδρασε προφανώς φοβούμενη την άμεση εκαθάρισή της ,αφού έβλεπε ότι ο Πούτιν βιαζόταν ,να το παίξει μεγάλος «στρατηλάτης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω αλλά έχω την εντύπωση ότι ο ουκρανικός ελιγμός είναι επιτυχής. Επί τρείς εβδομάδες κατέχουν το έδαφος στο Κούρσκ, και επιπλέον εκτοξεύουν και επιθέσεις σε άλλα σημεία του μετώπου. Δεν γνωρίζω σε ποιο βαθμό προέβη σε επιστράτευση ηΜόσχα αλλά μάλλον δεν θα την αποφύγει την επιστράτευση καταπωσβλέπω την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή