Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Έρευνα για τα χαμηλά επιτόκια στις τραπεζικές καταθέσεις ξεκινά η Επιτροπή Ανταγωνισμού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


 

2 σχόλια:

  1. Μετά από τόσα χρόνια ανόδου των επιτοκίων, την οποία οι τράπεζες εφήρμοσαν πλήρως για τα επιτόκια χορηγήσεων και μόνον, τώρα πήρε χαμπάρι η επιτροπή τι γίνεται στις τράπεζες; Απορώ γιατί πληρώνομε όλους αυτούς τους κηφήνες των διαφόρων επιτροπών και ανεξαρτήτων αρχών και μάλιστα με υψηλές παροχές, αφού στην ουσία δεν επεμβαίνουν όταν πρέπει, για διόρθωση των στρεβλώσεων όπου χρειάζεται. Το τραγέλαφο της ιστορίας είναι ότι οι άσχετοι ζητούν και δημόσια διαβούλευση. Τι περιμένουν να τους πω εγώ ότι οι τράπεζες εκμεταλλεύονται τα χρήματά μου, όπως και των υπολοίπων πολιτών, αποκομίζοντας δισεκατομμύρια, χωρίς να δίνουν τίποτα στους καταθέτες; Δεν το γνωρίζουν άραγε; Από που κατέβηκαν; Από δω και μετά θα αρχίσω να βρίζω, γι' αυτό σταματώ, μη με κόψει και λογοκρισία.
    Χαλεβίδης Δημήτριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς τώρα πήρε χαμπάρι η Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ) πως η άνοδος των επιτοκίων που επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ από τις Ελληνικές τράπεζες. Μήπως τώρα, μετά από χρόνια, έμαθε - αντιλήφθηκε πως αν ανέβαζαν οι τράπεζες τα επιτόκια στο ύψος που πρότεινε η ΕΚΤ σήμερα θα είχαμε πολύ μικρό πληθωρισμό; Αλήθεια τι ρόλο έπαιζε - παίζει η Τράπεζα της Ελλάδος, που "ποιούσε την νήσσαν" αυτά τα χρόνια; Το ίδιο έκανε και η Ελληνική Κυβέρνηση, τάχα αγνοούσε, πως ανεβάζοντας τα επιτόκια καταθέσεων απορροφάται από την αγορά σε καταθέσεις το πλεονάζον χρήμα, πέφτουν οι πωλήσεις των επιχειρήσεων και αναγκάζονται εκ των πραμάτων να ρίξουν τις τιμές των προϊόντων - αγαθών.
    Έτσι οι τράπεζες κρατώντας πολύ χαμηλά τα επιτόκια καταθέσεων και αυξάνοντας τα επιτόκια δανεισμού αύξησαν υπέρμετρα την κερδοφορίας τους, αδιαφορώντας επί της ουσίας για την ανάπτυξη που είχε τόσο πολύ ανάγκη η Ελλάδα μας μετά από 10 χρόνια λιτότητας.
    Αλήθεια ξέρετε ποιος ήταν μέτοχος των τραπεζών αυτά τα χρόνια και επομένως καρπωνόταν τα υπερκέρδη ; Ψάξτε το .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή