Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΣΣΕ1973, ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ


 

4 σχόλια:

  1. Τσιομητας Ευαγγελος .Αγαπητέ Στέλιο.Διαβαζοντας σήμερα την ανάρτηση σου στη μνήμητου Κώστα Παπανικολάου με συγκινήσες για δεύτερη φορά από προχθές που έμαθα τα θλιβερά νέα για τον Κώστα.Τον Κώστα γνώρισα και συνδέθηκα μαζί του το τελευταίο εξάμηνο περίπου από τις αναρτήσεις του στο ΡΚΜΚ του Ανδρέα .Μέχρι τότε δεν είχα ποτέ επαφή μαζί του , μετά την έξοδο μας από τη ΣΣΕ.Η πρόσφατη επαφή μας εξελίχθηκε σε μια δυνατή και αμοιβαία εκτίμηση και αγάπη.Υπηρξε ταύτιση απόψεων σε πολλά βασικά θέματα και αυτό συνετέλεσε στην περαιτέρω αλληλοεκτιμηση .Όπως πολύ σωστά περιγράφεις τα προσόντα του Κώστα και την εξέχουσα προσωπικότητα του ,αυτός ακριβώς υπήρξε ο Κώστας και επάξια ήταν αρχηγός μας .Αυτό το διαπίστωσα και με τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχα μαζί του μέχρι προ μηνός ,αλλά και με τις εξαιρετικές του αναρτήσεις .του.Δυστυχως όπως αναφέρεις έφυγε νωρίς από το Στρατό και στερηθηκαμε να τον δούμε σε υψηλά αξιώματα ,που σίγουρα θα κατακτούσε .Συγχαρητήρια Στέλιο για την ανάρτηση σου στη μνήμη του Κώστα .Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και καλό παράδεισο να έχει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς ο Σύνδεσμος της Τάξης 73 θρηνεί σήμερα μία ακόμη απώλεια εκείνη του Αρχηγού της Τάξεως και αγαπητού φίλου Κώστα Παπανικολάου.
    Οι λέξεις ίσως δεν αρκούν για να περιγράψουν το φαινόμενο Παπανικολάου. Πολυμαθής και ευρυμαθής, βαθύς γνώστης της ελληνικής γλώσσας και της αρχαίας γραμματείας, ερευνητικός και διεισδυτικός ,πολύμορφο και πολύπλευρο ταλέντο με σπάνια και μοναδική αίσθηση του χιούμορ, ειλικρινής και ακέραιος χαρακτήρας, ασυμβίβαστος με την μετριότητα και το ψέμα, γεννημένος ηγέτης και αρχηγός, σπάνια προσωπικότητα και αληθινή προσωποποίηση του ωραίου Έλληνα, άριστος σε όλα από τα μαθητικά του χρόνια, διακρινόμενος πάντοτε όπου και αν συμμετείχε, καλός και αγαπητός φίλος, επιστήμονας με όλη τη σημασία της λέξεως και άριστος οικογενειάρχης, αυτός υπήρξε με λίγα λόγια ο Κώστας Παπανικολάου.
    Χρήστος Βενέτης
    Εύχομαι ο Άγιος Θεός να έχει στην αγκαλιά Του τον αγαπητό μας Αρχηγό της Τάξεώς μας Κωνσταντίνο, χαρίζοντάς του Καλό Παράδεισο και σε όλη την προσφιλή του οικογένεια την παρηγοριά Του.
    Δημήτριος Χαντζής
    Συγκλονισμένος από τον απρόσμενο χαμό του Συμμαθητού Αρχηγού Τάξεως , Αδελφού και Φίλου Κωνσταντίνου Παπανικολάου θέλω να μοιραστώ μαζί σας την πικρία, την θλίψη και τα δάκρυα της τραγικής αυτής απώλειας . Είναι τρομερά δύσκολο να βρείς λόγια για να εκφράσεις την οδύνη σου αυτή την στιγμή . Επέλεξα να μιλήσω στο Χάρο !!!
    <> !!
    Καλό ταξίδι Αγαπημένε μου Αδελφέ,
    η Τάξη ΣΣΕ 73 θρηνεί και κλίνει το γόνυ στην Αιωνιότητα σου. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Οικογένεια.
    Χρηστος Τολκατσοπουλος
    Ελαφρύ και χλοερό το χώμα που σε σκεπάζει καλέ μου φίλε και συμμαθητή. Αξέχαστη η συνεργασία μας στη Σχολή, τιμή μου η φιλία σου και μετέπειτα.
    Γεώργιος Ανδρουλάκης
    Κωνσταντίνε Παπανικολάου !
    Αρχηγέ των Αξιωματικών ΣΣΕ Τάξεως 1973 !
    Αναπαύσου εν Ερήνη !
    Καλό Παράδεισο !
    Ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει !
    Θερμά συλλυπητήρια στην Οικογλενειά σου.
    Θα σε θυμόμαστε !
    Μιχαήλ Αραμπατζής
    Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο θεός να αναπαύσει την ψυχή του και στους οικείους του να δώσει την εξ ύψους παρηγοριά. Υπήρξε φωτεινός νους και άριστος συναδέλφος με παρρησία. Αιώνια η μνήμη του.
    Ευάγγελος Δανιάς
    Άλλος ένας κεραυνός. Χάνω τον πιο αγαπημένο συμμαθητή από την πρώτη δημοτικού,στα ιδια συνεχώς σχολεία μαζί.Αγαπημενε μου φίλε και συμμαθητή αιώνια σου ή μνήμη. Θα σε θυμάμαι παντα
    Παναγιώτης Εμμανουηλίδης
    Θερμά συλλυπητήρια. Ο Κώστας ήταν αρχηγός καί αγαπητός . Θερμά συλλυπητήρια.
    Στέλιος Ρέγκλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Συνάδελφε Κωνσταντίνε Παπανικολάου. Το άγγελμα του θανάτου σου με συγκλόνισε. ΄Ήλθες μπροστά μου με το σπινθηροβόλο βλέμμα σου και την έντονη προσωπικότητα, όπως ακριβώς περιγράφεται από τον Στέλιο Καστραντά και τους λοιπούς συμμαθητές σου, στο γραφείο μου στην ΑΣΠ και κάναμε μία συναδελφική συζήτηση για την απόφασή σου για παραίτηση. Η προσωπικότητα σου και αξιοσύνη σου με οδήγησε στην άποψη ότι ο Στρατός και η Πατρίδα θα έχανε ένα άξιο Αξιωματικό και ένοιωσα την υποχρέωση να σε καλέσω να μιλήσουμε μήπως από τη συζήτηση θα προέκυπτε μία υποχώρηση από την ειλημμένη απόφαση της παραίτησης. Εκτίμησα ακόμη περισσότερο τον χαρακτήρα σου. Εύχομαι ο Θεός να σε αναπαύσει εν τόπω χλοερό και να οπλίσει την οικογένεια σου με δύναμη και υγεία να σε θυμάται. Αιωνία σου η Μνήμη αγαπητέ Κώστα.
    Χαράλαμπος Τσιτσιμπίκος

    την

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Καστραντά θέλω να σας ευχαριστήσω για το υπέροχο, τιμητικό κείμενο που γράψατε για τον πατέρα μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμαθητές του που, εν μέσω καύσωνα, παρευρέθησαν στην τελετή. Ο μπαμπάς μου μιλούσε συχνά για τους συμμαθητές του και, πραγματικά, έλαμπε όταν εξιστορούσε καταστάσεις, βιώματα και προσωπικότητες συμμαθητών του. Η νόσος δεν κατάφερε ποτέ να τον υποτάξει σε ηθικό και ήταν αυτός που έδινε κουράγιο σε μας τους οικείους του και όχι το αντίθετο. Έφυγε ανακουφισμένος στην αγκαλιά της μητέρας μου, του αδερφού μου και την δική μου. Ακόμη και στο τέλος, όταν τον ρωτούσα αν πονάει και πως να τον ανακουφισω απαντούσε :"όχι αγάπη μου, όχι γλυκέ μου...είμαι μια χαρά!" Καλή αντάμωση μπαμπά μου, ελπίζω να τιμήσω εγώ και ο αδερφός μου την κληρονομιά που μας άφησες και να έχουμε την ίδια αγάπη που είχες εσύ με ο, τι ασχολήθηκες στην ζωή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή