Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (18/7/24)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Ουκρανικό Μη Επανδρωμένο Όχημα σκότωσε  ένα νεαρό ζευγάρι στο Μπέλγκοροντ – Επιβλήθηκαν περιορισμοί στις μετακινήσεις

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749069/oi-oukranoi-skotonoun-amaxous-sto-rosiko-belgorod-nekro-ena-nearo-zevgari

--------------------------------------------------------------------------

Περιοχή του Χαρκόβου (100 χλμ. ΒΔ, Κουπιάνσκ

H ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε με βόμβες ODAB 500 συγκεντρώσεις ουκρανικού προσωπικού και μέσων στην Οχριμίβκα (20 χλμ. ΒΑ του Βοβτσάνσκ)

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/vinteo-rosiki-odab-xtypa-sygkentroseis-eksoplismou-kai-prosopikou-ton-enoplon-dynameon-tis-oukranias/

            Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές Επιχειρήσεις τους στην  βόρεια περιφέρεια του Χαρκόβου, χωρίς να υπάρξει αξιοσημείωτη μεταβολή στην διάταξη της Γραμμής Επαφής.

            Ο Ουκρανός Συνταγματάρχης Γούρυϊ Πόβχ της Ομάδος Δυνάμεων του Χαρκόβου, δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις συγκροτούν νέα Δύναμη αποτελουμένη από μία Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού και ένα Σύνταγμα Αρμάτων, προκειμένου να επαναλάβουν τις επιθέσεις τους στην περιοχή του Χαρκόβου.

            Ρωσικές και ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι μάχες συνεχίσθηκαν εντός του Βοβτσάνσκ (60 χλμ. ΒΑ του Χαρκόβου) και Βορείως του Χλούμποκυ (36 χλμ. ΝΔ του Βοβτσάνσκ).

            Στην πόλη του Βοβτσάνσκ, οι ουκρανικές Δυνάμεις βρίσκονται στην διασταύρωση των οδών Ταράσα Σετσένκα και Χερόιβ Σαρναμπούλα.

    Οπτικό υλικό προερχόμενο από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτυώσεως παρουσιάζει ένα Ρώσο Στρατιώτη του Αποσπάσματος "Storm" της 138 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, να διαμαρτύρεται για μεγάλες απώλειες κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στο Βοβτσάνσκ και να ισχυρίζεται ότι η Μονάδα του, κατά την διάρκεια μίας μόνον επιθέσεως, απώλεσε 16 από τους 46 Στρατιώτες της.

--------------------------------------------------------------------------

Σκληρές μάχες στο εργοστάσιο τσιμέντου του Βοβτσάνσκ - 50 επιζώντες Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές αντιστέκονται, επί 20 ημέρες στις επιθέσεις πολύ μεγαλυτέρων ουκρανικών Δυνάμεων

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/i-epopoiia-tou-ergostasiou-oikodomikon-ylikon-tou-voltsansk-50-epizontes-aleksiptotistes-antistekontai-20-meres-se-2-oukranikes-taksiarxies/

--------------------------------------------------------------------------

Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Βοβτσάνσκ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/rosikes-aeroporikes-epidromes-se-theseis-ton-oukranikon-enoplon-dynameon-sto-vovtsansk/

--------------------------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι αντιμετώπισαν με επιτυχία ουκρανική επίθεση στο κέντρο του Βοβτσάνσκ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oi-rosoi-antimetopisan-me-epityxia-oukraniki-epithesi-sto-kentro-tou-voltsansk/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

--------------------------------------------------------------------------

Οι ρωσικά Δυνάμεις προσέβαλαν ουκρανικές Μονάδες με πυρά Αεροπορίας και Πυροβολικού και τους προκάλεσαν σημαντικές  απώλειες σε προσωπικό, υλικό και μέσα

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749070/rosika-strateymata-katestrepsan-oukraniki-apothiki-oplismoy-pyraylon

--------------------------------------------------------------------------

Κινδυνεύουν οι Ρώσοι στο Χάρκοβο; - 16 ουκρανικές Ταξιαρχίες πραγματοποιούν κυκλωτικές κινήσεις

https://www.youtube.com/watch?v=WMF6Gkl_h-E

--------------------------------------------------------------------------

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ. Βως  Μπάκχμουτ)

            Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις τους Βορειοδυτικά του Σβάτοβο (45 χλμ. ΝΑ του  Κουπιάνσκ) και συγκεκριμένα στο Πίστσανυ (25 χλμ. Βορειοδυτικά του Σβάτοβο και 20 χλμ. Νοτιοανατολικά του Κουπιάνσκ) και την Στελμαχίβκα (16 χλμ. Βορειοδυτικά του Σβάτοβο και 35 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ).

            Επιτέθηκαν επίσης Ανατολικά του Μπερέστοβο (25 χλμ. Νοτιοανατολικά του Κουπιάνσκ) και Δυτικά του Λίμαν Περσούι (12 χλμ. Bορειοανατολικά του Κουπιάνσκ)

    Σύμφωνα με ρωσικούς στρατιωτικούς ιστοτόπους, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS) προσβάλλουν ουκρανικές γέφυρες στον ποταμό Χνυλίτσια Δυτικά του Κουπιάνσκ προκειμένου να παρεμποδίσουν τις κινήσεις των ουκρανικών Μονάδων Διοικητικής Μέριμνας.

--------------------------------------------------------------------------

Περιοχή της Κρεμίνα (65 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ, 60 χλμ. ΒΑ Μπάκχμουτ)

            Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις Επιθετικές τους Ενέργειες Βορειοδυτικά της Κρεμίνα στις περιοχές της Μακίϊβκα (24 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Κρεμίνα) και της Χρεκίβκα (22 χλμ. Βορειοδυτικά της Κρεμίνα). Επίσης Δυτικά της Κρεμίνα κοντά στο Τέρνυ (17 χλμ. Δυτικά της Κρεμίνα).

            Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν προελάσει έως και 300 μέτρα Ανατολικά της Μακίϊβκα, Επί του παρόντος, η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.

            Άλλοι ιστότοποι αναφέρουν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις συνεχίζουν να επιτίθενται προς τον ποταμό Ζέρεμπετς, Δυτικά της  Μακίϊβκα την οποία χαρακτηρίζουν ως αμφισβητουμένη γκρίζα ζώνη.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

    Οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν Βορειοανατολικά του Σίβερσκ ( 30 χλμ. ΒΑ του Μπάκχμουτ) και συγκεκριμένα στο Βερκνοκαμιάνσκυ (5 χλμ. Νοτιοανατολικά του Σεβέρσκ), το Σπίρνυ (10 χλμ. Νοτίως του Σίβερσκ) και την Βουίμκα (12 χλμ. Νοτίως του Σίβερσκ).

    Οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στο Ανατολικότερο τμήμα του Τσάσιβ Γιάρ. Επίσης στην Χριχορίβκα (6 χλμ. Βορειοανατολικά του Τσάσιβ Γιάρ), την Καλινίβκα (4 χλμ. Βορειοανατολικά του Τσάσιβ Γιάρ), στο Ιβανίβσκυ (5 χλμ. Ανατολικά του Τσάσιβ Γιάρ) και την Αντρίϊβκα  (12 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά του Τσάσιβ Γιάρ). 

Οι Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές εξεδίωξαν τις ουκρανικές Δυνάμεις από το  Βορειοανατολικό τμήμα του Τσάσιβ Γιάρ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749075/atakti-ypoxorisi-oi-oukranikes-dynameis-paredosan-tis-theseis-tous-voreioanatolika-tou-chasov-yar

--------------------------------------------------------------------------

Έντονη ανησυχία στο Κίεβο: Οι ρωσικές Δυνάμεις πλησιάζουν στην κύρια στρατηγική οδό Ανεφοδιασμού του Ντονιέτσκ ( Αυτοκινητόδρομο Τ0504) – Απέχουν 6 χλμ. περίπου απ’ αυτόν

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/anisyxia-sto-kievo-oi-rosikes-dynameis-plisiazoun-stin-kyria-stratigiki-odo-anefodiasmou-t0504/

--------------------------------------------------------------------------

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ)

Οι Ρώσοι ελέγχουν το κέντρο του οικισμού Νιού Γιόρκ (Πρώην Novgorodskoye) (6 χλμ. Νοτίως του Τορέτσκ) και εισέβαλαν σε σπίτια στο Πίβνιτσνε (Κίροβο)  (3 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά του Τορέτσκ)

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7252017_kaigetai-olosheros-i-nea-yorki-toy-ntonietsk-rosoi-mpoykaroyn-se

            Σύμφωνα με δημοσιευμένο οπτικό υλικό, οι ουκρανικές Δυνάμεις ανεκατέλαβαν πρόσφατα ορισμένες θέσεις στο Νοτιοανατολικό Νιού Γιορκ. Παράλληλα επιβεβαιώνεται η ρωσική προέλαση τόσο εντός της πόλεως, όσο και ΝΔ αυτής. 

    Άλλο δημοσιευμένο οπτικό υλικό παρουσιάζει την προέλαση  των  ρωσικών Δυνάμεων στο Ανατολικό και το Βόρειο  Πίβνιτσνε (Κίροβο) (6 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά του Τορέτσκ) και την Νότια Ντρούζμπα (5 χλμ. ΒΑ του Τορέτσκ).

    Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι αναφέρουν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν Νοτίως του Πίβνιτσνε και κατά του Ζαλίζνυ (3 χλμ. ΝΑ του Τορέτσκ), όπου έχουν προελάσει μέχρι το κέντρο του χωριού.

--------------------------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι διέσπασαν τις ουκρανικές γραμμές στην περίμετρο του Τορέτσκ – Αρχίζει η μάχη για την πόλη

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oi-rosoi-diespasan-tis-oukranikes-grammes-stin-perimetro-tou-toretsk-arxizei-i-maxi-gia-tin-poli/

--------------------------------------------------------------------------

Ρωσική πυραυλική επίθεση σε στρατιωτικό κτίριο Διοικήσεως στην πόλη Μιρνοχράντ (70 χλμ. ΝΔ του Τορέτσκ και 6 χλμ. ΒA του Ποκρόβσκ)

 https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/rosikoi-vomvardismoi-stin-eparxia-ntonetsk-epithesi-se-oukraniko-dioikitiko-ktirio/

--------------------------------------------------------------------------

Η ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε με Κατευθυνόμενες Βόμβες  FAB τον Χώρο Διασποράς ουκρανικής Δυνάμεως στην Κονταντίνοφκα(32 χλμ. ΒΑ του Μίρνοχραντ)

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/rosikes-fab-epliksan-prosorino-oukraniko-simeio-anaptyksis-stin-kontantinofka-vinteo/

    Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Βοσχόντ (14 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα και 30 χλμ. Νοτιοδυτικά του Τορέτσκ)

     Η ανακοίνωση της καταλήψεως του εν λόγω χωριού έγινε από το ίδιο το Υπουργείο Άμυνας  Ρωσίας (MoD). 

    «Μονάδες της Ομάδος Δυνάμεων «Κέντρο» βελτίωσαν τις τακτικές τους θέσεις και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, κατόρθωσαν να απελευθερώσουν τον οικισμό Βοσκχόντ στο Ντονιέτσκ» δήλωσε το υπουργείο.

     Η δήλωση ανέφερε επίσης πως ο ρωσικός Στρατός κατόρθωσε να αποκρούσει 5 Αντεπιθέσεις Ομάδων Εφόδου των 31,32 και 47 Μηχανοκινήτων Ταξιαρχιών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσα σε μία ημέρα. Ο Στρατός του Κιέβου έχασε έως και 335 άντρες, 2 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (συμπεριλαμβανομένου ενός Bradley), 2 τροχοφόρα και πολλά Πυροβόλα.

    Δημοσιευμένο οπτικό υλικό, παρουσιάζει την προέλαση  των ρωσικών Δυνάμεων στο κέντρο της Γιεβχιενίβκα (16 χλμ. ΒΔ  της Αβντιίβκα και αμέσως Δυτικά του Σοκίλ).

    Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι αναφέρουν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν επίσης σε βάθος 1,12 χιλιομέτρων κατά μήκος μιας σιδηροδρομικής γραμμής Ανατολικά του Πρόχρες (20 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα), έως και 1,2 χιλιόμετρα σε βάθος σε χωράφια Νοτιοανατολικά της Νοβοσελίβκα Πέρσα (12 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα και 27 χλμ. Νοτιοδυτικά του Τορέτσκ) και στα περίχωρα της Καρλίβκα (20 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα).

     Οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν επίσης Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα κοντά στην Νοβοολεξαντρίβκα (17 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα), την Βοζντβιζένκα (23 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα), και το  Λοζουβάτσκυ (18 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα).

    Επιπλέον, επιτέθηκαν και Δυτικά της Αβντίϊβκα, στην Γιασνομπροντίβκα (16 χλμ. Δυτικά της Αβντίϊβκα)

--------------------------------------------------------------------------

Περιοχή της Μαρίνκα (27 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα)         

     Οπτικό υλικό παρουσιάζει την προέλαση των ρωσικών Δυνάμεων στην Δυτική Κρασνοχορίβκα (5 χλμ. Βορείως της Μαρίνκα). Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από ρωσικούς στρατιωτικούς ιστοτόπους, οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν ακόμη πιο Δυτικά μέσα στην πόλη και στα χωράφια Νοτίως της Κρασνοχορίβκα. Ήδη, οι ρωσικές Δυνάμεις ελέγχουν το 90% του οικισμού.

    Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται, επίσης, στην Παρασκοβίϊβκα (10 χλμ. Νοτιοδυτικά της Μαρίνκα), την Κοστιαντινίβκα (10 χλμ. ΝΔ της Μαρίνκα) και το Βόντιανυ (12 χλμ. Βορειοδυτικά της Μαρίνκα).

Μεγάλη ρωσική Προέλαση στο Βούλενταρ (Ουγκλεντάρ) - Απομένουν λίγα χιλιόμετρα για να «κόψουν» στα δύο την διάταξη των Ουκρανών στο Ντονμπάς

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/megali-rosiki-proelasi-sto-voulentar-apomenoun-liga-xlm-gia-na-kopsoun-tous-oukranous-tou-ntonmpas-sta-dyo/

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Ζαπορίζια

    Εισέχουσα της Βρεμίβκα -Τομέας Πριγιούτνυ Σταρομαγιόρσκυ (Ανήκει

στην Δυτική πλευρά της Περιφέρειας του  Ντονιέτσκ)

Ρωσική σημαία κυματίζει στο χωριό Ουροζάϊνυ (5 χλμ. Νοτιοανατολικά του Σταρομαγιόρσκυ και 10 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα) – Συνεχίζονται οι σκληρές μάχες, οι Ουκρανοί αντιστέκονται, αλλά χάνουν την μία οχυρή θέση μετά την άλλη

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/748398/rosiki-simaia-kymatizei-sto-xorio-urozhainoe-synexizontai-oi-sklires-maxes-oi-oukranoi-antistekontai-alla-xanoun-to-ena-oxyro-meta-to-allo

ΣΧΟΛΙΟ: Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές Δυνάμεις, έχουν προελαύσει 450 μέτρα μέσα στην πόλη, υψώνοντας μάλιστα μία ρωσική σημαία στο κέντρο του χωριού. Οι μάχες συνεχίζονται και η κατάληψη του Ουροζάϊνυ, είναι επικειμένη.

Η ύψωση της ρωσικής σημαίας πριν την κατάληψη, έγινε, κυρίως, για να το πληροφορηθούν οι ρωσικές Δυνάμεις, κατά μήκος ολοκλήρου του μετώπου και να ενισχυθεί το ηθικό τους.

--------------------------------------------------------------------------

Ανακοίνωση Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας: «Οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν το χωριό Ουροζάϊνυ»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ypam-rosias-oi-rosikes-dynameis-katelavan-to-xorio-ourozaine/

    Σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικών στρατιωτικών ιστοτόπων, η κατάληψη του Ουροζάϊνυ, πραγματοποιήθηκε από Μονάδες των 37 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, 5 Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, 30 Ταξιαρχίας Πυροβολικού (όλες της 36 Στρατιάς Συνδεδυασμένων Όπλων) και της 40 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (Στόλος Ειρηνικού).

    Μετά την κατάληψη του Ουροζάϊνυ, οι ρωσικές Δυνάμεις  προέλασαν προς Βορρά και επιτέθηκαν εναντίον των Ουκρανικών Δυνάμεων στην Μακαρίβκα (7 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα και ακριβώς Βορείως του Σταρομαγιόρσκυ).

    Τομέας Πγιατυχάτκυ - Ρομπότγιουνυ [(Ανήκει στην Ανατολική πλευρά της Περιφέρειας της  Ζαπορίζια)]

    Συνεχίσθηκαν οι περιορισμένης κλίμακος μάχες, χωρίς να σημειωθεί αξιόλογη μεταβολή στην διάταξη της Γραμμής Επαφής.

    Σύμφωνα με ρωσικό στρατιωτικό ιστότοπο, οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν έως και 500 μέτρα σε δύο απροσδιόριστες περιοχές στην Κατεύθυνση του Ορίχιβ (15 χλμ. Βορείως του Ρομπότγιουνυ).

    Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις απέκρουσαν ρωσικές επιθέσεις Βορειοδυτικά του Ρομπότγιουνυ  στην Νοβοαντρίϊβκα (15 χλμ. ΒΔ του Ρομπότγιουνυ) και την Μάλα Τοκμάτσκα (12 χλμ. ΒΑ του Ρομπότγιουνυ).

--------------------------------------------------------------------------

Ρωσικά πλήγματα εναντίον ουκρανικών θέσεων στην πόλη της Ζαπορίζια - Νεκροί 30 Ουκρανοί Στρατιωτικοί στο Μαρφοπίλ ( 10 χλμ. ΝΑ της Χουλιαΐπολη και 40 χλμ. ΒΑ του Ρομπότγιουνυ )

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749056/rosika-pligmata-kata-ton-oukranon-stin-zaporizhzhia

--------------------------------------------------------------------------

Περιοχή Χερσώνας

    Συνεχίσθηκαν περιορισμένης κλίμακος μάχες στην Ανατολική (αριστερή) όχθη του Δνειπέρου ποταμού κοντά  στο Κρίνκυ (30 χλμ. Ανατολικά της πόλεως της Χερσώνας και 2 χλμ. από τον Δνείπερο ποταμό). Επίσης και στα νησιά του Δέλτα του Δνειπέρου.

Εκτοξευτές Πολλαπλών Πυραύλων BM-21 Grad βομβάρδισαν οχυρές θέσεις των Ουκρανών στην δεξιά όχθη του Δνειπέρου ποταμού 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/dneiperos-bm-21-grad-isopedonei-theseis-ton-oukranon-sti-deksia-oxthi-tou-potamou-vinteo/

--------------------------------------------------------------------------

Ουκρανοί ψαράδες προσπαθούν να καταρρίψουν ρωσικό Drone πετώντας του ένα ... ψάρι!

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oukrania-psarades-prospathoun-na-katarripsoun-rosiko-drone-me-psari-vinteo/

ΣΧΟΛΙΟ: Στην προκειμένη περίπτωση οι, ομολογουμένως, γενναίοι ψαράδες εφήρμοσαν την εντολή «προσβάλλουμε τον εχθρό, διά παντός διαθεσίμου μέσου».

--------------------------------------------------------------------------

Περιοχή Κριμαίας

Αποχώρησε και το τελευταίο πλοίο του ρωσικού Ναυτικού από την Κριμαία

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/krimaia-apoxorise-kai-to-teleytaio-ploio-tou-rosikou-naytikou/

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Η Ρωσία, σχεδιάζει να αναπτύξει  Αντιαεροπορικά αερόστατα για την άμυνα εναντίον των επιθέσεων από ουκρανικά Drones

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/rosia-antiaeroporika-aerostata-stin-amyna-enantion-ton-oukranikon-epitheseon-me-drones/

--------------------------------------------------------------------------

Διέρρευσε σπάνιο ηχητικό υλικό από πιλότους ρωσικού Su-34 -«Μας έχει στοχοποιήσει ουκρανικό Patriot, μάλλον δεν θα ζήσουμε» - Τελικά εξετέλεσαν την Αποστολή τους

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7251299_dierreyse-spanio-ihitiko-ntokoymento-apo-pilotoys-rosikoy-su-34

--------------------------------------------------------------------------

Forbes: «Η Ρωσία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό Συστημάτων Πυροβολικού στον κόσμο»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/forbes-i-rosia-exei-ton-megalytero-arithmo-systimaton-pyrovolikou-kai-megales-promitheies-pyromaxikon/

--------------------------------------------------------------------------

Ουκρανική επιτυχία: Ολοκαίνουριο Τ-90 Μ έπεσε σχεδόν άθικτο στα χέρια των Ουκρανών

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oukraniki-epityxia-olokainourio-t-90m-epese-sxedon-athikto-sta-xeria-ton-dynameon-tou-kievou/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

--------------------------------------------------------------------------

Ουκρανικοί ATACMS καταστρέφουν ολοσχερώς ρωσική Πυροβολαρχία S-300 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ntonetsk-oukranikoi-atacms-katastrefoun-olosxeros-rosiki-systoixia-s-300-vinteo/

--------------------------------------------------------------------------

Η Γερμανία παρέδωσε μυστικά στην Ουκρανία νέα βοήθεια  αποτελουμένη από  Leopard, Marder, HIMARS και IRIS-T

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/i-germania-paredose-kryfa-stin-oukrania-leopard-marder-himars-kai-iris-t/

--------------------------------------------------------------------------

Η Ισπανία στέλνει στην Ουκρανία 10 Άρματα Μάχης Leopard 2 A4

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/i-ispania-stelnei-stin-oukrania-10-armata-maxis-leopard-2a4/

--------------------------------------------------------------------------

Η Ρωσία επιστρατεύει το EVR - Το νέο Drone που αλλάζει τα δεδομένα στην σύγκρουση με την Ουκρανία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/748974/i-rosia-epistrateyei-to-evr-to-neo-drone-pou-allazei-ta-dedomena-sti-sygkrousi-me-tin-oukrania

--------------------------------------------------------------------------

Μόνον ένα όπλο άλλαξε ριζικά τις ισορροπίες στο Ουκρανικό – Το χλεύασαν… αλλά έφερε την καταστροφή με 1.400 τόνους ΤΝΤ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749058/mono-ena-oplo-allakse-rizika-tis-isorropies-sto-oukraniko-to-xleyasan-alla-efere-tin-katastrofi-me-1-400-tonous-tnt

--------------------------------------------------------------------------

Στρατόπεδα εκπαιδεύσεως Ουκρανών στα δάση της Γερμανίας, παρακολουθούνται από ύποπτα Drones, αγνώστου προελεύσεως

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749021/apokalypsi-stratopeda-ekpaidefsis-oukranon-sta-dasi-tis-germanias-tous-parakolouthoyn-ypopta-drones-agnostou-proeleyseos

ΣΧΟΛΙΟ: Το εύλογο ερώτημα που τίθεται και, στο οποίο φυσικά, δεν περιμένουμε απάντηση είναι το πότε και πως θα εκπαιδευθούν, οι 9 μήνου θητείας, κληρωτοί  Έλληνες Στρατιώτες στην αντιμετώπιση των Drones, τα οποία θα τους επιτεθούν σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συγκρούσεως; Και καλά, στα νησιά, μπορεί να τους πετάξουν και κανένα…ψάρι, όπως έκαναν οι Ουκρανοί. Στον Έβρο όμως, τι γίνεται;

--------------------------------------------------------------------------

Ουκρανικός Στρατός: «Ολόκληρες περιφέρειες στα δυτικά αρνούνται να πολεμήσουν»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oukranikos-stratos-oloklires-perifereies-sta-dytika-arnountai-na-polemisoun/

--------------------------------------------------------------------------

Περισσότερες από 10.000 γυναίκες υπηρετούν στην πρώτη γραμμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/748181/kreatomixani-zelensky-pano-apo-10-000-gynaikes-ypiretoyn-stin-proti-grammi-stis-enoples-dynameis-tis-oukranias

--------------------------------------------------------------------------

Η δολοφονική δράση του Έλληνα Μισθοφόρου «Δίας» στις τάξεις της Διεθνούς Ταξιαρχίας «Οι Εκλεκτοί»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/i-dolofoniki-drasi-tou-ellina-misthoforou-dias-stis-takseis-tis-neonazistikis-taksiarxias-oi-eklektoi/

--------------------------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι εξόντωσαν τον Έλληνα Μισθοφόρο «Δίας» της Ταξιαρχίας «Οι Επίλεκτοι»: Ονομάζεται Τάσος Αντωνάκος

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-rosoi-eksontosan-ton-ellina-misthoforo-dias-tis-neonazistikis-taksiarxias-oi-epilektoi-tasos-antonakos-to-onoma-tou/

--------------------------------------------------------------------------

Κανένα έλεος για τους Μαχητές του Αζόφ – Μεντβέντεφ (Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας): Εκτελέστε τους

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/748850/kanena-eleos-gia-tous-maxites-tou-azov-medvedev-rosia-ekteleste-tous

--------------------------------------------------------------------------

Η Ρωσία διακόπτει τις συμβάσεις με Ινδούς Μισθοφόρους που πολεμούν στην Ουκρανία

https://echedoros.blog/2024/07/09/%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%80%cf%84%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%b9%ce%bd%ce%b4/

--------------------------------------------------------------------------

Συντριβή εκπαιδευτικού Αεροσκάφους στην Πολωνία: Ήταν Ουκρανός εκπαιδευόμενος στα F-16 ο πιλότος που σκοτώθηκε;

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/syntrivi-ekpaideytikou-aeroskafous-stin-polonia-itan-oukranos-ekpaideyomenos-sta-f-16-o-pilotos-pou-skotothike/

--------------------------------------------------------------------------

Τζέικ Σάλλιβαν (Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ΗΠΑ): Τα F-16 που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία αναμένεται να αναπτυχθούν στο έδαφος της χώρας

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/748256/jake-sullivan-ethniki-asfaleia-ipa-ta-f-16-pou-metaferthikan-stin-oukrania-tha-anaptyxthoyn-sto-edafos-tis-xoras

--------------------------------------------------------------------------

Ξαφνική κατασκευή αυτοκινητοδρόμων μέσα στην πόλη του  Κιέβου – Κατασκευάζουν οι Ουκρανοί υπόγειες Βάσεις για τα F-16;

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/kievo-ksafniki-kataskeyi-aytokinitodromon-mesa-stin-poli-ftiaxnoun-oi-oukranoi-ypogeies-vaseis-gia-ta-f-16/

--------------------------------------------------------------------------

Γιάν Γκαγκίν (Ρώσος Στρατιωτικός Αναλυτής): Οι Ουκρανοί έχουν χάσει το 80% της Αεροπορίας τους

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/748672/yan-gagin-rosia-oi-oukranoi-exoun-xasei-to-80-tis-aeroporias-tous

--------------------------------------------------------------------------

Η Γερμανία, απέκλεισε εκ νέου την πιθανότητα παραδόσεως Μαχητικών F-16 στην Ουκρανία

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/germania-apekleise-ek-neou-tin-pithanotita-paradosis-maxitikon-stin-oukrania/

--------------------------------------------------------------------------

H επιλογή τρόμου της Δύσεως για τα F-16 - Οι Ρώσοι μπορούν να τα προσβάλουν από απόσταση 300 χλμ. με Πυραύλους R-37 M

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/748861/h-epilogi-tromou-tis-dysis-gia-ta-f-16-oi-rosoi-ta-dialyoun-apo-300-xlm-me-r-37m

ΣΧΟΛΙΟ: Πέραν των όσων αναλύονται στο άρθρο, τα οποία είχαμε σχολιάσει παλαιότερα, υπάρχει μία ακόμη παράμετρος που θα καθορίσει την αποτελεσματική χρησιμοποίηση του F-16. Τα Αεροσκάφη που θα παραχωρηθούν στην Ουκρανία, θα έχουν όλα τα οπλικά Συστήματα και τις υπόλοιπες απόρρητες δυνατότητες που διαθέτουν τα αμερικανικά, ή, κάποια από αυτά θα έχουν αφαιρεθεί, όπως συνέβη με τα Άρματα Μάχης Μ-1 ABRAMS;

Εάν συμβεί κάτι ανάλογο, με την δικαιολογία ότι υπάρχει ο κίνδυνος να περιέλθουν αυτά στην κατοχή των Ρώσων, τότε, τα F-16 δεν θα είναι σε θέση να εκτελέσουν την αποστολή τους και, η οποιαδήποτε προσπάθεια χρησιμοποιήσεώς τους, θα αποτελέσει αποστολή αυτοκτονίας για τους χειριστές.

--------------------------------------------------------------------------

Γκαλλαχέρ Φενβίκ (Γάλλος ειδικός): Η καταστροφή των F-16 από τους Ρώσους θα είναι ταπείνωση για την Δύση

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/748843/gallagher-fenwick-gallos-eidikos-i-katastrofi-ton-f-16-apo-tous-rosous-tha-einai-tapeinosi-gia-ti-dysi

--------------------------------------------------------------------------

Fores (ρωσική εταιρεία): 15.000 δολ. σε κάθε Ρώσο που θα καταρρίπτει αμερικανικό Μαχητικό F-16 ή F-15

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/748927/fores-rosiki-etaireia-15-000-dol-se-kathe-roso-pou-tha-katarriptei-amerikaniko-maxitiko-f-16-i-f-15

--------------------------------------------------------------------------

Σε περίπτωση πολέμου, η Μόσχα θα επιδιώξει να στερήσει από το ΝΑΤΟ την Κυριαρχία Αέρος με δημιουργία εξελιγμένης Αεράμυνας σε μεγάλες περιοχές

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7252982_i-mosha-tha-parei-apo-ta-heria-tis-dysis-tin-aeroporiki-yperohi-me

--------------------------------------------------------------------------

To NATO θα χρειαστεί 35 με 50 Ταξιαρχίες για να αντιμετωπίσει μια επίθεση από την Ρωσία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/747503/to-nato-tha-xreiastei-35-me-50-taksiarxies-gia-na-antimetopisei-mia-epithesi-apo-ti-rosia

--------------------------------------------------------------------------

Έκθεση της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR): «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι Στρατιώτες στην Ουκρανία – Το Παρίσι έχει να δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

https://warnews247.gr/diethnh/rwsia/apoxarakthrismenh-ekthesh-ths-svr-ekatontades-nekroi-galloi-stratiwtes-sthn-oukrania-to-parisi-den-exei-dei-tetoies-apwleies-apo-ton-polemo-sthn-algeria/

--------------------------------------------------------------------------

Ο Αρχηγός του γαλλικού Στρατού Πιέρ Σιλ «προσγειώνει» τον Μακρόν: «Ο Στρατός μας δεν μπορεί να πολεμήσει στην Ουκρανία»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/gallos-arxigos-tou-stratou-o-stratos-mas-den-einai-etoimos-na-antimetopisei-sygkrousi-san-ayti-stin-oukrania/

--------------------------------------------------------------------------

Λάρρυ Τζόνσον (Πρώην Αναλυτής CIA): O αδύναμος Στρατός του ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον Ρωσικό Στρατό στην Ουκρανία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/748252/larry-johnson-proin-cia-o-adynamos-stratos-tou-nato-den-tha-boresei-na-antimetopisei-ton-rosiko-strato-stin-oukrania

--------------------------------------------------------------------------

Οι ΗΠΑ, απαγόρευσαν στην Ουκρανία να πραγματοποιεί επιθέσεις «βαθιά σε ρωσικό έδαφος»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ipa-apagoreysan-stin-oukrania-na-pragmatopoiei-epitheseis-vathia-se-rosiko-edafos/

--------------------------------------------------------------------------

Αλεξέϊ Πολίστσουκ (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ΗΠΑ εξουσιοδότησαν τον Ζελένσκυ να πραγματοποιήσει νέα πλήγματα στην Ρωσία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749004/alexey-polishchuk-ypeks-rosias-oi-ipa-eksousiodotisan-ton-zelensky-na-pragmatopoiisei-nea-pligmata-sti-rosia

ΣΧΟΛΙΟ: Τελικά, μας έχουν μπερδέψει. Απαγόρευσαν οι ΗΠΑ τις προσβολές στο ρωσικού έδαφος, ή όχι; Η μήπως είναι απλώς θέμα …βάθους;

--------------------------------------------------------------------------

Ολεξάντρ Σίρσκυϊ (Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Ουκρανίας): Στοχοποιούμε τα Συστήματα S-300 της Ρωσίας, ώστε να είναι ασφαλή τα F-16 που θα παραληφθούν

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749005/oleksandr-syrskyi-arxigos-stratoy-oukranias-stoxeyoume-sta-systimata-s-300-tis-rosias-gia-tin-elefsi-ton-f-16

--------------------------------------------------------------------------

Σοκάρει Ουκρανή Βουλευτής: Ο  Στρατηγός Σίρσκυϊ Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συμφωνεί σε κατάπαυση πυρός και παράδοση των Ενόπλων Δυνάμεων

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/748596/sokarei-oukrani-vouleftis-o-arxigos-tou-stratoy-syrsky-symfonei-se-katapafsi-pyros-kai-paradosi-ton-enoplon-dynameon

--------------------------------------------------------------------------

Η Ουκρανία είναι για τις ΗΠΑ, ό,τι ήταν το Αφγανιστάν για την Σοβιετική Ένωση

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/748685/i-oukrania-gia-tis-ipa-einai-o-ti-itan-to-afganistan-gia-ti-sovietiki-enosi

--------------------------------------------------------------------------

Αποκάλυψη Ρωσίας: Οι ΗΠΑ, Γερμανία και Ουκρανία, θα απαγγείλουν εναντίον της, κατασκευασμένες κατηγορίες, για χρησιμοποίηση χημικών όπλων

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/747562/apokalypsi-rosias-enorxistrosi-ipa-germanias-oukranias-tha-askisoun-kataskevasmenes-katigories-gia-xrisi-ximikon-oplon

--------------------------------------------------------------------------

Πούτιν: «Θα αναγκαστούμε να αντιδράσουμε στις ουκρανικές επιθέσεις στον Πυρηνικό Σταθμό της Ζαπορίζια»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/v-poutin-tha-anagkastoume-na-antidrasoume-stis-oukranikes-epitheseis-ston-pyriniko-stathmo-tis-zaporizia/

--------------------------------------------------------------------------

 «Υποκλέψαμε συνομιλίες Αμερικανών με Ουκρανούς αξιωματούχους που συνωμοτούν κατά του Ζελένσκυ» λέει η Μόσχα

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ypoklepsame-synomilies-amerikanon-me-oukranous-aksiomatouxous-pou-synomotoun-kata-tou-zelenski-leei-i-mosxa/

--------------------------------------------------------------------------

Ουκρανία: «Προσπαθήσαμε πολλές φορές να δολοφονήσουμε τον Πούτιν» – Ρωσία: «Λένε ανοησίες – Ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oukrania-prospathisame-polles-fores-na-dolofonisoume-ton-v-poutin-rosia-lene-anoisies-pote-den-synevi-kati/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

--------------------------------------------------------------------------

New York Times: Η Ουκρανία σχεδιάζει να τερματίσει τον πόλεμο και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ρωσία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749003/new-york-times-i-oukrania-sxediazei-na-termatisei-ton-polemo-kai-na-ksekinisei-diapragmateyseis-me-tin-rosia

--------------------------------------------------------------------------

Ο Ουκρανικός Στρατός καταρρέει - Κανείς δεν πιστεύει στην νίκη – Οι Στρατιώτες έχασαν το μαχητικό τους πνεύμα και περιμένουν συνθηκολόγηση με την Ρωσία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/748898/o-oukranikos-stratos-katarreei-kaneis-den-pisteyei-sti-niki-oi-stratiotes-exasan-to-maxitiko-tous-pneyma-perimenoun-synthikologisi-me-ti-rosia

--------------------------------------------------------------------------

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας στο ... Telegram - Η Ζαχάροβα απαντά στον βοηθό του Τράμπ για τις αυτόνομες ζώνες στην Ουκρανία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/748945/ksekinisan-oi-diapragmateyseis-ipa-rosias-sto-telegram-i-zakharova-apanta-ston-trump-gia-tis-aftonomes-zones-stin-oukrania

--------------------------------------------------------------------------

Χαμόγελα από Ρώσους και Ουκρανούς που επέστρεψαν στις πατρίδες τους: Ανταλλαγή 190 αιχμαλώτων πολέμου - Μεσολάβησαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7253441_hamogela-apo-rosoys-kai-oykranoys-poy-epestrepsan-stis-patrides

--------------------------------------------------------------------------

Ρατσιστικές θεωρήθηκαν δηλώσεις του Μπορέλ γιά Αφρικανούς επειδή στηρίζουν τον Πούτιν: «Μπορεί να είναι διανοητικά κατώτεροι»

https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/z-mporel-ekatommyria-afrikanoi-ypostirizoun-ton-poytin-epeidi-einai-dianoitika-katoteroi-vinteo/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου