Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Επιστολή της ΠΟΣ προς τον ΥΕΘΑ για την είσοδο αποστράτων στη ΛΑΕΔ

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ


 

5 σχόλια:

  1. Επιτέλους , πότε θα γίνει εφικτό, όπως γίνεται στους προηγμένους στρατούς (πχ. Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις) να εκδίδεται μια να εκδίδεται μια ηλεκτρονική κάρτα με chip, για όλα τα στελέχη (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) για τα μέλη των οικογενειών τους και για το πολιτικό προσωπικό, με την οποία, μεταξύ άλλων να επιτρέπεται (αλλά και να καταγράφεται, κατά περίπτωση αν απαιτείται) , η είσοδος σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, λέσχες, ΚΑΑΥ και πρατήρια, μόνο των ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ.
    Αυτή η κάρτα, μπορεί να ανανεώνεται , όταν υπάρχει αλλαγή των στοιχείων ή της κατάστασης, ή ανά, πχ. Πενταετία, για επικαιροποίηση.
    Οι συνάδελφοι που έχουν υπηρετήσει στο εξωτερικό (ΗΠΑ , ΝΑΤΟ κλπ) το ξερουν ότι ισχύει στον ΑΣ, από τις αρχες του 2000, συγκεκριμένα
    «Since its introduction in the early 2000s, the Common Access Card (CAC) has become the most widely used Department of Defense (DoD) identity credential, with more than 25 million cards issued to date. » .
    Με την CAC, και τις αντίστοιχες φορητές (σε κάθε πύλη στρατοπέδου) ή σταθερές συσκευές αναγνώρισης, επιτυγχάνεται η ταυτοποίηση, καταγραφή , πρόσβαση στο δίκτυο Η/Υ κλπ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς, που δεν έχουμε τσιπάκι, είμαστε "ξετσίπωτοι"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΟΙ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΑΞΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε πρόεδρε της ΠΟΣ, το θέμα το έχει λύσει ήδη η ΕΑΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω πως είναι αναγκαία πρόσφατη γενική εξεταση αιματος,ούρων,καρδιογραφημα και πιστοποιητικό covid,καλό βέβαια και χαρτί κοινωνικών φρονηματων προκειμένου να είναι πλήρης έλεγχος,όπως και δειγματοληπτικος έλεγχος σε δακτυλικά αποτυπώματα.φυλαγε τα ρούχα σου,τι οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή