Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (9/1/24)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν το Σεμπεκίνο στην περιοχή του Μπελγκορόντ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/714301/kai-pali-to-belgorod-sto-stoxastro-ton-oukranon-pou-vomvardisan-to-shebekino

----------------------------------------------------------

Συναγερμός για νέα πυραυλική απειλή στο Μπελγκορόντ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/714352/synagermos-gia-nea-pyravliki-apeili-sto-belgorod

----------------------------------------------------------

Το Μπελγκορόντ βομβαρδίστηκε με Πυραύλους 122 χιλ. από Εκτοξευτές Πολλαπλών Πυραύλων RM-70 Vampire και ΒΜ-21 Grad

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/714633/to-belgorod-vomvardistike-me-asynithistous-pyraylous-122-mm

----------------------------------------------------------

Νέα σαρωτική πυραυλική προσβολή της Ουκρανίας με Πυραύλους KINZHAL, ISKANDER και KH-22

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/sarothike-i-oukrania-apo-mparaz-kinzhal-iskander-kh-22-gia-proti-fora-paradexontai-oti-krisimes-egkatastaseis-katastrafikan/

Περιοχή του Χαρκόβου (100 χλμ. ΒΔ, Κουπιάνσκ) 

----------------------------------------------------------

80 ρωσικές Ταξιαρχίες αναπτύσσονται γύρω από το Χάρκοβο – Έτοιμα όλα για την χειμερινή επίθεση που θα «τελειώσει» τον πόλεμο

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/aplonontai-80-rosikes-taksiarxies-gyro-apo-to-xarkovo-etoima-ola-gia-tin-xeimerini-epithesi-pou-tha-teleiosei-ton-polemo/

----------------------------------------------------------

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ. Βως  Μπάκχμουτ) 

         Ουκρανικές και ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι συνεχίσθηκαν οι Επιχειρήσεις Βορειοανατολικά και Ανατολικά του Κουπιάνσκ κοντά στην Σινκίβκα  (8 χλμ. Βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ), όπου οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν  αρκετές ουκρανικές θέσεις. Επίσης στην λίμνη Λίμαν, την Ιβανίβκα (15 χλμ. Ανατολικά του Κουπιάνσκ) και την Πετροπαβλίβκα (7 χλμ. Ακώς του Κουπιάνσκ).

          Σύμφωνα με το Ria Novosti οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν τέσσερις επιθέσεις των Ουκρανών.

          Όπως αναφέρει η ρωσική Ομάδα Μάχης «Δύση»(Ζαπάντ) με Αεροπορικές επιδρομές και Πυρά Πυροβολικού ανέκοψε τέσσερις επιθέσεις των  Δυνάμεων των 32, 43 και 115 Μηχανοκινήτων Ταξιαρχιών  και της 95 Αερομεταφερομένης Ταξιαρχίας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές των οικισμών  Σινκίβκα και Ιβανίβκα.

          Επιπλέον, τα ρωσικά Αεροσκάφη προσέβαλαν τις θέσεις δύο Ταξιαρχιών Πυραυλικής Άμυνας στις περιοχές των οικισμών Κισλίβκα (20 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ) και Μέλοβο στην περιοχή του Χαρκόβου.

          Περισσότεροι από 50 Ουκρανοί Στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, και καταστράφηκαν δύο Οχήματα Μάχης Πεζικού (IFV) και τρία Οχήματα.

          Γενικά δεν σημειώθηκαν σημαντικές μεταβολές στην διάταξη των Δυνάμεων της Γραμμής Επαφής.

----------------------------------------------------------

Περιοχή της Κρεμίνα (65 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ, 60 χλμ. ΒΑ Μπάκχμουτ)

    Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν αρκετές θέσεις και σημείωσαν σημαντικές προόδους Νοτιοδυτικά και Δυτικά της Κρεμίνα, κοντά στην δασική περιοχή της Σερεμπριάνσκα (10 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα), Τόρσκυ (14 χιλιόμετρα Δυτικά της Κρεμίνα), Τέρνυ (17 χλμ. Δυτικά της Κρεμίνα) και την Γιαμπολίβκα ( 17 χλμ. Δυτικά της Κρεμίνα).

----------------------------------------------------------

Βαριές απώλειες των Ουκρανών σε σφοδρές μάχες στο Λίμαν (32 χλμ. Νοτιοδυτικά της Κρεμίνα)

https://warnews247.gr/varies-apoleies-ton-oukranon-se-sfodres-maches-sto-krasny-liman-tous-sfyrokopoun-oi-rosoi-vid/

ΣΧΟΛΙΟ: Η ονομασία της πόλεως κατά την εποχή της Σοβιετικής Ενώσεως ήταν «Κράσνυ Λίμαν». Κράσνυ (Красный) στα ρωσικά σημαίνει «Ερυθρός». Μετά την πτώση του Κομμουνισμού, αφαιρέθηκε το «Κράσνυ» και σήμερα η πόλη ονομάζεται Λίμαν.

    Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την ονομασία της πόλεως Ντνιπροπετρόφσκ που σήμερα ονομάζεται Ντνίπρο.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

Ρωσικές και ουκρανικές πηγές δήλωσαν ότι διεξήχθησαν μάχες θέσεων:

 Βορείως του Μπάκχμουτ :

     Στις περιοχές Ορίχοβο - Βασιλίβκα (11 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ) και την Μποχντανίβκα (6 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ).

Δυτικά του Μπάκχμουτ:

    Κοντά στο Χρόμοβυ (2 χλμ. Δυτικά του Μπάκχμουτ) και στην Κατεύθυνση του Τσάσιβ Γιάρ (13 χλμ. Δυτικά του Μπάκχμουτ).

Νοτίως του Μπάκχμουτ:

    Στις περιοχές της Κλιστσίϊβκα (7 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ) και της Αντρίϊβκα  (7 χιλιόμετρα από τα νότια προάστια του Μπάκχμουτ).

----------------------------------------------------------

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ)      

    Ρωσικές και ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι συνεχίστηκαν οι μάχες Βορειοδυτικά της Αβντίιβκα στην Νοβομπακχμουτίβκα (13 χλμ. Βορειοανατολικά της Αβντίϊβκα), το Στέποβο (7 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα) και στο εργοστάσιο του λιθάνθρακα (κοκ) της Αβντίιβκα.

    Επίσης και Νοτιοδυτικά της Αβντίιβκα στο Περβομάϊσκυ (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα), το Νεβέλσκυ (13 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα) και το Βόντιανυ (6 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα)

    Ο Ουκρανός Επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοικήσεως της πόλεως της Αβντίιβκα Βιτάλυ Μπαραμπάς δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις, επί τρεις ημέρες, επιτίθενται από όλες τις κατευθύνσεις εναντίον της Αβντίιβκα πραγματοποιώντας, καθημερινά, «αρκετές δεκάδες» Αεροπορικές επιδρομές.

----------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την λίμνη της Αβντίιβκα και πλέον επιτίθενται στο κέντρο της πόλεως

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-rosoi-katelavan-tin-limni-tis-avntiivka-kai-pleon-epitithentai-sto-kentro-tis-polis/

----------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι επιτίθενται ταυτόχρονα σε 20 συνοικίες της Αβντίιβκα – Ρωσική επίθεση και στο Ποκρόβσκ (60 χλμ. Βως Βορείως του Ουγκλεντάρ) (Βούλενταρ)

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/avntiivka-oi-rosoi-epitithentai-taytoxrona-se-20-synoikies-rosiki-epithesi-kai-sto-pokrovsk-voreia-tou-voulentar/

----------------------------------------------------------

Περιοχή της Μαρίνκα (αμέσως δυτικά της πόλεως του Ντονιέτσκ)

    Μετά την κατάληψη της Μαρίνκα οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν προς Νότο. Έφθασαν στα  νότια προάστια της Νοβομιχαϊλίβκα (10 χλμ. Νοτίως της Μαρίνκα) και επιτέθηκαν εναντίον της Νοβομιχαϊλίβκα, της Χεορχιλίβκα (29 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα) και της Πομπιέντα (32 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα).

    Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι τόσον οι ουκρανικές, όσο και οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει εκτεταμένες Ναρκοθετήσεις των περιοχών που κατέχουν στην Νοβομιχαϊλίβκα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η Προέλαση.

    Παρ’ όλα αυτά, οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν προς την Χεορχιλίβκα προκειμένου να καταλάβουν το Στρατηγικής αξίας Κουράχοβο (10 χλμ. Βορειοδυτικά της Χεορχιλίβκα και 25 χλμ. Βορείως  του Ουγκλεντάρ).

    Ήδη, έχουν εισέλθει στο χωριό (Χεορχιλίβκα) και κινούνται στο ανατολικό τμήμα του οικισμού, όπου κατέλαβαν τις οδούς στις οποίες βρίσκονται οι εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και των Αγίων  Πάντων. Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν την πληροφορία, προσθέτοντας ότι η Προέλαση γίνεται σε τμήμα πλάτους έως 320 μέτρων και βάθους 230 μέτρων.

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Εισέχουσα της Βρεμίβκα -Τομέας Πριγιούτνυ – Σταρομαγιόρσκυ

(Ανήκει στην Δυτική πλευρά της περιφέρειας του  Ντονιέτσκ) 

    Οι ρωσικές και ουκρανικές Δυνάμεις ενεπλάκησαν σε περιορισμένης εκτάσεως μάχες στην περιοχή της Βρεμίβκα  προς την Κατεύθυνση του Ουγκλεντάρ (30 χλμ. Νοτιοανατολικά της Βρεμίβκα), Νοτίως της Νοβονταρίβκα (15 χλμ Νοτιοανατολικά της Βελίκα Νοβοσίλκα) και στην περιοχή του Ουροζάϊνυ (10 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα)

Τομέας Πγιατυχάτκυ - Ρομπότγιουνυ (Ανήκει στην Ανατολική πλευρά της περιφέρειας της  Ζαπορίζια)

    Συνεχίσθηκαν οι μάχες κοντά στο Ρομπότγιουνυ,  Δυτικά του Βέρμποβο (9 χλμ. Νοτιονατολικά του Ραμπότγιουνυ) και κοντά στην Νοβοπροκοπίβκα (2 χλμ. Νοτίως του Ρομπότγιουνυ), χωρίς σημαντικές αλλαγές στην διάταξη των Δυνάμεων της Γραμμής Επαφής.

    Σύμφωνα με ρωσικό στρατιωτικό ιστότοπο, οι μάχες στην περιοχή είναι στατικές, παρά την προσπάθεια των ουκρανικών Δυνάμεων να μεταπέσουν σε Κινητή Άμυνα και παρά το γεγονός ότι οι ρωσικές Δυνάμεις δεν διαθέτουν την απαιτουμένη προστασία από τα ουκρανικά Drones.

----------------------------------------------------------

Ο ουκρανικός Στρατός έχασε το Ρομπότγιουνυ και δεκάδες Άρματα Μάχης στην Ζαπορίζια

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/714501/o-oukranikos-stratos-exase-to-rabotino-kai-dekades-armata-maxis-sti-zaporizhia

----------------------------------------------------------

Περιοχή Χερσώνας

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν σημαντική Αποθήκη Πυρομαχικών των Ουκρανών στo Ίνχουλετς (15 χλμ. ΒΑ της πόλεως της Χερσώνας)

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/714456/oi-rosoi-katestrepsan-simantiki-apothiki-pyromaxikon-ton-oukranon-stin-kherson

----------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι με Πυραύλους, Πυροβολικό και Drones ανατίναξαν ουκρανική Αποθήκη Πυρομαχικών στο Μικολάϊβ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/714526/oi-rosoi-me-pyraylous-pyrovoliko-kai-drones-tinaksan-ston-aera-oukraniki-apothiki-pyromaxikon-sto-nikolayev

----------------------------------------------------------

Washington Post: «Ο Ζελένσκυ έστειλε τους Ουκρανούς Πεζοναύτες στην Νότια όχθη του Δνειπέρου για να πεθάνουν»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/washington-post-o-v-zelenski-esteile-tous-oukranous-pezonaytes-sti-notia-oxthi-tou-dneiperou-gia-na-pethanoun/

----------------------------------------------------------

Δνείπερος: Το ποτάμι του θανάτου για τους Ουκρανούς Στρατιώτες - Παντού πτώματα σε μία αποστολή αυτοκτονίας

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/714486/apostoli-aftoktonias-ston-dneipero-to-potami-tou-thanatou-gia-tous-oukranoys-stratiotes-yparxoun-pantoy-ptomata

----------------------------------------------------------

    Οι ουκρανικές Δυνάμεις διατήρησαν τις θέσεις τους στην Ανατολική (αριστερή) όχθη του Δνειπέρου ποταμού

    Συνεχίσθηκαν οι μάχες κοντά στο Κρίνκυ (30 χλμ. Ανατολικά της πόλεως της Χερσώνας και 2 χλμ. από τον Δνείπερο ποταμό).

    Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι η κατάρριψη ρωσικών Αεροσκαφών κατά τον Δεκέμβριο του 2023 έχει περιορίσει την αεροπορική δραστηριότητα στην περιοχή της Χερσώνας. Αναφέρει επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσχέρειες με την ροή των πληροφοριών των Επιχειρήσεων, την ομαλή λειτουργία των επικοινωνιών, την διεξαγωγή του Ηλεκτρονικού Πολέμου (EW) και την συνεργασία των Μονάδων στο Κρίνκυ και σε άλλες περιοχές στην Ανατολική όχθη.

    Οι ουκρανικές Δυνάμεις ναρκοθετούν τις περιοχές των ρωσικές χερσαίων Γραμμών Επικοινωνιών στην περιοχή της Χερσώνας. Ουκρανοί Στρατιώτες που μάχονται στην περιοχή του Κρίνκυ ανέφεραν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτίθενται εναντίον των ουκρανικών θέσεων με μικρές Ομάδες Πεζικού Δυνάμεως έως και 10 ατόμων και ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις  που μάχονται στην Ανατολική όχθη, αντιμετωπίζουν προβλήματα έγκαιρης διακομιδής των νεκρών συναδέλφων τους και αντιμετωπίσεως των ρωσικών Drones.

----------------------------------------------------------

Περιοχή Κριμαίας

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να καταστρέψουν, στην Κριμαία, τους ρωσικούς S-400 με επίθεση Πυραύλων Μεγάλου Βεληνεκούς, SCALP-EG και STORM SHADOW – Καταρρίφθηκαν 10 Πύραυλοι

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/krimaia-oi-oukranoi-epixeirisan-katastrofi-ton-rosikon-s-400-me-epithesi-scalp-eg-kai-storm-shadow-katarrifthikan-10-pyrayloi/

----------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι κατέρριψαν  ουκρανικό Πύραυλο NEPTUNE στο Βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/714252/skoni-o-oukranikos-pyravlos-neptune-oi-rosoi-ton-eksoudeterosan-sta-voreia-tis-mayris-thalassas

----------------------------------------------------------

    Η ουκρανική ανταρτική Ομάδα «Atesh» η οποία δρά στην Κριμαία ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις δημιουργούν πολλές εγκαταστάσεις επισκευών στην περιοχή της Κριμαίας, πιθανόν να επισκευάσουν τα στρατιωτικά υλικά που έχουν υποστεί ζημιές από τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς. Εκτιμούν επίσης ότι πιθανότατα κτίζουν μια νέα Βάση Βορείως της Γιεβπατορία στην Δυτική Κριμαία (50 χλμ. ΒΔ της πρωτεύουσας Συμφεροπόλεως και 60 χλμ. ΒΔ της Σεβαστουπόλεως )

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Το σχέδιο των Ρώσων με τους  PATRIOT – Δολάρια τέλος για την Ουκρανία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/714070/to-sxedio-ton-roson-me-tous-patriot-dolaria-telos-gia-tin-oukrania

----------------------------------------------------------

Βορειοκορεατικοί Βαλλιστικοί Πύραυλοι έπληξαν την Ουκρανία – Η Ρωσία ετοιμάζεται για την κρίση των F-16: Ιρανικοί “DEZFUL” στοχεύουν Ρουμανία και Πολωνία

https://warnews247.gr/ektakto-voreiokoreatikoi-vallistikoi-pyravloi-sfyrokopoun-tin-oukrania-i-rosia-etoimazetai-gia-tin-krisi-ton-f-16-iranikoi-pyravloi-stochevoun-roumania-kai-polonia/

----------------------------------------------------------

Η ρωσική Αεροπορία διέρρηξε την ΝΑΤΟϊκή Αεράμυνα της Ουκρανίας εκτοξεύοντας Πύραυλο Κρουζ με ενσωματωμένα Αντίμετρα

https://warnews247.gr/stratiotiki-epanastasi-i-rosiki-aeroporia-dierrixe-tin-natoiki-aeramyna-tis-oukranias-ektoxevontas-pyravlo-krouz-me-ensomatomena-antimetra/

----------------------------------------------------------

Παραδοχή Ουκρανών: Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε όλο τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/714629/paradoxi-oukranon-den-boroyme-na-prostateysoume-olo-ton-enaerio-xoro-tis-oukranias

----------------------------------------------------------

Βρετανός αναλυτής: «Η Ρωσία κατέστρεψε εκτός από δύο ΝASAMS (NORWEGIAN ή NATIONAL ADVANCED SURFACE-TO-AIR MISSILE SYSTEMS) και άλλα δύο Α/Α Συστήματα PATRIOT στο Κίεβο – Η Δύση είναι συγκλονισμένη»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/vretanos-analytis-i-rosia-katestrepse-ektos-apo-dyo-nasams-alla-dyo-a-a-systimata-patriot-sto-kievo-i-dysi-einai-sygklonismeni/

ΣΧΟΛΙΟ: Είναι Αντιαεροπορικά Συστήματα Μέσου-Μεγάλου Βεληνεκούς, αμερικανικής και νορβηγικής κατασκευής. Έχουν προταθεί και στην Ελλάδα, για να αντικαταστήσουν τα ΧΩΚ

----------------------------------------------------------

Κίνδυνος για τη Μόσχα - Η Δύση ανέκτησε άθικτη κεφαλή ενός Πυραύλου Kinzhal που κατέπεσε στο Κίεβο

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7214481_kindynos-gia-ti-mosha-i-dysi-anektise-athikti-kefali-enos-pyrayloy

ΣΧΟΛΙΟ: Εάν, η κεφαλή του Πυραύλου που ανέκτησαν οι Ουκρανοί, ανήκει σε Πύραυλο  Kinzhal και όχι σε κάποιον Πύραυλο από την Βόρειο Κορέα, οι πληροφορίες που θα αποκτηθούν θα είναι σημαντικές και θα συμβάλουν στην εξεύρεση κάποιας μεθόδου για την αντιμετώπισή του.

----------------------------------------------------------

Αποκάλυψη από την Ινδία: Οι Ουκρανοί λένε ψέματα - Είναι αδύνατη η κατάρριψη Kinzhal από Patriot - Οι ΗΠΑ αναζητούν το μυστικό

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/714635/oi-indoi-apomythopoioyn-tin-oukrania-einai-adynati-i-katarripsi-kinzhal-oi-ipa-prospathoyn-na-mathoun-to-megalo-mystiko

----------------------------------------------------------

Η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στα F-16 θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2024

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/714245/san-na-leme-pote-den-einai-arga-pentagono-i-ekpaidefsi-ton-oukranon-piloton-sta-f-16-tha-oloklirothei-eos-ta-teli-2024

----------------------------------------------------------

Militatary Watch Magazine (Αμερικανικό ΜΜΕ): Οι απώλειες των Ουκρανών κατέστρεψαν την φήμη των δυτικών όπλων

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/714050/militatary-watch-magazine-amerikaniko-mme-oi-apoleies-ton-oukranon-katestrepsan-tin-fimi-ton-dytikon-oplon

----------------------------------------------------------

Γερμανός Βουλευτής για τα Leopard 2 που έδωσαν στην Ουκρανία: «Μόνο ένας μικρός αριθμός από αυτά είναι λειτουργικά»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/germanos-vouleytis-gia-ta-leropard-2-pou-edosan-stin-oukrania-mono-enas-mikros-arithmos-apo-ayta-einai-leitourgika/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

----------------------------------------------------------

Η Ουκρανία σχεδιάζει να αναπτύξει μια νέα έκδοση του Πυραύλου «NEPTUNE» με μεγαλύτερο Βεληνεκές

https://warnews247.gr/neptune-i-oukrania-schediazei-na-anaptyxei-mia-nea-ekdosi-tou-pyravlou-me-megalytero-velinekes/

----------------------------------------------------------

 Λάρρυ Τζόνσον (Πρώην Αναλυτής CIA): Οι Γερμανοί Βουλευτές που πρότειναν να κτυπηθεί η Ρωσία πρέπει να εξεταστούν από ψυχίατρο

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/714578/larry-johnson-cia-oi-germanoi-vouleftes-pou-proteinan-na-xtypithei-i-rosia-prepei-na-eksetastoyn-apo-psyxiatro

----------------------------------------------------------

Οι Ουκρανοί έχουν έλλειψη Βλημάτων Πυροβολικού και οι Ρώσοι Προελαύνουν

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/714637/o-efialtis-tou-kievou-pou-ginetai-pragmatikotita-oi-oukranoi-den-exoun-ovides-oi-rosoi-proelaynoun

----------------------------------------------------------

Λόγω της ελλείψεως σε Βλήματα Πυροβολικού,  οι Ουκρανοί  εκτοξεύουν Drones

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/714603/apelpisia-oi-oukranoi-den-exoun-ovides-kai-ektokseyoun-drones

----------------------------------------------------------

Pere de Jong (Γάλλος Συνταγματάρχης): Η Ουκρανία τον Φεβρουάριο θα ξεμείνει από Πυρομαχικά

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/714576/pere-de-jong-gallos-syntagmatarxis-i-oukrania-telos-ton-fevrouario-tha-ksemeinei-apo-pyromaxika

----------------------------------------------------------

Γερμανός Βουλευτής: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία γίνεται για το λίθιο – Η χώρα που το έχει θα γίνει Υπερδύναμη»

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/germanos-vouleytis-o-polemos-stin-oukrania-ginetai-gia-to-lithio-i-xora-pou-to-exei-tha-ginei-yperdynami/

ΣΧΟΛΙΑ: Οι θέσεις των πλουσίων σε λίθιο περιοχών της Ουκρανίας είναι οι εξής:

Σεβτσένκο  10 χλμ. Νοτίως του Πογκρόφσκ και 30 χλμ. ΒΑ της πόλεως του Ντονιέτσκ

Κρούτα Μπάλκα 3 χλμ. Βορειοανατολικά της πόλεως της Αβντίϊβκα

Συνεπώς γίνεται εύκολα αντιληπτή η σημασία της καταλήψεως και διατηρήσεως από τους Ρώσους  των πόλεων της Αβντίϊβκα και του Πογκρόφσκ, κατά την διάρκεια των Επιχειρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

----------------------------------------------------------

Ντενις Πουσίλιν (Περιφερειάρχης του Ντονιέτσκ): Πρέπει να απελευθερωθούν η Οδησσός και το Μικολάϊβ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/714573/denis-pushilin-epikefalis-donetsk-prepei-na-apeleftherothoyn-i-odissos-kai-to-nikolaev

----------------------------------------------------------

Ρώσοι χάκερς δρούσαν εδώ και μήνες στο «Kyivstar» μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο της Ουκρανίας – Ανησυχία επικρατεί στην Δύση

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/714052/apokalypsi-rosoi-hackers-droysan-edo-kai-mines-stin-oukraniki-kyivstar-tromos-sti-dysi

----------------------------------------------------------

 «Αν έχεις τύχη διάβαινε»: Ρώσος Στρατιώτης σώθηκε από βολή Ουκρανού Ελευθέρου Σκοπευτή χάρις στο κινητό του τηλέφωνο

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/an-exei-tyxi-diavaine-rosos-stratiotis-sothike-apo-voli-oukranou-skopeyti-logo-tou-kinitou-tou-tilefonou/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου