Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (17/1/24)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Νέες επιθέσεις από αέρος στην πόλη του Μπελγκορόντ - Ουκρανικό Drone εξουδετερώθηκε από την ρωσική Αεράμυνα

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/716003/nees-epitheseis-apo-aeros-stin-poli-tou-belgorod-oukraniko-drone-eksoudeterothike-apo-ti-rosiki-aeramyna

----------------------------------------------------------

Επίθεση από ουκρανικά Drones στο Βορονέζ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/716091/epithesi-apo-oukranika-drones-sto-voronezh-video

----------------------------------------------------------

Περιοχή του Χαρκόβου (100 χλμ. ΒΔ, Κουπιάνσκ) 

Ουκρανοί Στρατολόγοι «απαγάγουν» ένα άνδρα στον δρόμο για να τον στείλουν στην πρώτη γραμμή

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oukranoi-stratologoi-apagagoun-enan-andra-ston-dromo-gia-na-ton-steiloun-stin-proti-grammi-vinteo/

----------------------------------------------------------

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ. Βως  Μπάκχμουτ) 

          Οι ρωσικές και οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν τις μάχες για την κατάληψη και την διατήρηση των θέσεών τους  Βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ, κοντά στην Σινκίβκα  (8 χλμ. Βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ), την Πετροπαβλίβκα (7 χλμ. Ακώς του Κουπιάνσκ), Νοτιοδυτικά του Σβάτοβο (45 χλμ. ΝΑ του  Κουπιάνσκ) και κοντά στην Μακίϊβκα (22 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Κρεμίνα).

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε, ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις κοντά στην Στελμαχίβκα (16 χλμ. Δυτικά του Σβάτοβο).

Το Κίεβο διέταξε την εκκένωση 26 χωριών στην περιοχή του Κουπιάνσκ

https://www.protothema.gr/world/article/1456205/polemos-stin-oukrania-to-kievo-dietaxe-tin-ekkenosi-26-horion-stin-periohi-tou-harkovou

----------------------------------------------------------

Περιοχή της Κρεμίνα (65 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ, 60 χλμ. ΒΑ Μπάκχμουτ)

     Οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν Ανατολικά του Τόρσκυ (14 χιλιόμετρα Δυτικά της Κρεμίνα), Δυτικά της Κρεμίνα κοντά στο Τέρνυ (17 χλμ. Δυτικά της Κρεμίνα) και Νοτιοδυτικά της Κρεμίνα κοντά στην Ντίμπροβα, στην Χριχορίβκα και στην δασική περιοχή της Σερεμπριάνσκα (10 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα).  

          Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν Επιθετικές Επιχειρήσεις κοντά στην Πλοσχάνκα (17 χλμ. Βορειοδυτικά της Κρεμίνα) και την Τσερβονοοποπίβκα (5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κρεμίνα), και ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις προσπάθησαν να επιτεθούν σε ρωσικές θέσεις κοντά στην Κρεμίνα. Ανέφερε επίσης ότι οι Ουκρανοί συγκέντρωσαν σημαντικές Δυνάμεις στην περιοχή για επίθεση εναντίον της Κρεμίνα.

          Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, δήλωσε ότι το Πυροβολικό της 76 Μεραρχίας Αλεξιπτωτιστών (VDV) προσέβαλε ουκρανικές Ταξιαρχίες Εφόδου, κοντά στην Χριχορίβκα (11 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα) και την Σερεμπριάνσκα (10 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα)

    Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις απέκρουσαν ρωσική επίθεση κοντά στην Μπιλοχορίβκα (12 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα).

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

Ρωσικά Στρατεύματα εισβάλλουν στην περιοχή του Σολεντάρ (12 χλμ. ΒΑ του Μπάκχμουτ)

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/710941/tous-epiasan-aproetoimastous-rosika-strateymata-mpoukaroun-stin-perioxi-soledar-tis-oukranias?dicbo=v2-eup51ye

----------------------------------------------------------

          Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις Επιθετικές Επιχειρήσεις στην περιοχή του Σολεντάρ (12 χλμ. ΒΑ του Μπάκχμουτ).

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις σε ακτίνα 19 χιλιομέτρων Βορείως του Σολεντάρ στις περιοχές του  Σπίρνυ (27 χλμ. Βορειοανατολικά του Μπάκχμουτ), της Ροζντολίβκα (19 χλμ. Βορειοανατολικά του Μπάχμουτ) και του Σιλ (14 χλμ. Βορειοανατολικά του Μπάκχμουτ). Επίσης σε ακτίνα  6 χιλιομέτρων Νοτιοδυτικά  του Σολεντάρ κοντά στην Κράσνα Χόρα (6 χλμ. Νοτιοδυτικά του Σολεντάρ και 7 χιλ. Βορείως του Μπάκχμουτ) και στο Πιντχορόντνυ (5 χλμ. Βορειοανατολικά του Μπάκχμουτ)

          Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στην Μπιλοχορίβκα (12 χλμ. Βορειοανατολικά του Σολεντάρ) και στο Μπερεστόβο (15 χλμ. Βορειοανατολικά του Σολεντάρ). Άλλες ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Σιλ (5 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Σολεντάρ) και απέκλεισαν τον οικισμό από τρεις πλευρές.

          Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις συνεχίζουν να υπερασπίζονται το Σολεντάρ, ενώ οπτικό υλικό από ουκρανικά Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη αποδεικνύει ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις πιθανότατα διατηρούν κάποιες θέσεις κοντά στον οικισμό. Το CNN δημοσίευσε μια αναφορά βίντεο από ουκρανικό χαράκωμα τρία περίπου χιλιόμετρα από το Σολεντάρ, δηλώνοντας ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις φαίνεται να πραγματοποιούν οργανωμένη Αποχώρηση από τον οικισμό.

           Ρωσικές πηγές ανακοίνωσαν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις εξακολουθούν να διεξάγουν Εκκαθαριστικές Επιχειρήσεις στο Σολεντάρ. Από τις αναφορές αυτές προκύπτει ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις διατηρούν οργανωμένες αμυντικές θέσεις  Δυτικά του Σολεντάρ και οι ρωσικές Δυνάμεις πιθανότατα δίνουν προτεραιότητα στην σταθεροποίηση του ελέγχου τους στο Σολεντάρ πριν επιχειρήσουν περαιτέρω Προέλαση.

          Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν αποκόψει  τις οδούς ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων στην Ντβορίστσια (4 χιλιόμετρα Δυτικά του Σολεντάρ) από το Μπάκχμουτ και το Σίβερσκ ( 30 χλμ. ΒΑ του Μπάκχμουτ).

          Άλλες ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στα προάστια της Παρασκοβίβκα (5 χλμ. Δυτικά του Σολεντάρ) και της Κράσνα Χόρα (6 χλμ. Νοτιοδυτικά του Σολεντάρ. Οπτικό υλικό παρουσιάζει  ουκρανικές Δυνάμεις να εξακολουθούν να μάχονται στην Κράσνα Χόρα παρά τους ισχυρισμούς των ρωσικών στρατιωτικών ιστοτόπων ότι οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό.

----------------------------------------------------------

Ο ρωσικός Στρατός πλησιάζει στα περίχωρα του Τσάσιβ Γιάρ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/715923/o-rosikos-stratos-plisiazei-sta-perixora-tou-chasovoy-yar

----------------------------------------------------------

          Οι ρωσικές και ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν να συγκρούονται Βορειοανατολικά, Δυτικά και Νότια του Μπάκχμουτ , χωρίς όμως να σημειωθούν αξιόλογες μεταβολές στην διάταξη  της Γραμμής Επαφής.

          Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν κατά μήκος ενός τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής προς την Κατεύθυνση της Βουίμκα (20 χλμ. Βορειοανατολικά του Μπάκχμουτ) και κοντά στην  Μποχντανίβκα (6 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ)

          Ουκρανικές και ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι συνεχίζονται οι συγκρούσεις Δυτικά του Μπάκχμουτ κοντά στις Μποχντανίβκα (6 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ), Ιβανίβσκυ (6 χλμ. Δυτικά του Μπάκχμουτ) και στο Χρόμοβο (2 χλμ. Δυτικά του Μπάκχμουτ).

Επίσης και Νοτιοδυτικά  του Μπάκχμουτ κοντά στην Κλιστσίϊβκα (7 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ), την Αντρίϊβκα  (7 χιλιόμετρα από τα νότια προάστια του Μπάκχμουτ) και στο Νιού Γιόρκ (30 χλμ.) Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ).

        Ένας Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος υποστήριξε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις περιόρισαν την ένταση των επιθέσεών τους και τα Πυρά Αντιπυροβολικού στην περιοχή της Κλιστσίϊβκα.

          Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι Μαχητές της Ομάδος Βάγκνερ συνέχισαν τις προσπάθειες να προχωρήσουν στα Ανατολικά προάστια του Μπάκχμου. Ανέφεραν επίσης ότι οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν το Οπούτνυ (3 χλμ. Νοτίως του Μπάκχμουτ). Η κατάληψη του Οπούτνυ επιτρέπει στις ρωσικές Δυνάμεις να προχωρήσουν στις Νότιες παρυφές του Μπάκχμουτ και να επιτεθούν σε ουκρανικές οχυρές θέσεις κοντά στην  Κλιστσίϊβκα (7 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ).

          Σε οπτικό υλικό που δημοσιεύθηκε φαίνεται πως οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει μικρής κλίμακος Προέλαση Νοτίως της Οζαριανίβκα (16 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ).

          Ο Ουκρανός Στρατιωτικός Παρατηρητής Κοστιαντίν Μασχόβετς δήλωσε ότι, από τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε και ενέτειναν τις Επιθετικές Επιχειρήσεις τους στην περιοχή του Μπάκχμουτ, οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν προελάσει 3,6 χιλιόμετρα προς την Κατεύθυνση της Μποχντανίβκα και 2,1 χιλιόμετρα προς την Κατεύθυνση του Ιβανίβσκυ.       

          Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ (LNR) Βιτάλυ Κίσελεβ δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις προετοιμάζονται για να πραγματοποιήσουν επίθεση στον Άξονα Πρεντέτσιουνυ (14 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ) Μπίλα Χόρα (12 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ) Ντουλίϊβκα (20 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ).

----------------------------------------------------------

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ)      

Τουλάχιστον δύο νεκροί και έξι τραυματίες σε πλήγμα σε ασθενοφόρο στην πόλη της Γκορλόβκα ( 50 χλμ. Βορείως του Ντονιέτσκ )

https://www.iefimerida.gr/kosmos/oykrania-toylahiston-dyo-nekroi-kai-exi-traymaties-pligma-asthenoforo

----------------------------------------------------------

          Οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα, τόσο  Δυτικά, όσο και  Ανατολικά  του Στέποβο (7 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα).

          Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν Βορειοδυτικά  της Αβντίϊβκα κοντά στο εργοστάσιο κοκ της Αβντίϊβκα και Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα κοντά στο Περβομάϊσκυ (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα)

          Οι μάχες συνεχίσθηκαν Βορειοδυτικά  της Αβντίϊβκα κοντά στο Νοβοκαλίνοβο (10 χλμ Βορείως της Αβντίϊβκα), την Νοβομπακχμουτίβκα (13 χλμ. Βορειοανατολικά της Αβντίϊβκα) και το Στέποβο (7 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα). Επίσης κοντά στο εργοστάσιο του οπτάνθρακα της Αβντίϊβκα, στην Βορειοδυτική Αβντίϊβκα, Δυτικά της Αβντίϊβκα κοντά στο Σιέβερνυ (8 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα) και Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα κοντά στο Περβομάϊσκυ (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα) και το Νεβέλσκυ (13 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα).

         Οι ρωσικές Επιθετικές Επιχειρήσεις Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα αποσκοπούν στο να μην επιτρέψουν ουκρανικές Αντεπιθέσεις.

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις σε απόσταση 27 χιλιομέτρων Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα κοντά στο Βόντιανυ (6 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα), το  Νεβέλσκυ (13 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα), την Κρασνοχορίβκα (13 χιλιόμετρα βορείως της Αβντίϊβκα) και την Μαρίνκα (27 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα).

         Ρωσική πηγή ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν προελάσει Νοτίως της Μαρίνκα και απώθησαν τις ουκρανικές Δυνάμεις από τις θέσεις που διατηρούσαν κοντά στην πόλη.  

----------------------------------------------------------

Περιοχή της Μαρίνκα (αμέσως δυτικά της πόλεως του Ντονιέτσκ)

       Σύμφωνα με Ρωσικές πηγές οι ρωσικές Δυνάμεις προχώρησαν Βορείως της Μαρίνκα, προς την  Νοβομιχαϊλίβκα (10 χλμ. Νοτίως της Μαρίνκα) και την  Χεορχιλίβκα (2 χλμ. Νοτιοδυτικά της Μαρίνκα), απωθώντας τις ουκρανικές Δυνάμεις προς Νότο.

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Εισέχουσα της Βρεμίβκα -Τομέας Πριγιούτνυ – Σταρομαγιόρσκυ

(Ανήκει στην Δυτική πλευρά της περιφέρειας του  Ντονιέτσκ) 

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις απέκρουσαν ρωσική επίθεση κοντά στην Βελίκα Νοβοσίλκα (18 χλμ. Βορειοανατολικά του Πριγιούτνυ και 12 χλμ. Βορειοανατολικά του Σταρομαγιόρσκυ).

          Περιορισμένης εκτάσεως συγκρούσεις διεξήχθησαν Νοτίως της Πρετσουστίβκα (15 χλμ. ΒΑ του Σταρομαγιόρσκυ), της Ζολότα Νούβα (11 χλμ. ΝΑ της Βελίκα Νοβοσίλκα) καθώς επίσης και Δυτικά του Σταρομαγιόρσκυ.

          Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν να εκπέμπουν πυρά όπλων καμπύλης τροχιάς για την διατήρηση της φυσιογνωμίας της μάχης κατά μήκος της Γραμμής Επαφής

Τομέας Πγιατυχάτκυ - Ρομπότγιουνυ (Ανήκει στην Ανατολική πλευρά της περιφέρειας της  Ζαπορίζια)

           Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος  ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν, ένα περίπου χιλιόμετρο Νοτιοανατολικά του Ρομπότγιουνυ και Δυτικά του Βέρμποβο (9 χλμ. Νοτιονατολικά του Ραμπότγιουνυ)

           Άλλος ιστότοπος ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν  κοντά στην Νεστεριάνκα (10 χλμ. Βορειοδυτικά του Ρομπότγιουνυ) και κατέλαβαν μια οχυρή ουκρανική θέση σε αυτήν την περιοχή.

          Οι μάχες συνεχίσθηκαν κοντά στην Νοβοφεντορίβκα (15 χλμ. ΒΑ του Ρομπότγιουνυ), στο Βέρμποβο (9 χλμ. Νοτιονατολικά του Ραμπότγιουνυ), την Νοβοπροκοπίβκα (2 χλμ. Νοτίως του Ρομπότγιουνυ) και στο ίδιο το Ρομπότγιουνυ.

          Από την ουκρανική πλευρά, στην περιοχή μάχονται οι Δυνάμεις των 65 και 118 Ταξιαρχιών, της 128 Ορεινής Ταξιαρχίας, της 82 Αερομεταφερομένης Ταξιαρχίας και Μονάδες της Εθνικής Φρουράς.

          Όπως μετέδωσε το πρακτορείο «Tass», οι ουκρανικές απώλειες ήταν 60 Στρατιώτες (νεκροί και τραυματίες), δύο Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ), τρία Οχήματα και ένα Ρυμουλκούμενο Οβιδοβόλο των 122 χιλ. D-30.

----------------------------------------------------------

Περιοχή Χερσώνας

           Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις εργασίες οργανώσεως του εδάφους και τις λοιπές αμυντικές δραστηριότητες στην περιοχή της Χερσώνας.

          Η εκπρόσωπος της Νότιας Επιχειρησιακής Διοικήσεως της Ουκρανίας Ναταλία Χούμενιουκ δήλωσε ότι οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Κίνμπουρν Σπίτ (80 χλμ. ΝΔ της Χερσώνας), εμποδίζουν τόσο τις Αναγνωρίσεις των Ουκρανών, όσο και τις Μεταφορές των Ρώσων.

          Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις συνήθεις προσβολές στην Δυτική (δεξιά) όχθη του Δνειπέρου ποταμού.

          Οι ουκρανικές Δυνάμεις διατηρούν θέσεις στην Ανατολική (αριστερή) όχθη του Δνειπέρου, αλλά δεν υπήρξαν μεταβολές στην Γραμμή Επαφής περιοχή. Οι ρωσικές και ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν τις συμπλοκές  στην Ανατολική όχθη του ποταμού, στην περιοχή του Κρίνκυ (30 χλμ. Ανατολικά της πόλεως της Χερσώνας και 2 χλμ. από τον Δνείπερο ποταμό).

          Ο Ουκρανός Στρατιωτικός Παρατηρητής Κοστιαντίν Μασχόβετς δήλωσε ότι η δραστηριότητα των ουκρανικών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών είναι τόσο έντονη σε ολόκληρη την Ανατολική όχθη του Δνειπέρου, με αποτέλεσμα η ρωσική Ομάδα Δυνάμεων «Ντνιέπρ» έχει αρχίσει να εκδίδει προειδοποιήσεις το Προσωπικό τους σχετικά με το πότε θα επιτεθούν τα ρωσικά Drones στην περιοχή. Αυτό είναι αναγκαίο, διότι οι ρωσικές Δυνάμεις συγχέουν, όλο και περισσότερο, τα δικά τους Drones με ουκρανικά και βάλλουν εναντίον τους.

----------------------------------------------------------

Σφοδρές συγκρούσεις στον Δνείπερο - 200 Ουκρανοί Στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες με τους Ρώσους στο παγωμένο ποτάμι

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/715791/aimatoxysia-ston-dneipero-200-oukranoi-stratiotes-xathikan-se-maxes-me-tous-rosous-sto-pagomeno-potami-tou-thanatou

----------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι με πλήγμα ακριβείας κατέστρεψαν ουκρανική Αποθήκη Πυρομαχικών στο Αεροδρόμιο του Ντολγκίντσεβο (110 χλμ. Βορειοανατολικά της πόλεως της Χερσώνας  )

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/715742/syntriptiko-xtypima-oi-rosoi-me-pligma-akriveias-dielysan-oukraniki-apothiki-pyromaxikon-sto-aerodromio-dolgintsevo

----------------------------------------------------------

Περιοχή Κριμαίας

          Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις εργασίες οργανώσεως του εδάφους και τις λοιπές αμυντικές δραστηριότητες στην περιοχή της Κριμαίας.

          Ο εκπρόσωπος της Στρατιωτικής Διοικήσεως της Οδησσού Σερχίϊ Μπράτσουκ δημοσίευσε την φωτογραφία ενός τμήματος ρωσικών οχυρώσεων στηνΔυτική Κριμαία, που φέρεται να βρίσκεται μεταξύ των Ζαοζέρνυ (9 χλμ. ΝΔ της Γιεβπατορία) και του Μολότσνυ (75 χλμ. ΒΔ του Τζανκόι 120 χλμ. ΒΑ της Σεβαστουπόλεως), στην Βορειοδυτική Κριμαία.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Τραγική η κατάσταση στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι διέλυσαν την καρδιά του ενεργειακού συστήματος – Χωρίς ρεύμα περισσότερες από 1.000 πόλεις και χωριά

https://warnews247.gr/oukrania-oi-rosoi-dielysan-tin-kardia-tou-energeiakou-systimatos-choris-revma-pano-apo-1-000-poleis-kai-choria/

----------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι έχουν διεισδύσει εντός ουκρανικών εδαφών - Προεόρτια της χερσαίας ρωσικής επιθέσεως;

https://www.youtube.com/watch?v=76rfhXSVOdE

----------------------------------------------------------

Η Ουκρανία ζητεί τα Μαχητικά Αεροσκάφη Εγγύς Υποστηρίξεως A-10 Thunderbolt II που είχε απορρίψει η Ελλάδα

https://www.pronews.gr/uncategorized/i-oukrania-zitei-ta-maxitika-aeroskafi-eggys-ypostiriksis-a-10-thunderbolt-ii-pou-eixe-aporripsei-i-ellada/

----------------------------------------------------------

Κάρεν Κβιατκόβσκυ (Αντισυνταγματάρχης Αναλύτρια Πενταγώνου): Τα F-16 θα είναι εύκολη λεία για τους Ρώσους

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/715842/karen-kwiatkowski-antisyntagmatarxis-ipa-to-kynigi-tha-arxisei-ta-f-16-tha-einai-eykoli-leia-gia-tous-rosous

----------------------------------------------------------

Γιούριϊ Ιγκνάτ (Εκπρόσωπος Ουκρανικής Αεροπορίας): Η Συντήρηση των F-16, θα είναι πολύ δύσκολη

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/715843/yuriy-ignat-ekprosopos-oukranikis-aeroporias-tha-einai-poly-dyskoli-i-syntirisi-f-16

----------------------------------------------------------

CNN: Η Δύση εξοπλίζει την Ουκρανία με Πυραύλους STINGER… από τον πόλεμο του Αφγανιστάν το 1979

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/715353/cnn-i-dysi-eksoplizei-tin-oukrania-me-pyraylous-stinger-apo-ton-polemo-tou-afganistan-to-1979

----------------------------------------------------------

Το Κουβέιτ θέλει να ξεφορτωθεί 100 Άρματα Μάχης M-84 - Τα παραχωρεί στην Ουκρανία

https://warnews247.gr/to-kouveit-thelei-na-xefortothei-100-armata-machis-m-84-ta-parachorei-stin-oukrania/

----------------------------------------------------------

Λευκός Οίκος: Ανακοίνωσε την διακοπή της οικονομικής χρηματοδοτήσεως της Ουκρανίας

https://www.tvopen.gr/watch/195828/leykosoikosanakoinosethdiakophthsoikonomikhsxrhmatodothshsthsoykranias

----------------------------------------------------------

Εσπευσμένα στο Κίεβο ο Σούνακ: Αμυντική συμφωνία Βρετανίας-Ουκρανίας, προάγγελος εμπλοκής του ΝΑΤΟ – «Η Ρωσία δεν θα περάσει τον Δνείπερο»

https://warnews247.gr/espefsmena-sto-kievo-o-r-sounak-amyntiki-symfonia-vretanias-oukranias-proangelos-eblokis-nato-i-rosia-den-tha-perasei-ton-dneipero/

----------------------------------------------------------

Κάποιος είπε το αυτονόητο - Σλοβάκος Πρωθυπουργός: Η Ουκρανία έχει χάσει, η δυτική βοήθεια δεν έχει νόημα, αυξάνει μόνο τα θύματα

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/716151/kapoios-eipe-to-aftonoito-slovakos-prothypourgos-i-oukrania-exei-xasei-i-dytiki-voitheia-den-exei-noima-mono-afksanei-ta-thymata

----------------------------------------------------------

Ουκρανοί Βουλευτές: «Το Νομοσχέδιο για την Επιστράτευση περιέχει αντισυνταγματικές διατάξεις» – Καλούν σε θητεία ΑμεΑ

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/oukranoi-vouleytes-to-nomosxedio-gia-tin-epistrateysi-periexei-antisyntagmatikes-diatakseis-kaloun-se-thiteia-amea/

----------------------------------------------------------

Την ώρα που καταρρέει ο Στρατός, η Βουλή της Ουκρανίας ψηφίζει το ψηφιακό μητρώο για την Επιστράτευση

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/716166/oukrania-tin-ora-pou-katarrreei-o-stratos-i-vouli-psifizei-to-psifiako-mitroo-gia-tin-epistratefsi

----------------------------------------------------------

Οι Ουκρανοί φεύγουν από τις πόλεις για να αποφύγουν την Επιστράτευση – Σκάβουν υπόγεια καταφύγια στα δάση

https://warnews247.gr/vinteo-oi-oukranoi-to-skane-apo-tis-poleis-gia-na-apofygoun-tin-epistratefsi-skavoun-ypogeia-katafygia-sta-dasi/

----------------------------------------------------------

Ο ρωσικός  Στρατός πραγματοποίησε 23 μαζικά κτυπήματα με όπλα ακριβείας, Drones και Kinzhal

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/715524/ta-23-rosika-xtypimata-me-opla-akriveias-drones-kai-kinzhal-pou-apoteleiosan-ton-oukraniko-strato

----------------------------------------------------------

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός Ειδικός): Η Ουκρανία δεν κατέρριψε κανένα πύραυλο Kinzhal - Η Αεράμυνα δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/715821/aleksandros-merkoyris-vretanos-eidikos-i-oukrania-den-katerripse-kanena-pyravlo-kinzhal-i-aeramyna-den-antexei

----------------------------------------------------------

Πώς οι Ουκρανοί Στρατιώτες χάνουν την ζωή τους για μετρητά και μερικές Pepsi

https://warnews247.gr/pos-oi-oukranoi-chanoun-ti-zoi-tous-gia-metrita-kai-merikes-pepsi/

New York Times: Εξαντλημένοι και τραυματίες οι Ουκρανοί Στρατιώτες, «βρίσκονται στην κόλαση» - ----------------------------------------------------------

Το άγνωστο ηχητικό όπλο των Ρώσων

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/715555/nyt-oi-oukranoi-stratiotes-einai-eksantlimenoi-kai-oloi-exoun-travmatistei-toulaxiston-mia-fora-to-agnosto-ixitiko-oplo-ton-roson

----------------------------------------------------------

Ρωσικά Συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου απενεργοποιούν Πυραύλους HIMARS και Κατευθυνόμενες βόμβες

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/715751/pos-rosika-opla-ilektronikoy-polemou-apenergopoioyn-pyraylous-himars-kai-katefthynomenes-vomves

----------------------------------------------------------

Η ουκρανική «Αντεπίθεση» έχει γίνει η πιο... αποτελεσματική διαφήμιση για τα ρωσικά όπλα

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/716095/i-oukraniki-antepithesi-exei-ginei-i-pio-apotelesmatiki-diafimisi-gia-ta-rosika-opla

----------------------------------------------------------

New York Times: «Οι πύλες της Κολάσεως έχουν ανοίξει» – Κάτι τρομάζει πολύ τον Ουκρανικό Στρατό

https://warnews247.gr/new-york-times-oi-pyles-tis-kolasis-echoun-anoixei-kati-tromazei-poly-ton-oukraniko-strato/

----------------------------------------------------------

Επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR): «Η Ουκρανία θα γίνει η «μαύρη τρύπα» των ΗΠΑ»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/apokalyptikos-o-epikefalis-ton-rosikon-ypiresion-pliroforion-i-oukrania-tha-ginei-i-mayri-trypa-ton-ipa/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

----------------------------------------------------------

Αποκάλυψη Bloomberg: Η μυστική συνάντηση της 16ης Δεκεμβρίου για την Ουκρανία – Η Δύση εκλιπαρεί τη Ρωσία για ειρηνευτικές συνομιλίες

https://warnews247.gr/apokalypsi-bloomberg-i-mystiki-synantisi-tis-16is-dekemvriou-gia-tin-oukrania-i-dysi-ekliparei-tin-rosia-gia-eirineftikes-synomilies/

----------------------------------------------------------

Η Δύση δείχνει τον δρόμο στο Κίεβο: «Ήρθε η ώρα για την Διπλωματία στην Ουκρανία»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/i-dysi-deixnei-ton-dromo-sto-kievo-irthe-i-ora-gia-ti-diplomatia-stin-oukrania/

----------------------------------------------------------

 «Βρετανική βόμβα» για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία- Προτείνει λύση τύπου «Κυπριακού»

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7215452_bretaniki-bombagia-termatismo-toy-polemoy-stin-oykrania-proteinei?utm_source=email&utm_medium=newsletter

ΣΧΟΛΙΟ: Η επί δεκαετίες ελληνική αδιαφορία, απόρροια της ηττοπαθούς φιλοσοφίας ότι «η Κύπρος κείται μακράν», σε συνδυασμό με το φοβικό σύνδρομο απέναντι στην Τουρκία, από το οποίο διακατέχονται όλες οι κυβερνήσεις της Ελλάδος από το 1974 και την διάθεσή τους να εξυπηρετήσουν τα διαχρονικά συμφέροντα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία δεν πρέπει να πιέζουμε την Τουρκία ώστε να μη διαταραχθεί η ισορροπία των Δυνάμεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δημιούργησε και παγιοποίησε την παρούσα απαράδεκτη κατάσταση στην Κύπρο.

    Μία κατάσταση η οποία, για μεν τους απανταχού της γης πατριώτες αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή, για δε τους πολιτικούς τον γνώμονα με τον οποίο, στο εξής, θα χαράσσονται οι Συμφωνίες Ειρήνης μεταξύ των νικητών και των ηττημένων. Η τραγική ειδοποιός διαφορά στην περίπτωση της Κύπρου είναι ότι η Ελλάδα ούτε διεξήγαγε κάποιο πόλεμο με την Τουρκία, ούτε ηττήθηκε σ’ αυτόν.

     Κατά τα λοιπά η αύξηση και η διατήρηση σε υψηλό επίπεδο του αξιομάχου των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, ενεργεί αποτρεπτικά, ώστε, η μεν Ελλάδα να μη χρειασθεί να πολεμήσει, η δε Τουρκία, να μη διανοηθεί να επιτεθεί και να πολεμήσει. Και η Κύπρος; Ε, κάποια στιγμή, τα κατεχόμενα θα ενωθούν με την ελεύθερη Κύπρο και όλοι θα ευημερούν και θα είναι ευτυχισμένοι. Εκτιμάται πως με κάποιες τέτοιες απατηλές υποσχέσεις, θα προσπαθήσει η Δύση να πιέσει την Ουκρανία να συμβιβασθεί.

----------------------------------------------------------

HΠΑ - Σοβαρή καταγγελία: Δημοσιογράφος που ασκούσε κριτική σε Ζελένσκυ και Μπάϊντεν, βρέθηκε νεκρός στις ουκρανικές φυλακές

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/715559/hpa-sovari-kataggelia-dimosiografos-pou-askoyse-kritiki-se-zelensky-kai-biden-vrethike-nekros-stis-oukranikes-fylakes

----------------------------------------------------------

Η Ρωσία καταδίκασε περισσοτέρους από 200 Ουκρανούς Στρατιώτες ως εγκληματίες πολέμου

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/715981/i-rosia-katadikase-pano-apo-200-oukranoys-stratiotes-os-egklimaties-polemou

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου