Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (23/6/23)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ Βως  Μπάκχμουτ)

    Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις σταμάτησαν τρεις ουκρανικές Ομάδες Αναγνωρίσεως και Δολιοφθορών κοντά στις Σινκίβκα (8 χλμ. Βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ), Κοτλιαρίβκα (25 χλμ. Βορειοδυτικά του Σβάτοβυ) και Νοβοσελίβσκυ (15 χλμ. Βορειοδυτικά του Σβάτοβυ) 

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Δυτικής Ομάδος Δυνάμεων, Συνταγματάρχης Σεργκέϊ Ζουμπίνσκυ Sergei Zybinsky δήλωσε ότι Μονάδες Πυροβολικού της 6ης Στρατιάς Συνδεδυασμένων Όπλων (Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια) προσέβαλαν θέσεις των ουκρανικών Δυνάμεων πλησίον της Βιλσάνα (15 χλμ. Βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ).

    Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή του Κουπιάνσκ, αλλά οι ρωσικές Δυνάμεις δεν έχουν εισέλθει στην πόλη. Παρ’ όλα αυτά, οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν απωθήσει τις ουκρανικές από την Σινκίβκα και ελέγχουν την δεξιά όχθη του ποταμού Οσκίλ. Επίσης έχουν υπερκεράσει τις ουκρανικές Δυνάμεις δυτικά του Αυτοκινητόδρομου R66 Σβάτοβυ – Κρεμίνα.

Προέλαση των Ρώσων στο Κουπιάνσκ – Κατέλαβαν Σινκίβκα και Πετροπαβλίβκα και βρίσκονται στις «πύλες» της πόλεως

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/proelasi-ton-roson-sto-koupiansk-katelavan-sinkivka-kai-petropavlivka-kai-vriskontai-stis-pyles-tis-polis/

----------------------------------------------------------

Περιοχή της Κρεμίνα 

          Η Υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στην Κατεύθυνση Μπιλοχορίβκα (12 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα), - Σιπιλίβκα (10 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα) και έχουν εγκατασταθεί σε νέες θέσεις.

           Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε επίσης ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στις  Κατευθύνσεις Ντίμπροβα (5 χλμ. Νοτιοδυτικά της Κρεμίνα), Σερεμπριάνκα (10 χλμ. Νοτιοδυτικά της Κρεμίνα) και στην γραμμή Κρεμίνα-Γιαμπολίβκα (17 χλμ. Δυτικά της Κρεμίνα).

Κινηματογραφημένα στιγμιότυπα εμφανίζουν ουκρανικές Δυνάμεις να αποκρούουν επίθεση ρωσικών Τεθωρακισμένων Ανατολικά του Σπίρνυ (24 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα).

    Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι αναφέρουν ότι αποκρούσθηκαν οι ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή της Κρεμίνα. Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν στις Κατευθύνσεις  Τόρσκυ (14 χιλιόμετρα Δυτικά της Κρεμίνα) και ποταμός Οσκίλ Δυτικά της Κρεμίνα.

     Ρωσικές Αερομεταφερόμενες Μονάδες (VDV) κατέλαβαν ορισμένες ουκρανικές οχυρές θέσεις στην δασική περιοχή της Σερεμπριάνκα (10 χλμ Νοτίως της Κρεμίνα).

    Μονάδες της Κεντρικής Ομάδος Δυνάμεων της Ρωσίας εξακολουθούν να επιτίθενται και, παράλληλα να αποκρούουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις σε αρκετές περιοχές κοντά στην Κρεμίνα.   Εξουδετέρωσαν επίσης και δύο Ομάδες Αναγνωρίσεως και Δολιοφθορών που προσπάθησαν να προχωρήσουν προς την Κατεύθυνση του Τέρνυ (16 χλμ. Δυτικά της Κρεμίνα)

Μονάδες Πυροβολικού απέκρουσαν επίθεση ουκρανικών Τεθωρακισμένων κοντά στην Ντίμπροβα και τα υποχρέωσαν να υποχωρήσουν.  Επίσης, απέκρουσαν δύο απόπειρες των Ουκρανών να διαρρήξουν Ρωσικές γραμμές στην περιοχή του δάσους της Σερεμπριάνκα.  

          Σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται στις περιοχές της Μπιλοχορίβκα (12 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα) και του Λίμαν (32 χλμ. Νοτιοδυτικά της Κρεμίνα).

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

    Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στις περιοχές  Ορίχοβο - Βασιλίβκα (11 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ), Ιβανίβσκυ (6 χλμ. Δυτικά του Μπάκχμουτ) και  Μπίλα Χόρα (12 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ)

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις ανέπτυξαν Μονάδες της 83 Αερομεταφερομένης Ταξιαρχίας (VDV) στην περιοχή της Κλιστσίϊβκα (7 χλμ Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ), προκειμένου να αντικαταστήσουν Μονάδες της 31 Αερομεταφερομένης Ταξιαρχίας (VDV) που υπέστη πρόσφατα μεγάλες απώλειες

          Ρωσική στρατιωτική ιστοσελίδα, ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στην  Χριχορίβκα (9 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ). Επίσης ότι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν Βορείως του Μπάκχμουτ κοντά στο Γιαχίντνυ (1 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ), Μπερχίβκα (4 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ), Ορίχοβο - Βασιλίβκα (11 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ) και ΝΔ του Μπάκχμουτ, κοντά στην Κλιστσίϊβκα (7 χλμ Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ).

          Ο ρυθμός των ουκρανικών επιθέσεων κοντά στην Μπερχίβκα έχει μειωθεί και ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις σταμάτησαν προσωρινά τις επιθέσεις κοντά στο Ροζντολίβκα (19 χλμ. Βορειοανατολικά του Μπαχμούτ) για να ανασυγκροτηθούν.

          Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας (MoD) ανακοίνωσε ότι Μονάδες της Νότιας Ομάδος Δυνάμεων απέκρουσαν ουκρανική επίθεση κοντά στο Βέσελυ (20 χλμ. Βορειοανατολικά του Μπαχμούτ).

Νέα ουκρανική επίθεση στο Μπάκχμουτ: Στόχος η «πλαγιοκόπηση» των Ρώσων – Μόσχα: «Δεν έχετε καμία ελπίδα»

Νέα ουκρανική επίθεση στο Μπακχμούτ: Στόχος η «πλαγιοκόπηση» των Ρώσων – Μόσχα: «Δεν έχετε καμία ελπίδα»

----------------------------------------------------------

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ   

    Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στην  Αβντίϊβκα, το Σιεβέρνυ (8 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα), το Περβομάϊσκυ (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα), την Μαρίνκα (27 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα) και την Νοβομιχαϊλίβκα (10 χλμ. Νοτίως της Μαρίνκα)   

          Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας (MoD) ανακοίνωσε ότι Μονάδες της Νότιας Ομάδος Δυνάμεων απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στην  Χεορχιλίβκα (29 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα), το Περβομάϊσκυ (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα), την Κρασνοχορίβκα (13 χιλιόμετρα βορείως της Αβντίϊβκα), το Βόντιανυ (6 χλμ Νοτιοδυτικά της Αφντίϊφκα) και την Μαρίνκα.

Οπτικό υλικό παρουσιάζει ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις ενεργούν στα βόρεια τμήματα της Μαρίνκα  τα οποία ελέγχουν οι ρωσικές Δυνάμεις.  

          Ρωσική στρατιωτική ιστοσελίδα ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν με επιτυχία κοντά στην Πομπιέντα (32 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα).

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Ζαπορίζια

          Η Υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάννα Μαλιάρ δήλωσε ότι, οι ουκρανικές Δυνάμεις συνεχίζουν να διεξάγουν Επιθετικές Επιχειρήσεις στη Νότια Ουκρανία με μερική επιτυχία, σταθεροποιώντας τις θέσεις που κατέλαβαν θέσεις και ευθυγραμμίζοντας την Γραμμή Επαφής.

Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στο Ουγκλεντάρ, χωρίς επιτυχία.

          Επίσης ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένης κλίμακος επιθέσεις κατά μήκος των διοικητικών συνόρων του Δυτικού Ντόνετσκ και της Ανατολικής περιφέρειας της Ζαπορίζια. Οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτίθενται κατά μήκος της γραμμής Βίλνε Πόλε – Μακαρίβκα (5 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα).

          Επί πλέον, συνεχίζουν τις επιθετικές τους προσπάθειες στις Κατευθύνσεις Νοβοντανιλίβκα  (6 χλμ.  Νοτίως του Ορίχιβ) - Ρομπότγινυ (15 χλμ. Νοτίως του Ορίχιβ) και Μάλα Τοκμάτσκα ( 5 χλμ. ΒΑ της Νοβοντανιλίβκα)  -  Βέρμποβυ (9 χλμ. Νοτιοανατολικά του Ορίχιβ)

          Αντικρουόμενες παραμένουν οι πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό Πγιατυχάτκι (25 χλμ. Νοτιοδυτικά του Ορίχιβ).

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι Δυνάμεις του ελέγχουν το χωριό, αποκρούοντας τις επιθέσεις των ρωσικών Δυνάμεων που προσπαθούν να το ανακαταλάβουν και οι οποίες εκδηλώνονται από την περιοχή Ζερεμπγιάνσυ (27 χλμ. Νοτιοδυτικά του Ορίχιβ).

           Ορισμένες ρωσικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι το Πγιατυχάτκι ελέγχεται από τις ρωσικές Δυνάμεις, ενώ άλλες, ισχυρίζονται ότι το χωριό δεν το ελέγχουν ούτε οι Ουκρανοί, ούτε οι Ρώσοι.

          Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι οι Ουκρανικές Δυνάμεις ελέγχουν το Πγιατυχάτκι, καθώς επίσης και ορισμένες περιοχές Βορείως του Ρομπότγινυ (15 χλμ. Νοτίως του Ορίχιβ).

          Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς Νοτίως, Νοτιοδυτικά και Νοτιοανατολικά της Βελίκα Νοβοσίλκα.

          Ρωσικές στρατιωτικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι οι Ουκρανοί επιτέθηκαν στο Ουροζαϊνυ (10 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα). Ο ιδρυτής της Βάγκνερ Πριγκόζιν δήλωσε πως ο οικισμός έχει καταληφθεί από τους Ουκρανούς. Όμως, δεν υπάρχουν οπτικές αποδείξεις πως έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

          Κινηματογραφημένα στιγμιότυπα παρουσιάζουν Τμήματα του 3  Μηχανοκινήτου Τάγματος της 60 Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού (5η Στρατιά Συνδεδυασμένων Όπλων, Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας) που ενεργεί κοντά στην Μακαρίβκα (5 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα) καθώς επίσης και του «Kaskad» ενός Σχηματισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ που ενεργεί κοντά στο Ουροζαϊνυ.

          Ομοίως και την 40 Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Στόλου του Ειρηνικού, να δραστηριοποιείται κοντά στο Νοβοντόνετσκυ (13 χλμ. Νοτιοανατολικά της Βέλικα Νοβοσίλκα)

          Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν   κοντά στο Ρομπότγινυ (15 χλμ. Νοτίως του Ορίχιβ) και το Ζερεμπγιάνσυ (27 χλμ. Νοτιοδυτικά του Ορίχιβ)

          Κινηματογραφημένα στιγμιότυπα εμφανίζουν Μονάδες του 429 Μηχανοκινήτου Συντάγματος Πεζικού και του 292 Συντάγματος Αυτοκινουμένου Πυροβολικού ( 19 Μηχανοκίνητης Μεραρχίας της 58 Στρατιάς Συνδεδυασμένων Όπλων της Νότιας Περιοχής) και τα Τάγματα Εθελοντών «Κριμαία» και «Sudoplatov» να μάχονται πλησίον του χωριού Πγιατυχάτκι.

          Ρωσικές πηγές δήλωσαν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις προσέβαλαν με Πυραύλους HIMARS την Ροζίβκα, περίπου 65 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Μαριουπόλεως.

Ο οικισμός Πγατικχάτκι στην Ζαπορίζια αλλάζει συνεχώς χέρια – Σφοδρή ρωσική επίθεση και στο Τόρσκε

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/pliris-anakatalipsi-tou-piatikxatki-stin-zaporizia-apo-tous-rosous-sfodri-rosiki-epithesi-kai-sto-torske/

----------------------------------------------------------

Περιοχή Χερσώνας

         Ο Πριγκόζιν ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις προσπαθούν να διασχίσουν τον ποταμό Δνείπερο στην περιοχή Χόλα Πριστάν (12 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της πόλεως της Χερσώνας). Δεν υπάρχουν οπτικές αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του.

Ρώσος Αξιωματούχος: Το έδαφος στέγνωσε και οι Ουκρανοί θα διαβούν τον Δνείπερο από την Νικόπολη

https://warnews247.gr/apostoli-aftoktonias-ton-oukranon-rosos-axiomatouchos-to-edafos-stegnose-oi-oukranoi-tha-diavoun-ton-dneipero-apo-tin-nikopoli-pliris-epivevaiosi-warnews247/

----------------------------------------------------------

Περιοχή Κριμαίας

Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (MoD) ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις συνεχίζουν να κατασκευάζουν αμυντικές γραμμές για την προστασία της Κριμαίας.  Συγκεκριμένα έχουν κατασκευάσει μια αμυντική ζώνη πλάτους 9 χιλιομέτρων και μήκους 3,5 χιλιομέτρων, περίπου, Βορείως της Κριμαίας

Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν με Πυραύλους STORM SHADOW σε γέφυρα στα σύνορα Χερσώνας  και Κριμαίας

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/683960/paizoun-me-tin-fotia-oi-oukranoi-epitheseis-me-storm-shadow-se-gefyres-metaksy-kherson-kai-krimaias

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Νίπτει τας χείρας το αμερικανικό Πεντάγωνο: Το είχαμε πει από την αρχή - Σκληρή η Αντεπίθεση, τρομερή σφαγή για τους Ουκρανούς

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/683779/niptei-tas-xeiras-to-pentagono-to-eixame-pei-apo-tin-arxi-skliri-i-antepithesi-gia-tous-oukranoys

ΣΧΟΛΙΟ: Το άκρον άωτον του κυνισμού. Εάν οι ΗΠΑ γνώριζαν εξ’ αρχής την αποτυχία της Αντεπιθέσεως, γιατί ώθησαν τους Ουκρανούς να την πραγματοποιήσουν.

----------------------------------------------------------

Οι Ουκρανοί για την αποτυχία της Αντεπιθέσεως, ρίχνουν την ευθύνη στην Δύση – ΗΠΑ: Ο Zelensky θα αποτύχει όπως Hitler και Wehrmacht

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/683793/oi-oukranoi-gia-tin-apotyxia-tis-antepithesis-rixnoun-tin-efthyni-stin-dysi-ipa-o-zelensky-tha-apotyxei-opos-hitler-kai-wehrmacht

----------------------------------------------------------

Συνταγματάρχης ε.α. Ντάνιελ Ντέιβις: «Η ουκρανική Αντεπίθεση έχει αποτύχει και ο Ζελένσκυ κινδυνεύει να χάσει τον πόλεμο»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/syntagmatarxis-e-a-ntaniel-nteivis-i-oukraniki-antepithesi-exei-apotyxei-kai-o-v-zelenski-kindyneyei-na-xasei-ton-polemo/

----------------------------------------------------------

Συναγερμός για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε όλη τη χώρα

https://www.circogreco.gr/2023/06/23/polemos-stin-oukrania-synagermos-gia-rosikes-aeroporikes-epidromes-se-oli-ti-chora/

----------------------------------------------------------

Η ρωσική Αεροπορία έπληξε με υπερ-υπερηχητικούς Πυραύλους KINZHAL σημεία Συγκεντρώσεως δυτικών οπλικών Συστημάτων

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/kolasi-stin-oukrania-i-rosiki-aeroporia-eplikse-me-yper-yperixitikous-pyraylous-kinzhal-simeia-sygkentrosis-dytikon-oplikon-systimaton/

----------------------------------------------------------

Ουκρανία: Θα λάβουμε τα αμερικανικά Άρματα ABRAMS στην επομένη Αντεπίθεση

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/684067/oukrania-tha-lavoume-ta-amerikanika-tanks-abrams-stin-epomeni-antepithesi

----------------------------------------------------------

Βρετανικά CHALLENGER στην πρώτη γραμμή των μαχών στην Ουκρανία

https://flight.com.gr/photo-and-video-british-challengers-at-the-forefront-of-the-fighting-in-ukraine/

----------------------------------------------------------

Ξέσπασμα Oυκρανού πιλότου στο CNN - Οι Ρώσοι με τα Su - 35 μας έχουν διαλύσει – Έχασα Πτέραρχο και Αρχηγό Μοίρας

https://warnews247.gr/to-xespasma-tou-oukranou-pilotou-sto-cnn-oi-rosoi-me-ta-su-35-mas-echoun-dialysei-echasa-pterarcho-kai-archigo-moiras/

----------------------------------------------------------

Γενική Κινητοποίηση κήρυξε η Ουκρανία: «Να παρουσιαστούν όσοι μπορούν να φέρουν όπλο»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/geniki-panstratia-kirykse-i-oukrania-na-parousiastoun-osoi-mporoun-na-feroun-oplo/

----------------------------------------------------------

Η Λευκορωσία ξεκινά Ασκήσεις Επιστρατεύσεως

https://www.pronews.gr/uncategorized/i-leykorosia-ksekina-askiseis-epistrateysis/

----------------------------------------------------------

Σοϊγκού «Ο ρωσικός Στρατός θα δημιουργήσει ένα Σώμα Στρατού μόνο με νέας κατασκευής εξοπλισμό»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/o-s-soigkou-dilose-episimos-oti-dimiourgeitai-ena-neo-soma-stratou-pou-tha-eksoplistei-mono-me-neo-oplismo/

----------------------------------------------------------

Σε αγώνα δρόμου το Κίεβο για επισκευές του δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας

https://www.ethnos.gr/Economy/article/267357/oykraniaseagonadromoytokiebogiaepiskeyestoydiktyoyhlektrikhsenergeias

----------------------------------------------------------

Θρίλερ με τις νάρκες στην Ουκρανία

https://www.circogreco.gr/2023/06/22/thriler-me-tis-narkes-stin-oukrania/

----------------------------------------------------------

Μουράτοφ: H κόλαση στην Ουκρανία – η σιωπή στη Ρωσία

https://flight.com.gr/muratov-omilia-gia-oukrania/

----------------------------------------------------------

Άλλα 60 δισεκατομμύρια Ευρώ στην Ουκρανία από τους διεθνείς δωρητές, για την ανοικοδόμηση της χώρας

https://www.skai.gr/news/world/alla-60-disek-eyro-stin-oukrania-apo-tous-diethneis-dorites

----------------------------------------------------------

Έως και 411 δισ. μπορεί να φτάσει το κόστος ανοικοδομήσεως της Ουκρανίας

https://www.tanea.gr/2023/06/23/world/eos-kai-411-dis-mporei-na-ftasei-to-kostos-anoikodomisis-tis-oukranias/

----------------------------------------------------------

Αιχμάλωτοι επέστρεψαν στην Ουκρανία μέσω Ουγγαρίας – «Πιόνι της Μόσχας» χαρακτηρίζει την Βουδαπέστη το Κίεβο

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/aixmalotoi-epestrepsan-stin-oukrania-meso-ouggarias-pioni-tis-mosxas-xaraktirizei-tin-voudapesti-to-kievo/

----------------------------------------------------------

Απαγορεύτηκε στην Ουκρανία η εισαγωγή βιβλίων από τη Ρωσία

https://www.thestival.gr/eidiseis/diethni/apagoreytike-stin-oykrania-i-eisagog/

ΣΧΟΛΙΟ: Όσοι γνωρίζουν Ιστορία λένε πως αυτή δεν επαναλαμβάνεται. Μια φορά και ένα καιρό όμως ζούσαν κάποιοι «βιβλιοφάγοι» που σκέπτονταν με παραπλήσιο τρόπο. Προφανώς, κάθε ομοιότητα προς την πραγματικότητα είναι συμπωματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου