Σάββατο 6 Μαΐου 2023

ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

1 σχόλιο:

  1. Είναι η ψήφος στη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ εξουσιοδότηση για εθνική μειοδοσία;
    Το ερώτημα δεν είναι ούτε άκαιρο ούτε παράλογο και να γιατί:
    Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ σχετικά με τις πιέσεις που ασκούσε ο ΠΘ κ. Μητσοτάκης στον Κύπριο πρόεδρο κ. Αναστασιάδη, προκειμένου να απεμπολήσει δικαιώματα της κυπριακής δημοκρατίας και να κάνει αποδεκτό “αἴτημα τῶν ΗΠΑ γιά διακοπή (!) τῶν γεωτρήσεων τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας ἐντός τῆς ΑΟΖ, προκειμένου νά προχωρήσει ὁ ἑλληνοτουρκικός διάλογος!” πραγματικά με εξέπληξε.
    Την ίδια έκπληξη μου προκάλεσε το ότι ο κ. Μητσοτάκης “ Γιά τόν ἴδιο λόγο προωθοῦσε τήν ἰδέα τῆς κατασκευῆς ἀγωγοῦ ἀερίου γιά ἀπ’ εὐθείας σύνδεση Ἀνατολικῆς Μεσογείου-Τουρκίας, μέ παράκαμψη τῆς Κύπρου!”
    Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν όταν η αδελφή του ΠΘ κ. Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωνε ότι : Θεωρεί αποδεκτή τη συνεκμετάλλευση με την Τουρκία των πόρων στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, εκτιμώντας παράλληλα ότι είναι άκαιρη η οριοθέτηση της ΑΟΖ ή η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια.
    Το πρώτο λοιπόν που σκέφθηκα ήταν : είναι στα σχέδια της ΝΔ μία συμφωνία των Πρεσπών του Αιγαίου και η εγκατάλειψη της Κύπρου; Και ακόμα χειρότερα αν ψηφίσω ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές είναι σαν να προσυπογράφω την απεμπόλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας;
    Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω πολλά να γράψω. Αφού χωρίς να το έχει προαναγγείλει, υπέκυψε στις απαιτήσεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας και υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών, γιατί να μην υπογράψει και τις Πρέσπες του Αιγαίου; Και να είχα κάποιες αμφιβολίες, οι δηλώσεις του κ.Ν. Φίλη με τις οποίες : “χαρακτήρισε θετική τη θέση που εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Πρώτο ΘΕΜΑ για προσπάθεια συνεννόησης που πρέπει να γίνει με τη γειτονική χώρα, προσθέτοντας πως «πρέπει να χαραχτεί μια καινούρια πολιτική, που την έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πρότυπο της Συμφωνίας των Πρεσπών» τις διέλυσαν.
    Για το ΠΑΣΟΚ, που όπως φαίνεται θα είναι σίγουρα στην κυβέρνηση, δεν μπορώ να σκεφθώ ότι θα αντιδράσει σε κάποια συμφωνία που θα επιβάλουν οι σύμμαχοί μας, δεδομένου ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ο αρχηγός του μετά τις παρακολουθήσεις μπορεί και να εκβιάζεται.
    Και το ερώτημα παραμένει. Ψηφίζοντας ένα από τα τρία παραπάνω κόμματα τα εξουσιοδοτώ να απεμπολήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας για την προάσπιση των οποίων αγωνιστήκαμε σε όλη την καριέρα μας; Και αν ναι δεν έχω ευθύνη; Δεν είμαι συνένοχος και συνυπεύθυνος, δεδομένου ότι μου το έχουν ήδη προαναγγείλει;
    ΑΡΘΡΟ ΕΣΤΙΑΣ
    ΑΡΘΡΟ ΝΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ
    ΑΡΘΡΟ Aftodioikisi.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή