Σάββατο 6 Μαΐου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (5/5/23)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Εκτοξεύσεις Βλημάτων CRUISE από σκάφη του ρωσικού Ναυτικού στην Μαύρη Θάλασσα εναντίον στόχων στο Κίεβο

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ektokseyseis-vlimaton-cruise-apo-skafi-tou-rosikou-naytikou-stin-mayri-thalassa-kata-stoxon-se-kievo/

----------------------------------------------------------------

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται πως αναχαίτισαν την πυραυλική επίθεση στο Κίεβο

          Ο επικεφαλής της στρατιωτικής Διοικήσεως του Κιέβου, Σεργκέϊ Πόπκο υποστήριξε ότι αυτή ήταν η πιο ισχυρή πυραυλική επίθεση από την έναρξη του 2023.
          «Η πόλη μας δεν είχε αισθανθεί τόσο πυκνά πυραυλικά χτυπήματα από τις αρχές του 2023» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram, επισημαίνοντας πως υπήρξε πτώση από συντρίμμια αλλά δεν υπήρξαν πληροφορίες για ζημιές. Η επίθεση στο Κίεβο διήρκεσε περίπου 3,5 ώρες
Αναχαιτίσεις

          Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, τα περισσότερα drones και πύραυλοι που εκτόξευσε η Ρωσία, αναχαιτίστηκαν.
          Η ουκρανική Αεράμυνα ανακοίνωσε πως κατέρριψε τα 18 από τα 24 drones καμικάζι που εκτόξευσαν οι Ρώσοι.

----------------------------------------------------------------

 Ρωσική επίθεση με drones στο Κίεβο – Ακούγονται σειρήνες – Προσπαθεί να τα καταρρίψει η ουκρανική Αεράμυνα

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/antipoina-apo-tous-rosous-simane-synagermos-sto-kievo-rosika-drones-ston-ourano-tis-oukranikis-proteyousas/

----------------------------------------------------------------

Φιάσκο ή κάτι άλλο; Ουκρανικό TB-2 Bayraktar ήταν τελικά το drone της «επιθέσεως στο Κίεβο», που υποχρέωσε τις σειρήνες να ηχήσουν.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oukraniko-fiasko-i-kati-allo-oukraniko-tb-2-bayraktar-itan-telika-to-drone-tis-epithesis-sto-kievo/

----------------------------------------------------------------

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ Βως  Μπάκχμουτ) 

         Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένης εκτάσεως χερσαία επίθεση στο Νοβοσελίβσκυ (15 χλμ. Βορειοδυτικά του Σβάτοβυ) και ((30 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά του Κουπιάνσκ).

          Ο Συνταγματάρχης Βιτάλι Κίσελοφ, Στρατιωτικός Αναλυτής της Λαϊκής Δημοκρατία του Λουχάνσκ, δήλωσε: «Υπάρχει Συγκέντρωση εχθρικών δυνάμεων και μέσων στις περιοχές Κουπιάνσκ με προσανατολισμό να ενεργήσουν από Βορρά προς Νότο, στην Κρεμίνα, στην περιοχή Silver Forest, και στην περιοχή του Σβάτοβο (25 χλμ. Βορείως Κρεμίνα), αλλά, προς το παρόν, δεν περιμένουμε μαζική επίθεση».
          Σύμφωνα με τον Κίσελοφ, από τους 170 στόχους που εντοπίστηκαν από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ομάδος Μάχης (Battlegroup Center) την τελευταία ημέρα, 120 χτυπήθηκαν.
          Είναι αποθήκες, και σημεία εξοπλισμού και προσωπικού.

Περιοχή της Κρεμίνα (65 χλμ. ΒΑ  Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΒΑ Μπάκχμουτ),

          Οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στην Ντίμπροβα (15 χλμ. Νοτιοδυτικά της Κρεμίνα) και την Μπιλοχορίβκα (11 χλμ. Νότια της Κρεμίνα).

          Ο απόστρατος Αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής Αντρέϊ Μαρότσκο δήλωσε ότι, στην Μπιλοχορίβκα, οι ρωσικές Δυνάμεις προήλασαν 1,5 χλμ. και κατέλαβαν την περιοχή της βιομηχανίας παραγωγής κιμωλίας

          Εκμεταλλευόμενες τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οποίες έκαναν ιδιαίτερα δύσβατο το έδαφος στην περιοχή του Κρασνολίμαν (20 χλμ. Νοτιοδυτικά της Κρεμίνα), οι ουκρανικές Δυνάμεις προσπάθησαν να ανακόψουν την Προέλαση των ρωσικών Δυνάμεων, χωρίς όμως επιτυχία.

          Σύμφωνα με τον Μαρότσκο οι ουκρανικές απώλειες στην ευρύτερη περιοχή της Κρεμίνα, τηρουμένων των αναλογιών, μπορούν, σε κάποιο βαθμό, να συγκριθούν με τις απώλειές τους στο Μπάκχμουτ.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

          Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν περαιτέρω στο δυτικό και βορειοδυτικό Μπάκχμουτ και

          Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις τους στο βόρειο, δυτικό και νότιο τμήμα της πόλεως του Μπάκχμουτ.

          Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ουκρανικής Ανατολικής Ομάδος Δυνάμεων, Συνταγματάρχης Σέρχιϊ Τσερεβάτυ, ανέφερε ότι σημειώθηκαν 17 συγκρούσεις στην περιοχή του Μπάκχμουτ

          Οι ρωσικές Δυνάμεις προωθήθηκαν βορειοανατολικά του αυτοκινητόδρομου Ο 0506, αμέσως δυτικά του Μπάκχμουτ.

.         Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις  κοντά στο Ιβανίβσκυ (6 χλμ. δυτικά του Μπάκχμουτ) και στο Πρενττετσίνε (14 χλμ. νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ).
          Διεξήγαγαν επίσης επιθέσεις κοντά στην Μποχντανίβκα (6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ) και προς το Ολεξάντρο – Σούλτινε (15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά Μπάκχμουτ).

----------------------------------------------------------------

Μπάκχμουτ: Οι Ουκρανοί έχασαν 385 άνδρες σε μία ημέρα – Μπαράζ κτυπημάτων από ΤΟS-1Α στον «δρόμο του θανάτου»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/mpakxmout-oi-oukranoi-exasan-385-andres-se-mia-imera-mparaz-xtypimaton-apo-tos-1a-ston-dromo-tou-thanatou/

----------------------------------------------------------------

Στρατιώτες της Wagner που πολεμούν στο Μπακχμουτ: «Θα κάνουμε την πόλη δική μας – Δεν αντέχουν πολύ ακόμη οι Ουκρανοί»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/stratiotes-tis-wagner-pou-polemoun-sto-mpakxmout-tha-kanoume-me-ti-poli-diki-mas-den-antexoun-poly-akomi-oi-oukranoi/

----------------------------------------------------------------

Περιοχή της Αφντίϊφκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ)

          Όπως μετέδωσε Πρακτορείο Tass, οι ουκρανικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν μαζικό βομβαρδισμό του Ντόνετσκ το βράδυ της Τετάρτης (3/5./2023).  Ο Δήμαρχος, Αλεξέϊ Κουλεμτζίν, κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε καταφύγια.
          «Οι Νοτιοδυτικές συνοικίες του Ντόνετσκ Πετρόφσυ και Κίροφσκυ βρίσκονται υπό μαζικό βομβαρδισμό», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
«Μην αφήνετε τα καταφύγιά σας, να είστε προσεκτικοί! Είναι δυνατοί επαναλαμβανόμενοι βομβαρδισμοί!», σημείωσε.

          Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις αντεπιτέθηκαν στο Φόντιανυ (8 χλμ. νοτιοδυτικά της Αφντίϊφκα) και ανατολικά του Τρόϊτσκυ (17 χλμ. βορειοανατολικά της Αφντίϊφκα) και προχώρησαν 1,5 χιλιόμετρο στην περιοχή

          Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις στο Σιεβέρνυ (7 χλμ. δυτικά της Αφντίϊφκα), το Περβομάϊσκυ (11 χλμ. νοτιοδυτικά της Αφντίϊφκα) και την Μαρίϊνκα.
          Επίσης κατέλαβαν ουκρανικές θέσεις νότια της Καμιάνκα (5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αφντίϊφκα)

----------------------------------------------------------------

Μαρϊίνκα (27 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αφντίϊφκα)

Κατέρρευσαν οι άμυνες των Ουκρανών στην Μαρίϊνκα: «Έχουμε υπό πλήρη έλεγχο όλες τις συνοικίες» ισχυρίζονται οι Ρώσοι

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/katerreysan-oi-amynes-ton-oukranon-stin-marinka-exoume-ypo-pliri-elegxo-oles-tis-synoikies-lene-oi-rosoi/

ΣΧΟΛΙΟ: Το πιθανότερο είναι ότι ο ισχυρισμός των Ρώσων είναι αληθής. Τόσον η Μαρύϊνκα όσο και η γειτονική Αφντίίφκα (27 χλμ. Βορειοανατολικά της Μαρίϊνκα) είναι από τις πρώτες πόλεις που οι Αμερικανοί μετέτρεψαν σε φρούρια από το 2014 έως και σήμερα, προκειμένου να αποτρέψουν την κατάληψή τους από τους Αυτονομιστές του Ντόνμπας.

    Οι Ρώσοι, αφού προηγουμένως απώθησαν τις ουκρανικές Δυνάμεις από τα περίχωρά της, στις 29 Μαρτίου 2023, εισέβαλαν στην πόλη της Μαρίϊνκα, την οποία υπερασπιζόντουσαν Μονάδες της 79 Αερομεταφερομένης Ταξιαρχίας. Από τις πρώτες ημέρες, κατόρθωσαν να καταλάβουν όλα τα ψηλά κτίρια των οδών που βρίσκονται στον Άξονα Προελάσεώς τους. Αυτό τους έδωσε το πλεονέκτημα να έχουν καλή Παρατήρηση, να προσβάλουν με εύστοχα πυρά όλες τις θέσεις των αμυνομένων Ουκρανών και να τις καταλαμβάνουν, διαδοχικά. Στις 30 Απριλίου 2023 ανακοίνωσαν ότι, μέχρι τότε, είχαν καταλάβει τις 50 από τις 59 συνοικίες της πόλεως. Συνεπώς, είναι λογικό να έχουν ολοκληρώσει την κατάληψη της πόλεως.

    Με την κατάληψη της Μαρίνκα οι Ρώσοι διευκολύνονται να ολοκληρώσουν την κατάληψη και της Αφντίίφκα. Παράλληλα, εξασφαλίζουν την μεγάλη την πόλη του Ντονέτσκ (έχει περισσοτέρους από ένα εκατομμύριο κατοίκους), από τους βομβαρδισμούς των Ουκρανών, οι οποίοι είχαν ενταθεί κατά την διάρκεια της προηγουμένης εβδομάδος. Επί πλέον, θα αποκτήσουν την δυνατότητα να διαθέσουν τις Δυνάμεις τους (όπως το αξιόμαχο ρωσόφωνο Τάγμα «Σπάρτα») σε άλλα μέτωπα, κατά προτεραιότητα, για την κατάληψη του  Ούγκλενταρ (30 χλμ. ΝΔ της Μαρύϊνκα), στο οποίο αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

    Οι Ρώσοι επιδιώκουν να καταλάβουν το Ούγκλενταρ για να απομονώσουν την Ζαπορίζια από το Ντόνμπας και ταυτόχρονα να είναι σε θέση να πλαγιοκοπήσουν την ουκρανική Αντεπίθεση στο Νότιο μέτωπο.

----------------------------------------------------------------

Ουκρανική επίθεση κατά ρωσικών θέσεων στο Ουγκλεντάρ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oukraniki-epithesi-kata-rosikon-theseon-sto-voulentar-ipa-kaname-ta-panta-gia-na-tous-voithisoume-na-anepitethoun/

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Χερσώνας16 άμαχοι νεκροί στην Χερσώνα

          Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη (3/5/2023) από τις ρωσικές επιθέσεις στην επαρχία της Χερσώνας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε η ουκρανική εισαγγελία.
          Δώδεκα εξ αυτών σκοτώθηκαν στην ομώνυμη περιφερειακή πρωτεύουσα, Χερσώνα. Όπως ανέφερε η εισαγγελία, τραυματίσθηκαν και 22 άνθρωποι.

          Η περιοχή υφίσταται αλλεπαλλήλους βομβαρδισμούς από τις ρωσικές Δυνάμεις, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί αμυντικά στην αντιπέρα όχθη του ποταμού Δνειπέρου.

Περιοχή Ζαπορίζια

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των ουκρανικών Εφεδρικών Μονάδων στην Ζαπορίζια

          Μέλος του Ρωσικού Συμβουλίου στην περιοχή Ζαπορίζια ανέφερε ότι η Ουκρανία ολοκλήρωσε τη μεταφορά των Εφεδρικών Μονάδων από την κεντρική Ουκρανία στην περιοχή της Ζαπορίζια.
          Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδος, αναμένεται να αφιχθούν οι 116 και 118 Ταξιαρχίες Εδαφικής Άμυνας (Πεζικού), στις περιοχές Huliaipole και Orekhov αντιστοίχως (χάρτης Ζαπορίζια), με Σύνθεση όμως, μειωμένη κατά 12.000 άνδρες. Επίσης και η 46 Αερομεταφερομένη Ταξιαρχία Εφόδου.

          Σε περίπτωση επιθέσεως στις περιοχές αυτές, τα ουκρανικά Στρατεύματα, ελλείψει επαρκούς επανδρώσεως, θα αποφύγουν τις μάχες στις πόλεις και θα στραφούν προς την Αζοφική Θάλασσα, ανατολικά της Μελιτοπόλεως, για να αποκόψουν τον χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία.

          Επιβεβαιώθηκε, επίσης, η μεταφορά από το Μπάκχμουτ στην Ζαπορίζια του Τάγματος «Σολνίσκο» ("Sonechko"), Ειδικής Μονάδος της Κυρίας Διευθύνσεως Πληροφοριών (GUR) της Ουκρανίας.

----------------------------------------------------------------

Ξεκίνησε η ουκρανική Αντεπίθεση με απόπειρα Διεισδύσεως στην Ζαπορίζια – Το πρώτο κύμα απωθήθηκε από τους Ρώσους

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ksekinise-oukraniki-epithesi-stin-zaporizia-apothithike-to-proto-kyma-apo-tous-rosous-vinteo/

----------------------------------------------------------------

Περιοχή Κριμαίας

Προσβολές με drones και στην Οδησσό

          Στην Οδησσό, οι ουκρανικές Δυνάμεις ανέφεραν πως κατέρριψαν τα 12 από τα 15 drones, που χρησιμοποιήθηκαν. Τα υπόλοιπα κτύπησαν ένα πανεπιστημιακό συγκρότημα. Δεν υπήρξαν θύματα.

----------------------------------------------------------------

Νέα ουκρανική επίθεση με drone σε διυλιστήριο στη Ρωσία – Στόχος ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676728/nea-oukraniki-epithesi-me-drone-se-diylistirio-sti-rosia-stoxos-o-stolos-tis-mayris-thalassas

----------------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι έπληξαν το Αρχηγείο του ουκρανικού Ναυτικού στην Οδησσό ως αντίποινα για την επίθεση στο Κρεμλίνο

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ektakto-oi-rosoi-epliksan-to-arxigeio-tou-oukranikou-naytikou-stin-odisso-os-antipoina-gia-tin-xthesini-epithesi-sto-kremlino/

----------------------------------------------------------------

Ουκρανοί κτύπησαν τη ρωσική πόλη Σταυρούπολη (Σταυροπόλ) (Ακώς Κράσνονταρ) – Στις φλόγες μεγάλη δεξαμενή Καυσίμων 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oukranoi-ktypisan-ti-rosiki-poli-stayroupoli-stis-floges-megali-deksameni-kaysimon-vinteo/

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Εντολή-απάντηση Πούτιν για «εξουδετέρωση» Ουκρανών αξιωματούχων και του Ζελένσκυ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/o-zelenski-fovatai-na-epistrepsei-stin-oukrania-pareteine-tin-paramoni-stin-finlandia-gia-aprosdioristo-diastima/

----------------------------------------------------------------

Ζελένσκυ: Θρίλερ με τον Ουκρανό Πρόεδρο – Αναχώρησε από το Ελσίνκι προς άγνωστη κατεύθυνση

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/zelenski-thriler-me-ton-oukrano-proedro-anaxorise-apo-to-elsinki-pros-agnosti-kateythynsi/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

----------------------------------------------------------------

Ρωσικά Μαχητικά Su-35S έχουν στήσει ενέδρα στο Αεροσκάφος του Ζελένσκυ ο οποίος βρήκε καταφύγιο στην Ολλανδία

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/ptiseis-rosikon-maxitikon-su-35s-pano-apo-tin-oukrania-stoxos-to-opoiodipote-exthriko-ixnos/

----------------------------------------------------------------

Αντιπρόεδρος ρωσικής Δούμας: «Οι Ουκρανοί πέρασαν και την τελευταία κόκκινη γραμμή – Θα τους κτυπήσουμε όπως ποτέ πριν»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/antiproedros-rosikis-doumas-oi-oukranoi-perasan-kai-tin-teleytaia-kokkini-grammi-tha-tous-ktypisoume-opos-pote-prin/

----------------------------------------------------------------

Η Μόσχα για πρώτη φορά «διαρρέει» πληροφορίες για «ενδεχόμενο Πυρηνικό πλήγμα» στην Ουκρανία – Κτυπούν οι σειρήνες σε 4 περιοχές

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/anafores-i-rosia-endexetai-na-etoimazei-maziko-pyrayliko-ktypima-kata-tou-kievou/

----------------------------------------------------------------

Ρωσική απάντηση: Drones Καμικάζι που έγραφαν «για τη Μόσχα» συγκλόνισαν την Ουκρανία

https://www.echedoros-a.gr/2023/05/drones.html

----------------------------------------------------------------

Πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ: Πως θα αντιδρούσαν οι ΗΠΑ εάν ένα drone χτυπούσε τον Λευκό Οίκο;

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676724/antonov-rosia-pos-tha-antidroysan-oi-ipa-ean-ena-drone-xtypoyse-ton-lefko-oiko

----------------------------------------------------------------

ΗΠΑ: «Ψευδείς οι ισχυρισμοί της Ρωσίας ότι βρισκόμαστε πίσω από την επίθεση στο Κρεμλίνο»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/ipa-pseydeis-oi-isxyrismoi-tis-rosias-oti-vriskomaste-piso-apo-tin-epithesi-sto-kremlino/

----------------------------------------------------------------

Στρατηγός Μίλλεϊ: Οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι για την Αντεπίθεση

          Οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι για την Αντεπίθεση τους υποστήριξε ο Αμερικάνος Στρατηγός Mark Milley, ο οποίος σημείωσε πως το πότε θα αρχίσει αυτή η Επιχείρηση θα εξαρτηθεί από το πότε θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Ουκρανοί.

          «Οι Ουκρανοί αυτή τη στιγμή έχουν την ικανότητα να επιτεθούν, μπορούν να διεξάγουν Επιθετικές Επιχειρήσεις και παράλληλα μπορούν να αμυνθούν με πολύ πιο ισχυρό τρόπο από ότι μπορούσαν πριν από ένα χρόνο. Πιστεύω ότι η ικανότητα τους έχει αυξηθεί σημαντικά. Συνεπώς μπορούν και να επιτεθούν και να αμυνθούν» ανέφερε ο Μίλλεϊ, ο οποίος απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την σχεδιαζομένη αντεπίθεση του ουκρανικού Στρατού.

----------------------------------------------------------------

Ρωσία προς Δύση: Μην ενθαρρύνετε την Ουκρανία – Έρχεται περισσότερη αιματοχυσία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676721/rosia-pros-dysi-min-entharrynete-tin-oukrania-erxetai-perissoteri-aimatoxysia

----------------------------------------------------------------

Ρωγμές στο στρατόπεδο των «γερακιών» για τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία

https://www.tanea.gr/2023/05/04/world/rogmes-sto-stratopedo-ton-gerakion-gia-ti-synexisi-tou-polemou/

----------------------------------------------------------------

Αμερικανός Στρατηγός (Κρις Κάβολι – SACEUR): Άθικτος ο ρωσικός Στρατός-Ο Άξονας Επιθέσεως των Ουκρανών δείχνει Μπαχμούτ με ρωσική... "έκπληξη"

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7166166_amerikanos-stratigos-athiktos-o-rosikos-stratos-o-axonas-epithesis?utm_source=email&utm_medium=newsletter

ΣΧΟΛΙΟ:  Ασχέτως της εμμονής του Ζελένσκυ με το Μπάκχμουτ, από απόψεως Τακτικής, πιθανή Αντεπίθεση στην περιοχή Μπάκχμουτ – Σολεντάρ δεν είναι λογικό να αποτελεί την Κυρία Προσπάθεια της Εαρινής Επιθέσεως των Ουκρανών, λόγω περιορισμένης σπουδαιότητος Αντικειμενικού Σκοπού (ΑΝΣΚ). Ενδεχομένως, εάν τελικά εκδηλωθεί, θα είναι η Δευτερεύουσα Προσπάθεια, ώστε να απασχολήσει τις ρωσικές Δυνάμεις στην περιοχή και να μην επιτρέψει την συμμετοχή τους σε πλαγιοκόπηση των Δυνάμεων της Κυρίας Προσπάθειας της ουκρανικής Αντεπιθέσεως που αναμένεται να εκδηλωθεί στην Άξονα Χερσώνα – Ζαπορίζια.

Κατά τα λοιπά, οι Αγγλομαθείς (δεν υπάρχει ελληνική μετάφραση), αξίζει να ακούσουν τις εκτιμήσεις του Στρατηγού Κάβολι και άλλων δύο Αναλυτών.  

----------------------------------------------------------------

Αναφορές ότι ρωσικά Tu-22M3 απογειώθηκαν με κατεύθυνση την Ουκρανία

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/anafores-oti-rosika-tu-22m3-apogeiothikan-me-kateythynsi-tin-oukrania/

----------------------------------------------------------------

Η ΕΕ χρηματοδοτεί με 80 εκατομμύρια ευρώ τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) για να κατασκευάσουν Πυρομαχικά (κυρίως βλήματα Πυροβολικού 155 χιλ.) που θα σταλούν στην Ουκρανία

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/geetha/i-ee-xrimatodotei-me-80-ekatommyria-eyro-ta-eas-gia-na-kataskeyasoun-pyromaxika-pou-tha-skotonoun-rosous/

ΣΧΟΛΙΟ: Ας ελπίσουμε πως κάποια από αυτά θα μείνουν και στην Ελλάδα

----------------------------------------------------------------

Σέρβος ΥΠΕΞ για το «άδειασμα» της Σερβίας από την Ελλάδα: «Μητσοτάκη- Σακελλαροπούλου ήταν δική σας απόφαση ή λειτούργησε αυτόνομα ο Ν.Δένδιας;»

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/servos-ypeks-gia-to-adeiasma-tis-elladas-k-mitsotaki-a-sakellaropoulou-itan-diki-sas-apofasi-i-leitourgise-aytonoma-o-n-dendias/

----------------------------------------------------------------

Συνελήφθη για διαφθορά ο Δήμαρχος της Οδησσού

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7166585_oykrania-synelifthi-gia-diafthora-o-dimarhos-tis-odissoy

----------------------------------------------------------------

Βέλγιο: Συνέλαβαν επτά Τσετσένους, επειδή «προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση»

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676891/velgio-synelavan-epta-tsetsenous-epeidi-proetoimazan-tromokratiki-epithesi

----------------------------------------------------------------

Στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή η συζήτηση για παράταση της συμφωνίας των σιτηρών

https://www.iefimerida.gr/kosmos/oykrania-konstantinoypoli-paraskeyi-sitira

----------------------------------------------------------------

Γιούβαλ Χαράρι: «Δεν ζούμε το τέλος της Ιστορίας αλλά… της ανθρώπινης Ιστορίας»

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/giouval-xarari-zoume-to-telos-tis-anthropinis-istorias/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου