Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (2/5/23)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

    Οι ρωσικές Δυνάμεις βομβάρδισαν την Βάση Επισκευής Εξοπλισμών και Στρατιωτικού Εξοπλισμού της 117 Ταξιαρχίας Συντηρήσεως, κοντά στον οικισμό Σβέσσα της περιοχής του Σούμι (ΒΔ Χαρκόβου) στα σύνορα με την Ρωσία.

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ Βως  Μπάκχμουτ) 

          Στην περιοχή του Κουπιάνσκ, οι Επιχειρήσεις εστιάσθηκαν σε προσβολές ουκρανικών Μονάδων με Συνδεδυασμένα Πυρά Αεροπορίας και Πυροβολικού.

          Συγκεκριμένα επλήγησαν Μονάδες κοντά στα χωριά Σίνκοβκα  (Νως Λίμαν Περσούi) (12 χλμ. Bορειοανατολικά του Κουπιάνσκ), Κίσλοβκα Νως Λίμαν Περσούi) (12 χλμ. Bορειοανατολικά του Κουπιάνσκ), Καμένκα (Νως Ιζιούμ) ( 90 χλμ. ΒΔ Κρεμίνα), Μασιούτοβκα (Βως Λίμαν Περσούi)) (12 χλμ. Bορειοανατολικά του Κουπιάνσκ) και στην Νοβοσιολόβσκογιε στην Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ.
          Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οι απώλειες των Ουκρανών ανήλθαν σε  65 Στρατιώτες στην περιοχή Λίμαν (πρώην Κράσνυ Λίμαν). Συνολικά, οι ουκρανικές απώλειες στην περιοχή του Κουπιάνσκ, ανήλθαν σε, περίπου, 85 Στρατιώτες.

Περιοχή της Κρεμίνα  (65 χλμ. ΒΑ  Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΒΑ Μπάκχμουτ),

          Στον τομέα της Κρεμίνα η ρωσική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στην περιοχή της Μπελογκόροβκα (Μπιλοχορίβκα) (10 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα).  

          Όπως μετέδωσε το Πρακτορείο Tass, Μονάδες της Ομάδος «Νότος» του ρωσικού Στρατού κατέλαβαν δύο οχυρές θέσεις των Ουκρανών κατόπιν μαζικής προσβολής τους από Πυροβολικό και Πυραύλους. Εκπρόσωπος της ρωσικής Δυνάμεως ανέφερε ότι οι απώλειες των Ουκρανών ήταν τουλάχιστον 20 Στρατιώτες.

           Προσεβλήθησαν επίσης:

                    α.       Το Διοικητήριο της 81 Αεροκίνητης  Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

                    β.       Μια Αποθήκη Πυρομαχικών Πυροβολικού της 54 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, κοντά στην Μπελογκόροβκα (Μπιλοχορίβκα) οποία καταστράφηκε.  

                    γ.        Ένα  τρένο με Πυρομαχικά στην περιοχή του Κραματόρσκ (65 χιλ. ΝΔ της Κρεμίνα). Από την προσβολή καταστράφηκαν έως και 200 τόνοι Πυρομαχικών.

          Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων, καταστράφηκαν επίσης, 12 ουκρανικά Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ), 30 Αυτοκίνητα, ένα Οβιδοβόλο D-20 και ένα Μηχανοκίνητο Σύστημα Πυροβολικού Gvozdika», οι δε απώλειες των Ουκρανών, σε προσωπικό, ανήλθαν, σύμφωνα με τους Ρώσους, σε 480 Ουκρανούς Στρατιώτες και ξένους μισθοφόρους.

----------------------------------------------------------------

Σκοτώθηκε στενός συνεργάτης του Ζελένσκυ σε μάχες με τους Ρώσους στην Κρεμίνα

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676160/skotothike-stenos-synergatis-tou-zelensky-se-maxes-me-tous-rosous-stin-kremmina

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

 Η Ρωσία αδυνατεί να κόψει τις Γραμμές Ανεφοδιασμού στην Μπάκχμουτ

https://www.cnn.gr/kosmos/story/360531/polemos-stin-oukrania-i-rosia-adynatei-na-kopsei-tis-grammes-anefodiasmoy-stin-baxmoyt

          Συνεχίζονται οι μάχης στην πόλη και τα περίχωρα του Μπάκχμουτ. Παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι ελέγχουν το 94%, της πόλεως, οι Ουκρανοί εξακολουθούν να ανθίστανται και διατηρούν το Μπάκχμουτ, επιδιώκοντας να τους προκαλέσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερες απώλειες. Όμως και οι απώλειες των Ουκρανών στην πόλη αλλά και των Εφεδρειών που συνεχώς αποστέλλονται, είναι τεράστιες για μια πόλη φάντασμα ή νεκροταφείο όπως το αποκαλούν πλέον οι εμπλεκόμενες πλευρές, αφού οι Ουκρανοί αφήνουν τα πτώματα άταφα.

          Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Wagner PMC Πριγκόζιν, κατά την τελευταία ημέρα των μαχών, έχασαν την ζωή τους 99 Μαχητές της Wagner. Στον αντίποδα, οι καθημερινές απώλειες των, Ουκρανών, ανέρχονται σε 500 άτομα την ημέρα συμπεριλαμβανομένων των νεκρών και των τραυματιών. Αξίζει να σημειωθεί  ότι στην πόλη που άλλοτε ζούσαν 74.000 άνθρωποι έχουν απομείνει λιγότεροι από 500 αλλά το κυριότερο είναι ότι, στο Μπακχμουτ, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 35.000 Στρατιώτες, κυρίως Ουκρανοί, αλλά και Wagner.
          Ο Πριγκόζιν υποστήριξε επίσης, πως τα θύματα των Wagner  θα ήταν πέντε φορές λιγότερα, εάν οι Ρώσοι Γραφειοκράτες δεν περιόριζαν την ποσότητα των Πυρομαχικών που τους διατίθενται και δεν δημιουργούσαν μια τεχνητή «πείνα για Πυρομαχικά».

          Ανέφερε, επί πλέον, ότι από τα 61.000 τετραγωνικά μέτρα του Μπάκχμουτ οι Wagner ελέγχουν τα 58.000, ενώ μόνο 2.900 τετραγωνικά μέτρα παραμένουν υπό τον έλεγχο των Ουκρανών.

          Οι Μονάδες Wagner PMC έχουν προχωρήσει έως και 230 μέτρα σε διάφορες κατευθύνσεις, εντός της πόλεως.
          Σύμφωνα με το Πρακτορείο RIA Novosti, Μαχητής της Ομάδος Wagner δήλωσε πως «απέχουμε μόλις 1,5 χλμ. μέχρι την πλήρη απελευθέρωση του Αρτέμοβσκ (ρωσική ονομασία του Μπάκχμουτ)» Η Μονάδα του κατάφερε να εισβάλει στην συνοικία πίσω από τον σιδηρόδρομο, που χωρίζει την πόλη σε δύο μέρη.

          Στο κέντρο της πόλεως, οι Wagner ελέγχουν ήδη μια Στρατιωτική Μονάδα και το Ιατρικό Κολέγιο βόρεια και νότια της οδού Τσαϊσκόχοφσκο. Οι μάχες συνεχίζονται στις πολυκατοικίες βορειοανατολικά της διασταυρώσεως των οδών Λιμπερέϊτορς οφ Ντόνμπας.

          Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στο δυτικό τμήμα της πόλεως οι Ομάδες Εφόδου με την υποστήριξη των Αερομεταφερομένων Δυνάμεων και Μονάδων της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας κατέλαβαν τέσσερις συνοικίες. Την ενέργεια υποστήριξε το Πυροβολικό που έβαλε 61 βολές και η Αεροπορία που πραγματοποίησε 4 Αποστολές.

          Μαχητής των Wagner δήλωσε: «Η πρώτη γραμμή πλησιάζει όλο και πιο κοντά. Πήραμε ένα προγεφύρωμα... Έχουμε ήδη καταστείλει σχεδόν τα πάντα».

          Μονάδες των Αερομεταφερομένων Δυνάμεων επιτέθηκαν στα βόρεια και νότια προάστια

          Στις βορειοδυτικές συνοικίες του Μπάκχμουτ, οι Ρώσοι προελαύνουν κατά μήκος των οδών Τολμπούκιν, Πόμπεντυ και Λεβανέφσκυ. Νοτιοδυτικά της διασταυρώσεως των οδών Ντεκαμπρίστς και Αλεξάντερ Ματρόσοφ, οι Ρώσοι πήραν τον έλεγχο πολλών ακόμη σπιτιών.

          Στα περίχωρα του Μπάκχμουτ οι μάχες συνεχίζονται στο Κρόμοβο (2 χλμ. Δυτικά του Μπάκχμουτ)  και την Μπογκντανόβσκα (Μποχτανίφκα) (6 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ)

.         Παράλληλα, οι ρωσικές Δυνάμεις επιτίθενται εναντίον των ουκρανικών  που βρίσκονται σε περιοχές κοντά στο Μπάκχμουτ. Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, Δυνάμεων των Ειδικών Επιχειρήσεων, υποστηριζόμενες από Πυροβολικό και Πυραύλους προσέβαλαν  τις θέσεις προσωρινής Αναπτύξεως της 24 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στην Κονσταντίνοβκα ( 27 χιλιόμετρα ΝΔ του Μπάκχμουτ).

          Κατά την επίθεση 200 στρατιώτες της 24 Ταξιαρχίας σκοτώθηκαν και 280 τραυματίστηκαν με διαφορετικής σοβαρότητος τραύματα. Επισημαίνεται ότι η 24 Ταξιαρχία είναι μια από τις 12 που έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν  στην Εαρινή Αντεπίθεση των Ουκρανών.

          Από την πλευρά του, ο ουκρανικός Στρατός προσπαθεί να αντεπιτεθεί στην περιοχή του Μπάκχμουτ.

          Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας οι  Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις της Νότιας Ομάδος υποστηριζόμενες από Αεροσκάφη και Πυροβολικό, ανέκοψαν τις προσπάθειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων  να αντεπιτεθούν από τις περιοχές Τσάσιβ Γιάρ (10 χλμ. Δυτικά του Μπάκχμουτ), Καλίνινα και Κράσνοϊ.

           ΄Αλλη ουκρανική Μονάδα, επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να ανακαταλάβει τον αυτοκινητόδρομο Ε-40 που οδηγεί από το Μπάκχμουτ στο Σλαβιάνσκ(45 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ), με   αποτέλεσμα να απωλέσει τέσσερα Τεθωρακισμένα Οχήματα στην περιοχή του χωριού Πρίβολιε.

----------------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως η Ουκρανία χρησιμοποιεί χημικά όπλα στο Μπάκχμουτ – Παρουσιάζουν και σχετικό βίντεο

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676302/afta-einai-egklimata-polemou-i-oukrania-xrisimopoiei-ximika-opla-sto-bahmut-to-vinteo-pou-den-borei-na-diapseysoun

----------------------------------------------------------------

 «Αρμαγεδδώνας» στο Παύλοχραντ της Ουκρανίας από ρωσικό κτύπημα – Στρατηγικά Βομβαρδιστικά Tu-95 προσβάλλουν στόχους

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/megalo-ktypima-tou-rosikou-pyrovolikou-se-apothiki-vlimaton-antiaeroporikon-oplon-sto-oukraniko-pavlograd/

----------------------------------------------------------------

Ποιους στόχους έπληξαν οι Ρώσοι στο Παύλοχραντ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676244/rosiki-pyravliki-epithesi-epliksan-apothikes-me-simantika-pyromaxika-sto-pavlohrad

----------------------------------------------------------------

Πρωτοφανές κύμα ρωσικών Πυραυλικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Ουκρανία από δεκάδες Βομβαρδιστικά, Σκάφη Επιφανείας και Υποβρύχια

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/protofanes-kyma-rosikon-pyraylikon-epitheseon-se-oli-tin-oukrania-apo-dekades-vomvardistika-kai-skafi-epifaneias/

----------------------------------------------------------------

Σκοτώθηκε ο Διοικητής των ουκρανικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας στο Mικολάϊφ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/skotothike-o-dioikitis-ton-oukranikon-dynameon-aytoamynas-sto-nikolaef-dyo-mikroi-perikyklomenoi-thylakes-apemeinan-sto-mpakxmout/

----------------------------------------------------------------

Περιοχή της Αφντίϊφκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ)

          Οι ουκρανικές Δυνάμεις βομβάρδισαν με το Πυροβολικό,το Ντόνετσκ Donetsk βάλλοντας επτά βλήματα των 155 χιλιοστών.

          Επλήγησαν επίσης και οι περιοχές Κίροφσκ και Κουϊμπισέβσκ.

Μαρϊίνκα (27 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αφντίϊφκα)

          Δεν σημειώθηκε σημαντική εξέλιξη στην περιοχή

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Χερσώνας

Τα ρωσικά στρατεύματα αντιμετώπισαν τις ενέργειες δύο ουκρανικών Ομάδων Αναγνωρίσεως και αντιμετώπισαν τους Καταδρομείς

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti, Ομάδα Ουκρανών αποτελουμένη από 50 Καταδρομείς επιχείρησε να περάσει στην Ανατολική όχθη του Δνειπέρου αλλά καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ρώσους.

----------------------------------------------------------------

Περιοχή Ζαπορίζια

Με το βλέμμα στην Αντεπίθεση το Κίεβο: Κολοσσιαία σειρά οχυρώσεων από τις ρωσικές Δυνάμεις στα νότια για να τους αναχαιτίσουν

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/me-to-vlemma-stin-antepithesi-to-kievo-kolossiaia-seira-oxyroseon-apo-tis-rosikes-dynameis-sta-notia-gia-na-tous-anaxaitisoun-foto/

Οι Ρώσοι κατέρριψαν drone με εκρηκτικά στη Zaporizhia

          Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές, οι ρωσικές Δυνάμεις κατέρριψαν ένα drone που μετέφερε εκρηκτικά C4 κοντά στην πόλη Ενεργκοντάρ, όπου βρίσκεται ο Πυρηνικός Σταθμός Ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια.
Το ωφέλιμο φορτίο του drone δεν μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε Τεθωρακισμένα Οχήματα, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά εναντίον αμάχων.
          Επίσης, Αντιαεροπορικά Συστήματα της περιοχής, κατέρριψαν ένα Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος κατασκευής ΗΠΑ, το οποίο οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν για αναγνώριση και προετοιμασία δολιοφθορών στην περιοχή Ενεργκοντάρ.

          Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Κέντρου Τύπου της Ομάδος Vostok, στην Ζαπορίζια, Αλεξάντερ Γκορντέεφ, τα ρωσικά Στρατεύματα εξουδετέρωσαν τις ενέργειες δύο Ομάδων Αναγνωρίσεως των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή της Ζαπορίζια, εξόντωσαν οκτώ Μαχητές και κατέστρεψαν δύο Μη Επανδρωμένα Εναέρια Οχήματα (UAV) και δύο Αυτοκινούμενα Οβιδοβόλα Paladin 155χιλ.

          Το πλήρωμα του Αντιαεροπορικού Πυραυλικού Συστήματος  Strela-10 και ο χειριστής του φορητού Αντιαεροπορικού Συστήματος Igla κατέστρεψαν δύο Μη Επανδρωμένα Εναέρια Οχήματα τύπου Fury και Valkyrie.

          Το πλήρωμα Άρματος T-80 κατέστρεψε ένα Τεθωρακισμένο ‘Οχημα και φόνευσε τρεις Μαχητές στην περιοχή του Ουγκλαντάρ.

          Δύο Αυτοκινούμενα Οβιδοβόλα Paladin 155χιλ. υπέστησαν ζημιές από πυρά Πυροβολικού στην περιοχή Ελιζαβετόφκα.

          Οι συνολικές απώλειες των Ουκρανών ανήλθαν σε περισσότερους από 30 Στρατιώτες.

----------------------------------------------------------------

Περιοχή Κριμαίας

Μ. Βρετανία: Πρωτοφανή εδώ και δεκαετίες τα αμυντικά έργα των Ρώσων – Οχυρωμένη η Κριμαία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676252/m-vretania-protofani-edo-kai-dekaeties-ta-amyntika-erga-ton-roson-oxyromeni-i-krimaia

----------------------------------------------------------------

Νέα ουκρανική επίθεση στο λιμάνι της Σεβαστουπόλεως: Στόχος η Βάση του ρωσικού Στόλου – «Την αποκρούσαμε» λένε οι Ρώσοι

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/nea-oukraniki-epithesi-sto-limani-tis-sevastoupolis-stoxos-i-vasi-tou-rosikou-stolou-tin-apokrousame-lene-oi-rosoi/

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Ο Ζελένσκι «απαντά» στον Γ.Πριγκόζιν και επικηρύσσει κάθε Ρώσο Στρατιωτικό, από τον Σοϊγκού μέχρι τον τελευταίο Οπλίτη

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/o-zelenski-apanta-ston-g-prigkozin-kai-epikiryssei-kathe-roso-stratiotiko-apo-ton-v-soigkou-mexri-ton-teleytaio-opliti/

----------------------------------------------------------------

Δολιοφθορές των Ουκρανών  στην Ρωσία

          Λίγα 24ωρα μετά τον βομβαρδισμό των Ουκρανών σε χωριό στη ρωσική περιφέρεια  Μπριάνσκ (347 χλμ. ΝΔ Μόσχας) που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι, οι Aρχές της ίδιας ρωσικής περιφέρειας ανακοίνωσαν τον εκτροχιασμό εμπορευματικής αμαξοστοιχίας κατόπιν εκρήξεως.
          «Στην περιοχή Ουνέτσα, στο 136ο χλμ. των σιδηροδρομικών γραμμών Μπριάνσκ – Ουνέτσα, άγνωστος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί η ατμομηχανή φορτηγού τρένου.
      Δεν υπήρξαν θύματα
          Η κυκλοφορία σε αυτό το τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής έχει διακοπεί.
          Αυτή τη στιγμή, συνεργεία εργάζονται στο σημείο» υπογράμμισε ο Κυβερνήτης της περιοχής Αλεξάντερ Μπόγκομαζ.

Επίθεση και στην επαρχία της Αγίας Πετρουπόλεως

    Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης της επαρχίας της Αγίας Πετρουπόλεως, Αλεξάντρ Ντροζντένκο ανέφερε σε ανακοίνωση του στο Telegram ότι ανατινάχθηκε μια βοηθητική γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
          Σύμφωνα με τον Ντροζντένκο εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός και σε δεύτερο πυλώνα, αλλά η παροχή ρεύματος δεν διεκόπη.

----------------------------------------------------------------

Οι ρωσόφωνοι της Γερμανίας για τον πόλεμο - Σχεδόν το 40% πιστεύει ότι ευθύνεται η Ρωσία

https://www.circogreco.gr/2023/04/29/oi-rosofonoi-tis-germanias-gia-ton-polemo/

----------------------------------------------------------------

Όλαφ Σολτς: Τα όπλα που δίνουμε στην Ουκρανία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις εναντίον ρωσικού εδάφους

https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/olaf-solts-ta-opla-pou-dinoume-stin-oukrania-den-epitrepetai-na-xrisimopoiithoun-gia-epitheseis-enantion-rosikou-edafous/

----------------------------------------------------------------

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα Financial Times: Η Ιταλία έστειλε στην Ουκρανία προβληματικό εξοπλισμό

https://www.ethnos.gr/World/article/258525/apokalyptikodhmosieymafinancialtimeshitaliaesteilesthnoykraniaproblhmatikoexoplismo

----------------------------------------------------------------

Οι ΗΠΑ θα σταματήσουν την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία όταν συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να νικήσουν την Ρωσία

          Οι ΗΠΑ θα σταματήσουν τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία εάν συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να νικήσουν τη Ρωσία ανέφερε ο Φιλ Βαγιελέϊτο, Συντονιστής έργου της «Εκστρατείας Αλληλεγγύης της Οδησσού» του αμερικανικού Δημοσίου Οργανισμού «Defenders of Freedom, Justice and Equality in State of Virginia» (Υποστηρικτές της Ελευθερίας της Δικαιοσύνης και της Ισότητος στην Πολιτεία της Βιρτζίνια).
          «Η αμερικανική Κυβέρνηση θα σταματήσει να προμηθεύει όπλα την Ουκρανία εάν πεισθεί ότι ο στόχος της να νικήσει τη Ρωσία είναι ανέφικτος, καθώς και εάν οι πολίτες των ΗΠΑ αντιδράσουν για τις σημαντικές δαπάνες στηρίξεως της Ουκρανίας» ανέφερε ο Φιλ Βαγιελέϊτο.

          «Τι θα τους σταματήσει;  Για να είμαι ειλικρινής, οι Αμερικανοί θα σταματήσουν όταν κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν. Κάποια στιγμή, οι πολίτες θα αρχίσουν να διερωτώνται όταν όλα αυτά θα έχουν φθάσει σε αδιέξοδο».
          Μιλώντας για τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, σημείωσε: «Κατά τη γνώμη μας, ο λόγος που οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται σε αυτόν τον πόλεμο είναι ότι θέλουν απλώς να αποδυναμώσουν τη Ρωσία.

          Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόϊντ Ώστιν, είπε πριν από λίγες εβδομάδες: «Όπως γνωρίζετε, σημαντικοί άνθρωποι στην Ευρώπη, στο ΝΑΤΟ, έχουν πει ότι στην πραγματικότητα βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Δεν πρόκειται για την Ουκρανία. Στόχος είναι η αποδυνάμωση της Ρωσίας ως ανταγωνιστή στην οικονομική αρένα. Η Ρωσία δεν θα πρέπει να παίξει κανέναν ρόλο».

          Οι συμμετέχοντες στην Εκστρατεία Αλληλεγγύης της Οδησσού πραγματοποιούν εδώ και πολλά χρόνια δράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες στη μνήμη της τραγωδίας στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό στις 2 Μαΐου 2014.
          Οι υποστηρικτές της Ομοσπονδοποιήσεως κατέφυγαν στη Βουλή των Συνδικάτων, αλλά οι ριζοσπάστες περικύκλωσαν το κτίριο και του έβαλαν φωτιά.
          Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περισσότεροι από 240 τραυματίστηκαν. Οι εκπρόσωποι της «Εκστρατείας Αλληλεγγύης με την Οδησσό» υποστήριξαν τη διερεύνηση αυτών των γεγονότων.
Περισσότερα από 100 δις δολάρια στην Ουκρανία

          «Σύμφωνα με τα στοιχεία που μπορέσαμε να βρούμε, είναι πολύ δύσκολο να εξακριβώσουμε πόσα ακριβώς χρήματα δαπανήθηκαν, είναι περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική και μη στρατιωτική βοήθεια».
          Ωστόσο τα κεφάλαια αυτά «είναι περισσότερα από όσα ξοδεύει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ για την Αστυνομία, είναι περισσότερα από όσα ξοδεύει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση γιά τις φυλακές».
«Αλλά, φυσικά, όπως καταλαβαίνετε, οι άνθρωποι θα ήταν πρόθυμοι να ξοδέψουν χρήματα εάν ήταν για δίκαιο σκοπό».
«Πρέπει να πούμε στους Αμερικανούς τα πραγματικά γεγονότα στην Ουκρανία».

          «Το ερώτημα είναι ποιο τίμημα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν», πρόσθεσε ο Βαγιελέϊτο, αναφερόμενος στις Αρχές των ΗΠΑ.
«Κάποια στιγμή, το κοινό στις ΗΠΑ μπορεί να πει: «Ξέρετε, βλάπτουμε τους εαυτούς μας.

Γιατί ξοδεύουμε τόσα χρήματα;».

          Εάν οι μάχες στην Ουκρανία «διαρκέσουν για έναν ακόμη χρόνο», το αμερικανικό κοινό μπορεί να χάσει την υπομονή του.
«Ο κόσμος έχει βαρεθεί», αυτό το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.
«Νομίζω ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο απαιτούν διαπραγματεύσεις».
«Η Κίνα δείχνει ενδιαφέρον να εμπλακεί στην προσπάθεια εξευρέσεως κάποιου είδους λύσεως.   Και σε κάποιο στάδιο οι ΗΠΑ θα πρέπει να παραδεχτούν ότι η Ρωσία έχει θεμιτές ανησυχίες για την ασφάλεια. Μέχρι στιγμής, όχι μόνον αρνήθηκαν να επιλύσουν αυτό το ζήτημα, αλλά αντιθέτως επέκτειναν το ΝΑΤΟ προς τα Ανατολικά, υποστηρίζοντας το πραξικόπημα το 2014 και τώρα χτίζοντας την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ουκρανία».

----------------------------------------------------------------

Ρωσία: Πλήξαμε Στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία – Πόσα Μαχητικά και Drones έχουν καταρρίψει

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676287/rosia-pliksame-stratiotikoys-stoxous-stin-oukrania-posa-maxitika-kai-drones-exoun-katarripsei

----------------------------------------------------------------

Δύσκολη η Αντεπίθεση για τους Ουκρανούς – Έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες
https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676291/ipa-dyskoli-i-antepithesi-gia-tous-oukranoys-exoun-ypostei-megales-apoleies

----------------------------------------------------------------

Guardian: Η Δύση ανησυχεί: Δεν είναι καλά εκπαιδευμένοι οι Ουκρανοί - Που θα χτυπήσουν

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676235/guardian-i-dysi-anisyxei-den-einai-kala-ekpaidevmenoi-oi-oukranoi-pou-tha-xtypisoun

----------------------------------------------------------------

ΗΠΑ: Ο ρωσικός Στρατός έχει υποστεί 100.000 απώλειες στη μάχη του Μπάκχμουτ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676358/ipa-o-rosikos-stratos-exei-ypostei-100-000-apoleies-sti-maxi-tou-bakhmut

----------------------------------------------------------------

Η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει ένα πιστό σύμμαχό της: Την Πολωνία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676277/i-oukrania-kindyneyei-na-xasei-enan-pisto-symmaxo-tis-tin-polonia

----------------------------------------------------------------

Ουγγαρία - Αχάριστος ο Ζελένσκυ: Φιλοξενούμε περισσότερους από 1.000.000 πρόσφυγες, έχουμε θύματα στη Υπερκαρπαθία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/676191/ouggaria-axaristos-o-zelensky-filoksenoyme-pano-apo-1-000-000-prosfyges-exoume-thymata-sti-yperkarpathia

----------------------------------------------------------------

ΗΠΑ: Εσπευσμένη επίσκεψη Ανωτάτου Διπλωμάτη μετά τις δηλώσεις Λούλα για την Ουκρανία

https://athina984.gr/2023/05/02/ipa-espeysmeni-episkepsi-anotatoy-diplomati-meta-tis-diloseis-loyla-gia-tin-oykrania/

----------------------------------------------------------------

Απογοήτευση της Σερβίας για τη στάση Ουκρανίας, Ελλάδος, Σλοβακίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης

https://www.pagenews.gr/2023/04/30/kosmos/apogoiteusi-tis-serbias-gia-ti-stasi-oukranias-elladas-slobakias-sto-symboulio-tis-europis/

ΣΧΟΛΙΟ: Η δημιουργία του κράτους του Κοσσυφοπεδίου υπήρξε αποτέλεσμα της Νατοϊκής πολεμικής επεμβάσεως στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

          Το 1997, κατά τη διάρκεια της αλβανικής εξεγέρσεως στην Γιουγκοσλαβία, ο Ου Τσε Κα (UCK),  απέκτησε μεγάλο αριθμό όπλων, μέσω λαθραίας μεταφοράς τους από την Αλβανία και κλοπής από Αστυνομικούς Σταθμούς και Στρατιωτικά Φυλάκια. Στις 28 Φεβρουαρίου 1998 ο UCK επιτέθηκε στις γιουγκοσλαβικές Αρχές στο Κόσοβο. Ο πόλεμος διήρκεσε  μέχρι τις 11 Ιουνίου 1999. 

          Το ΝΑΤΟ παρενέβη στην σύγκρουση δικαιολογώντας την εκστρατεία στο Κόσοβο ως «ανθρωπιστικό πόλεμο». Από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 1999 βομβάρδιζε την Γιουγκοσλαβία και επέβαλε την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από την Επικράτειά της.  

          Επειδή το κράτος του Κοσόβου δημιουργήθηκε μετά από στρατιωτική παρέμβαση και για πολιτικούς λόγους, κατά παράβαση των βασικών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, 15 χώρες μέλη του ΟΗΕ, αρνήθηκαν να το αναγνωρίσουν. Επίσης δεν το αναγνωρίζουν και πέντε χώρες της ΕΕ ( Ελλάδα,  Κύπρος, Ισπανία, Ρουμανία, Σλοβακία).

          Η χώρα μας δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο προκειμένου να μη νομιμοποιήσει την αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο και να αποφύγει πιθανούς παρομοίους κινδύνους στην Θράκη. Η κυβέρνηση όμως δέχεται έντονες πιέσεις από τις ΗΠΑ και την Γερμανία να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος. Κατά την παρούσα περίοδο, η πίεση έχει ενταθεί καθώς ΗΠΑ και Γερμανία θεωρούν ότι μετά τη συμφωνία των Πρεσπών έχει έρθει η ώρα να κλείσουν και το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου.

          Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λόγο να υποκύψει στις πιέσεις και να λάβει μία απόφαση που θα στρέφεται εναντίον των εθνικών συμφερόντων. Ούτε πρέπει να απωλέσει ένα παραδοσιακό σύμμαχο όπως είναι η Σερβία που έχει κάθε δίκαιο να διαμαρτύρεται για την στάση που τήρησε η χώρα μας στην Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Έχει αναλογισθεί, άραγε, κάποιος από τους «υπευθύνους», τι επιπτώσεις θα υπάρξουν εάν η Σερβία, στα πλαίσια της συμπλεύσεώς της με την Ρωσία, αναγνωρίσει το ψευδοκράτος;

----------------------------------------------------------------

 «Όπλο» για όλο και περισσότερους Στρατιώτες παγκοσμίως, το Viagra

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7165768_oplo-gia-olo-kai-perissoteroys-stratiotes-pagkosmios-viagra

----------------------------------------------------------------

Αμυντικές βιομηχανίες: Προσλήψεις χιλιάδων εργαζομένων για την παραγωγή όπλων

https://www.in.gr/2023/05/02/economy/diethnis-oikonomia/amyntikes-viomixanies-proslipseis-xiliadon-ergazomenon-gia-tin-paragogi-oplon/

ΣΧΟΛΙΟ: Το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι το επί πόσο χρονικό διάστημα θα διατηρηθεί η παρούσα κατάσταση. Όσο διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ανάγκη για παραγωγή οπλικών Συστημάτων και Πυρομαχικών, θα είναι μεγάλη. Ακόμη και όταν τελειώσει ο πόλεμος και ανάλογα με την έκβασή του, θα υπάρξει η ανάγκη, κάποιες χώρες, κυρίως όσες συνορεύουν με την Ρωσία, να επιδιώξουν να συμπληρώσουν τις ελλείψεις που έχουν εμφανισθεί στο οπλοστάσιό τους λόγω χορηγήσεως όπλων και Πυρομαχικών στην Ουκρανία, ή έστω ένα μέρος αυτών. Μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος και αφού αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, οι επιπλέον εργαζόμενοι θα απολυθούν και ο αριθμός τους θα αυξήσει τα ποσοστά ανεργίας διεθνώς.

----------------------------------------------------------------

Ο Κ.Σβαμπ «δείχνει» το μέλλον: Τέλος 83 εκατ. θέσεις εργασίας έως το 2027 – Ποια επαγγέλματα θα «εξαφανιστούν»

https://www.pronews.gr/oikonomia/diethnis-oikonomia/o-k-svamp-deixnei-to-mellon-telos-83-ekat-theseis-ergasias-eos-to-2027-poia-epaggelmata-tha-eksafanistoun/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου